X Фактор - Србија (Сител) Точно Иван беше учесник на идол но знаеш ли дека ништо не постигна со тоа ??? Лично се познавам со него и верувај дека сите ветени работи од шоуто не му се сеуште врачени за жал тоа е нашата Македонија ... што направи сам направи со свој труд сам се пробиваше по свирки и настапи на некои фестивали. Според мене Идол му беше сама онака формално да се претстави пред цела Македонија иако веќе низ повеќето градови беше веќе виден и слушнат и мислам дека треба да си ги пробат шансите на такви професионални шоуа како што е Х Фактор зошто да не можеби ќе му успее да се пробие понатаму Извини но оваа е само мое мислење и морав да го кажам
X Фактор - Србија (Сител) Многу ме израдува Марија. Браво деовјко ти скумнувам капа. Многу ми е мило кога некој ке не претстави во комплетно добро светло. Мила девојка, глас...феноменален, како ја отепа песната...подзинав. Фаворит дефиниитвно. Дај боже да дојде до финалето па да пракаме пораки, од мерак ке ги пуштам. Инаку оваа емисија Жељко изгледаше како да е жири во звезде гранда, а не во икс фактор.Жал ме фати за момчето од Босна, го испобуни целиот, но релано сепак подобро му прилегаше севдалинката. Е голема замерка за оваа шоу, а деф и пропуст е тоа што право на учество имаат лица кои веке имале прилика да се покажат во јавноста, односно се чуло за нив. Како на пр. нашиот Иван, Никола Пауновиќ и сл. ним. Мислам им земаат место на некои луѓе кои воопшто немале шанси да се натпреваруваат во вакви емисии. Колку успејале во претходните шоуа толку, битно догурале далеку и сега треба да се пробиваат да снимаат песни, спотови, да се тезгарат по кафиќи и сл, а не да доаѓаат на Икс фкатор. И уште нешто што ме изнервира се децава на познатите, навистина убаво испеја керката на Луис, на Ѓогани ништо посебно, но како за прв круг може да помине, натаму не би требало. Сепак безврска ми е да доаѓаш и да те оценуваат колеги на мајка ти и татко ти. Субјективно ке гледаат на нивните гласови и да пееја полошо сиг ке поминеа бар овој круг, а за пнатаму ке видиме, круговите се стеснуваат, конкуренцијата е се поголема.
X Фактор - Србија (Сител) Нашата Марија преубаво пееше, се наежив од нејзиниот глас. Само не мораше да зборува на српски, ако зборуваше на македонски сигурно во другите држави ќе имаше превод. Жељко си продолжува со побарувачките за српски песни и сака да изведува нешто строг... ме нервира.
X Фактор - Србија (Сител) Извините на оффтопик ама не сфатив, Иван Раденов пеел на Српскиов X Factor? Зар е можно да не сум го препознала? или за друг Иван од Македонија станува збор?
X Фактор - Србија (Сител) Нашата убаво пее, признавам, ама нема сценски настап, ниту енергија ниту некоја си харизма плус крајно ме разочара што зборуваше српски. Жељко најповеќе ми се допаѓа од сите. Идол ми е Тамара и ќе ми остани се додека не победи.
X Фактор - Србија (Сител) абе имаѓе на втората аудиција двајцашто пееа како се вика песната да не знае некој?
X Фактор - Србија (Сител) Марија испеа МОЌНО . Скептична бев кога слушнав што песна избрала затоа што реално не е воопшто лесна песна ,ама кога почна да пее ме воодушеви. И баш напротив девојчето имаше и енергија и неверојатна харизма . Заедно со Тамара и малата Илма чинам се викаше, фаворити ми се .
X Фактор - Србија (Сител) ХАХАХАХХ и тоа е можно знаеш Замислете победува македонец (што нема шанси) и му забрануваат да пее македонски и друг јазик туку само српски
X Фактор - Србија (Сител) Абе ајде овој Жељко не треба така да се испонашува. Демек српски да се пеело...шо им лежи на луѓето тоа ќе пеат какоо така он ке им кажува...За понатамошните кругови океј ама сега треба да се покажат самите. Мн ме изненади човекот не изгледаше таков.
X Фактор - Србија (Сител) Нашава Марија многу изненади. Супер испеа, и посакувам многу среќа понатаму. НО ! Едно големо НЕ за нејзиното турско-ресенско зборување. Треба да сфатат нашите дека Србите не` разбираат што зборуваме. Не мора да се правиме паметни, као ја причам српски, јел знаш ти то. Зошто самите себе си си се подгазуваме ??? И потоа другите ни се криви кога не не признаваат. И уште нешто за Марија. Знам дека и беше трема, како и на сите, но исправи ја главата горе, среди ја малку косата, внимавај што ќе облечиш. Некако стутната беше целата. Па за на обично кафе малку поубаво ќе се средиш.
X Фактор - Србија (Сител) Тоа е. Македонците разбираат и умеат да зборат српски без проблем. А Србите-македонскиов, знаш оно мало, немогу да сконтају.
X Фактор - Србија (Сител) https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater Овој Алекса вистина да не ја ќарил девојката што го бодреше Кристина?
X Фактор - Србија (Сител) Ми беше симпатично ова детево од Босна, јако испеа А Жељко како го запна со севдалинките... А Марија, супер беше, ми се допадна настапот не слушам таква музика ама мора да се признае дека има многу моќен глас, браво Иначе има доста добри кандидати
X Фактор - Србија (Сител) Супер ми беше машкото што ја пееше од џеси песната,шо го напна жељко да испеј севдалинки.