Work and Travel

Дискусија во 'Образование' започната од Skopsko-Pufle, 19 октомври 2010.

1. AnNnNiI

AnNnNiI Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    можи малку ке биди глупаво прашањето ама сепак да си прашам :) кога одите во амбасада се поздравувате со амбасадорот кој го држи интервјуто и со рака или само кога ке влезете добарден како сте и почнувате со интервју?

2. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    дали има некој што веќе бил во амбасада па да каже како поминал?

3. izgubena5555

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14

значи влегуваш во голема сала има столчиња каде што се чека одма отспротива се шалтерите и целите се со стакло нема никаков допир помеѓу тебе и конзулот кој е те интервјуира. откако ќе те викнат си застануваш на шалтер креваш слушалка и зборуваш секако го поздравуцвас на почеток добар ден како сте итн и си почнува со интервјуто :)

4. AnNnNiI

AnNnNiI Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1

неколку другари што беа до сега на интервју сите зеле виза :) едниот од нив имал поќе испити неположени, другиот без 4 положени испити бил а за третиот не знам...знам само на некое дете што имал запишано квадрат не му дале виза

5. izgubena5555

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    а навистина кинезот веќе не бил таму? јас разбрав ќе се женел со струмичанка некоја и ке си одел во америка хаха

6. AnNnNiI

AnNnNiI Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    не знам точно која е причината ама знам дека не е таму поќе кинезот :)

7. Westsiderka

Westsiderka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21

Имаше такви гласини меѓутоа таму е кинезот сеуште.

8. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Од прилика колку трае интервјуто? Јас сум закажана за петок.. и ке се спобудалам до тогаш :(

9. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50

Зависи. Може да трае од 1 минута до 25 мин. Никој неможе тоа да ти го каже. Обично траат до 5 минути најмногу, но секогаш има исклучоци. Мене лани ми треаше 1 мин. Ме праша само каде ќе работам, зошто сакам да одам и на крај ми рече имај убаво лето. Со среќа па пиши како си поминала :D

10. AnNnNiI

AnNnNiI Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1

и мене исто ми траеше околу минута ме праша само каде ќе одам, што ќе работам, што учам и која година сум на факултет и ми рече убо да си поминиш летото :)

11. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    И јас годинава се паднав кај кинезот. Околу 1-2 минути ми траеше интервјуто. Ме праша само што студирам, што ќе работам, каде сум била лани, која година сум на факултет и уште колку години имам останато. На крај ми рече имај убаво лето и брзо ми ги даде документите :D

12. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Кога е најдобро да се аплицира за Work and travel по агенцииве? Знам дека треба порано, ама кога? Декември, јануари? :^)

13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Апликациите само што започнаа, па официјално веќе може да се пријавува но сепак е рано. Јас пак планирам да идам годинава, во план ми е да аплицирам некаде ноември, декември најдоцна. Сакам да си фатам убава понуда а и попустот да го фатам, дека даваат минимален попуст ако аплицираш до одреден датум, па кога веќе идам секако и 5евра да е попустот зашто да не.

Ќе иде ли некој друг, или барем има ли во план ? Јас досега преку ЗИП имам одено и задоволна сум, кога слушам како си поминале некои други и како се однесувале од агенција кон нив, јас сум презадоволна. Некој да бил преку друга агенција да сподели искуство?

14. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Јас планирам да идам и мислев некаде у јануари да аплицирам. За коузон слушав и читав многу лоши работи, така да остануваат Зип, Наром или Вајкинг. За Наром ми се свиѓа што организирале и 3 ноќевања у Њујорк на идење. Сеуште не знам, уште ќе се распрашувам, мислам дека имам време. :)

15. Crvenata

Crvenata Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    А за Германија? Постапки, Искуства доколку сте биле вие или некој ваш близок, споделете ве молам. Фала однапред, позз.

16. kaja001

kaja001 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Здраво
    Дали некој бил во USA преку агенцијата Intrax, конкретно ме интересира за програмите што ги нудат за Hard Rock cafe?? Нека сподели некој искуство :) Фала однапред

17. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    Јас ќе си аплицирам преко Вајкинг, цимерот таму ми работи па ќе видиме што како ќе биде али се надевам дека ќе зеам виза и фајронтт проклета је америкаааааа и сунца што сјааааааа ( хахаххахаха не ја знам песнава ) али ме држи тоа еуфоријата, а и сама ќе си аплицирам пошо никој не сака ми е гајле и такаа џенцкии.. :*

18. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    50
    Има некој искуство со Аурора да пише како поминал? Јас сакам да одам со нив. Им ги гледав понудите добри им се и поефтини се од другите. :D

19. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    дали во амбасадата го приложуваш индексот или само уверение за положени предмети заверено од факултетот ?
    затоа што имам во индексот напишано дека имам забрана за полагање, која што веќе ми помина, па дали може да ми прават проблем и заради тоа да не ми дадат виза ?

и дали разговорот за виза е на англиски или на македонски ?

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    И индексот го приложуваш во амбасада покрај уверението. Инаку интервјуто е секако на англиски.