X Фактор Адриа (Сител)

Discussion in 'Серии и емисии' started by Primadonna, Jul 5, 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 vote(s)
    74.1%
  2. Доктори

30 vote(s)
    4.2%
  3. Лукијан

26 vote(s)
    3.6%
  4. Маид

110 vote(s)
    15.3%
  5. Тамара

20 vote(s)
    2.8%
  1. Roxana

Roxana Истакнат член

И јас се согласувам, глас и немам слушнато. Ај другиве три колку толку се вадат и право кажано добри се, ама Катарина ужас.
    Прво не ја имаме слушнато само придружни пее, а таа ги крева сите галами во групата, се нешто се кара, се буни чиниш зависат од неа.
    Тоа е негативноста кај групите, па полош пеач и од Александра е (која успат ја направија најлоша пеачка минатиот лајв) :!:
    Неподнослива ми е Катарина, ужас :x

2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Не сум видела покатастрофален стајлинг до сега :x страшно !

3. redhat

redhat Истакнат член

не е фер кој се врати бее :@ мислам на александрана кој црн ја гласал неа може ради лепота ради глас никако! и мисли дека се вратила и ја гласале ради сценски настап ма ајде ти се молам дак фејс ке ми праи додека пее ке ми се прекршуе тццц ужас бе ужас ! се разочарав кој ја гласа нејзе загорени мажи?!

4. ivana63

ivana63 Истакнат член

Потполно се согласувам со тебе. :wasntme:
    Па до толку па не можеа де ги направат како кловнови. :x
    Само не ми е јасно како кандидативе дозволуваат така да ги облекуваат, пошто како шо гледам на Х Патрола кога даваат нешто како интервју, понекогаш и дел од кандидативе спомнуваат дека им се допаѓа облеката. :^)
    Немам зборови :x

5. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Нема врска тоа дека Маид е нешто јак или пак дека по докториве нешто лудуваат девојчина тоа најдобро се виде по настапот во Бајна Лука каде публиката беше највеке тиниејџери по кого лудуваа ,нити толку по Алекса а нити по докторите туку по Даниел и тоа баш лудуваа дури имаше и солзи :rofl: , а да не зборувам за фб страниците каде им се девочината ,ако толку лудуваа како што сака да се прикаже тогаш требаше фб да им бидат преплавени од девојчина ама слабо некако ,за разлика од Даниел каде фб дури гледам му го користат кој ке стигне и за реклами :rofl: Даниел може да заработи добро од реклами на неговиот фб да почне да им наплатува :lol: така да треба факти а не само претпоставки ,а фактите се сите на страната само на Даниел дека нема конкуренција никаква

6. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Даниел е безконкурентен :clap: :inlove:
    andd I caaan't beee somebodyyy elseeee :P :rofl: hahhahaah

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Aбе навистина на американсково не се плаќале пораките за гласање?
    Некако неверно ми е, па сакам да прашам.
    А зашто сите збореа дека предолго траеле, на другиве х-фактори траат помалку, што е работата,се пее во два дена, или пак гласаат 24 часа, и следн ден е испаѓање, не сфатив од што секој различно збори.

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

На американското има неколку начини на гласање. Може да се гласа преку фејсбук, преку твитер, телефонското гласање е бесплатно. Они не собираат пари од тоа, гледаат да има што е можно повеќе гласови и поголема гледаност. Таму има две вечери, првата се настапите, втората е испаѓањето со музички гости. Кај нив се гласа два саати телефонски по завршување на шоуто, а онлајн гласањето трае и подолго.
    Кај нас валјда поважни им се парите од гласањето собрани.

Hipster likes this.
  9. karina8

karina8 Популарен член

Не им се поважни, туку најважни. Како се изглупираа од почетокот објавија број да се гласа на кој кандидат кој ментор да му бил :^) Како прво тоа го решава продукцијата, а не гледачите, а како второ може ќе гласа публиката некоја од девојките и некој од момците ист ментор да имаат, а тоа не е изводливо заради категориите.
    Абе па луѓето си гласаа за ова со ментори, они си собираат пари, а менторите веќе одлучени. Е тогаш да, се снимаше однапред пред да почнат лајв вечерите.

И сега има луѓе што не можат да одвојат кредит или не им се троши за глупости и нема да гласаат иако имаат фаворити. Додека пак некој што има пари сите роднини ќе ги ангажира со частење кредит да гласаат.

Далеку сме ние од Америка.

SparkyAngel likes this.
  10. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Навистина ми е жал што и прават на девојкава. И Кики, и стилистите. Тамара е исклучително добар вокал, но тоа го видовме само на нејзината прва аудиција. Оттогаш наваму, нема пеено добра песна. Со нејзиниот глас може да растури, а не да пее лимонада-песнички од типот на Додирни ми колена и Ријана. Таа вели дека и се „паднала“ оваа песна, а на Кики не му се допаѓала баш, тогаш кој ги бира песните? Кики ја критикува, но за што и` е тој ментор? И неговото форсирање на екс-ју песни не ми се допаѓа, но можат да најдат некој компромис, има многу песни кои ќе и лежат на Тамара. Многумина велат дека има лошо однесување и дека изгледа незаинтересирано, но јас мислам дека само е изгубена и и` треба помош, некој да ја насочи.

Што се однесува до стајлингот, мило ми е што ја менуваат, сигурно нема да остане природната девојка со широкото фустанче од првата аудиција. Минатиот пат ми се допаѓаше како изгледаше, како вистинска рок-ѕвезда, но овојпат? Се гледа дека, првенствено, не се чувствува добро во облеката, а тоа е најважно. Второ, палтото и` стои како на закачалка, а пантaлоните/хеланките и се премногу спуштени. Ореолот од пердуви исто така не ми е јасен, ниту пак комбинацијата сатенско сако + кожени панталони.

Од емисија до емисија изгледа и звучи се` полошо и полошо, навистина ми е жал да ја гледам ваква, ми беше меѓу фаворитите. Искрено се надевам дека ќе се подобри наредните емисии, се чини дека сите натпреварувачи се движат по нагорна линија, но не и таа.

Elena69221, Lella, Dream-Girl and 4 others like this.
  11. Primadonna

Primadonna Популарен член

Која чизма е у питање Желче?Mа супер ти стоје! :rofl:

eliesaab, Lovy1 and kikav like this.
  12. Seashell31

Seashell31 Популарен член

И на концертот е со вакви чизми :rofl:

13. Silver.E

Silver.E Популарен член

Не е баш за жалење бидејќи, сама си ја одбрала песната, а стајлингот и шминката многу и се допаднале. :tmi: :x

http://brkajrabota.mk/showtime/citalna/ ... urce=other

Претераа со Даниел. Ај сега и приказни ќе прават. |(
    Па и брат ми е во странство, нема бел ден таму, работи по цел ден, и многу други нашинци.
    И ние овде сме загреота, се мачиме во нашава држава.
    И јас имам некој свој способности кои не можат да бидат забележани и вреднувани во оваа наша држава каде за се ти треба врски или паричка, и каде будалите најмногу се снаоѓаат.
    Кому јас и сите како мене да се жалиме?

Го дожалија Даниел, фама направија од неговиот живот, а реалноста е дека живее многу поубаво и побогато од многу нас.
    И во сите нас има по некој Даниел, ама кој да го види... :^)

Катарина, плавата од 4ју ќе запее некогаш ? И јас се прашувам истото. :tmi: :o

14. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

15. Polsko

Polsko Популарен член

Многу се скапи пораките, па и колку пати повторуваат дека од еден телефон може да се ипрати 30 пораки. Барем да беа 5 пораки. Само за пари да направат. И на крајот да не биде исто како со победниците од Идол и Операција триумф кои никаде ги нема :^)

16. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Најважни се гласовите на публиката, а така Маид има големи шанси за победа. Босанците се сложен народ, ако паметиш на Операција триумф победи босанец, а имаше многу подобри од него...
    Маид и те како е голема конкуренција на Даниел, ама на крај сепак не е важно кој ќе победи :) Даниел секако ќе има поголем успех :D

Golden likes this.
  17. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Овој Маид, толку ми е одвратен, толку антипатичен ми е. А, и нема некој убав глас. Тој слободно може вода да му носи на нашиот Даниел :)

Lella likes this.
  18. Golden

Golden Популарен член

Имам пишано во моите мислења низ темава дека тешко Даниел да победи од причина што е македонец барем јас мислам така.Даниел сигурно после ова ќе има успешна кариера а,тоа е најважно.Реков според гласовните способности дека Маид не му претставува конкуренција на Даниел од причина што не сум го видела да пее странски песни а,за Х Фактор треба да знаеш и странски и домашни песни да пееш.Во врска со гласањето се согласувам дека Босанците сите за него и за Илмето ќе гласаат.Поздрав :hai:

19. Angelceto

Angelceto Истакнат член

20. diamonds5

diamonds5 Активен член

WAO на почетокот Тамара успеа да ме расплаче а сега е премногу самоуверена и занесена. Незнам како успеа да помине. Катастрофа и во облекување и во пеење. Ужас!

Polsko likes this.