http://kurir.mk/magazin/scena/145218-FO ... na-Jahovik Како не и е срам бе? Не да ја бранам Емина, можи од една страна глуми можи стварно песната ја наежи, ама пак не треба вака да си дозволат, ами да пиши за Лила некој нешто вакво? Катастрофа двата со Дамјан се. Македонче и се е можно, шта чеш ништо да не ти се погоди.
Јас искрено не ја разбирам потребата на ваквите 'јавни' фаци,кои притоа се некакви поборници за права,демократија,либерализам,еднаквост и сл моралност(нели на секакви манифестации се присутни,па од таму произлегува и мојата констатација),кога и самите тие не го испочитуваат тоа. Искрено,ми смета ваквото плукање по Фифи. Негов избор на начин на живот,негово право.Who cares?! И ако мислат дека се интересни со ваквите статуси,ги жалам.Напротив досадни се,фрустрирачки настроени за внимание. Мене еве,и претходно се изјаснив,не ми се допаѓаат вокалните способности на Фифи,и никогаш не би го ни слушала. Ама вакво плукање..
Не дека е некој одговор ама тој самиот навести на фан пејџот дека ќе ја пее песната што фановите до сега најмногу му ја предлагале така што сигурно е странска само која...мн.песни му предлагаа воглавном странски од One Republic имаше доста предлози...
Oва што го напишала Лила не е ништо што во однос на тоа што пишуваа познати личности во Србија за наводното плачење на Емина.А Дамјан и јас не се согласувам со то ашто го напишал ,иако мислам дека и јавните личности имаат право да коментираат како сакаат исто како и ние што коментираме тука.
Се пукнав од смеење со коментариве на дотичниов морков. Не ми е јасно како може човек кој е неспособен да си фати девојка која соодвествува на неговите години, какви такви “достигнувања“ во животот благодарение сигурно на тоа што некој го упикал да го гледаме ние на маливе екрани (во исто време да, казнети сме, многу казнети со тоа), а не поради тоа што реално поседува некаков друг талент освен јадење вафли (што сите знаеме, само некој е повеќе истрениран, некој помалку), да дава вакви коментари за некој што се труди сам да успее, сам да се изгура и пробие и заслужи место на сцена. Немале сите среќа да бидат богати мамини или татини галеничиња, немале сите среќа да се познаваат со луѓе кои имаат јаки врски и контакти, драг моркову. А, исто немале среќа и да бидат во врска со ептен чесна и скромна девојка, за тоа рака ти давам. Ха! Не знам дали Фифи е глупавА зошто се мачи да ви објасни на вас, многу изградени господа што всушност се труди да направи, ама сигурно знам дека ти да беше толку паметен немаше да завршиш со спонзоруша и да бидеш свесен за тоа, а оваа па Лила одамна ќе престанеше да се шлае гола по хотелскиве соби, јер син има, ова она.. па и сметале на Емина емоциите. Разбирливо е. Човек што ги нема, не може да ги сфати. :/ Фак оф!
А што е финтата со огромниот фустан на девојката од настапот на Лукијан ? Глуми трудна или што, стварно не можам да и го сфатам ?
Може да се кладам дека Лукијан ќе биде победникот. Тие таквите како него, демек срамежливи, не се истакнуваат многу, така малце наивно делуваат ама на крај сите ќе не изненади и ќе победи. Секако менторката негова ќе даде се од себе за да се оствари тоа. Алекса прв ќе излезе од нејзината група, моја претпоставка. Инаку женава ми се чини дека многу озбилно си ја сфатила улогата во ова шоу, баш денеска ја имаше репризата и се потсетив како го коментираше Даниел, како да и е криво што е многу подобар од нејзините пиленца. Втора причина зошто Лукијан ќе победи е синдромот Гранд кај Србите па и Босанците. Си уживаат тие у такви гласови како неговиот, и секако дека утре овие од тимот на Емина ќе се занимаваат со таква некоја музика како Тропико Бенд пример, затоа што на нив у крв им е изгледа да им се фаворити такви некои кои што на звезде гранда би одговарале. Доказ за тоа е и Аднан Бабајич, типично турбофолкерче беше. А пред некој ден читав дека на Илма најголема желба и било да го запознае СИНАН САКИЌ(да, добро прочитавте), затоа што и бил идол, па имаше слики, била на вечера кај него дома и целата воодушевена и среќна. Абе стварно детето има глас ама Синан ли и е репер за пеач? Кога ќе размислиш и она си цели да пее турбофолк, Маид исто, така да кој и да победи го чека кариера во Гранд откако ќе им истече договорот со оваа продукција. А Х фактор е светско шоу, срамно е да победи некој ваков. Даниел е најкомплетен зошто го има тоа светското во себе, харизматичен е, пее чиста поп музика, ама со овие фолкериве црно му се пише, ништо од победата.
Изгледа двајцава добри другари Лила и Дамјан многу умеат да коментираат. Кои се тие ? Што воопшто тие направиле многу во животов за вака да плукаат ? Само покажуваат на кое ниско ниво се наоѓаат. Да ти се згади. И пред да вреѓаат други, нека се погледнат себе си колку се чисти.
Јас не знам што толку се замарате за Лила. И зошто темата за Македонските јавни фаци, се полни со коментари на Лилето и Мелитето? Остајте ги нив, они се ту секси... фор ас. Не сфаќаат дека на нив им одминало времето, за слава. Па сакаат вака да бидат тема на разговори. А уште потупи ми се нашиве новинари. Мене ме заболело десново уво, ако Лила јадела грав, ако нешто ја насмеало. Мора сите страници да објават, што пишала она на фб. Дека они се ептен битни. :geek: Нејсе, да не пунам оф-топици... па не знам ни што друго да кажам. Еве на пример да кажам, дека сакам да излезе Брковиќ, Чато и 4У.
До денес ги мешав Маид и Чато. Е сега кога знам, Чато не ми се допаѓа. Тој ми е Бибер wanna be. Има добар глас, но мислам дека сеуште не е доволно созреан да биде дел од едно шоу како Х Фактор. Можеби подоцна би имал кариера и слава. Илма не ми се допаѓа. Знам, знам дека има убав глас, и големи шанси за победа, многу ми е исфорсирана. Преувеличуваат многу работи за неа. Таа ова, таа она ..
Да бидеме реални нема шанса да дозволат Даниел да победи.Македонец победник на српско шоу чисто сумњам. Ако го форсираат ама мислам дека нема шанса..сепак мое мислење
Девојки а зошто мешате политика и музичко шоу? Многу ми е глуп тој мубает "Mакедонец е па нема шанси да победи на спрско шоу"... На многу шоуа со српска продукција победувале босанци,хрвати догурале далеку, па и македонци...сакам да кажам дека националноста си нема врска.Може да победи било кој.И србин да победи, ке победи затоа што го гласала публиката,кој и да победи ке победи поради истата причина. Секој има шанси за победа, незнам од каде донесувате такви заклучоци.
^ Ти од која бајка дојде на Балканот Како прво кој е тој Македонец кажи ми, зашто рече на многу шоуа со српска продукција победувале... па и Македонци ??? Македонците како и обично ги држат до крај нормално за да гледа и Македонија, ама на крај секогаш завршуваат со сребрена папуча. Белов не беше главен фаворит, а на крај победи анонимец што се вика, аутсајдер? Исто и Ноне тогаш на Идолот. Јасно е дека секаде има политика, и во спорт , и на естрада, Евровизија веќе да не збориме и фестивалите. А не мисли дека публиката само се прашува, има тука илјада други фактори и тоа е суровата вистина. Можете само да се лажете дека единствено публиката има влијание и никој друг. Да баталиме политички, ама како прво ете ти географски фактори. Србија колку повеќе жители има за разлика од нас. Како така пак за нивните си гласа секој. Единствено е добро што Даниел има ментор Србин, па и Жељко кој има најголем авторитет во жирито и може да стави личен пред национален интерес, па секако ќе се бори за Даниел, зашто секој сака да е победникот од негова група.
Хахаххах леле ве читам и се валам од смеење. Даниел убаво пеел? Даниел имал талент? Талент? Да ве прашам знаете вие што значи зборот талент? Изгледа не! Талент имал, аха, 100%.. Мало сутра! Што правеше на последниов настап, цимолеше на микрофонот и со таа девојката се давеше, ја фаќаше за врат и ајде сите воодушевени, леле што направи Даниел. Пффф, и да талент имал. Или ако си од Македонија и мора да навиваш за Даниел. Александра С. била секси? Била убава? Имала убав глас? Ве воодушевила што падна на сцената како некоја ку*ва? Рачепати нозите и ајде мнооогу е интересна. И јас на следниот настап очекувам на шипка да танцува, нека и облечат танга и прслук и ајде, многу сум убава ќе пеам. Па она без шминка е како страчка, сирота. Устата ја напрчила со 5734681 кила кармин и на главата 16 влакна и многу е убава. Офф божеееее. И не пукајте веднаш, само си кажав мислење.
^На Даниел цел Балкан му се поклони за вокалот -само ти обратно, а тоа не е давење туку сценски настап и глума, ама добро не е секој за се дораснат. Александра не пее добро, а и можда не е вонсериска убавина, ама далеку е од страчка, колку и да ми е антипатична.