1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Баш затоа на нашиве простори од вакви шоу никога не се создаваат вистински пејачки звезди како во странство ,бидејки ке преовладаат местенките од разлицни причини а на Балканов па и пред се и политикаки т.е национализмот ке се гледа кој од каде доаѓа ,наместо да преовладаат пред се квалитетите на такмичарот кои се потребни за да стане вистинска звезда
    Исто гледам дека тоа што сакаат да го наметнат по некои портали дека за Даниел гласале и дека го скале само во Македонија ,гледам и тука на некои тоа влиае ,јас не се согласувам ама воопшто ,затоа што Даниел е подеднакво поуларен далеееку прред сите во сите држави во регионов па дури и во Хрватска иако не се прикажува таму х фактор ,и не би ме изненадило да Даниел добива многу повеке гласови од другите држави и од Македонија затоа и почнаа по Српскиве весници со штетни текстови за него .Исто тоа наметнување дека Босанците гласале како луди ,не држи вода ,зашто ако беше така тогаш со Александар Белов немаше да има потреба од малверзациите со неговите гласови од Хрватска кои му беа ускратeни,за да можат да бидат други пред него т.е Босанци
    Јас гласам за Даниел затоа што Даниел мислам дека ги поседува сите квалитети за да биде вистински звзда ,а не затоа што е Македонец ,заради него го загледав х фактор и само заради него го гледам ,едноставно многу ми прија неговиот глас да го слушам и сакм да го слушам во иднинасо негови песни и со задоволство би отишла на негов концерт,само тој успева да ме задржи на екрано да го гледам и сушам до крај другите ради реда ги гледам ,сите се веке видено милион пати

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Еве што пееше потенцијалниот победник на шоуво
    http://www.youtube.com/watch?v=PEUrilCqxdc

ТУРБО-ФОЛК!!!!

После го хејтаат Гранд, нека не глумат лицемерие кога се знае каде се парите и вкусот во Србија, па и Босна и Хрватска, среќа и ние не уназадуаме премногу. Страшно...

Лиценцата им виси на конче според мене. И нека им ја одземат, за ништо не ги бива.
    Ама фала им, барем заради ова конечно се нафатив да го гледам Бритнаскиот и Американскиот, барем со мера да гледа човек шоу по светски стандарди.

И да се насмееме за крај, на Шутел има некој избор на таленти,и логото им е слабо им го копирано од Х факоторов жолто Х, со жири со се :lol: Не можам слика да најдам, во следна прилика.

На tessie, Edie.S, mileystar и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Значи знаев дека е турбо фолк кога го случнав ,во претходните постови напишав дека ми личи на турбо фолк оваа песна ,а мислам ,не мислам туку сум 100% сигурна и дека плачењето на Емина беше дел од сценскиот настап на Лукијан бидејки и таа беше цело време во фокусот на камерата паралелно во текот на неговиот настап присутна за посилен ефект да има настапот

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    513
    Мене ВООПШТО не ми е грижа дали е македонец или не. Ова не е евровизија па да гласаме за нашето, јас го сакам и ценам Даниел заради неговите гласовни способности. Незнам како да кажам, ама тој го поседува тој Х Фактор, кој повеќето тука го немаат. Секоја чест на исклучоците. Еве мене лично и други кандидати ме воодушевуваат, ама Даниел ми е нешто посебно. Има се што треба да поседува некоја ѕвезда. Глас, карактер, изглед, шарм... Многу ми се допаѓа таа скромност кај него. Ете јас и Перчоли го засакав на почетокот, ама кога рече дека според него тој е потенцијалниот победник... :puke: Имаме многу македонски пејачи, а мене ретко кој да ми се допадне како пее. Единствено Тоше го сакав, другите не ми се нешто посебни... :)

На Ilinaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Песната од Тропико бенд е чист турбофолк, и не знам што сите спобудалеа по неа, на Фејсбук овие дена е по дваесет пати објавена кај мене. Изведбата на Лукијан беше многу добра, но сепак тоа не го менува тој факт.

А за Александра. С, сите имаме различен вкус а убавината е релативна работа. Но Александра според мене го има баш тој шарм и харизма што го прават човек убав и привлечен. Додуша многу убава е и на фаца, ама не дека е најубава на светот како што викате вие дека мислиме, едноставно има шарм, права мачка е. Ама добро, сфаќам дека секој има различен вкус. Но за епитетите кои ги прочитав овде неколку пати од тип на спонзоруша, стриптизерка и слично ми се многу ниски и типични женски зајадливи коментари, без навреда.
    Да не испадне дека и глумам адвокат, и на неа и на Тамара, но од женските ми се фаворити.

На Edie.S, Elennaa, Dream-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30
    Александра С .не е вокално најдобра ,а не ја ни обожавам и за убава си е убава бомбонче.Па мене Секулич каде каде ми е подобра од Лукијан во секој аспект добро не толку до пеење. Лукијан=Кристен Стјуарт.

7. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Ma reklamata go pravi svoeto site komentari bea poveke za placenjeto na Emina otkolku za peenjeto na Lukijan ,koj mene patem ne mi bese nisto posebno za da me voodusevi tuku vek videno ,a veruvam deka i ponataka ke gledame se pogolema reklama na Lukijan ,i ona pritaeno forsiranje ,ne napadno

8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    И погрешно да сум те разбрала нема везе јас си кажав дека треба да испаднат не се за овде Илма е препотентна а така не се воспитуваат деца,арогантна, си се става во филм дека е најбоље епа нека извини ама нема да победи. Деца се и тоа кажува се!!!
    Се завршува таков е животот, секое чудо за три дена, затоа ја живееме сегашноста и ни е интересно да гледаме и да коментираме за х фактор тоа е единствено шоу кое е шоу во моментов.Јас стварно незнам што се случи со нашиве лајв шоуа и со пеачиве да не заминаа некаде на повеќе годишен одмор. Коментирајте, судете сега и овде не утре или задутре. :)

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето РЕДАКТИРАЈ за дополнување на постот.

9. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    На фб стрната на Хфактор двапати ги ми избришаа коментарите за Лукијан ,во врска со пеењето на турбо фолк и за плачењето на Емина ,а потоа и ми го избришале и коментарот дека почнаа да го форсираат,а исто пред мојот коментар имасе коментари за Лукијан као ничто посебно не е и во тој стил ,и тие гледам се избришани а оставени само тие кои го фалат ,навистина чудно само кај него тоа ми се случило да ми избришат коментар досега

10. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    И јас мислам дека треба да излезе побрзо од шоуто не е за овде нема харизма, стил, глас нема ништо. Незнам зошто го ставија во шоуво. Исто и за Илма нека си учат има време за нив. Овие години се за нив многу битни а не да ги трошат форсирајќи се.А точно е тоа дека такви се Босанците.[/quote]

Така е..Животот е пред нив,и мислам дека има време уште се мали за вакви работи..Имаат глас и двајцата убаво пеат само таа нема никакво понашање,на почетокот и јас ја бендисав ама после го сменив мислењето...Не треба премногу да ги форсираат,оти сега Илма ако не победи мислам дека ќе се убие од плачење сака да биде единствена тоа и влезено во главата..Ама нема шанси мислам дете да остават да победи сто посто пак некој србин ќе биде победник 8)[/quote]
    Целосно те подржувам. Јас мислам дека јака борба ќе има помеѓу оваа тројкава: Даниел, Доктори и НОВОВЛЕЗЕНИОТ Маид и Маид ќе тепа Босанците гласаат не се како нас негласачи.
    Детето е сиромашно и скромно живеело и затоа изгледа како збунет.Ама се гледа дека е ок дечко.А ако си напишала негативно 100% БРИШАТ.

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Јас па мислам дека нема тука никакво форсирање.
    Србите сметаат дека го форсираат Даниел- па удриле по него.
    Некој мисли дека ја форсираат Илма некој Маид некој Александра С.
    Секој ги гледа работите од своја перспектива.
    Јас незнам зошто толку се замараш со тоа. Гледаш еднаш не ти го перцепитаат коментарот, зошто продолжуваш?
    Батали сеа таа работа, секој се рекламира како знае за да успее.

12. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Ништо посебно од досега што сум пишувала кај другите ,а никаде досега не ми избришале само кај него ,а пред мене имаше некој напишано само дека Лукијан не е ништо посебно и тој му беше избришан
    Јас кажувам за форсирање од продукција тоа е веке нешто друго и најважно, ајде ке видиме на крај ,како ке се заврши ,ама ке биде веке видено сценарио.п.с а тебе не ми е јасно зашто ти пречи содржината на мојот коментар за тоа па скаш да прекинам ,мислам дека тука може да коментира секој колку ссака о.к

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето РЕДАКТИРАЈ за дополнување на постот.

13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Ах бее, па за тука ли ти зборам јас бре?
    За таму каде што ти ги бришат мислењата, а тука пишувај до миле воље, ако не сакам да те читам ќе скролнам надоле и решен проблем.

14. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Emotional123 Ти се извинувам тогаш ,погрешно сум те сфатила :tmi:

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Прикачени фајлови:

На hermosa и Silver.E им се допаѓа ова.
  16. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Јас контактирам со и помлади и постари од Србија и Босна и Даниел ниту е познат ниту е фаворит таму, така да тие приказни нас тука ни ги продаваат. Како што кај нас не е хит Маид, така ни во Босна и Србија не е познат Даниел и смешно им е како секогаш се замараме само за наши натпреварувачи. Но од друга страна и го разбирам ова однесување на нашиот народ и величење на Кајмакоски, пред тоа беа Белов и Ноне. Мала земја сме, вакви шоуа доаѓаат на неколку години за разлика од останатите земји каде постојано има вакви шоуа за таленти и пејачи и затоа не се замараат како ние.

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    ^^
    Ја следам Фифи на фб, статусот е за Дамјан Дренковски кој патем ова го објави на фб.

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      15 KB
      Прегледи:
      185
  18. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Едно неможам да разберам.
    Како може дотичниов Дамјан (ајде да го ставиме во групата на јавни личности) да се изразува толку вулгарно, и веќе наредниот ден да застане пред камера и да се смешка и да употребува зборови од висок речник? Битно му е изгледа да собере лајкови на сите глупости што ќе ги истресе.
    Постов погоре од Ади е само дел од неговото изразување, во споредба со тоа претходно што го имаше објавено.Прочепкајте кај него на профил, и ќе се изначитате се и свашта.
    Срамота!
    Толку омаловажување не сум видела.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Стварно, што и се свртеа на Фифи, не мора да го одобруваат тоа што го прави, ама бар нека не даваат вакви коментари. И тоа ако приметувате едни глупави јавни личности кои само озборуваат и се занимаваат со ова пишуваат вакви работи. Зошто вакво нешто не пише некоја јавна личност со долгогодишна кариера која навистина произвела квалитет

20. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Дали имате информација со која песна ќе настапи Даниел во вторник? :wasntme:

На Ilinaaa му/ѝ се допаѓа ова.