X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Хух, еве ме и мене :D
    Паа, после толку фаленици редно време беше да се вратат на свое место. (Што би рекла Кристина, добдошоли назад :D )Емисијава, т.е третиов лајв убедливо најдобар до сега 8) Иако имаше некои ситни замерки, и покрај нив ептеен ми се допадна. Совршен избор на песни за сите натпреварувачи, погоден стајлинк, кореографиите на сите одлични.
    Докторите морам да ги пофалам, браво за Кристина, многу убаво ги средила нејзините групи. (мислам на пофалбата дека многу добро го поднесоа прескочувањето на цд-то :D )
    4U, искрено малку и го сменив мислењето за Катерина. Изгледа дека не е нејзина вина што не пее соло ;) Се надевам ќе ја видиме во наредните емисии како пее соло.
    Харис, и на мене малку не ми се допадна изборот на неговата песна, но во вчерашната емисија ме пресмеа. (Имаате и поздрав од мене :rofl: )
    Лукијан, коонечно во светлото кое што го чекавме..
    Тамара, навистина се сменила малку после негативните коментари..
    Александра Секулич , многу ми е мило што продолжи, навистина заслужи после она што го видовме вчера..
    Александра Бркович, има нешто специјално во нејзиниот глас..
    За Маид и за Даниел нема потреба да коментирам, Жељко преубаво си ја извршил својата задача..
    Снеже и Уна се подобриле малку од малку, и личеше на нешто вклучувањето нивно. Уна му правела друштво на Даниел, и таа била боса :lol:

Изгледа вчерашната епизода беше најдобра бидејќи коонечно желбата на Жељко се исполни (Шала, шала :lol: ) Иако повеќе ги преферирам домашните песни, но навистина имаше нешто посебно во третиов лајв :$
    Ја изнафалив јас вчерашаната епизода... :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Зa Дaниел немaм што дa кaжaм друго освен брaво зa тоa кaко испеa со онaков сценски нaстaп.
    Нaвидум, можеби ништо посебно. Но дури беa туркaниците, се стегaв, мислев декa ќе зaгуби здив, ќе зaборaви текст, нешто било што.
    Секојa му чест. Се докaжa и покaжa.

Алексa мене ми личи нa Јose Јalapeno (on a stick), ИЧ не ми е убaв, ниту пaк некој глaс.
    Не знaм што толку кубење коси... :?:

На Flower27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Овој Даниел колку е само вештачки, ич не е оргинален. Неготово пеење па и понашање ми идат на живец.
    Се надевам дека онаа малана Илма или како и да се викаше ќе победи.

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    23.270
    http://www.youtube.com/watch?v=QjY9GLJaY70

Дечково разби просто, не можам да престанам да го слушам, мелем за уши ми е :D
    http://www.backstage.ba/buzz/maid-hecim ... avijacima/

:rofl:

П.сс ко ќе прочитам не знам зошто толку кубење коси по овај онај, Ме иритира и то многу. |(
    СЕКОЈ ИМА СВОЈ ФАВОРИТ, СФАТЕТЕ !

Како шо јас ги нејќам докторите, ама можи некој ги сака, негово право и точка.

На Mahidevranfan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Што се не се изначитав значи....
    Не ми е јасно, навистина, како може да се радувате(општо цел народ) што македонски натпреварувач отпаднал од натпреварот? Мислам, дали озбилно сте толку прости и ограничени?
    Вчера намерно гласав за Н2О. И бев разочарана најпрво што отпаднаа, а потоа и од малоумните коментари што фрштеа на сите страни. Не знам колку од вас се свесни, дека не е само Даниел таму во шоуто, што ја претставува вашата земја?! И Фифи исто како Даниел е претставник на Македонија, заслужно влезен и рамноправен учесник како него во натпреварот.
    Се ударате во гради, македонки и македонци, навивате за влез во финале, а предрасудите ви дозволуваат истовремено да плукате по нешто што е од ваше тло. Не е ова контрадикторно?
    А да беше единствен преставник од Македонија, прашање е дали вакви коментари ќе имаше.... Жално просто...
    Баш да видиме сега, дали како еден единствен преставник од Мк, Даниел ќе продолжи до финале, пошто со нашиов менталитет можам да намирисам како ќе испадне заради недоволно гласови.
    Ебате глупиот народ!

На tessie, unconditionally, mileystar и 7 други им се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.320
    Допаѓања:
    68.110
    ^Хмммм... Во голема грешка си. И двајцата не ја претставуваат Македонија, се претставуваат самите себе си. Македонија не гласала за нив, не ги избрала да одат на шоуто и да ја претставуваат. Самите се пријавиле.
    Не знам како можете да го гледате така шоуто. Јас лично го сакам Даниел зашто е најдобар, не зашто е Македонец. И нема да ја поддржувам Фифи и да гласам за неа кога не ми се допаѓа нејзината група и како пеат. Разграничете некои работи и што всушност гледате.

На oblace1, anuskaNESTLE, Ilinaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.646
    Мене многу ми е криво што не продолжи понатаму Стефан Кокович, оној со брадичката. :inlove:

Штета што не помина после Judges houses. Ми изгледаше како доста интересен тип, онака искулиран. Како да имаше некоја приказна во него која требаше да биде видена.
    На Judges Houses, прекрасно ја испеа песната Јулија. Не верувам дека е многу позната песна, но тој направи да се разчуе. Има некоја меланхолија во неговиот глас. Уф, го обожавам.
    http://www.youtube.com/watch?v=2W0VTgoCaR4
    http://www.youtube.com/watch?v=Z_eebyLABPw

За Лукијан не коментирам. Има и глас и стас, и однесување сценско. Одличен ми е, мислам дека поседува нешто што треба да го има победникот. Го знам него уште кога прв пат ја препеа Случајно во бавна верзија, уште тогаш го забележав неговиот талент и знаев некако дека ќе се пријави.

Исто што приметив вчера дека всушнот судиите се јадат преку натпреварувачите.
    Во минатите епизоди, кога Жељко ќе критикуваше некоја кандидатка на останатите судии, кога ќе настапеше негов кандидат, останатите судии го напаѓаа, макар и да испеал прекасно.
    Јас знам дека тие не се поднесуваат и се јадат, но можат на сосема друг начин да си ги решат проблемите. Безпотребното критикување завршува кобно, кандидато ја губи својата самодоверба и тоа на никому не му носи добрина.

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Ако не ја претставуваат Македонија на некој начин, зошто тогаш по порталите, вклучувајќи и Фемина, објавуваат статии за нив двајца? Зошто не објават да речеме, за Лукијан?
    И зошто тогаш би постоеле коментарите дека -македонецот влезе понатаму- или -нашиот продолжи-?
    Не знам зошто не би го гледала такаЌ; да се правиме ајде налудничави и да гласаме за сите, освен за Даниел, па кога ќе испадне од натпреварот пак ќе биде муабетот, ете македонче не си гласа и не си поддржува што е негово.

И тоа не ми беше толку муабетот, колку што ме растревожија очајно гупавите коментари на луѓето што се радуваа како Фифи испадна. Јас не терам никој со сила да гласа, ама поддршка заслужиле подеднакво и тоа е факт.

На unconditionally му/ѝ се допаѓа ова.
  9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.320
    Допаѓања:
    68.110
    Како може да биде тоа факт? Како може да заслужиле иста поддршка кога Даниел е неспоредливо подобар од Фифи? Јас гласам за Даниел, за Фифи никогаш, не ме интересира мене што е македонка, ме интересира што не сакам да ја слушам како пее и нормално дека нема да гласам за неа. Не знам што тука е несфатливо.
    Поради вакви работи не може тој што заслужил да победи на едно вакво шоу, поради нашата национална заслепеност. Што дека Даниел е најдобар кога гласаат сите за своите? Баш поради вакви мислења како твоево, да си го поддржиме нашето нема да победи тој што е најдобар, ќе победи да речеме, Босанец. Од главата си патиме, е тоа е факт.

На oblace1, Ilinaaa, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Да бе, забораив дека сите тука се објективни и ќе гласаат за тој што е најдобар! Слепи сме, не глеаме дека се пропагира на велико да гласаме за Даниел!?!
    Пошто не се натпреваруваме со србите што се најголеми националисти, па и со босанците...
    Ај важи.

11. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Даниел беше добар,ама Лукијан овој пат навистина растури,штета што повеќето луѓе неможеа тоа да го видат.

На Elennaa и tinka-mace им се допаѓа ова.
  12. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Изгледа исти фаворити имаме. :D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.629
    Допаѓања:
    40.131
    Реално сите тука беа подобри од Н2О и Александра. Само што Н2О беа подобри ос Александра, а Фифи беше подобра и поталентирана од Маринела.
    Знаев дека ќе испаднат набрзо ама многу ми е криво зошто во дуелот Александра остана, а они испаднаа.
    И страшно ме нервораше кога Фифи не се ни слушаше, а Маринела гракаше во последната песна во дуелот, да пееше Фифи повеќе сама подобро ќе звучеше песната.
    Не се мешам во вкусови ама луѓе како може да ви е мило што Фифи испадна, а Александра остана?
    Не заради тоа што е од Македонија, туку општо талентот негов!
    Не ве разбирам навистина, па Александра грака не пее...колку само греши во песните, не умее ниту една песна да испее асално и воопшто не припаѓа во Х фактор.
    Зарем не ви е криво што Фифи поталентиран испадна или мило ви е само поради тоа што е тоа што е?
    Затоа што е различен?
    Не е фер!
    Како и да е понатаму незнам како ќе биде, сите се добри освен секако Алексанра и ќе ми биде криво било кој да испадне, а мора.
    Што се однесува до тоа кој ќе подеби во однос на националност...ете зошто џ фактор ја губи суштината.
    Затоа што на него се гледа како на Евровизија.
    Овдека се бара најголемиот талент.
    Јас незнам за кого би гласала, неможам да одлучам, сите се предобри, ама да поддржувам некого само затоа што е националност иста како што сум јас, не е ок.
    Тоа е исто како јас сега да речам само Илма, Маид или Харис, ма мои луѓе се тоа бре или они или никој.
    Не, не е тоа така.
    Даниел, Алекса, Александра плавата се предобри.
    Сите се добри и сите имаад таленти и ќе ми биде мило било кој од останативе да победи освен Александра.
    Секако имам фаворити и ги пишав, ама кој и да победи, заслужено ќе биде.

14. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Ама што има веза, не е ова Евровизија. Секој сам себе се претставува.

Ете баш тоа што Даниел ни се допаѓа а Фифи не до толку е пример дека сепак го гледаме квалитетот, а не тоа што се како преставници на нашата земја. Тие сами себе се преставуваат, пак ќе речам не е ова ракомет или Евровизија.

Мене Фифи ми е океј ама ништо посебно, доволно е што до овде догура, иако јас можеби пред него би исфрлила некои други, кои се очајно лоши а се шлепаат.

Даниел беше супер, иако јас лично таа песна никогаш не сум ја обожавала мнхоу, подобро ќе беше да ја пее Сонце за три светови, ама сепак беше одличен. Лукијан исто беше супер. Алекса ми досади со тој тип на песни, добро кажа жирито со шпанската песна беше стопати подобар. Харис, Докроти, Фор Ју, а и Бркович која никогаш нема да ја засакам колку и да има јак глас, некако ми е одвратна појава, би требало да се следни.

Мене Александра. С ми е баш океј, нема јак глас иако не е толку лоша како што ја правите, ама го има тој икс фактор баш, движење на сцена, и гласот не и е вооппшто толку лош пак ќе кажам.

Само мене ми се допадна Тамара, и изведба, и како изгледаше? :wasntme: Се чувствуам како црна овца, мене ми е баш добра. Ми се допаѓаат таков вид на freaky девојки. Ама се изначитав биполарна, психички растроена, не знам дали да се смеам или што :D.

И за овој Маид да кажам, имаше право Тони Цетински нема никаков икс фактор. За турбофолк журки може го бива, ама за нешто повеќе не.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    23.270

Прикачени фајлови:

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.646
    Истото и јас го забележав, пеат заедно, Фифи одвај се слуша, а оваа Маринела се развикала леле, ги исплаши кокошките во една куќа над мене. Па кога ќе ја видам Маринела да пафта со рацете, е ми иде да ја задавам.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    165.771
    Па не ја слушна дека увек се осеќа обесправена и осамена? Тоа за тебе нормално е? И толку самобендисано да сака да се наметне себе си, во улога на жртва?
    Ако нема срце психички да го идржи ова, јас не знам што тогаш сака и што учествува? Може да има талент, а да не може да се носи со него и тоа е тоа, не е за пејач.
    Мене тоа не ми е здраво.Покрај настапите натпреварувачиве се запознаваат и карактерно во шоуво, неизбежни се заклучоциве.

Искрено, да не беше нашиов,немав намера воопшто да го гледам шоуво...

На Mama25, gangstergirl, MarchelineAmaru и 5 други им се допаѓа ова.
  18. vetre

vetre Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    "Сите имаат WI-FI, само драчево ФИФИ
    Хахахахахахахаха се згазив од смеење, не се нормални значи :D :rofl:

19. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    932
    Лукијан стварно растури вчера, ова му беше најдобар настап до сега. Но да го гледаш вака на сцена толку е досаден, незаприметлив, на човекот му треба доза на самодоверба малку.

За разлика од Тамарчето што најверојатно ја има самодовербата и премногу. Уште така се провлекува, припаѓа по сцена, превртува очи, као видете ме различна сум јас. Мореееее... Неа доза на реалност малку и треба.

А за другите, Илма ми се допадна како пееше, Маид, драма во големо излезе не во мало, Кај Доктори и 4U мислам дека Кристина треба малку да им даде и на другите да гугнат.

ПА и онаа плавата од 4u вчера сама си кажа: Јас не можам да згрешам, нема каде. :D

А за Александра Секулич гледам сте се зачачкале. Мене жената ми е стварно јака, а и гласовно не е толку лоша како што ја направија, последната песна стварно добро ја испеа. И дури жал ми падна на крајот кога се расплака јас стварно не знам толку што и се запнаа демек не е достојна да биде тука, дека другиве многу јаки се. Ептен ја напнаа, а таа стоички си поднесе и коментар и критика и се. Права жена.

Мене појака ми е гласовно и од тоа Харис лигувчето и од Алекса.

За Даниел не ни коментирам, пристрасна сум... :P :$ :inlove:

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Малку долгичко ќе си трае шоуво изгледа.

Нема везе, вчера живна работа после трагичната претходна недела. Не ми е мене јасно што прават Харис и Илма тука, јас би ги пратила дома. Деца се, ало деца се, значи нема шанси да го издржат целиот притисок на едно вакво шоу. Дури и да победи некој од нив (што нема) каква кариера може да им направат. Треба да си продолжат двајцата да се занимаваат со музика, имаат талент не викам не, ама тука немаат што да бараат. Ги видоа луѓе, имаат карта за понатаму ама доста им е.

Искрено криво ми е за Фифи, она барем заслужи да остане. Има и глас, знае да направи атмосфера и жал ми е што ја ставија во група со некој како Маринела која не знае да гракне како што треба.

Од момците, Лукијан и Мајд најдобар впечаток ми оставија. Оној Алекса за на Мистер Мускуло реклама ко да беше. Докторите ми се бледи некако, не ми оставија впечаток. 4У решиле да гракнат сите, беа симпатични како комбинација.

Александра Бркович не ја можам. Има глас ама тоа фаците, не ги можам. Другата Александра свака и част. Ај што се врати се врати, кој знае како, ама онака поштено си осваја територија. Дури и пролазен и беше гласот вчера.

За Тамара не знам што да мислам. Ептен ми беше симпатична на почетокот, ама сега по малку ме нервира. Даниел мене ми е просечен, не ми е за паѓање на гз.

Ами а Снежето се откажа од причање нашем лепог српског језика а? :)

На Elennaa и Hipster им се допаѓа ова.