Zdravo, dali ima nekoj iskustvo so agentur_n1 agencijata vo instagram, potocno za studentska rabota vo germanija, fala odnapred
Здраво, имам едно прашање. Дали може да се аплицира за Work & Travel доколку си прва година на факултет или подобро е од втора година да се аплицира?
Можеш која година сакаш да аплицираш, ти најдобро си знаеш колку ќе си слободна лето со полагања. Само рачунај најчесто од јануари се почнува со апликации (може и порано не памтам), а апликациите најчесто се отворени до средина на март (или порано ако има многу заинтересирани). Ако сакаш да бираш работа или град треба што е можно порано да си аплицираш.
Dali moze edno prasanje da mi kaze nekoj koj sto bil vo Amerika ili e vekje tamu, ne mi e jasno dali tie pari sto treba da gi prikazame na smetka 5000 evra na primer, dali tie pari gi zimaat amerikacite ili toa treba da imame od kolku da pokazeme deka mozeme sami da si gi platime trosocite tamu?
Zosto da prikazete pari na smetka za amerikancite? Pri vlez prasuvaat kolku nosis so tebe od prilika 1000 dolari za da si pokries trosoci duri pocnis da rabotis i ne pravea problem.
Јас не знам кој ќе праша нешто такво, мене никој не ми спомнал пари. Имаш виза, леташ со авион, ако не правиш нешто што не треба никој нема да го интересира твојата финансиска состојба.
Pa ne ja neznaev koja e poentata so tie pari na smetka, a bez golema suma pari na smetka ne moze da se odi, zatoa I prasav koja e poentata?
Јас мислам дека нема таков услов, да имаш определена сума на сметка. Сега прв пат слушам некој ј1 уорк енд травел да треба да има х пари во банка. Ми нема логика, ама па тоа не значи дека не е така. Јас немам искуство преку мк агенции и американската амбасада, но не би требало некој да бара од студент 5000 долари ли пиша, колку и да е.
Ako odi turisticki trebaat pari za sekoj den isto kako vo eu (za 1 den 50e) 10 dena = 500e... mozno e nesto taka da e... clenkata najdobro da se javi na nekoj ili da pise mail na nekoj sto bil