X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    29.459
    ^Формирани се групи зошто таков е и самиот концепт на х фактор, така што мора да се придржат до правилата, зошто ќе им летне лиценцата :) Инаку и јас целосно се согласувам со мислењето, не е фер, ама тоа е.

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Читам и по коментариве,на поголем дел им се допадна Лукијан :)
    Дечкото е ок,ставарно убаво испеа,но некако нема држење на сцена.И многу ми пречи,што не може да ги погоди моментите да погледне во камерата :D ,како на пример како Даниел и Александра Секулиќ,кои знаат во кој дел од песната да гледаат накај камерата со некое движење :D
    Лукијан сеуште ми е стегнат..

На Ilinaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Дека кој ќе ја пее?

4. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Викаат Даниел ќе ја пеел дека најмногу му била предоложена. Останува да си видиме во вторник. :)

5. clock.pot

clock.pot Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    335
    Мисла дека треба да ја поместат старосната граница. Некоа биде минимум 15-16. Многу се мали од 13 години. Не велам дека Илма и Харис не се талентирани (напротив), ама не може спотови и песни да издаваат од таа возраст. Ќе дојде и нивно време... :)

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.479
  7. PinkpankaceM

PinkpankaceM Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    koga e be finalnoto?? i mislam deka na finalnoto kje peela rihana ili beyonce :D

8. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    ^^ :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Да бе ,специјално ќе ги викнат. :rofl:

А коментарот на Даниел ? :^)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Едно нешто не сфаќам. Ќе има настапи во живо се додека не останат последните двајца учесници или како ќе биде?

10. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Да не беа Даниел, доктори, Лукијан и Алекса јас немаше да го гледам иск фактор, нема шанси.
    Да прокоментирам нешто за даниел.Човекот е ншто светско, а сепак наше.Гласот перфектен, одличен односс на сцена, скромен, добар, мил.Ама шта чеш, ние Македонците сме гомна невидени(извинете на изразот ама сум ептен револтирана)и плукаме само по нашето, а друго величаме.А оние морони од новинари, што знаат само невистини да шират, треба потхитно да им се одземе лиценцата бидејки тие не заслужуваат да се нарекуваат ни Н од новинари, само знаат да шират невистини за да им биде читана страната.И во право се србите штом кажат дека благпдарение на србија и икс фактор даниел се прослави, во право се скроз, нема лутиш тука.Ние не знаеме да го цениме нашето и никогаш не сме знаеле и Крај.
    И даниел после Х фактор, правец во странство и немој да си се вартил тука зашто ние не заслужуваме таков како тебе, овде кариера нема да градиш.Овде само ќе те плукат и ќе те плукат зато шо ова е Македонија. :puke: :x

На Ilinaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Истото мислење го имам.
    А за Александра С. тука читав коментари како она заслужила да биде дел од шоуто затоа што мушки ги издржала коментарите, критиките, била убава, јака, силна жена, а и многу убаво играла.

Епа и јас би ги трпела ако мислам дека можам да стигнам до награда :D
    А и овде не е кој е убав, кој убаво ќе изигра туку кој има х фактор. Значи тоа е нешто ретко. Не само глас (значи сепак тоа е најосновна и најбитна работа) туку и харизма, шарм.
    Според мене сите тие работи најмногу ги поседува Даниел. Скромен, харизматичен и талентиран.
    А исто така и Илма.
    Ете тоа се бара!
    А ако убаво игра нека се пријави на ја имам талент или за мис ако е убава.
    Тука најреално не и е место, сите се појаки од неа.

На unconditionally и Lovely93 им се допаѓа ова.
  12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Ова суштество не е за шоу со назив Х фактор, нема харизма, нема мила ѕвезда, едноставно не привлекува внимание, нема никаков икс фактор :!:

Има прекрасен вокал, ама не е само тоа за да се занимаваш со шоу бизнис. Нека ја пратат во светот на операта или класичната музика, па може и црковен хор да води :wasntme:

Мене не ми е за естрада, не ми е за сцена, не ми е за утре да ме забавува по дискотеки и да ја гледам на фестивали........ и точка !

На unconditionally, Hipster и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    ^ Mене оваа и не ми е толку антипатична.
    Добар глас има, смирена е. само фаците што ги прави и се малку- чудни.
    И баш е за ваква музика она, а изгледот нејзин не е битен (иако не е ни грда) само чуден стил има.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610

15. Anshu

Anshu Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    34
    Дефинитивно не се согласувам со тие што велат дека Александра С. заслужила да се врати во X Фактор, кога се што гледам е една згодна девојка со расштрафена глава. Не можам, а да не кажам дека ми боде во очи целото тоа зафрлување на косата де на едната, де на другата страна и целото чанчење. Ако ги има вокалните способности се надевам дека наскоро ќе ги покаже.
    За Тамара мислам дека последниот настап и беше најдобар, после аудицијата :!:
    Илма има прекрасен глас, тоа дефинитивно никој не може да и го одземе, но ми смета тоа што (спомна една од претходните форумџики), се убацува на секој коментар што го кажува жирито, не е свесна дека е таму за да ја критикуваат или фалат, а не да разврзува муабети од Морава до Дунава.
    Харис малку си „удира“ на севдалинки, не знам може така ми се заслушува :^)
    Докторите мислам дека ќе стигнат далеку (нели многу тинејџерки гасале за нив), но нема да биде лошо да ги слушнеме и другите како пејат не само тој високиот и Урош.
    4U добро се усогласени, но Катарина нема никаква улога во групата, желба ми е да ја слушнам како пее.
    Даниел ми е најдобар. Почнувајќи од гласот, однесување на сцена, скромен е, мил, харизматичен.
    Александра Б. го има најмоќниот глас од сите женски изведувачки на овој X Фактор. Имаше доста критики за фаците што ги прави, но нејзиниот глас ги засенува сите нејзини недостатоци (ако воопшто и можам да се изразам така).
    Маид е за оние кафански песни, весел човек ми се чини, и мислам дека ќе му биде конкуреција на Даниел.
    Алекса има просечен глас и многу убава насмевка :lol:
    Лукијан ми е срцка, на последниот настап ми се допадна како ја изведе песната, претходните како да не му беа погодени. Мислам дека е срамежлив и поради тоа не гледа често во камера, иако се гледа дека работи на тоа. Се сеќавам дека таа критика му ја даде и Емина.

Во финале би сакала да ги гледам Даниел и Лукијан или Даниел и Александра Б.
    Се изморив пишувајќи :tmi:

16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Харис да не е појак од неа? :^) |(

17. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    435
    Харис толку ми е антипатичен.. :devil: :devil:
    Епа ајде прстето ги чукнал и нека се откаже... :lol: :lol:
    Пеење 0.. :sweat: :sweat:

18. SweetGirl-13

SweetGirl-13 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Фаворити на Икс Фактор?Мислење?
    Александра С.-Прекрасна е,има убав глас,стилот и е прекрасен.Се најдобро :inlove:
    Даниел Кајмакоски-Ааа најубав е :inlove: :*
    Илма Карахмет-Па не е лошо девојчето,крупничко си е ама има убав глас важното е тоа. :lol:
    Тие се моите фаворити,вашите? :)

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.287
    Допаѓања:
    91.993
    Emotional јас се согласувам со тебе :) Мене ми е меѓу омилените има многу убав глас пред се, а тоа со нејзиниот стил е нејзино право секако ,а и сите имаме разни вкусови неможе сите да се согласуваме за се :)

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Јас мислам иако Фифи испадна ќе успее да си направи кариера..Само згреши што се слика со Боки 13 и започна да се дружи со него..Боки нема ни понашање ни ништо,антипатичен,вреѓа,се замислува лепотица дека е а ко свиња е...Фифи мила е на фаца,има ѕвезда поинаква ми е а и не е толку провокативна како него.. :) Без разлика што е машко а се прави ко женско има глас..што е вистина вистина е :) И има добра душа.

А Маринела сакав уште на почеток да испадне нема глас,ја туркаат ради родителите дека и се познати а нема п од пеење се чудам како дотурка и до финале..Мило ми е што испадна :)

Харис ми е ок..Си пее убаво,прибран,детето си е на место.

Даниел пее навистина многу убаво ама многу овие нашиве почнаа да го форсираат пред време го прогласија за победник..

Илма-за неа и во претходен пост имам кажано дека поантипатично суштество немам видено...Џабе и е гласот кога нема понашање никакво..Се радува друг ако испадне наместо неа,пред некоја емисија незнам мислам беше кога беше нашминкана со црвен кармин неважно де,изгледот не е битен,туку тогаш на мајтап некој неубав коментар Кристина или Емина и дадоа да видат како ќе реагира и одма почна да се лигави и за една секунда прекина кога сфати дека ја мајтапат..Епа очигледно мисли дека со плачење се се добива во животот..А кога ќе ја пофалат скока на бината,извинете амасекогаш кога ке ја видам така мислам и фали нешто..На статусите се занесува Победичу победичу идем до победе!!-мислам ептен девојчето влезено си е во филм..Мене лично не ми се допаѓа тој нејзин карактер и мислам дека нема шанси да ја пуштат да победи оти е мала премногу..
    Џабе и е гласот кога понашањето и е сељачко!

Александра-Премногу исфурана..Мисли дека ако е убава ќе победи..Очигледно го љуфнала натпреварувањето требало да оди за Мис Фактор а не на Х фактор..И секогаш го повторува тоа дека со убавината се се постигнува.. :lol:

Тамаара и таа ми пее многу убаво,скромна е,убава...Немам зборови :inlove:

На unconditionally му/ѝ се допаѓа ова.