X Фактор - Србија (Сител) Баш вчера го гледав, не ми е ништо посебно.. Америкаскиот ми беше многуА поинтересен (го даваа на FOX) Али како и да е, одличен е за губење време
X Фактор - Србија (Сител) http://www.youtube.com/watch?v=UHQBT8_wjkg Значи навистина немам зборови, ме воодушеви, ме наежи, ме разнежни, ме расположи... И цел ден неможам да престанам да ја слушам. Ми звучи и поубаво од оригиналот. Ја обожавам
X Фактор - Србија (Сител) А извинете, не рече Кристина нешто у стилот демек таа е унгарска вештица? Пред да го рече тоа, Жељко на неколкумина натпреварувачи им рече не, па сеа демек Кристина да ја превземе улогата на унгарска вештерка, као да го замени Жељко. Што знам.
X Фактор - Србија (Сител) Жељко има кариера само во Србија, Македонија, Босна и евентуално Хрватска. А да кога искача надвор од Балканот, иде кај српските иселеници во Германија и низ Европа, не го слушаат него енглези и не знам кој друго. Зашто, причината е едноставна, зашто човекот е едно закоревено србендиште, кое ми превртува очи на секоја песна која е на англиски јазик. Пеач што не може да ја сфати и доживее емоцијата која Френк Синатра ја има и ја искажува во своите песни, треба да се замисли нависитна колку и каков е уметник и пеач. Песната не познава граници, реглигии и јазици, добра песна се препознава не според текстот дали ти нужно секој детал го разбираш или не, туку и без да разбереш збор да дирне до тебе, со самата изведба и самата мелодија. А ако Жељко тоа не може да го сфати, нека си се пензионира и нека си дирка само по кавалчето и ситизајзерчето дома. За мене Жељко е само српски пеач, не интернационална ѕвезда, модерна како што денес се стремат сите млади пеачи. Има просечен глас искрено, во секунда знам да набројам барем 10 гласа што пеат 10 пати подобро од него. Песни има одлични, тоа не можам да му го порекнам, но не само песната е доволна за да направи од некој пеач или изведувач ѕвезда, туку начинот на кој ја интерпретира, а секој кој бил барем еднаш на негово концерт ја почувствувал неговата надменост и арогантност во самото држење. Тоа за мене не е ѕвезда. Треба бајаги да поработи на својот став и на основната култура, а богами и на англискиот јазик, не знае што е трансџендер и ред други работи, Жељко скриј се во некоја српска дупка, молим ти се... И што е најтрагично, одбива да научи, тоа форсирање да сите пеат на мајчин јазик и лупаѓе у груди, ми е само од игнорантност, а таа е најлоша. И со Фифи што му беше тоа, имаш добар глас, али јас то не разумем, Не. Ова е шоу за тоа Жељко како ти ги сфаќаш различностите и сексуалната ориентација или за пеење? Фифи испеа сосема солидно и издржајно за да го помине овој круг, без разлика на тоа кој род и што е он, тоа тука не е важно, важно те бива за пеење или не, а јасно е дека Фифи го бива. Жељко за мене е еден голем компир после ова, не дека претходно беше нешто многу, али од сега нема никако да го почитувам зашто не е достоен за тоа со своите коментари и предрасуди, каде не им е место ни време.
X Фактор - Србија (Сител) Значи Жељко е немам коментар... Единствено Кики и Кристина ми се ок а Емина ми е многу уфилмана..Но Жељко страшно ми иде на живци,значи страшно....
X Фактор - Србија (Сител) http://m.mondo.rs/cs/a631294/Zabava/TV/ ... eljka.html Па и треба да се извини ! Маме му негово србоманско конзервативно
X Фактор - Србија (Сител) Ајдееее сега хајка на Жељко затоа што човекот има свој став. Никого не навреди туку само го кажа своето мислење и не гледма ништо лошо тука. Незнам зошто некој што има свој став, посебно околу геј заедницата, е напаѓан и навредуван? Тоа што некому не му се допаѓа Фифи не значи дека ги мрази хомосексулаците и дека е лоша, конзервативна, проста личност итн. Нека го сватат тоа. Инаку Фифи добро испеја и тоа неможе да се оспори , но нека не креваат веднаш џева и да прават од мравка слон.
X Фактор - Србија (Сител) Да во право си дека секој има свој став, ама треба да внимава како го искажува затоа што коментарите на Жељко можат да се интерпретираат како навреда. Рече дека Фифи пее убаво, ама неможе да му даде да затоа што не му се допаѓа. Со овој коментар ги дискриминира хомосексуалците иако се талентирани, само врз основа на сексуалната определеност, што воопшто не е коректно. Кандидатите не одат таму да ги оценуваат по изглед или стил, одат за своите вокални способности коишто кај Фифи ги има во изобилство. Многу непрофесионално од страна на Жељко ,иако за мене секогаш бил еден од најдобрите пеачи на естрадата, со ова крајно ме разочара.
X Фактор - Србија (Сител) Само зарад жириво да не ти се гледа Х Фактор !! А, и овие позади сцена не се нешто посебно интересни. Значи стварно колку изборот на жири може да ја утне цела емисија.
X Фактор - Србија (Сител) Жељко се прави како Сајмон(Од американскиот x-factor) Ме изнервира кога за првпат го даваа: „Ни јас не сум Сајмон“ Како и да беше
X Фактор - Србија (Сител) Ах Жељко бре ЖЕЛКО една. Те почитував порано, ти ги слушав песните а сега?! Сега ќе ги искршам сите цедиња што ги имав од тебе и касети. Значи ми стана антипатичен во ова x-factor ЕПТЕН. Ама бледа копија е на Сајмон бреее !!!! Сајмон е ЦАР, овој вода може да му носи во решето.
X Фактор - Србија (Сител) Да бе да.... Жељко ви бил дигнат, Емина ви била уфилмана, Кики досаден... Што да ви се погоди? Ама секако без мрчење нема ниту едно шоу. Жељко мене ми е пријатен, точно е дека го имитира Сајмон и тоа не балку, (особено со тоа трепкачката фаца) ама сега што е тука е. Емина е весела, разиграна и се шегува а некои тоа сериозно си го сфаќаат. Кики си е супер, тоа што не збори многу човекот не значи дека е досаден. И Кристина си е добра, коментарите и се на место и сето тоа. Ама повеќето коментари овде се за жирито. Што се однесува до мене јас не го гледам шоуто за да видам дали Пречола ќе и бакне рака на Емина или пак дека Кристина и Жељко се пречкаат. Понекогаш сите претеруваат, точно, ама работата е како ќе испеат кандидатите, а не што рекол Жељко, што Емина, што Стојанка, што Трајче, што Петко... Што се однесува до пеачите мене оваа вчерашнава што ја пееше Бијонси четириесет годишната. Дојде таму умислена дека таа има позрел глас од другите, демек таа постара, подобро, на повисоко ниво, дури на сцената се појави демек е исти статус ко жирито. Како демек ќе си прави со нив муабет... Беше убедена дека ќе има 4 да, дека ќе биде бум таму на сцена. Женава ептен се изнервира кога Кристина и рече како да пеела Украинска вештерка. Мене лично повеќе ме потсети на кокошка. Па дури и откога запре музиката, таа уште си пее, не и е гајле. „Тко зна куват шпагете, зна и ову песму“ „Ја знам куват шпагете али не знам ову песму.“ Не најсириозно, многу се замислуваше... За последната што пееше Don't you remember, беше ... беше волшебна. Пееше во душата, како тоа да го пее вистински да го доживеала, а можеби и го доживела? Значи прекрасна беше. Не би можела да ги споредам Илма и нејзе. Браво, секоја чест. А овој Фифи, добро значи воопшно не сакам вакви работи, ама на врх срце, добро испеа, и многу нелогично што Жељко даде не. Зашто му рече „Добро певаш, ал ја чу ти дати не.“ Ама ајде, и онака не очекував да помина со 4 да. Рома Сијам - ништо посебно.
X Фактор - Србија (Сител) http://www.youtube.com/watch?v=Tj4yN8XNBh4 ПРЕКРАСНО!Фаворит ми е мноооооооооооооооооооогу ми се допаѓа како ја извете Ima jedan svjet
X Фактор - Србија (Сител) Ај и јас да кажам нешто за Икс факторо * Жељко стварно незнам у кој филм е влезан брато, старно незнам. Се замислува дека е Сајмон, а може само да му се фате на маленкиот прст од ногата. * Емина ми е ептен симпатична, забавна и стварно местото и е во тоа жири. * Кики е ставен само за украс таму, ни негативни ни позитивни коментари не дава. * Кристина исто и неа местото и е таму, жално ќе беше ако избераа некој др наместо неа.
X Фактор - Србија (Сител) Ја не ја сфаќам фамата околу шпагета (од тој гаф, ни на името не можам да и` се сетам). Едноставно не ја сфатив толку негативно. Жената, факт е, си има самодоверба, можеби и делуваше малку арогантно, но сепак покажа поголемо достоинство од Кристина. Тоа нејзиното (таа самодоверба која некои возрасни ја имаат и мислат дека се` знаат многу подобро од помладите поради нивното животно искуство) лично го имам кај сретнато кај многу луѓе во тие години па и повозрасни. Не знам зошто, воопшто не ми пречело. Тоа што вредело сум го прифаќала, тоа што не вредело не сум го прифаќала и крај на програмата. Али да ме огорчат до тој степен да зеам да ги навредувам или „спуштам на земја“, нц, не ми се десило.
X Фактор - Србија (Сител) Има разлика меѓу мрчење/барање влакно во јајце од тоа да се посочат факти и да се каже мислење за нешто многу очигледно. На пример доколку некој рече Жељко е арогантен, не е мрчење туку е нешто очигледно што никој не може да го негира, затоа што постои дефиниција за ароганција и у случајов он ги исполнува сите услови за да биде наречен дигнат. А не зошто некој има нешто против него или дека на народот му се мрчи.
X Фактор - Србија (Сител) http://www.youtube.com/watch?v=z1OI5e2IHLY зашто постојат сеуште вакви? ужас! само ја срами македонија !!!!
X Фактор - Србија (Сител) ^ ima talent i zasluzhuva da prodolzi! i ne ja sramat takvite kako nea makedonija, tuku takvite kako tebe so vakvi razmisluvanja Inache izvinete sto nekogas pisuvam na latinica ama od mobilen sum sega