([/quote]Има мајка само што таа мислам дека била негде во странство така некако.Барем јас така го разбрав,на еден од лајвовите кога кажа дека на мајка му ја посветил песната. [/quote] Тоа беше Харис. Неговата мајка е во Германија и неа и ја посвети песната. Мајка му на Маид е почината.
Emina Jahovic Sandal @yaemina 21h Sto se Harisa tice,od njega nema boljeg u citavom takmicenju, samo drugacijeg. On je cudo od deteta...a na vama je da to prepoznate ili ne Emina Jahovic Sandal @yaemina Feb 5 Dragi moji,dzaba drame hejteri...ziri je sinoc bio neutralan 2:2! Haris je imao daleko vise glasova,a gledaoci su uvek u pravu!
Сепак мислам дека шоуто треба да има поинаков тек. Треба да има тематски вечери а не они сами или пак менторите да им избираат песни. Пејач е тоа што знае да пее ’се, па дури и народна музика. Требаше да има вечер на балади, па вечер на поп-рок музика, па вечер на диско музика, вечер на метал, вечер на “аренби“ музика,...или како што некој предходно напиша, вечер на српска музика, на македонска, босанска,англиска, шпанска......па да го видите Маид како песните на англиски или македонски ке му личат како да пее Здравко или Хари, или онаа малата Илма како не може да научи текст на англиски или македонски и тогаш да ја видиме каков глас ке има...мислам дека и нашиов Даниел на ваква финта ке заебе оти очигледно македонскиот тешко му оди и мислам дека подобро пее на српски отколку на англиски. А исто така многу сакам да ги слушнам како пејат народно , посебно Харис, Тамара и Алекса. Всушност не знам дали постои тоа во лиценцата за Х фактор, ама во “Идолите“ го имаше тоа. Гледавме и српски и бугарски, на српскиот се секавам само на Ноне иМијата од пејачките од македонија и на македонскиот жири Александар блажевски...од тоа во спомен ми остана реченицата на еден постар србин со бела коса, некој композитор кога на карај останаа Ноне и таа што победи и рече на Ноне : Још не могу да се свестим како си успела да догураш до овде !! Кутра Ноне со незиниот “велешки акцент“ што до ден денес си го задржа во песните !! А Бугарскиот ми беше поинтересен односно посмешен и од него, од нашите преставници испаднаа пејачи ...какви -такви ама испаднаа, Тарабунов, Дарко Илиевски, браќава што беа сега на Х фактор, и оној Бојан од Битола многу убаво пееше ама работи како глумец оти тоа и студирал. Инаку да се вратам на Х фактор, ништо посебно не очекувам, мислам дека се повеќе и повеќе ке се разочаруваме.
BeautyAndTheBeast нашиот никогаш, значи некогаш не почнал сам да се сожалува, како имал тежок живот, работел на градилиште и сл работи. жељко тоа го кажа, мислам тоа во почетокот на еден од настапите во смисла дека тоа што лошо ислеал на македонски е само затоа што не пеел Dаниел повеке од 3 години ништо на македонски, поради што работел на тешки градежни работи тој период. Dаниел како и секој човек кој се преставува кажа дека работел градежни работи и со тоа се бавел и на тој начин заработува за живот, од тој ден па се до сега тој ниеднаш не кажал, ниту спомнал за тоа. Tој не се срамеше да кааже дека бил градежен работник и зошто не живее во Mакедонија, на прашањето кое му беше поставно-зборувам прв пат кога дојде на аудицијата. Aј сега кажи ти кога Dаниел толку многу си правел прикажни и самосожалувања.
Во вторник не беа ништо посебно настапите. Александра Брковиќ-стварно има уникатен глас,ама многу ми е антипатична. Алекса -иако ми е фаворит,ептен ме разочара во вторникот-се надевам наредниот пат ќе избере песна како што треба. Лукијан-не гледав целосно но иако има просечен глас,фалшира овде-онде,но во целост песната што ќе ја испее е добра. Тамара-девојката ми е многу меланхолична,монотона..Има многу убав глас (посебно ми се допаѓа кога пее англиски песни),но делува некако незаинтересирано. Доктори-мислам дека не се истакнуваат сите членовите на групата подеднакво,но сепак не се како 4U што беа(т.е.секој добива по минимум еден стих). Илма-девојчето е родено талент.Сите песни може да ѓи испее на уникатен начин. Харис-несозреан глас,не покажува нешто посебно... и мое мислење-треба да испадне! Даниел-како што кажа една феминка:,,не е толку скромен,наивен како што се претставува"-а освен тоа и не ми пее нешто посебно,песните counting stars/wake me up.. ептен се разочарав и го сменив почетното мислење за него.Ептен се филма пред камерите(знам дека многумина ќе се спротистават на ова,но сепак мое мислење ). Иии Маид го забораив - епа човекот ми е ептен за на сцена.Му лежат балкански песни и знае да направи шоу .
Колку пати зборувал Даниел за животот на градилиште толку и Маид. Во интервјуата кога зборуваат за својот живот тие ги кажуваа тие работи.
да,а потоа она од тие 6 одбираше 3ца,односно ги избра лукијан,харис и алекса Мене баш ми имаат кажувано едни идат на често во струга,имале роднини таму,и баш роднините живееле во маало со родителите на даниел и го познаваат.велат бил така повлечен,тивок,и ептен ептен скромен,и многу бил искрен
Компетентноста на Емина, а квалитетот на Алекса се докажува со самиот факт што тој нема поминато подалеку од втор круг аудиции во две шоуа, Ја имам таленат и Први глас Србије. Понатаму мислам дека секој коментар е сувишен. Крај крева нека го посини Ќато и нека не замара веке...Напорна станува и проста.
Харис на конец стои...Очекувам да испадне во вторник. Мене не ми пречи. Мислам дека е добар. Но, ете. Луѓето не го сакаат.
Коа ќе земат одредени експерти да тврдат дека Даниел не бил она што се претставувал коса ми се крева! Небаре у ѓаќите сте му па знаете! Ама затоа па сите други се баш такви какви што се претставуваат.. Ако имате некоја нормална критика напишете ја, секако дека не мора да ви се допаѓа некој ама глупости коа ќе чујам од ваков тип...
денес Даниел беше доста активеен на фб, нашол време за сите нас срцка е ---Daniel Kajmakoski пред 11 часа Dobar den dragi moi priateli denes imam malce vreme i bi sakal da vi se zablagoradam za site preubavi poraki komentari i pozitivni i negativni kritiki ) no isto sakam da im se zablagodaram na site koj me podrzuvaat i koj sekoj vtornik glasaat za mene.. pominaa 5 emisii vo Zivo bi sakal da znam kako vi se sviga do sega celoto show bi sakal isto da znam koj nastap vi se dopagase do sega najmnogu i sto voopsto vi se dopaga a sto ne.. dobivam super idei od vas za pesni koj bi mozel da gi peam.. mi se dopaga mnogu kako razmisluvate !!! denes sakam malce da si zemam vreme za vas !! pisete komentari postavuvajte prasanja jas ke se obidam da odgovoram kolku sto mozam... така треба бравооооо.
Liijepo veče u Šimanovcima, odlični nastupi i kandidati, atmosfera super, a rezultat, naravno, katastrofa. Interesantno je bila činjenica da smo znali da će 4U biti u duelu i prije ulaska u studio, a produkcija se potrudila da tako i bude, očito. Navijamo, skandiramo, aplaudiramo, i dođe čovjek i kaže nam DA NE NAVIJAMO MI JER NEMA POTREBE DA TAD NAVIJAMO (kad su svi takmičari na sceni), i ušutkuje nas i "prevaspitava" i prijeti da će nas izbaciti napolje, a ovamo se smješkaju i zezaju sa Ilminim navijačima koji su navijali stalno i niko im ništa nije rekao. Smiješno je bilo gledati reprizu maloprije, kad na telefonu i aparatu imam snimak koliko je cijeli studio navijao za 4U (osim Ilminih i Harisovih navijača), a na TV-u je više puta POJAČAN aplauz Harisovih navijača a mi se, naravno, ni čuli nismo, a ni vidjeli, i kad su 4U ispale samo se čuo aplauz, a "uukanje" što bi rek'o Željko, ništa. Nepravedno ispadanje definitivno. A Ana Grubin jedino ako je u dugovima pa joj trebaju pare neće napustiti show, jer je za vrijeme pauze pizdila na režisere jer su loše organizovani. IPAK, najinteresantniji dio večeri je bio ulazak u studio kada su nam Ilmini navijači dobacili: "A jeste glasni hahaha... mrš p***a vam materina svima!" Loreen spasila veče Par puta za vrijeme nastupa gledala prema meni i sestri i smijala se a mi u fazonu: Jebote, Loreen nas vidi Nastupi mnooogo bolje i izgledaju i zvuče uživo, tipa Maid je izgledao kao da je došao kao gost ali na TV-u nije ispalo tako... Lukijan mnogo bolji u studiju, kad sam gledao reprizu čuli su se falševi. Najslabiji su mi bili Haris i Aleksa defo. Maid, Daniel, Doktori, Aleksandra uživo odlični, 4U super, Tamara potpuno promašila temu i to joj niko nije zamjerio : Tužan sam zbog svega što sam vidio jer se, nažalost, ispostavilo da se sve zna unaprijed... Inače ovako sam ja zapisao svoja "predviđanja" za top 14: 1. Daniel 2. Ilma 3. Tamara 4. Maid 5. Aleksa 6. Doktori 7. Lukijan 8. Haris 9. 4U 10. Aleksandra Brković / 4U 11. Aleksandra Sekulić / Aleksandra Sekulić 12. Mladen Lukić / H2O 13. Maja Novaković / Maja Novaković 14. H2O / Mladen Lukić Znači, svi za koje sam rekao da će ispasti u samom početku su ispali, jer je show itekako predvidiv. Eto vam teorije zavjere, vi naravno ne morate da vjerujete, vjerujte da je sve savršeno, briga me, ja sam se svojim očima uvjerio šta se dešava tamo. Još jednom. Не е се така како изгледа..
Ова ми падна у очи доста, демек у живо не се слушало, а на тв да. Глупости фалширал и готово нема тука политика. За другите работи незнам.
Емина навистина многу го фаворизира Харис. А и таа некако на моменти многу ми станува одбивна, се нешто се филма Искрено веќе антипатично ми станува детево.... Според мене испаднаа подобри пеачи од него , а тој уште се провлекува...
Ako bese za ubavina togas pred site trebase da go zeme Stefan Kokovic toj bese najubav od ovie trojca ,a i Milos Bojanic isto mene mi bese interesen