Не, имам отидено во Америка, па полагано откако се вратив, а и презапишувано предмет претходно и повторно имам добиено виза. А и моментално сум со два неположени од зимскиов семестар…
Здраво. Јас сум прва година на факултет со положени испити со добри оцени. Од братучедите имам слушнато дека прва и четврта година не пуштаат зошто се плашат да не останат студентите таму. Тоа беше пред 6-7 години. Дали се уште важи тоа “правило„ ? Бидејќи се водев со таа мисла и не се заинтересирав за ова порано сега мислам дека шансите ми се секако мали да најдам работа. Инаку сакам во Германија да одам.
Бил ли некој на студентска работа во Германија преку Кузон? Доколку има, какви ви се искуствата (работа, сместување, заангажираност)
Здраво, во процедура сум за WAT24, имам термин во амбасада. Но работата е што сакам да останам таму, и сум прва година факс запишав заради ова, но немам ни прв семестар завршено. Има ли некоја шанса со фотошопирање на потврдата за положени испити да пројде? Пошто видов неколку такви случаеви читајќи по форумиве. Или доколку некој имал слично такво искуство нека ме контактира во порака. Фала ви.
Здраво сакав да прашам колку време можи мк граѓани да престојуваат во Сингапур и дали е безвизен влезот за таму?
Dobar den, da prasham dali znaete nekoi agencii seuste da nudat studentska rabota za germanija ili eventualno hrvatska, ili prekasno e?
Нудам интензивен курс за Англиски јазик со почеток од 15 Јуни. Часовите ќе се одржуваат онлине. Кандидатите треба да се на возраст 15 - 55 години. За пријавување и повеќе инфо во инбокс
Хелоу, Каде се кешираат чекови од Usa? Ми стигна од данокот, ама незнам во која банка кешираат Ако знае некој најново инфо од годинава како е
zdravo, moze nekoj da mi kaze info za vrakanje na danokot od Germanija? Koga najrano moze da se povrativ
Zdravo, dali ima nekoj uslov sto treba da se ispolni za da mozam da dobijam visa za germanijan ili amerika?
Zdravo, student sum na ugd 1va godina. Sledno leto planiram da odam na work and travel vo Germanija pa sakam da prasam kakvi se iskustvata za tamu i najbitno koi se uslovite okolu polozeni ispiti? Kolku ispiti moram da imam polozeno od 1 semstar 2ra godina i dali prethodno mora da mi bide iscistena cela prva godina?
За положени испити самата програма Work and Travel нема никакви услови за добивањето на виза и работна дозвола за во Германија, битно ти е да собереш доволен број на кредити со цел да можеш да запишеш наредна година односно 36 од прва за втора, 90 од втора за трета.