X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Ајде и јас да коментирам :D
    Значи шоуто е жива катастрофа, како што викаат некој промашена инвестиција.
    Прво ке почнам од жирито, сите кој од кој поглупав и Жељко сеа се уклопа со нив, за жал. Алооо пари им дават, уживаат и не ми е јасно што толку ако одвојат еден ден за кандидатите да им изберат соодветна песна што им прилега, што можат да ја достигнат со гласот а не ветерот дувнал и се однел тоа е тоа.
    Сакат да се прчат да изиграват некој и нешто а не ги спремат епа успех така не бива, седни поработи и одма се гледаат резултати а не од вторник на вторник кутни се на столот таму смеј се па плачи па изигравај нешто незнам што да кажам веке.
    А кај е организаторот? Што, се прчеше додека да почне шоуто после нигде го нема. Абре излези кажи им како се работи а не секој вториник циркус да гледаме. За мене тоа не е шоу жив циркус.
    Емина добро пробува некој да имитира или сака да се направи интересна и провокативна.-Жив промашај е во шоуто, таков ментор да барав во светот немаше да најдам па толку се глупира немам зборови.
    Значи Харис е во пубертет гласот не му е созреан енос ќе почне да се созрева а какви песни му дава на детето стварно жално, од најубаво ги пее тие незнам како се викаа али нмв ке кажам на мајчин јазик и може и повисоко да пее ама тоа е кога не вежба со него. Детето стварно има талент ама треба да се негува и се, треба повеќе внимание да му посветува, стварно многу го сакам и фаворит ми е.
    Алекса ми е убав и има глас ама вакви песни не се дава, значи треба да пее тоа што му лежи и повисоки малце а не такви забавни песни заникаде беше, стварно жално за тоа талентирано дете.
    Лукијан или како се викаше нмв, е стварно е талентиран премногу, секоја му чест и талент има а и синока убаво испеја, така да продолжи ке оди до крај.
    Кики ха жалниот од кај него само Илма е добра другите пропаст жив. Не дека многу ја сакам Илма ама има талент девојчето сега што е право право си е.
    Александра пее како грлото некој да и го врзал со синџири значи премногу ме нервира, не гледам во неа некој кузнај каков талент само гледам стиснато грло :angel:
    Тамара се исто па исто аман веке, сите песни на ист начин и исто ги пее и таа е катастрофа.
    Христина занчи жената ми е толку одвратна незнам што да кажам за нејзе, поима си нема од времето и просторт.
    4у беа жив промашај, 2 пеат 2 мрмкат |(
    Докторите се ОК добро пеат.
    Жељко ахх човеков и он западна во далаверите на Емина али тоа е :emo:
    Даниел е онака, значи талентиран е ама и тој нешто забушава со песните па нека смени малку и тој се тоа па тоа, каков талент има не го негува гледа полесно да испее и толку ама сепак не навивам за него не ми е ништо посебно баш.
    Оној другиот не му го знам името цел живот пее на спрпски аман бре нека запее на англиски, и тој не е ништо посебно и така.
    Ухх се изморив :whew:
    И другиот врорник сакам Александра да испадне дефинитивно :puke:

2. ilenaki

ilenaki Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.302
    Не ми се допадна Емина како реагираше кога избраа Харис да оди во двобој. Никакво ниво ни култура. Спремна беше да истепа некој. И како им одговараше на коментарите на жирито. Тие дадоа коментар дека немал енергичност во пеењето таа одма повреден бил па не можел да се движи :?: Никој не прокоментира за неговото движење на сцената туку за пеењето ама не разбра убаво таа, само слушна што не и одговара и одма им одговори :D
    А Харис, кутриот кутра душа. Се расплака. Уште еден доказ дека мали деца не треба да учествуваат на вакви натпревари. Си пее тој, пее и Илма многу убаво но не се спремни. Кога ќе пораснат ќе прават кариера.
    Друго немам што да прокоментирам, гледав нешто на почеток, нешто на крај, а ќе сакав да ги видам сите настапи (ах тој Интернет).
    А да сега ми текна, на Емина може идол и е Џенифер Лопез таа еднаш изјави дека е така поемотивна кога беше судија негде на слично шоу.

3. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Темава е направена партал,реплицирања и навреди на сите страни,стварно неможам да ви се начудам.Оставете си коментар и чао пријатно.Мислам и дека форумот е направен за таа цел,а не да се препукуваме едни меѓу други.

На sweet-star, tanjabela и lana.del-rey им се допаѓа ова.
  4. tanjabela

tanjabela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    138
    Ме интересира дали Алекса може да си го види носот покрај толку разделените очи? - . - вакви му се :lol: шала де :D мило ми е што испаднаа 4у не сите туку конкретно катарина на крај се разборе коа им кажаа дека испаѓаат, жал ми е за другите 3 стварно собро пееа :)

5. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Дојде Лорен и ајде сега ќе изиграваме нешто |(
    -Во петиот лајв им текна после испаѓањето на кандидатот/кандидатите да стават клипче од нивните најдобри моменти.
    -Во петиот лајв им текна да ги сменат оние никакви црни столчиња со подобри.
    -Во петиот лајв им текна да има помалку реклами.
    -Ана вика ајде менторите да го најават натпреварувачот, судииве си молчат |-)
    А водителкиве само колку грешки прават..Подобро ќе биде да не прајме муабет :D
    Организација 0 :x

Како може она жуто пиленце да се спореди со колачите на Кристина ? Па уште ми цимоли, па знаеш дека немаш теоретски шанси со другите кандидати. Впрочем што бара он во лајвовите. На местото на жутото пиленце Секулич нека беше. 100 подобар избор од Чатоно. Следен он испаѓа :wasntme:
    Морам да ја пофалам Бркович, ова и беше најдобриот настап :!:

Само на Даниел му лежат секакви песни, на остантиве или домашни или странски :wasntme: Затоа Даниел цел Балкан па и пошироко го сака, Даниел има се што се бара.

6. FotoLina3

FotoLina3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    43
    Ајде и јас да си кажам мислење.

Синоќа кога ја видов Кристина со солзи во очите пред почетокот на двојобот, веднаш заплакав ;( колку ми падна жал и за девојките и за Чато! Но барем ми беше мило што Александра се спаси.

Снежана не можам да ја поднесам. Како може од сите водители и водителки да ја изберат баш неа? Па на ништо не личи бре. Искомплексирано суштество. На Фифи кога и кажа дали мисле дека ќе испаднат, испаднаа. Сега на Чато за мутираниот глас, па отиде во двобој. Како да сака да излезат! Само си ги лече комплексите што сега е во Белград на толку гледано шоу, а врска нема од водителка! Подобро да го ставеа оној црниот како се викаше не знам, еден убав, или било кој друг. Ама Снежана??? Го сраме македонскиот народ.

Емина ми е неподнослива. Значи претерува со тоа дека нејзините кандидати се најдобри. Многу ги форсира, а не знае да им избере песни, па после тие не знаеле да пеат! Срам да и е! Само за себе и е гајле!

Лукијан не ми е нешто посебно, знае да пее и се, океј си е. Ама претходната вечер никој ли не примети дека можеше барем малку да му го покачи тоналитетот таа Емина, па неговиот глас барем за нијанса е повисок од на Жељко.

Алекса ми е малку самобендисан, дали е таков сам по себе или од што Емина го форсира со неговата НАјубава насмевка... Знае да пее, шпанската од првата вечер му беше најдобар настап според мене, ама многу почна да праве фаци па ова па она, фраериште е големо.

Харис ми е фаворит. Синоќа очекував да излезе со изговорот дека е мал и дека има време за него, ама мило ми е што остана. А и не мислам дека намерно плачеше, туку зашто е чуствителен. И кога беше кај Емина се расплака, такво си е детето. Штета што Емина му е менторка.

Даниел исто така ми е фаворит. Еден од најдобрите! Неговиот глас е прекрасен.

Маид според мене е малку арогантен, но одлично пее! Тој и Даниел се можеби на ниво, само што едниот е драма, а другиот смирува.

Александра има карактеристичен, но одличен глас. Таа дефинитивно не е за на овие простори, туку за во странство. Уникатна девојка, на место.

Илма се надевам дека нема да се крене. Уште од аудициите ја засакав и со ниеден настап не ме разочарала.

Тамара ми личи на пеачката од Ареа или од Cranberries, за таков стил е дефинитивно. Со бенд може да постигне одличен успех, а мене лично не ми се допаѓа.

Доктори сите ми се слатки и убаво пеат, ама Кристина може да се потруди малку повеќе да ги ангажира сите подеднакво. Како кога ја пееја Happy, премногу ми се допадна тој настап! Најдобар до сега.

4U оваа вечер ми беа посебно убави и сите ми се океј, не знам зошто сите мислат дека Катарина не знае да пее. Но сепак, мислам дека групите се со помали шанси за победа, не знам зошто.

А Loreen одлично пее, има многу моќен глас и ме наежа целата.

На Lolo5, chocolate...girl и Katerinceee им се допаѓа ова.
  7. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.265
    Се откажувам од X фактор.. :^)

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Дај стварно пишете му на Даниел на тие социјалните мрежи кај што го имате нека ја пее од Blue Breathe Easy мислам ќе му легне ко онаа Red, нека не се занаса со фраерскиве песничиња, дај бре нешто нека викне да го чуеме убаво |( Ужасен беше на овој и претходниот лајв, тапа песни одбрал. :^)

На jessicaalba7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Прикачени фајлови:

• status.jpg
      status.jpg
      Големина на фајлот:
      22,3 KB
      Прегледи:
      259
    На Lolo5, tace73, Nati.P и 7 други им се допаѓа ова.
  10. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Кристина :

Preovladjujuca emocija nakon sinocnjeg eliminisanja moje grupe 4U je tuga. Mislim da ni Haris ni 4U nisu zasluzili da budu u duelu sinoc, ali kad se vec tako nesto desilo, moram da kazem da me je razocarala cinjenica da napredak koji su 4U imale od samog pocetka LIVE emisija naovamo nije nista pomogao ni kod zirija ni kod publike. To je vrlo razocaravajuce, i salje losu poruku. Svi znaju koliko od pocetka podrzavam Harisa i borim se iskrenim i preciznim komentarima da on zasija u LIVE emisijama punom snagom svog talenta, ali to se iz emisije u emisiju ne desava. To nije njegova krivica, mislim da odgovornost za to lezi kod njegove mentorke koja po mom misljenju nije prepoznala sta Harisu najbolje lezi i u cemu je najbolji, a to jeste jedan od vaznijih zadataka mentora.
    Iznenadila sam se Zeljkovim glasanjem, jer koliko se secam, od njega, pa i od ostatka zirija, 4U su iz emisije u emisiju dobijale sve bolje komentare, dok se za Harisa ne moze reci isto, upravo zbog pogresnog izbora pesama, i Harisove nemogucnosti da kroz njih u potpunosti iskaze svoje potencijal.
    Bitno je da smo i ja i devojke sigurne u njihov kvalitet, da su sinoc imale odlicna dva nastupa i da uzdignute glave izlaze iz X faktora. Ponosna sam na njih i nadam se da ce ostati zajedno i nadalje, a svakako bih jako volela da saradjujemo u nastavku njihove karijere!
    K.

На FotoLina3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tejjaam

tejjaam Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    Даниел- не дека е од Македонија ама навистина човеков убаво пее.Вечерашниот настап беше супер.
    Маид- убаво испеа,но мислам дека местото не му е во ова шоу.
    Харис- синоќа се виде дека не знае да пее баш баш.Тој не е за брзи песни,убаво пее балади и др. бавни музики.
    Лукијан- само ќе искоментирам дека беше предобар.
    Алекса- песната ми беше малце глупава.Секако дека има талент во него,но личен е и ете причина публиката да гласа за него.
    Доктори- убав настап имаа,се гледа дека супер функционираат како група.
    4U- мило ми е што испаднаа.Убаво рече една корисничка на форумов ``две пеат,а другите две мрморат``.Од нив четири само таа црвената има глас за добро пеење.
    Илма- најдобра од женските,дефинитивно.Малце славата и удрила во глава,но има талент девојчето.Сепак си мислам дека во наредниве емисии ќе ја исфрлат.
    Тамара-убав настап имаше,добро испеа и добро изгледаше.
    Александра-има глас,но она што ја криви устата кога пее не ми се допаѓа.

Од жирито мислам дека само Кики чини,другите сите се уфилмани,глумат лудило.Емина почна многу да ме нервира,а Жељко уште од почеток на емисијата.За Кристина не коментирам,бидејќи почна и таа многу да се филма.

На Lolo5, Eci15 и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  12. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Creepy беше кога Чато пееше The kid is not my son ...

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    Не сум пишела до сега, али сега имам потреба да напишам. За сите што го критикувате шоуто, не мора да губете време за да го гледате - долго е и јас да сум на ваше место ни би го гледала ако не ми се допаѓа.
    Фала Богу, до сега на овие простори според мене поарно шоу не е ни организирано, ако ништо друго барем со убава сцена и нешто што доликува на она што го гледаме во светот. Редовно ги гледав последните 3-4 години Американскиот и (понекогаш) Британскиот Х- фактор и сметам дека нашиот не е ништо толку лошо во споредба со нив како што го правите.
    И мене фаворит ми е Даниел, убаво ми пее, а има удел и тоа што влечиме корени од исто место 8)
    Ми се допаѓаат и Доктори, Лукијан, Александра Б и би сакала да продолжат што е можно подолго во шоуто.
    Толку од мене :hai:

На Lolo5, Eci15 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  14. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Може ли да ми да ми објаснат сите тука што коментираат дека Лукијан бил предобар посебно вчера па и за сите останати настапи негови досега јас навистина со моето средно музичко имаам колку толку познавање не гледам ништо Лукијан досега да покажа од самата аудиција тотално нериметлив ,па и на сите досегашни настапи а во вчерашниот лајв можам да кажам слободно дека тој беше еден од главните кандидати за испаѓаше од пејачки аспект

На x-MajaEsposito-x, chocolate...girl и leighton23 им се допаѓа ова.
  15. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    148
    Ајде и јас да кажам нешто :D
    Емина значи веќе претера се разбирам да си ги брани своите пиленца ама премногу е. Кога дојде двобојот и кога прв требаше да пее Харис нешто прокоментира водителката а Емина после неа рече ..па не ни требаше да се најде во двобојот.. во тој смисол беше нешто..мислам дај молам ти се и плус Харис кога влезе таа ја наведна главата и пак почна да плаче, тоа ти е вистинска Жена-Драма, ја претера со крокодилските солзи.
    Харис ми е мило што помина понатаму бидејќи детето е стварно цуцка мислам дај престанете веќе со тоа како педерче се понашало, гласот му бил таков, па онаков...ако незнаеше да пее и ако сите мислат дека се понаша како педерче зошто има толку гласови, ако беше така до сега 100 пати ќе излезеше :^) Има си детето глас и дајте оставејте го, менторот не му е погоден а и песните |(
    Лукијан браво за него што ја утна песната на Жељко, се губеше од време на време, додека да влезеше во високите тонови имаше падови ама кој ги забележа :$ Жељко значи додека го слушаше му доаѓаше веднаш да го напушти Х фактор и да се откаже од пеење..и потоа кога рече дека супер ја испеа :@ ауфф
    Алекса него подитно него го мајнуваат бре...сега и јас можам да се насмејам и да победам..Катастрофа, не ми е некој талент..просечен ми е.

Жељко страшно веќе почна да ме нервира бидејќи на сите им вели дека се добри дека супер поминаа, а самиот е свесен дека повеќето ги промашија песните и тоновите додека пееја. |(
    Маид почнува да ми станува досаден и одвратен, претера со српските песни, очигледно е дека незнае да испее ни една странска.
    Даниел не ми се допаднаа последните песни што му беа но прекрасно ги отпеа..браво за него, се повеќе и повеќе оди на подобро..аа и да има си свој начин на пеење што тоа најмногу му го сакам. :inlove:

Кики незнам што да комм за него, девојките се препуштени сами на себе, ќе им даде песна и ајде научете ја до вторник...
    Илма супер пее има огромен талент, ако понекој пат може да ме изнервира :)
    Александра има талент и мноогу моќен глас може све и свашта да пее..најмногу и лежат од емели санде, бијонсе..
    Тамара и таа треба по брза пошта дома да си оди оти има некој си таму талент ама се губи додека пее во живо, има страшни падови, но ете луѓето ја гласаат заради аудицијата бидејќи тогаш испеа многу добро, и сите се надеваат дека таа ке испее некогаш нешто убаво. Мислам дека треба да испее нешто од Лана дел реј.

Кристина добра е, до сега најдобра во врска со нејзините кандидати се грижи за нив, ги брани ама се држи на некоја добра дистанца, не е ни премногу навлезена во се, ниту пак неможе да се каже дека не се замара. Си гледа само за своите, им дава добри песни, ги вежба и тоа е.
    Доктори сношти беа добри и во секој нареден лајф се се подобри и подобри, на 4 лајф многу убаво ме изненадија со песната Happy.
    4ју Многу ми е жал што испаднаа бидејќи Вања, Тамара (мсм дека беше) и Лана предобро пеат имаат глас, а од др. стр. ми е мило што испаднаа бидејќи катарина се занесуваше и се беше главната реч кај неа, а глас не пушташе додека пееја другите.

За организацијата ќе кажам дека е чиста 0. Жално е има многу грешки, микрофони им откажуваат, па незнам ти што незнам ти как. За стајлингот исто така чиста 0. И за водителките, Ана при крај се збркува веќе, почнува да меша зборови итн. Уна ми е добра, но со стајлингот ја претераа. А нашава Снежа нека ја мајнуваат бидејќи и од неа на сите ни е доста, претера со говорењето на српски мислам нека говори ама да не го меша со македонскиот, малку на мк, малку на српски и чорба каша на ништо не личи.
    За сега толку од мене :*

На Eci15 и leighton23 им се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735

Целосно се согласувам(со болдираното де).Незнам што толку го напаѓаат Харис.Сега тој што е лигле,што си плаче научил си од менторката.Инаку и за Маид се согласувам!

На tessie, BelieberYeahh и Femina777 им се допаѓа ова.
  17. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.588
    Значи дефинитивно некој беше глув вчера или мислеа дека сме ние глуви...
    Па немора да си никаков стручњак по музика за да процениш дека Харис беше на раб на катастрофа, дечкото рецитираше, гласот не му се слушаше дури, песните тотално не соодветни за него.
    Жељко за прв пат ме разочара, го сметав за најреален, најквалитетен заедно со Кики и баш очекував дека ке го исфрли Харис.Кога кажа да си одат девојките подзината останав.

Таман се израдував му дојде крај на детето.Немам ништо против неговиот карактер туку против неговиот глас.Нема глас, детски глас, може да толкува некој лик во анимиран филм.
    Па уште плаче бе...па тоа е најголем показател дека не е за светот на шоубиз.Ако плачеш оди си дома, тоа е шоу за пејачи пред се и за луѓе кои заслужуваат место на естрадата.
    Незнам зошто Жељко потклекна под влијанието на Емина или сакаше на некој начин да и врати на Кристина, но овдека пред се реалност не би требало да има на ти го дај ми го.

Емина ми беше симпатична и слатка се до вчера.Таа не се бори за своите туку е крајно субјективна,глуматорски настроена.И не е работа за борба, туку вежбање и усовршување на нејзините учесници.А таа иде на алпи,спа центри, а кандидатите минимално спремни.Лукијан, Алекса,Харис...ма чиста катастрофа.Па Кристина вложува 10пати повеке труд, многу е тешко да усогласиш 4 гласа во едно и да ги извежбаш во исто време.Кај и да е ке му дојде крај на Харис, не верувам дека ке го спосат покрај сите што останаа.

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
  19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Мене па баш ми е симпатична и убаво им одговорила на коментарите за пластичните операции.

На Elennaa, Libera, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  20. tiph24

tiph24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    177
    жал ми е за таа црвената во 4ју,предобар вокал имаше.Харис кога-тогаш,ќе испадне.има детски глас.Илма де бее ужасно ја облекле.Брковиќ ми се свиѓаше.Алекса е за домче,само харизма си има.Лукијанне ми се свиѓаше многу искрено.Тамара,убаво кажа емина,немаше некоја кулминација во песната..Доктори мене ми се супер,и башка се млади,убави..Маид одличен е на српски,ама замислете го англиски да запее..За Даниел нема потреба да се коментира :)