X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Епа ајде јас сега да си проанализирам нешто за вчерашната емисија
    Илма-Мене многу ми се допадна нејзиниот настап,а за пеењето треба ли повеќе да се зборува за Илмичка
    Доктори-леле колку ли се за срамија : душички. Малку не беше вкусно што само Армин и другото дете што пееа :x .Мене ми се допадна нивниот настап само таа замерка,душички
    http://www.youtube.com/watch?v=EKaU5dJe0gY
    Некој од Докториве е МАКЕДОНЕЦ? :?:
    H2O-не ми беа ништо посебни,нити со песната,нити со песната спас :worried:
    Алекаса- Шмекер душа,а бе женските,ама можеби не требаше таа песна,некоја друга |-)
    Харис-Ми беше многу досадна песната
    Александра С.-со правата песна ми беше многу досадна,ама во песната на спасот беше одлична :up:
    Маид-Искрено не бев многу одушевена од тоа што се врати,ама после неговиот настап ми се смена мислењето за него.Даниел ИМА КОНКУРЕНЦИЈА
    ДАНИЕЛ-СОВРШЕНО,баш со другарки ми коментиравме...ах Даниел со таа балерината за малце ќе си се под смуваја
    Тамара-Oд сите настапи овај ми беше убедливо нај добар!
    4У-Многу подобри од минатиот пат!
    Лукјан- :l:
    Александра-истото ко и за Тамара
    Седно ми веше кој ќе испднеше ниедни не ми беа фаворити од оние на Двобој :talk:

2. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Лелеее ццц што не ќе му текни на луѓево :lol: :lol:

3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Добро бе луѓе, ако кажеш за некој дека не ти се допаѓа одма ќе ти се спукаат сите и згора на се ќе те обвинат дека си љубоморна, сериозно престанете да глумите Фројдови овде. Мене Секулич не ми се допаѓа и крај на приказната, а дека убаво изгледа се согласувам ама не и со тоа колку претеравте со потенцирањето на нејзиниот изглед чиниш таква убавица немаме видено. И најубава на свет да е мене не ми е за Х фактор и готово. Секоја една од вас може слободно да ја слуша, да и се воодушевува ама ако тоа не го правиме сите и ако не го делиме вашето мислење не значи дека сме љубоморни.
    А онаа приказна дека имала ИСТ број на гласови како и Маид ама баш ич не држи вода. Тоа на друг нека му го кажуваат. Значи не ми е јасно како на едно такво гласање со смс пораки и двајцата имале идентичен број на гласови, преголема случајност ми е тоа, толку што воопшто не ми ни делува возможно.Затоа мислам дека местото не и е овде и којзнае на каков начин се прогурала до лајвовите.

Иначе, почнаа српските портали да го рчкаат Даниел со провокативни прашања околу сексот. Наводно постари жени му нуделе секс и му пишувале чудни работи за сексот ама тој не бил толку глуп за да прифати. :D
    http://www.blic.rs/Zabava/X-factor/4367 ... -nude-seks

Незнам зошто но смешна ми дојде изјавата, ама позитивно смешна, понекогаш ми делува толку наивно, просто не ми се верува дека има 30 години и со некои негови изјави дури како жал ме фаќа за него, незнае сиротиот ни што да каже, ни како да го каже а да не погреши. Затоа и е толку мил, има некој искрена наивност во него и неисквареност. Да не беше тој шоуто ќе беше чистa пропаст, единствена позитивна точка ми е он у целата таа неорганизираност, аматерски подготвено шоу и некомпетентно жири.

На sweet-cherry и Marossa им се допаѓа ова.
  4. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
  5. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Зарем верувате во ова што е напишано ,погледнете само само ова ОВА ГО ДОЗНАВМЕ ОД ИЗВОР БЛИЗОК НА ДАНИЕЛ ,значи почнаа овие Српскиве медниуми со хајка на Даниел ,ова го очекував и којзнае што усте ке смислат за да му наштетат ,доста подмолно од нивна страна, ВРБА КОЈА СТРЧИ МОРА СКРАТИТИ ова е нивна изречица

6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    Тој шо има Пинк нека гледа Емина е гостинка со Алекса, Лукијан и Чато :)

На cheetah.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Поради ова воопшто не ми е мило што талент од калибарот на Даниел мораше на вакво шоу да се пријави и тоа во Србија,а нема кај нас вистински продукции кои ке знаат да препознат талент и да му градат кариера ,сега се ке направат Српскиве медиуми да го оцрнат Даниел пред се како ЧОВЕК

8. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Фифи и колешката негова (не знам како се вика) час ми се чини немаат глас туку равлекуваат тонови, час не знам ни самата. Ама оваа Александра што помина место нив, некако не ми се вклопува во ова шоу. Штом не се ежиш кога ќе викне ( а не сум ја чула да пушти некој јак глас) не е тоа тоа...

Докторите и групата 4u (ако се викаше така) ниту еден од нив некако не ми остава впечаток, да ги сретнам на улица сигурно нема да ги препознаам и поради тоа мислам формирање групи беше најголема утка во ова шоу.

Фаворити ми се Даниел (на прво место) и Лукијан дефинитивно. И Даниел во живо пее дааалеку поубаво. Позитивен, харизматичен и пред се човек.

А Снешка наша што за да испадне "фраер" го нарече Жељко Јоксимовски, само се избламира ништо други бидејќи самиот Жељко 1000 пати се извина, а таа како и секогаш глуми нешто со сила. Не можам да ја поднесам уште откако почна на Бекстејџ на Сител.

И за сите што зборат дека Жељко се "шлепа" покрај Даниел, ха ха ха ха ХА. Си има и кариера и доста е познат, башка на 50 години сигурно ќе се шлепа со млади луѓе... Денес ако се најде човек меѓу сите нелуѓе, повторно ќе биде мета на озборување...И покрај тоа што оди со добри намери. Даниел поголема среќа од тоа што Жељко го има за ментор не можеше да има, бидејќи позади сликата на арогантетн и строг човек кај Жељко многу добро се гледа дека е всушност човек со чувства кој знае што е најдобро за еден талентиран човек како Даниел. :)

9. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Речиси се е добро освен овој баксуз од жирито Жељко.Не многу заинтересиран си седи на столицава и си прави еци пец пец дали сега ке каже да или не :@ (зборувам за првите аудиции) Сега океј е кога и не е толку битно неговото мислење но како што видов на секој негов коментар едно гласно УУУ се слуша од зади,од публиката,па ме фаќа некој мерак |( Инаку не очекував дека вака добро ке биде организирано шоуто и тоа ми се допаѓа,само задолжените стилисти за натпреварувачите се тотален промашај тоа морам да го прокоментирам ! Друго се е во ред,и останува да се чека големото финале. :lol:

10. biggirl18

biggirl18 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Ако нешто не ми се допаѓа во врска со целокупното шоу, тоа е нашата СНЕЖЕ, по одвратно суштество не можеа да пратат... фуј

На tanjabela, Miss.Ricci и Keri им се допаѓа ова.
  11. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    значи го читам форумов редовно но ретко давам свое мислење...
    за минатиот лајв коментарите во оваа категорија беа солидни секој си даде мислење за секој кандидат подеднакво... зошто сега за овај лајв ја претеравте со коментари... значи несакам никого да навредам но стварно секој си има право на свое мислење... и неможам да сватам што се случи за една недела и молам некој да ми објасни...
    иначе моите импресии од целокупното шоу е тоа што прво мислам дека во сите земји каде што има х фактор забрането е учество на деца помали од 16 год.. така да слободно можам да кажам дека х фактор им го уништи животот на Илма и Харис... значи катастрофална грешка од страна на продукцијата затоа што кога ке дојде нивното време за слава и кариера тие ке се пропаднати...
    иначе мој фаворит е МАИД...!!! совршен е според мене... !!! го има тој голем Х фактор според мене...
    е сега незнам како некој ке ме свати ама мене даниел не ми е ништо посебно.... само што го исфорсираа сите... !!!
    знам дека ке победи некој од дечките на емина или евентуално докторите затоа што за нив гласаат голем број тинејџерки... кои мислат дека тие се најубавите во цело шоу и дека најубаво знаат да пеат.. а буквално врска немаат со пеење..!!!
    за тамара не коментирам ништо... повејкето од вас го кажаа тоа што сакав и јас да го кажам.. дека е одвратнаа...!! исто и другите девојки ми се катастрофа би ја издвоила само Александра Бркович која што ме воодушевува се повејке и повејке... :)
    значи се на се шоуто ми е тотална катастрофа... од жири од продукција од стилисти..значи катастрофа.. единствен човек во жирито што го сакам е Жељко затоа што ми е омилен пеач..!!!
    а и жал ми е што одпаднаа Х2О си ја сакав Фифии... :(
    можеби претерав со постот но тоа е мое мислење... и мислам во темата дека треба да се споделуваат мислењата за шоуто а не некој непотребни коментари... !!

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.267
    Допаѓања:
    67.849
    ^Во шоуто може да се пријавуваат од 13 години па нагоре.
    Мене не ми пречат годините на Илма, сака да пее девојчето, има глас, ако ја поддржуваат нејзините нема никаква причина да не го прави тоа.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ej04VAktzyE
    И девојчево исто имаше 13, стигна до финалето, сега си работи на албум. Ако е тоа што сакаат да го прават годините не се пречка.

13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559

Не ми е намера стварно да и глумам адвокат, или нешто. Слушнав дел од тоа што кажа, ама целосно како карактер ако збориме не ми остави лош впечаток. И едно е да сака малку да игра на карта сожалување, што да бидеме реални сите по малку глумат (освен Даниел, не дека е наш ама стварно досега не е имал ниту една жалба за било што). Харис ја шинал ногата, Илма била болна и на секој втор збор од страна на жирито се убацува. Мене тоа ми е лигаво и самобендисано. Ама тоа е. Секој со свое мислење.

И ова со годините, точно дека не се пречка ама малку ми смета тоа што деца пуштаат да стигнат до лајвовите. Зборувам и за американското, не само за ова. Едноставно каква публика би им била таргет на тие, ако победат или изградат кариера после. Каков тип на песни? Мене некако срцепартелна песна и дете од 13 години не ми иде во комбинација, па каков сака глас нека има. Или ќе тргнат по патот на Дизни пејачиве, друг избор нема. Некако ми нема логика ова во шоуто, ќе ги запустат само, веќе се вивнати во облаци до триста и назад. А и да не заборавиме дека гласот уште не им е мутирал, може после тоа ќе бекат како крави. Нека им дадат шанса на постарите, за нив има време, после нека се пријавуват колку сакат.

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Набрзина ги прегледав на јутуб настапите од вчера, океј биле, подобри од претходниот пат.
    Искрено не мислам дека требаше толку фама да се крене за ова шоу, зашто не е ништо посебно.
    Пеат некои потросечни песни, со искрено слаби кореографии, и уште поужасни стајлинзи. Тонци, матрици и како и да се викаат останатите музички компоненти им се катастрофа, на свадби имало подобра акустика и звук.

Јас сосема обратно од сите вас, мислам дека Фифи навистина не е толку лоша, од другарка и Маринела е сто пати подобра. Пее подобро па и знае да се однесува на сцена подобро. Не требаше да испадне, барем не толу бргу.
    И Александра Секулич ми е екстра, девојката ми е доста природна и има држење не сцена. Какви коментари прочирав, мислам гола излегла на сцена или нешто слично, девојката само има убавина, шарм и сексипил што пола од девојките го немаат. Па и не пее толку лошо, има солиден глас.
    Илма нема грешка, стварно пее како да има 30 и кусур, си стои моето дека сепак е мало дете и можда не и е право време за ова.
    А за Лукијан јас мислам, тврдам дека ова му беше лаки шот, дечкото има просечен глас, дури и подпросечен, само ја изврти песната во своја корист. Ми нема шарм едноставно.
    Брковиќ, не знам, е ја можам, глуми со сила емоцинална, внесена, и силината на гласот ја пренамага, се дере, буквално се дере. Башка што нема грам харизма, тоа на страна.
    Маид го бива за нашиве балкански, тука растура, нема што, супер беше. Не му требаше дамо трчањето на сцена.
    Даниел овој пат не ми беше воодушевучки, ама сепак ми беше добар. Не му лежат наши песни, ни српски ни наши, со тој природен акцент каок да е роден во Америка, и општо, некако ми личи и звучи како странец, не балканец, му требаат други песни. Нека земе Роби Вилијамс да го пее, или не знам многу други странски поп, многу многу му лежи, ова не. Не е балканец и не е за на балканот он и крај на муабетот.
    Групите што останаа не ми се јасни, зашто 2 пеат, другите хмкааат во позадина? Ама за тоа е крива Кристина не они сами, затоа и зборев уште на почетокот дека ми нема смисла тоа со формирањето на апансус бендови, луѓе кои нит си одговараат гласовно нит па сакаат да пеат заедно. Катастрофа. Да беа поединци некои од нив многу поинаку и другачије ќе звучеа.
    Може и следниот вторник да му ја здувам некаде, мислам дека има попаметни работи од ова да се гледа и да се слуша.
    Ако сакаат да бидат светски, треба така и да звучат, и така и да изгледаат, а не ова како да некој прави пародија од шоуво, жими се како смешка ми е, не како оригиналната замисла.

На Paradox и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  15. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    јас само мислам дека нашиот балкан сеуште не е спремен да издржува талент од 13 год... затоа што кај нас просперираат со настапи по дискотеки кафани и слично а мислам дека ни самата Илма не е спремна на тоа да настапува по дискотеки од 13 год.. јас само кажав дека сеуште е рано... барем до кај 17 год да почекаше.. но тоа е што е... јас најискрено и посакувам се најдобро но мислам дека ако отпадне во наредните 2-3 лајвови ке доживее големо разочарување...
    тоа беше мое мислење не сакав да навлегувам повторно со коментари но морав ова да го кажам.. се надевам не пречи што дадов коментар одпојќе

16. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Вчера Лукијан ме трогна :mm: За малце фалеше да си пуштам солзичка ко Емина :lol: Денес неколку пати го гледа наспот негов. И нормално си го лајкнав на фб. :$
    Даниел е срце, одличен е, го поддржувам и сакам да победи!
    А да, ќе заборавев, Снежана Велков иди убиј се! Глупи прашања, иритирачно однесувања, не ја можааам! :envy: :punch:

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.267
    Допаѓања:
    67.849
    ^^Што има врска, коментирај си колку сакаш, темата за тоа е отворена. :)
    Да, веројатно друго е со тринаесет години да настапуваш на Балканов и со тринаесет години во Америка...
    Ама тоа е нејзин избор.
    Хипстер, морам да се согласам дека направија пародија од шоуво. Тоа со докторите беше за срамота.
    Ама веројатно ние сме жедни за некое шоу од овој калибар на наше тло, па гледаме и вакви пародии. Шта чеш, кога немаме избор.

На swetty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мене Тамара ми е супер. Се приметува дека не е миленичка на Кики и тоа ја фрустрира ... а како и не би? Ако е ментор, треба да биде ментор за сите свои кандидати. Приметете го како е слоу кога станува збор за Тамара и како подскокнува за Александра ... (настапот на Александра ми беше екстра, секоја и чест на девојката, си бира песни кои може да ги испее, а на сцена е цар)
    Според мене победник треба да биде оној на чиј концерт утре со задоволство би отишла, би купила ЦД. Како таков кандидат го гледам Даниел, Лукијан и Тамара. Сите останати ми се три минути слава.

На anuskaNESTLE, Edie.S и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  19. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
  20. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    ^ Дај Боже да е така.
    Само ме плаши сознанието што, и Александар Белов во Операција Триумф, цело време беше прв и добиваше најмногу гласови од публиката, а сепак на крај победи Босанецот.
    Кај што има сила нема правдина.

Искрено, според мене, Даниел е убедливо најдобар. И во однос на пеење, однесување, изглед, сценски настап. Малку не го бива за зборување и подобар е кога молчи,ама па ќе си се опушти и научи со тек на време. :) Ако не нешто друго се надевам дека ќе биде барем во првите тројца.

Фифи, ме нервираше уште на почетокот. Не дека имам предрасуди или нешто слично, туку едноставно не ми се допаѓа. А и Маринела. Иако гласовните способности на Фифи беа далеку подобри од оние на Маринела.
    Мило ми е што испаднаа, макар што уште помило ќе ми беше ако испаднеше Харис, бидејќи не го бива.
    Посебно на последниов настап беше катастрофа, а и изборот на песна беше лош.
    Не му лежеше песната. Гласот му е ептен детски, и според мене, местото му е на некој детски фестивал, а не на Х фактор.

Маид ми е интересен, забавен е и ако не нешто повеќе барем ќе те размрда.

Имам забележано дека од групите само двајца пеат на секој настап, а другите двајца се еден вид придружни вокали и само укаат во позадина. Посебно женските од 4YOU. Аман, таа плавата не ја имам слушнато да пее. Се појавува на сцена само колку да биде видена и толку.