X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Жени бе, во пубертет не сте веќе одамна, за климакс рано ви е, што ви е не ми е јасно и за што се карате.
    Премногу ама премногу лично си ги сфаќате работите како да некој ваш да се бори во шоуво.
    Уште да не се зафркаваме и да не пишуваме тука глупости ич да не постои темава.
    Шоуво е за забава, а не за кавги.
    Не знам браќа/сестри да ви беа во шоуво немаше толку увреѓени да бевте.
    Дајте малку чил аут и гледајте за забава а не тука да испукавате цел кулминиран бес.

На Silver.E, Someonespecial и Dvolicen им се допаѓа ова.
  2. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Можеби не се покажа во најдобро светло на последните лајф,ама Лукијан и е најдобар вокал на Емина,башка нема лош глас,само му треба вежбање и контрола и јас искрено го гледам во последните тројца.
    Оваа изведба му беше беспрекорна.
    www.youtube.com/watch?v=IKpNXIE2BYc

На tweety-tweety, the.vampire.girl, Adi888 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Моментално Икс патрола е во тек.
    И имаше дел кадешто Даниел вежба песна и кореографија и изјавува дека не му се допаднал изборот на песна..И после настапот дава интервју(цитирам):'Задоволен сум од настапот,тоа беше една од моите омилени песни'..

Кој лицемер :mm:

4. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    124
    Ах бре Македонци, ние самите ако не си плукаме по нашето кој друг...

На Golden и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Не плукам јас по никого,туку само кажав мое мислење за дотичниот.
    Се извинувам ако твоите патриотски чувства на било кој начин ги повредив.Не станува збор да го величам дека е Македонец,туку да гласам и фаворит да ми биде најдобриот според мене.
    И те замолувам,не ме прозивај веќе ;)

6. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Па и мене песната ми беше омилена, ама не сум задоволна зашто Даниел беше вообичаен на настапот :^) Изборот од Жељко беше побезболен, зашто тој го познава неговиот квалитет, а ги знае напамет и другите, така да, лесна песна, нема шо да се напрега и докажува :?: КАко ментор постапува на тој начин. Барем ако ништо повеќе Даниел си ја има харизмата и досега барем не не разочарал(сега зборувам за неговите фанови, секако ако тебе некој друг ти е фаворит, ќе си кажеш за него), си ги тера лесно песните.
    А дека му фали таква песна, што ќе распали и ќе ги удри од земја малце другите, му фали. Ама ќе си почекам јас. Зашто за мене и онака е најдобар досега. Ко ќе застане некој онака да ја барата сцената, рака ќе му пуштам. А дотогаш ќе си остане Даниел мој фаворит :)

Туку, на последниот настап баш ама баш ми се допаднаа Докторите, супер песна, супер изведба, и мислам дека единствено тие ја доловија барем малце темата што им беше зададена :) Другото ми беше се под просек, значи ако не и најлош лајв досега.

Како и да, после сите глупости што ги гледам, од организација, до таму некојси држачи за чешми по вецеа :D , ова од шоу го направија пародија |( Сајмон стварно да си касне од газот за ова што му го прават |(

На Lolo5 и manja666 им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.835
    Armin Malikic
    Mi bi voljeli svim srcem da nam se vrate cure ... Podrzite 4U vasim lajkovima
    Peticija - Vratimo 4U u X Factor's photo.
    Peticija - Vratimo 4U u X Factor
    Public Figure
    Like Page
    3,361 likes

Like · · Share · 8 minutes ago ·

https://www.facebook.com/pages/Peticija ... 9395768966

(знакштосекрсти)

На marta.99, Elennaa и Adi888 им се допаѓа ова.
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Да не се разбереме погрешно :)
    Јас се согласувам дека моментално Даниел е најдобриот вокал во Икс фактор.
    Зборот ми беше дека неговата изјава е многу контрадикторна.
    И ме асоцираше на лицемерие :wasntme:

9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Ама очекував баш од тебе, дека ќе ми реплицираш, додуша очекував многу контра реплики според моето мислење :D секогаш ко ќе пишам за Алекса дека е океј ти одма контра реплика маваш :D Ах леле. :D
    Не ти се допаѓа ок, моето јас си го кажав :D
    И не фаворизирам никој сите таму имат шанса да победат ;)

И овде ќе ја цитирам Neytiri кој патем го кажа се она јас шо го мислев ;)

10. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Јас мислам дека Емина ги има “најлошите“ кандидати за Х фактор.
    Не знам заошто го форсираат Алекса од кој јас не чув ништо добро освен овие шпански и португалски песни кои ги пее на сите настапи во живо. Посебно да ме освои нешто до сега - Ништо ,освен што е симпатичен дечко и просечен пејач.
    На Харис местото не му беше тука на тие години. Не дека нема глас,ама гласот му е најдобар за севдалинки како што на почетокот му рече жељко. Го пробаа со Френк Синатра - имаше трилери како за народни песни(севдалинки), го пробаа со Џастин Тимберлејк - ништо, го пробаа како Мајкл Џексон - многу бледо изгледаше Били Џин, пробаа со песна за спас на “матерњи“ - и тоа беше бледо....има глас ама пее детски, како “ни машко ни женско пеење“. Се сеќавам на почетокот кога Жељко побара од него севдалинка, многу паметно му рече - Пеј си што ке си пееш, твој избор, ама ако сакаш да бидеш успешен треба да си пееш она што ти “лежи“, а тебе севдалинките супер ти лежат. Верувам, ако по некоја случајност победи заради фанатизмот за гласање на босанците, од него никад нема да биде популарен пејач и дека како Аднан од Операција триумф, ке си заврши како пејач на севдалинки на свадби.
    А за Лукијан што да кажам..... како ни он самиот што не знае за себе ништо да каже така и јас.....има глас,ама не да те поткрене од место....
    И големо чудо до сега е што сите изгубија по еден од своите, Жељко дури и два кандидати а она уште ги држи незините. Ке почнам да верувам дека се е наместено......
    За кандидатите на Кики сакам да кажам исто така дека Илма добро пее,ама местото не и е тука да ја праат “певаљка“ на 13 год. со шминки, фризури и облеки кои не и личат само затоа што добро пее оти е мала. Цела школска година од основно си пропушти малата со Х факторов.
    Тамара ми е како Алекса...истото па истото....ако им дадеш нешто друго да пеат како да паднале од марс....
    Меѓутоа Александра Брковиќ ми е ВРВ за глас и добро пеење.....е сега праела фаци...имала бркови....зарипната била.....и не велам дека ова што го напишав е грешно...ДА, прави и фаци и бркови и зарипната ама пее бе женската па растура....
    Ај да ја чуеме Тамара или Илма “затнати во грлото и носот“ како Александра и да ја изведат песната до крај како незе.....
    За оние групине на Кристина ич не сакам да коментирам оти ниедна не ми оставила впечаток до сега, ни “Фифинелите“ со Н20, ниту 4ЈУ (која пее која само вика аааа,јееее.... ) исто и за Докториве, мислам дека и таму како и кај женскиве само еден ја води групата а другите се ааааа, јеееее.......
    За групата на Жељко не знам што да кажам, мислам дека таа Маја на Луис керката, не и беше местото тука, уште кога го правеше изборот имаше подобри кандидати како тој Милош мислам се викаше. Женската си испадна и така и требаше. Професорот ми беше нешто како незаинтересиран за разлика од Милош кој имаше многу желба да се појави пред голема публика и за него ми е жал. Оти ако беше он тука ке чуевме белким малку разновидност во музиката. Јас до сега на сите 4 настапи во живо слушам ИСТОТО ПА ИСТОТО или некоја англиска или некоја на матерњи а сите слични.....а во изборот, дури ке речам во поголемиот избор испадна таа нашата Марија Ивчева кога РАЗВАЛИ (што вели емина) со некоја Хеви метал песна...а ние до сега од овој извор на СВИЛЕНИ пејачи не чувме такво нешто и најверојатно нема ни да чуеме.
    Јас се чудам зошто го вратија оној Маид. Глас има ама не е се до гласот....прво ми е препотентен, се “изнаплака и се изнавреѓа“ на жирито оти испадна дур не го вратија и кога го вратија мислев којзнае што ке испее а он само од Здравко песни ни пее и гласот му е таков, дали пее од Хари мата хари или од Мерлин он пее како Здравко, пушта глас многу јако на сцена и песната да не можеш да ја препознаеш дали е од Здравко или е од Хари, се чудам дали ке му дадат нешто на англиски и да видиме дали и тоа ке ми звучи како Здравко кога пее на англиски...па ја незнам зошто Перчоли го исфрлија..ако ни беше да го слушаме Здравко си ја имаа огиналната копија и ка глас и на стас,а не ова офарбан како папагал.
    И за на крај сакам да кажам за мене, мои фаворити и најдобри се Александра и Даниел, ама сигурна сум дека ниту едниот ниту другиот нема да победат, ама тоа е тоа кога се работи за пари и за интерес....

На Ilinaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    124
    Па коментарот дека не му се допаѓа изборот на песната, зна4и дека не е сигурен дали тој може да ја испее таа песна, а коментарот дека песната му е омилена, зна4и дека му е омилена, и ќе извиниш ама јас сега немам друга работа па затоа ќе те цитирам тебе :) :) :)

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Не мислам дека е лицемерен. Туку, прво не ја сакал песната, ама откако ја испеал после настапот поминало се во најдобар ред и му се допаднало сето тоа.
    Јас така го сфатив ова.

Нели и нас ни се случува, отпрво нешто не сакаме некогаш, а потоа откако поминало си викаме, еј не беше така лошо, ми се допадна. ;)

Оваа реченицава со плукање и Македонци ја читам веќе насекаде. Ми се :puke: буквално !!!
    Па, побогу, не може ли бе човек критика да даде некогаш ???
    Ако некому нешто не му се допаѓа или слично, што е тука страшно ? :^)

На x-MajaEsposito-x и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.453
    Cтварно и јас се чудам за Перчоли.Го осудија оти личел на Чолич ,и глас имал како неговиот,па удрија сите против него и најжално што така преценија оти бил сирмашен :fubar: .Cе си мислам дека Чолич лично виде конкуренција во него,оти е млад и поубаво пее ,а искрено не е крив Перчоли што си личи на него но ете им успеја да го исфрлат.Емина го имаше во група,така да неа ја сметам одговорна за ова.Тоа дека дечкото имал преголема самодоверба,врска нема,а и да е така има право при таков талент,според мене.
    За Милош исто така ми е жал,дечкото беше талентиран каде каде повеќе од Харис,ама ајде и тоа помина...
    Бркович не ја сакам ,но признавам глас има и тоа дооста добар глас.

Незнам веќе што да очекувам од шоуто,искрено :wasntme:

На bubamara12345, tessie, Silver.E и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Зна4и ти благодарам на објаснувањето..
    И зна4и,јасно е дека немаш попаметна работа |(

На Emotional123 и lana.del-rey им се допаѓа ова.
  15. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Последниов настап на Алекса мене ми беше најслаб не само од него туку од сите натпреварувачи, не знам што му се случи но не фати ни еден тон

16. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    hermosa се сложувам со тебе, јас истово пред некое време го напишав. перчоли каков-таков до некаде е доста подобар вокал и од Mаид, истиот стил на песни го пејат и двајцата вокално се слични, Eмина е највиновна за детево затоаштоо таа самата се избори Aлекса да го префрли од групите-Aлекса беше прво во групата доктори кај Kристина, ама таа успешно го смени со Aрмин така мислам се викаше оној дечкото во доктори што е.....тоа укажува на фактот дека Eмина пред тоа, мислам пред да бидат во нивните куќи знела кого ке одбере да оди понатаму, а за харис не ми е чудно затоа што ептен добро испеа песната- жуте дуње, арно ама со првиот настап во живо па се до последниов јас како да не го гледам веке тој талент што го видов ппрвиот пат кај него, изборот на песни ми е тотално лошш и погрешен. Mаринела и Fифи па заслужија ли да бидат присутни во шоуто--се сеќевате на Lука и Jана, мислам нема споредба.....ама тоа е тоа, нареднен за испаѓање е HARIS барем така мислам јас.

На bubamara12345 и hermosa им се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Луѓе не бидете смешни, еден е Здравко Чолиќ и тој позади себе има толку добра кариера што ниту еден негов имитатор од типот на Перчоли неможе да му ја загрози ниту пак да се исплаши Чола од едно детиште кое не личи на него туку се претвора во него. Не му личи бе на 15 години да го изиграва постариот Чола. Ама да, сигурно Здравко замешал прсти да го исфрли Емина зашто многу се исплашил од двојникот негов, конкуренција може да му биде у некој друг живот. Перчоли никој не го осудува зошто е сиромашен, го осудувам зашто читав вчера во списание за него дека ја претепал мајка му, имаше слика од жената цела модра и она потврдила дека ја тепал само што му опростила демек, не го читав целиот текст ама доволно беше тоа за да сфатам што човек е.

Иначе Даниел на својата фан страна одговара на прашањата кои му ги поставуваат фановите, и на предлозите за кои песни да ги пее така да може да му предложите некоја. Убаво од негова страна, иако имаат обврски сепак нашол малце време и за фановите.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Перчоли подобар вокал од Маид? :o
    Не бидите смешни ве молам...

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Сигурно веќе сте ја прочитале статијата. Мислам дека Хари Мата Хари е во право. :)

20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    ^^
    Која статија? Ајде постави ја тука :)