Дали некој што бил преку work and travel знае дали во Чикаго се наога работа и дали работат со програмата работодавците?
Здраво, ме интересира дали некој бил на work and travel, по завршување на првиот, а со упишан втор факултет?
Дечки едно прашање дали има некој идено преку AmeriQuest за Канада со фамилија ? Гледам доста пари се бараат за да се среди и нема некоја гаранција ? Искуство , бидејки фамилијарно сакаме да идеме таму .
Здраво Дали ќе може некој што имал искуство со wise konto и monese да ми се обрати во ЛП имам неколку прашања?
Здрво. Дали може некој што бил на Wrok&Travel да ми каже како од Америка(поточно Аљаска) си ги има префлено парите на македонска сметка. Дали треба да се плати данок на УЈП? Која причина ја наведовте за праќање на парите и сл.
Здраво, студентка сум во втора година на УКИМ и би сакала следното лето да одам во Америка со програмата Work and Travel, дали ќе може да споделите ваши искуства, информации кои ги имате и агенции кои ги предложувате? Фала ви однапред
Здраво. Доколку некој планира да оди на Work and Travel USA 2024, а нема друштво. Доколку сака нека ми пише. Благодарам.
Кои се шансите да добијам виза ако сум менувала факултет/универзитет, а притоа немам никогаш аплицирано за work & travel и сè ми е положено од прва година?
Здраво, во план сум да одам на Work and Travel USA 2024, преку Коузон. Па би сакал некој/а со искуство да сподели информации, што како тече процедурата, што поточно се прашува на двете интервјуа, кое место би било подоборо и како се функцонира. Ви благодарам. Исто така доколку има некој/а што исто е во план да оди, нека ме контактира.
Zdravo, 3ta godina sum i sakam da aplicir za Work and travel USA, moeto prasanje e dali dokolku ne dobies viza ti vrakjaat pari? Slusnav deka 80% od parite sto si gi dal gi vrakjaat no ne znam dali e tocno
Zdravo, sakam da ova leto da idam vo USA preku work and travel, nekoj sto prethodno imal iskustvo da spodeli, koi mesta se preporacuvaat, i preku koja agencija se najdobri uslovite
Дали има можност да примат студент со останат еден испит и дипломска работа, што е шеста година? И кога почнуваат аплицирањата за 2024?
Zdravo, dali mozhe nekoj koj bil preku leto da raboti vo Germanija vo Mc Donalds, BK, KFC... da mi pishe za iskustva?
Како студент во четврта година со две искуства од W&T USA, а на пат за трето, шансите ти се подобри од моите . Шала на страна доколку ги положиш повеќето предметите од прв семестар со солиден просек, тоа ќе им даде дознаење дека си сериозен/а за факултетот и ќе ги увери дека не планираш да останеш во Америка (што е и нивен најголем страв). Тоа е целата поента и ако успееш, автоматски имаш подобри шансите за виза. Но нема правила, тука влијаат повеќе фактори, а според мене еден од нив е и среќата.