Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    X Фактор - Србија (Сител)

Реално има натпреварувачи што во британскиот и американскиот икс фактор не би поминале во никој случај, ама треба да се земе предвид и фактот што ние како маса народ сме доста помалку на број од Американците, па нема многу избор како што има кај нив и тоа е тоа. Сепак досега се издвои бројка од 2-3 што стварно можат да се носат рамо до рамо со светскиве таленти и баш ми е драго.

Марија ја познавам, ја имам слушано на свирки милион пати, со оглед на тоа што сме од ист крај и мило ми е што успеа. Илма и Тамара исто така никако не можам да оспорам дека се многу талентирани. Мене ми се симпатични и Марко-дечкото што пееше песна од ЕКВ, Ромите не се лоши, а и Босанчето што го тераа да пее севдалинка е доста позитивен и харизматичен.

Во однос на жирито, не знам од каде да почнам. Кристина ми е најкоректна, ако си добар ќе те пофали, ако не те бива ќе ти каже и тоа е тоа. Емина е во филм вана би Никол, глуми емотивец што паѓа во несвест, вештачки гримаси, шмизла, досадна, или е возбудена или како гревче ќе каже „ами не“. Од Кики очекував повеќе стручни критики, ама тој само си дреме и или ќе рече од мене да, или од мене не, друго нема од него, како да нема поим од музика, а не е така, не знам зашто се губи овдека, слабо..

Жељката е врвот, шта речи коју поруку послати .. За разлика од Сајмон, кој е позитивно откачен, овој е тотално забеган во погрешен правец. Бираат идна звезда, а тој очекува таа идна звезда да пее само српска музика и севдалинки, каде бе со тој примитивизам :?: Суди врз основа на изглед, врз основа на тоа каква музика слушаш, а не врз основа на тоа дали имаш добар глас.. Тие коконите што беа симпатични потпросечно пеење, ама ги пуштија со Кики, као ајде има потенцијал.. Фифи, далеку од тоа дека го подржувам нешто особено, ама многу појак глас извади од тие барбиките, а он му вика не, само заради тоа што е тотално конзервативен и затуцан.. Он се намачкал пет слоја пудра, ќе суди за некој трет, абе ајде немој..

На Jule.Sk, Lella, Markusa2 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999

Јас знам дека се пријавил, читав на некоја страна имаше и слики, само што епизодата во која што учествува тој сеуште не е емитувана. Така да не сте пропуштиле ништо, сигурно ќе го има во некоја од следните епизоди. :)

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.675
    Допаѓања:
    22.679

Што се однесува до коментарот на Жељко за Фифи, најдов исечок од една српска емисија во кој водителот даде свој коментар за тоа што Жељко бил шокиран.

Интересно размислување... :?:

https://www.youtube.com/watch?v=bfXEd1nYFcA

На Silver.E, Rose96 и Tori1 им се допаѓа ова.
  4. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227

Ако сте ги гледале Евровизиите неколку години наназад, Жељко даваше резултати за Србија и не само што знае Англиски туку и Француски зборува и тоа многу добро и не му вадете муабети на човекот, целта на пеењето на свој мајчин јазик е тоа што само на својот јазик може да се долови песната и квалитетите како што треба а всушност и оној што ке го изберат како најдобар, ке стане ѕвезда, пејач кој во иднина ке пее на свој јазик.

5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.972
    Допаѓања:
    90.367

Извини а ти навистина помисли дека имаме такво мислење за него ? Ќе зборувам за мене само :)
    Мислиш дека не сум доволно паметна за да знам дека пејач како што е Жељко незнае англиски ?
    Извини што те коментирам вака но и нз колку свати ама тие коментари сите беа повеќе на шала кажани :lol:

На Seashell31 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095

Не си слушнала за шала или сарказам? |(

На Golden и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  7. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53

Коментира дека добро пее а сепак му вика НЕ...епа јас не верувам дека он е у комисија за да оценува, пол, род, изглед и слично. Не ги оправдувам таквите како Фифи ама овојпат стварно без врска изреагира човекот... И мене ми стана мистерија кариерата на Жељко :D

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.675
    Допаѓања:
    22.679

Мене ми е јако тоа што ја спомена Евровизија. Стварно кај му текна...

9. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276

Многу ми е криво сто некои не ги пуштија, а вредеа !!! Глупави изговори кажаа, не ги пуштија... |(

А, некој безврска ги пуштија... :fubar:

Мразам неправда. :^)

10. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270

Јас го проддржувам Жељко што е најпрво ИСКРЕН и не се лугуши како многу шо ги познавам... и ако некој го боли вистината,жалам. ;)
    п.с И АКО така искоментирал за фифи (дамуебамсвенајмило) педерчето т.е претставникот од македонија со оглед на тоа дека Жељко бил на повеке такви манифестации(кој манифестаци бе геј паради) не значи дека ја одобрува ПЕ*ЕРЛАНАТА. Ај чао.

11. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095

Вистината не боли затоа што ни најмало ппрсте не ме боли дали е Жељко хомофоб или е најлиберален од сите од жирито.
    А Жељко без разлика на што се учествувал него не го ставиле таму за да навредува и оценува учесниците според и без разлика на нивните избори, одредувања, убедувања и ставови.
    П.С Жељко е уствари најголемиот лигуш (според мене) од жирито и не е искрен туку бледа копија на Сајмон (што не го окривувам, самиот х фактор го бара тоа) ама он не знае тоа да го изнесе. Емина Кристина и тој другиот се каде- каде поарни од него и поискрени од него.
    И заради негови ЛИЧНИ убедувања не може така да се однесува кон учесниците (а реално Фифи има талент, па криво ти било на тебе тоа или не ;) )

На Lella, stefigirl и tessie им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.462

http://www.youtube.com/watch?v=pj4z1PtyQ6M

Премногу ми се допадна како испеа, а и енергијата што ја пренесе на сцена.

http://www.youtube.com/watch?v=Tj4yN8XNBh4

Дефинитивно девојчево ми е фаворит. Каков глас има, а само 13 години секоја чест :clap:
    И посакувам многу успех

13. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270

Ехехе,Емина била поискрена од Жељко?! Јас од неа глас не слушнав,туку слушнав де да,кај шо цимолеше пред 100 илјади народ. ;)

14. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095

Можеби цимоли ама на крај им дава ДА на вистинските таленти, а не ги одбива заради лични верувања кои немаат врска со талентот на учесниците ;)

На Butterfly-Girl и tessie им се допаѓа ова.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276

Реално, од ниту еден од жирито не слушнав стручна критика околу пеењето. Ниту една !
    Се се празни зборови.

За споредба ќе ја спомнам емисијата: Сите наши песни на МРТ1. Слушнете како жирито воглавно дава стручни, реални критики кои држат место. И на многу коректен, културен начин. :!:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.675
    Допаѓања:
    22.679

Точно. И не викаме дека мора да ги одобрува оние од ЛГБТ заедницата, туку во видеото смешно му беше на водителот како може да го шокира нешто кое по сто пати го има видено и пак не одбивал да учествува на таков фестивал. Тоа не е искреност. Или ко шо пишаа погоре, „транџина“ го шокираше, а тој сигурно имаше поише пудра од неa. И` даде „да“ на онаа „со органот“, на која сите и` рекоа дека повеќето од натпреварувачите би испеале боље од неа, а на овој му даде „не“. Не е искреност во прашање, субјективност е во прашање.

Да не зборам пак, за превртувањето со очи на секој кој ќе испее нешто странско на интернационално познато шоу. :drunk:

17. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113

Ауу кое чудо беше тоа на сцената. Мислам дека имам нов фаворит :$ Беше 15 годишно момче, бушаво момче :lol: Сигурно го видовте, ја пееше It's my life. Не му го запамтив името. Баш ме освои. Многу ми се допаѓа кога ќе видам оригиналност кај натпреварувачите, кога имаат само свој стил. А и не очекував од него да излезе тој глас. Ајде едвај чекам да го објават на youtube :D

Едит: Едвај дочекав ама еве гоо :P :$
    http://www.youtube.com/watch?v=E93qWM488Fw

На sweet-cherry, Scar.Tissue, cheetah.girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045

и мене исто.

19. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999

Како поминуваат аудициите се повеќе си мислам дека Илма ќе биде победникот на првиот Х фактор. Секако,сосема заслужено ќе биде, но не дека и имаше некоја јака конкуренција.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53

Мене ми се допадна онаа што ја пееше песната од Еми Вајнхаус не се сеќавам на името :)