X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Даниел- одличен,предобар ма не треба ни да го коментирам се знае дека е најдобар.
    Александра Б.- добра беше ама мене премногу ми пречат нејзините фаци.
    Алекса- супер беше,еден од подобрите негови настапи.
    Маид-подобар ми беше минатиот пат.
    Илма- добра беше ама ме нервира понекогаш многу збори. Жирито не го остава да искоментира.
    Лукијан- мислев дека ќе ме истепа во секој момент според фацата :D Како и да е прошлиот пат беше подобро.
    Харис- следниот live надвор.
    4U - песната им одговараше,ама ме нервира тоа што само две пеат.Оваа Кристина ко да не постои.
    Доктори- еден од најдобрите настапи вчера. Се беше супер.
    Тамара- после аудицијата според мене ова и беше најдобар настап,а и супер беше облечена.
    Александра С.- не требаше да испадне. Може нема глас како некои други ама пее солидно и има шарм и харизма. Многу е мила и слатка и по толку лоши коментари на првиот нејзин live она супер се држеше и секогаш беше насмеана. Не заслужи да излезе.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.738
    Допаѓања:
    6.709
    јас лично мислам дека вчера конктретно Александра Секулич во 2та настапа беше подобра од Александра Бркович. Судиите стануваат премногу субјективни, на емина не дај боже некој да каже нешто негативно за жутото пиленце ке ги изеде со поглед сите. Веќе циркус ми станува џ фактор.

На Adi888, Elennaa, TheKiketoo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Да дааааа Емина, му вика на Даниел као сите песни што ги сакав за мојата група, ти ги имаш зафатено.
    Од каде тогаш би можело да и падне на памет од Уан Рипаблик до Дино Мерлин да залута, питам се ја. :^)

На Ilinaaa, QueenN, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Mене не ми е јасно дали она сериозно мисли дека Лукијан/Алекса/Харис имаат капацитет да ја отпеат Counting stars .
    Ах,Еминче... :tmi:

На Anna-Banana, Lemonade, LilBaby и 8 други им се допаѓа ова.
  5. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    нее, не и испадна слушалката туку имаше некој технички проблем и не се слушаше самата како пее, а слушалката таа ја извади за барем малку да се слуша :)

6. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    571
    Запримети ли некоја како падна Кристина ? :D
    Солзи ми течеа од смеење :rofl: Кутрата сакаше на 4U да им честита, ама од пуста среќа на земја се најде :rofl:
    A Илма кога ја видов искрено ми се згрози :x Не личи на 13 годишно девојче :x
    Па уште како излезе на сцена, како на модна писта, Бог да чува |( И ставиле 30кг шминка, кармин, пудра, римел, глупости, а во косата како моторна пила |(
    Ама шта је истина истина је, преубаво пее. :geek:

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Лукијан иако мене ми е супер, вчера немаше капацитет да ја испее успорената матрица на Лав ми аген, се гушеше ко нешто да го дави, се мачеше и грчеше, а ако му ја дадеа во оригиналната верзија не би можел да ја отпее, затоа и ја успориле. Како што проаѓа времево сфаќам дека само за балади го бива и не е комплетен. Не ја бива работава со него.
    И сите од кај Емина ми се префорсирани дечки. Не се лоши, али се просечни и ги бива само за одреден правец. Лукијан балади, Алекса шпанскиот фазон и оние кафанскине (уз пат морам да напоменам дека коа ја пееше Воли ме и не воли ме сфатив дека има многу сличен глас ко Саша Матич), а Харис севдалинки. Толку.

8. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    И пак и пак групава на Емина остана нечепната. |(
    Вчера Бркович ми се допадна само со песната за спас,а гледајќи го и другиот настап -што е многу поважен,Секулич беше многу подобра.
    Кики вчера беше во најтешка ситуација,бидејќи и двете беа во негова група,но се виде дека него и онака му е сеедно.

9. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Се согласувам со тебе...
    Како да е заљубена во тој Лукијан ,не отече |(
    Тој Алекса ми е антипатичен ептен,малиот е дудук, а па овој Лукијан дете од село...
    Нема Емина никогаш да го оправи и да направи човек од него
    Дечкото не знае да збори и да се понаша пред камера

10. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Мене многу ме нервира Емина. Постојано глуми нешто, плаче... И секогаш прави некои фацки ко пред свршување да е |(
    Сакав да испадне Тамара. Она ти имала светски талент, ма немој да ме јебеш бре. Незнам каков светски талент гледаат во неа. Многу ме иритира неможам да ја поднесам. Ми се повраќа кога ја гледам. Одваратна ми е, особено кога ќе почне некако да ги превртува очите и да ми глуми некоја емотивност Се надевам дека следнава недела таа ќе испадне. Незнам кои будали гласаат за неа, навистина.
    Некаде прочитав дека Илма била мала и затоа можеби не сакале да ја депилираат. Ма дајте бре, има 13 години не е толку мала за да ги направи брковите, па женско е мајку му. Мала била за депилирање, а не е мала за да има тон шминка на себе? Сепак дете е, не треба онолку да ја шминкаат. А и забележувам дека многу филозофира нешто, брејјј. А за пеењето океј си е.

На PinkGir123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    44.362
    Е убаво што испадна Александра Секулиќ! Баш ми е мило! Многу вообразена и арогатна ми беше, пееше убаво,ама поубаво ми звучи другана Александра,Секулиќкава некако како монотоно да ми пее-досадно ми звучи,што знам како да објаснам.

На lana.del-rey и Femina777 им се допаѓа ова.
  12. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    2.091
    http://www.youtube.com/watch?v=_lrSTud6EK4

Сношти го пропуштив Даниел, бев излезена и се обидував да побрзам да го стигнам но не успеав.
    Штотуку го изгледав видеото и сум ваква :o
    Немам што да искоментирам, да не ја повторувам Емина.. ова е веќе нешто светско.
    Какво држење на сцена, па покрети, па погледи.. Даниел е вистинскиот Х фактор. Харизма,пеење,став. Тоа е тоа што се бара.
    И искрено, немојте да ми замерите и да ме напаѓате.. ама не сакам да победи.. нека земи второ место, затоа што досега сите што биле победници на музички шоуа не успеале да направат кариера.
    Не знам, но тоа е како некој баксуз.
    Не се сомневам дека Даниел ќе стане светска ѕвезда, само да застане добра продукција зад него.
    Нема поќе што да кажиме, тој е нашата гордост.. конечно Македонија доби нова ѕвезда со која може да се издигне над другите! :l:

На Ilinaaa и SimonaTino им се допаѓа ова.
  13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Фор Ју сакам да испаднат, ама најмногу криво ќе ми биде за Вања, девојката има баш убав и специфипчен глас. Не требаше да ја стават во група, како солист ќе беше одлична, и ја има таа некоја енергија и стил штоп баш фалат на овие простори.

Емина е една гуска, што како повеќе го гледам шоуто толку повеќе добивам желба да и ја искубам косата. Џабе ти лепота среќо, додуша пластична, кога немаш ништо друго освен тоа. Му запнала на Даниел, де пасни, де цинично му се обраќа. Боже, толку е внесена, а нејзините се најслаби пак ќе кажам. Не знам како таа група остана недопрена. Ете колку има реалност во гласањето. И утре тој Алекса да му биде конкуренција на Даниел за победа. Што една Баиламос не знаеше да ја испее како треба, или пак Лукијан, за Харис.

На SimonaTino, sweet-cherry, iloveyou29 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Значи бог да чува.. во пубертет е. Што да прави? Мислиш тој сака така да му биде?! Само нешто да се коментирало..... (се напнав :D )

На Mihaela.P му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Зарем не сфакате што и беше поентата :devil: ,тоа го кажа да сфатат сите дека тоа што Даниел може да испее можат и нејзините пилиња да испееат,дека и нејзините пилиња се исто така добри како и Даниел :rofl:

16. Mihaela.P

Mihaela.P Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    Ајде и јас да искоментирам нешто за вчерашното случување :D
    Даниел - прекрасен како и секогаш, еден и единствен, оригинален, во секоја изведба остава свој печат, браво и секоја чест.

Александра С. - немоа којзнае каков талент, но во последните 2 емисии ми се допадна и искрено сметам дека не требаше да излезе во овој лајв.

Алекса - ми се допадна, убава изведба, му лежи тој стил, инаку симпатичен дечко со преубава насмевка.

Доктори - интересен настап, убава изведба, убаво усогласени вокали, можам да кажам дека ова беше нивниот најдобар настап до сега.

Александра Б. - девојкава не ја можам искрено, можеби добро пее, но за да се биде учесник на едно вакво шоу, не е доволен само добар глас,потребно е неколку компоненти убаво да се вклопат за да дадат убав финален производ.

4U - ова е единствен нивен настап што ми се допадна, се надевам дека ќе почнат да се движат во нагорна линија на напредок.

Илма - убаво пее девојчево, а за нејзини години и добро се снаоѓа во тоа што го работи. И замерувам само на тоа што не ги остава членовите од жирито да коментираат, тие 1 збор, таа 3 :)

Маид - ми се допаѓа тоа што е самоуверен и верува во своите квалитети. Што се однесува до настапот,претходниот пат беше далеку подобар.

Тамара - конечно се врати девојкава, првите 2 лајва не ми се допадна воопшто, во последниве 2 супер е, убаво испеа.

Харис - секоја чест на неговата духовитост. За пеење не пее лошо, но во последниот лајв не ми се допадна.

Лукијан - ми се допадна единствено во третиот лајв и тоа е се...просечен глас.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Ајде јас да споделам мои мислења во врска со синоќешниот настап на кандидатите. :wasntme:

Даниел прв, како наш. Ми се допадна неговиот настап но не во целост, не би беше нешто нај нај. Имал он подобри моменти. Песната беше добра, но според мене повеќе му лежат песни каде што повеќе преовладува гласот од музиката. Дефинитивно му лежи тој современ поп, но песни од типот на неговата аудиција. Дечково одвај земаше воздух, се со цел да испее добро. Гардеробата беше прикладна со сценскиот настап и песната.

Александра Брковиќ е јака на сцена, но нејзиниот глас не ја поднесува нејзината појава. Вчера забележав дека левото око и е поголемо од десното, и тоа приметливо поголемо. Песната не ми се допадна, лош избор, барем за мене. Стилот и е добар, има некој специфичен и препознатлив стил. Ми се допадна нејзината коса, која ми остави впечаток како да се крие нешто интересно во девојкава.

Алекса ми е најубав во шоуво, но не и најдобар. Нема потенцијал за латино пејач според мене. Песната ми е убаво, добро ја изведе, но мислам дека и намерно е изведена. Не дека добро му стои на гласот и те ствари, но мислам дека ја одбрал заради тоа да биде наречен "секси латино". Стајлинот му беше одличен, немав замерки на тоа поле.

Криво ми е што излезе Александра Секулиќ, многу ми беше шармантна и добра, од почетокот ми беше фаворит. Имаше харизма, глас, стас, однесување. Песната не ми се допадна, лош микс дефинитивно. Ми се доадна и нејзиниот изглед, имаше нешто слатко во неа кое ме тера да ја обожавам. Плус, од женските ми е најубава таму. А и ми беше, уште од аудициите.

Докториве конечно имаа убава песна и конечно сите пееја, и ги видовме како разрипани зајци на сцената. Нешто што и недостасува на оваа група, е насмевка. Додека пејат сите се некако смрштени, воопшто не ми се допаѓа тоа. Треба да бидат весели, насмеани, да остават добар впечаток, да бидат свои и оригинални, а не One Direction wanna be. Имаа добар стајлинг, посебно тој највисокиот, што мислам и дека е главен пејач во групата. Неговиот стајлин беше совршен. Песната "Happy" одлично ги истакна нивните гласовни способности и нивната енергија.

Илма ми е срце недораснато. Има предобар глас, способност да направи оригиналност во се што ќе испее. Секоја песна ја пее како да ја пее од срце. Лошо е што девојчето претрпува многу промени, пубертет и се тоа, и нормално е да биде емоционална, и да се плаши од ситници кои се случуваат на сцена. Многу ми е криво што никако неможат да и го погодат изгледот. Еднаш е многу детинеста, еднаш е чудна, еднаш изгледа за многу постара. Песната беше супер што ја пееше, подобро и од Марија ја испеа. И предвидувам сјајна кариера и голем број фанови.

Маид ми е одвратен. :| Немам ништо позитивно да кажам за него, ниту ми има некој специфичен глас, ниту ми е интересен како карактер. Нема никакво сценско и зад-сценско однесување. Кога кажуваа за скечот "Од 0 до Лукијан колку си убав", го дадоа во кадар и си ги мирисаше пазувите. Е браво, да, тоа е потребно за една позната личност. Песната е преубава, совршена балада, но некако тој ми го расипа целиот happy момент.

Харис е страшен во секоја смисла на зборот. Премногу лигав, гласот му чкрипи, кога го слушам морници ме лазат. Тоа со ногата ми е патетично, жал ми е така што му се случило, но премногу галама се крена за ништо. Песната беше премногу кафанска, се сложувам со Кристина. Ова е Х Фактор а не избор за следната кафанска певаљка. Од почетокот не го сакав.

4U има таленти во неа, но едноставно лошо се претставува секој пар. Девојката со црвената коса, незнам како се викаше, има предобар глас, незнам зашто залутала таму. Таа плавата ми одвратна и никогаш немаат дадено како пее таа, затоа и верувам дека не пее она, туку само ја отвара устата. Оваа песна им беше добра, мислам дека Лана им лежи најмногу на целата група. Исто и јас, би сакала да ги видам во некое посекси и поженствено издание.

Лукијан ми станува досаден. Песната му одговараше на бојата на гласот, Love me again и сличните се добар тип на музика, тако звана одговарајуча на гласот. Малку ми е препотентен Лукијан, тоа и ми смета. Од 0 до Лукијан колку си убав е убедливо најглупавата фора што постои во светот. Одвратен ми стануа, многу го форсираат, Лукијан ова, Лукијан она.

Тамара е официјален победник за мене во ова шоу. Одлична е, витка, убава, харизматична, ароматична, све то. Прекрасен глас кој допира длабоко во нашите срца, оставајќи ни траг од прекрасната Тамана. Не ја очекував со толку тешка песна, но докажа дека е способна да изведува се. Jar of Hearts е песна која добро би ја извел оној кој би ја пеел од срце. Таа тоа го направи, прекасно. Браво, браво. Најдобра е.

На Lolo5 и Adi888 им се допаѓа ова.
  18. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891

Ах бе Боже овај Алекса секаде ја пробувал среќата и на Ја имам таленат и на ова и на Х-фактор. :worried: Ај барем одведе до негнеде дотурка :?: Му се исплатителе толку Шоу-а

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    Зарем можете да сте такви ? Само коментирате некого по изглед!Претерувате |( И што е најтрагично ги коментирате Харис и Илма кои се ДЕЦА.Харис со бубулици бил ? Абе вие сте слушнале за пубертет ? Или сте паднале од марс ( така делувате и според паметот и според повторно паметот ) па тоа во вашиот живот сте го прерипиле ?Браво :clap: Илма има бркови како сом ? Е ај сега реално да зборуваме девојчето да си ги депилираше брковите ке велевте „ШТо напредна генерација ке беше,се депилираат на 13 год.“ а сега кога не ги депилира велите „Илма -рекламација на бркови прави,нека земе да си ги издепилира“ . Да ми извините,реалноста е дека никогаш нема да можеш да удоволиш на народот,без разлика како и што да правиш!Пошто ете луѓето,ние сме такви,ке пукнеме од љубомора што некој успеал во животот а е ружен како нас ]:) ...

На Lolo5, Neytiri, s.T.e.F.i и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Овде е тренд за се коментира негативно за цело шоу.Налетав на секакви коментари вчера вечер ама ете немав толку негативни коментари,овој е ваков,оваа е ваква.Некој дури прашуваше и која е Јелена Розга и дали и ги слуша некој песните,тоа озбилно го мислевте или само колку да се направиме паметни и да се натпреваруваме која ќе каже по негативна работа?

На Lolo5 и leighton23 им се допаѓа ова.