За Кристина(титаниум) гледам сите сме согласни дека е просечна, сосема задоволително пее, како ја што пеам под туш,ама тоа не значи дека имам икс-фактор. Просечна и ја форсираат многу заедно со Перчоли. Убаво рече дечкото од неговата група, догодина јас ќе се пријавам и ќе се облакам и понашам како Тони Цетински и ќе поминам. Сосема на место коментар. Убаво пее, ама му прават лоша услуга, не знам како некој се задоволува со тоа да биде нечија копија, цел живот да го знаат како "Е оној кој пее исто ко Чоли". Премило ми е што Младен помина, колку само песната не му одговараше, тотално, тотално му беше погрешна и несоодветна, го бутнаа на крај го стуткаа, испеа 2-3 реда, ради реда баш, а според мене дечкото е можеби најталентираниот на натпреварувањево, среќа и судииве истово го мислат, иаку, искрено со изведбата потфрли многу. Можда сум пристрасна, ама мене ми е толку фантаситчен, би си го земала дома, би си го затворила и би го терала цел ден да ми го пее Синатра, мајке ми Мене тоа со формирањето на новите групи, мислам тие што останаа 10тина и од нив направија 3-4 нови групи не ми се допадна.Ме потсетија на времето на М2, кога оние 4тирине ги собраа заедно и направија бенд. Бенд не се прави така, барем јас не мислам дека можеш 2-3-4 рандом да ги споиш и тоа се убаво фино да звучи. Мене и таа со шишката Александра, како и да се викаше ми е толку просечна, препросечна и ми се придерава кога пее-непотребно. Заедно со оној кој ја пееше Бијонсе и што денсаше ко неа, не ми е никако за во топ24, но што е тука е. За новите, финалните 4 поделби на групи, Кристина ќе си има најтешка задача, не е лесно да и се дадат не само веќе постоечкте групи, туку и овие новиве кои според мене ќе бидат каша попара. Вајда ја сметаат за најкомпетентна, па може со сите да се носи. Не знам зашто мислите дека на Даниел му се посреќи да биде со Жељко, јас се мислам дека не, никој не поминал фино со србендиште и нема да помине, ќе ги мачи да пеат на српски и онли на српски. Не мислам дека е некој добар учител и дека сака да споделува знаење, дури и Емина може да се покаже подобра од него, но ќе видиме со време. Генерално сум задоволна од изборот, мојот топ 3 помина- Даниел, Младен и Тамара, само мислам дека ќе биде тешка борба за следнава рунда, тек па за еден победник.
Е тоа де, тоа. На сите вакви шоуа копиите се веднаш исфрлани, без разлика на гласот, џабе е кога главното им фали. А овој па и лажеше, не бе, не украде ничиј дел, па и текстот на го измеша, а после си призна на крајот. Не е за тука, дефинитивно. Тоа е пракса така, некои и успеваат да испаднат како што треба. Не знам за нашево како ќе испадне, ама од американското испадна сосема фина женска група. И јас исто мислам, па и да испее убаво не ми се верува некако дека Ж ќе му даде шанса. Ќе видиме како тренери како ќе се покажат, песните што ќе им ги даваат се најважни, а исто и сценскиот настап.
На сум го гледала американското, немав поима дека ова ќе го направат, не ми е допаѓа баш како потег и не мислам дека е паметно, но океј, правила, разбирам. И пример доколку влезе во топ 12 една од тие новосоздадените бендови/групи се напреваруваат заедно или ги двојат после на тие галите што ќе настапуваат? Ај Раденови и Рома бендот решиле заедно да се пријават, ама овие пример ако не се согласуваат, некој од тие се откаже што настанува, имало таков пример во американското? И тоа што ги избација 2те групи на наптреварувачи нит ги чуја нит им дадоа шанса е според правилата така, не си го измислија они сами?
Апсолутно се согласувам со ова што го напиша ти. Исто како јас да го напишав. Уште кога видов дека на Даниел ментор му е Жељко, си реков не е на добро. Ама ај да се надеваме дека добро ќе помине. Потајно се надевав и посакував Кристина да му биде ментор, ама тоа е што е
Ќе има од сите групи по три изведувачи. Значи ќе влезат три бендови, тие што ќе ги одбере менторот, не е важно од кои, дали од новите или од старите бендови. Ако не може новосоздадениот бенд да се усогласи нормално дека нема менторот да го избере да оди понатаму. И потоа ќе испаѓаат еден по еден изведувач на гала вечерите. На американското годинава беше уште потапа, одма ги елиминираа, немаше вака во групи да настапуваат. И тоа ме изнервира, убаво рече оној дечконо што им се врати на судиите, ми дадовте четири да, се беше океј и сега одеднаш не продолжувам понатаму. Е тоа стварно треба да си го оправат. Во тој поглед идолот е многу подобро направен.
А Фифи веднаш ако поминеше ќе беше кај машките или кај женските? Како и да е, помина со групите. Не знам што да искоментирам за денешната емисија. Никој особено не ми се допадна, сите беа многу изгубени. Можеби е така поради самиот концепт, не можат да се усогласат 8 луѓе на сцена, ни вокално, ниту во движењата. Во некои моменти како едногласно да се дереа сите, не се знаеше кој што пее и кој каде стои. Ни кореографиите не поминаа кај мене, ниедна не ми се чинеше слатка. Перчоли - што се замислува малиов? Настрана фактот што ми изгледа како да има 35 години, од каде таа самоувереност? Океј, треба да веруваш во себе за да успееш, но овој малце претера. Првиот пат не призна дека го заборавил текстот на песната, а вториот едвај некако призна откако му кажаа дека ги гледале снимките уште еднаш. И зошто застана на средина кога договорот не им бил таков? Ако си доволно добар ќе се истакнеш без разлика каде стоиш. На првиот настап ми се чинеше океј, но од денес ми стана антипатичен. Кајмаковски не ни го забележав, испеа само неколку стиха. И Тамара не беше нешто посебно. Најмногу ми се допадна групата кај што повеќето беа рокери, двајца од моите фаворити беа таму, Милош Бајат и Младен Лукич. Малиот со бушавата коса помина? За распоредот на менторите - ќе се помачи Кристина со бендовите, има интересни спојки, ќе видиме како ќе се покажат Жељко со Даниел, баш ме интересира како ќе се согласуваат. За крај, само што го видов ова: http://vostip.mk/index.php/%D0%BD%D0%B8 ... %B8%D0%B4/ Сериозен е овој? Многу ми беше мерак што отпадна, а откако го прочитав ова - уште повеќе Младен многу смирено си го искажа своето мислење, додека овој се дереше наоколу и се правеше многу искусен оти веќе учествувал на вакво шоу. Ајде, можеби на следното ќе помине
Колку е препотентен овој Никола, мислиш само он има глас, на толку таленти таму. Па коментира, дебел за некого, а он со фризурава плавуша каде заглавил во далечната мода од 2007 година Читајте му само статуси, претера со плукање кон шоуто, како после да помине.. Јес да е во право за некои работи, ама па само хејта.. evo i nastupa! i pored ignorisanja MENE dok sam pevaio i snimanja neke "nebitne" osobe"smanjivanja mog mikrofona i pojacavanja "necijeg" opet nisu uspeli u tome da budem los nemam ja nista odo ovoga realno...znam iz iskustva da sve dodje i prodje...ali jako jadno od strane tih ljudi.ZIVOT IDE DALJE.. ODE DZONI U NARODNJAKE! SRBIJA!!! : gledajte veceras X factor i "neverovatni" Bootcamp! mene verovatno nece pustiti kako pevam ali sam siguran da ce me pustiti kako se svadjam....
За тие што не гледаа, еве кој помина понатака.. Lukijan Ivanović, Haris Ćato, Stefan Koković, Aleksa Perović, Miloš Bajat, Petar Jojić, Tamara Milanović, Aleksandra Brković, Ilma Karahmet, Hristina Vuković, Aleksandra Sekulić, Katarina Jovanović, Daniel Kajmakoski, Maid Hećimović, Maja Novaković, Mladen Lukić, Bojana Račić, Slavko Kalezić, Ivan i Kiko Radenov, Roma Sijam, Mouse Miles, Jana Vuković i Luka Grumić, Armin Malikić, Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov, Nikola Stanojević, Katarina Manojlović, Vanja Mišić, Lana Šojić, Teodora Sparavalo, Filip Janevski Fifi i Marinela Đogani. По групи вака се распоредени: Емина: (Момци): Lukijan Ivanović, Haris Ćato, Stefan Koković, Aleksa Perović, Miloš Bajat i Petar Jojić. Kики: (Девојки): Tamara Milanović, Aleksandra Brković, Ilma Karahmet, Hristina Vuković, Aleksandra Sekulić i Katarina Jovanović. Kристина: (групи): Ivan i Kiko Radenov, Roma Sijam (7 clanova), Mouse Miles (2 clana), Jana Vuković i Luka Grumić. Armin Malikić, Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov, Nikola Stanojević. Katarina Manojlović, Vanja Mišić, Lana Šojić, Teodora Sparavalo, Filip Janevski Fifi i Marinela Đogani. Жељко: (+27) Daniel Kajmakoski, Maid Hećimović, Maja Novaković, Mladen Lukić, Bojana Račić i Slavko Kalezić. За да коментирам, не коментирам, општо ме разочараа, затоа што групите со моќни гласови во нив најлошо се покажаа, секој сакаше да се истакне, а тие поскромните најубаво си поминаа. Спојлер Извор: http://www.kurir-info.rs/uzivo-x-factor ... ak-1129021
Изгледа само мене не ме трогнала онаа што ја расплака Емина. А сега ги гледам и групите. Има нешто во неа...лудачко. Ме плаши и не ме додирнува. Напротив, ми е ненормално многу антипатична во пакет со оној Пачоли или како и да беше. Ми има нешто одбивно во неа и точка. Edit. Еве и дадов уште една шанса и на двете видеа. Ноуп, не ја варам, а обично сакам чудни, малку шлакнати типови на луѓе, ама оваа ми е...несварлива. А и на оваа титаниум и не се покажа нешто нај, да бидеме реални. Има нешто во неа скриено што не ми се допаѓа, каков сака нека и е гласот бре (до душа... реално и е добар, ама... не мој тип на вкус,што е сосема друго во прашање,а не објективност). Имам чувство дека и она е од оние "скромните" и "фините".
Добро луѓе, шо бидна со Марија Ичкова и Мартинијан, и двајцата беа доста добри...? Инаку Иван позитивно ме изненади вечерва,за Лена очекував да влезе, за разлика од Фифи. Немам нишо против Фифи ама не ми се свиѓа баш како пее,многу се дере некако.. Даниел малце фалшираше, ама верувам дека ќе ги растури сите на крај
Кажаа тој настапувал на Макфест, а Марија изгледа беа во групите што отпаднаа. Мене после Даниел, фаворит ми е Маид. Од женските типкава.. пресимпатична ми е. Карпа чоек. http://www.youtube.com/watch?v=BPrNtObwaYY И вечерва беше добра. И Илма. Толку. Другите ми се онака, мех. Или ми се симпатични и лошо пејат или ми се антипатични и имаат убав глас.
Добро е, мислев дека само јас сум со такво мислење за таа што ја расплака. А бе не ме допре, не ми пееше нешто посебно освен што се дереше. Обоеното да не се повторуваме Даниел Кајмаковски забега малку со паметото, му се кренаа акциите па исфалшира. Ако не се опраи, брзо ќе му речат, па па. Мои фаворити ми се Илма и од нашите Раденови.
Вчера кајмаков ме изнервира малце. Со она шеширчено, една шака комплименти и малце промовирање како да му беше доволно за да го смени стилот на скромен и мирен дечко за 180 степени. Како да не го гледав Даниел од првата проба кој со самата појава ме разнежни, а гласот коа го извади пак беше башка муабет. Ако почетниот пристап му беше тактика, во комбинација со стилот од вечерва и силното промовирање на тв, сосема му е погрешна. Да не праам муабет шо исфалшира вечерва, а од Македонците, мислам дека од него најмногу се очекуваше, а Иван и брат му кои беа толку несигурни на аудицијата и малкумина се надеваа на нив, од друга страна пак, беа одлични. Маид ми е цар! Има глас, има душа човекот, си држеше до стилот по кој беше препознатлив. Супер е!
Да не правеше толкави филмови на почетокот, немаше да ми биде некој посебен “шок“, мислам има многу со овој гореспоменатиот синдром кои онака, ги приметувам како нешто секојдневно кај нас. Овој пресврт кај мене доби многу минуси.