Ќе го искоментирам само овој Панчо Шорти (или по нашки кажано КЕПЕЦ ака квака) за неговиот си статус што го пишал на ФБ. Панчо дарлинг, ти овие години колку што си на музичката сцена и си "популарен", Даниел тоа го направи само за три-четири месеци значи МЕСЕЦИ и тоа низ цеееел Балкан, а ти со гооооооооооооооооооооооооодини се трудиш да се пробиеш прво низ Македонија, а после ако ти упали и на Балканот. Ти со твојата старлета-марлета и авиони.... можеш слободно да си ги пикнеш во едно место, и ИЧ да не му се замараш како ЗБОРИ Даниел, подобро научи ти прво како се ЗБОРИ и пее или што и да правиш. Драги Панчо ака КЕПЕЦ, подобро заќути си и не ЗБОРИ многу по ФБ, зошто на Даниел не си му ни до колена (ама во буквална смисла и секаква смисла). Фала-пријатно. киссче
Па добро до некаде е во право. „ Така, срцето ми кажа која песна да ја одберам „ seriosly? . Не дека го хејтам, најдобар е од сите и ако победи дефинитивно ќе биде заслужена победа, али сепак, коа го слушам на интервју, некако... или навистина претерано е скромен или трема го фаќа кога ќе почне да збори.
1. Снежана и Уна = жива пародија !!! (Со она однесување зад сцена, која со која се надмудрува, преглупави прашања, катастрофа !) 2. Калиопи - Растресена глава со косата в очи, покажа одвај 10% од она што го поседува, а наместо да не претстави во најдобро светло (па една Лорин 100 пати подобро се покажа) и браво Калиопи за српскиот. Навистина браво = со кој ум ама ??? 3. Нели ДВАЈЦА ќе испаѓаа или ние сме будали сега ??? Има правила во шоуво или како ќе им текне ??? И ќе беше одлично Чато и Лукијан да летаат наеднаш. И Лукијан сношти покажа дека уште е недозреан за вакво шоу. (Го покажаа Жељко како и коментира на Емина за Лукијан, за ха ха, ама уште никој не го научи детево да не пее ха ха).
Синоќа баш бев среќна за она што ја снајде на Емина, цело време додека пееја се надевав тоа да се случи. Цело време чекав да и го видам изразот на лицето, знаев дека ќе сака да гласа последна. Нефер што и го дозволија тоа, а на Кики и Жељко не им дозволија. Добро можеби се плашеа луѓето да не ги поплави од солзи. Колку се разочарав кога Емина на почетокот го зеде Лукија а имаше толку подобри од него. Синоќа помислив дека конечно му дојде крајот но не било така. Уште се чудам како стигна до овде. Се надевам набрзо ќе си оди заедно со Алекса. И оној Жељко стварно не ми е јасен на почетокот ќе даде критики, а на крајот ќе гласа за оној на кој му ги упатил критиките.
не знам дали некој претходно ја искоментирал, ама водителкава беше гром! Независно од тоа што излегла по гаки, одлично изгледаше
Што нема право да збори,нема Ама и јас кога го слушам Даниел,ме фаќа нервоза.Не може да се изрази добро,пробува да излезе како длабока личност,да каже дека музиката и пеењето му се од срцето,ама начинот на кој го кажува изгледа ненормално смешно.Треба да поработи на тоа,ама па никој не е совршен..
Леле сега ми текна бее оваа не го прокоментирав синоќа т.е МАИД Колку лицемерно ми звучеше онаа кога кажа дека се мислел што да направи и изведе за да ги воодушеви сите од жирито повтроно затаоа што тоа веќе го направиле Илма и Даниел па му било као демек страв дали ќе остави впечаток онака некој посебен мислаам ..... ГЛУП Па биди си свој бе шо има да правиш циркуси и незнам што ти не за да ги воодушевиш
Искрено јас и Лукијан и Чато би ги ифрлила! Иако морам сепак да признаам дека вчера бољи беше Чато! Тоа никаква харизма да се немало,никаков х фактор,мутави фаци! Најискрено не дека е наш ама уште 10 животи да живеат другиве кандидати и да вежбаат цел месец не можат да донесат песна како што умее Даниел!!! Па ќе ми критикуваат одредени паразити на сценава дека не знаел да збори? Па нормално дека ќе има потешкотии кога никогаш не говорел македонски човекот без разлика што е Македонец! Немал прилика да конверзира и сето тоа е нормално,ама ете пусто македонче па мора одма со дрва и камења на се што е добро! Истото и на Тоше му го правеа на почетокот на кариерата за крушевскиот акцент и не знам си што...беда од народ! Сметам дека правата конкуренција на Даниел е Илма ама само во смисла на вокалот! Пее феноменално ама го нема х факторот. Ќе се сложам со Кристина дека ниеднаш не ја облекоа убаво изгледа како теткица на 13 год. Веќе од наредните епизоди почнува жустрото ќе се тепаат у двобој најдобрите,искрено очекувам некој скандал од Емина до крајот ке и попуштат нервите сигурно кај и да е!
Илма,Тамара,и Даниел или евентуално Маид,така мислам дека ќе се развие конечниот тек на настаните за големото финале. За вчера малку сум тажна што не излезе Лукијан а многу сакав,јасно стана дека гласачите на Харис неможат да му пружат толкава поддршка како гласачите на останатите,а воедно и втор пат беше номиниран.па да си излезеше Лукијан па следниот вторник Чато... Сега незнам,веројатно Александра или Докторите се следни а може и уште еден од љубимците на Емина. Само Жељко би го оставила со двајцата натпреварувачи до крај. И незнам кој имаше пишано,Тамара не е толку наивна колку што се прави,море опасна е таа опасна,според мене една од главните кандидати за финале.
Емина пишала на фејсбук Hvala svima na podršci i na glasovima... Haris je večeras pokazao koliko je ozbiljan pevač... I postideo sve one koji su u njega sumnjali. Nepravda je deo svakog takmičenja Laku noć svima...i zaboravih da vam kažem da vas volim
Харис се спаси само на тинејџерките што го сакаа. Јас искрено мислам дека тука треба да победи тој што е најдобар, а не најубав. А најдобар не беше Харис, тој имаше сеуште детски глас, за едно 5 години ако продолжи да пее ќе е добар. И да, ме изнервира водителката коа 100 пати кажа тука не се гласа за земја (пред да го најави Даниел, кога збореше со Даниел по настапот, кога збореше со Даниел пред завршувањето на гласањето итн. ) Па нека не мисли дека само македонци гласаат за него, ете разгледувам и кај него на Фан пејџот дека има и многуу срби.
Вие не знаете добро да разберете или да слушнете некој добро што рекол ,али да критикувате,знаете .Најапрвин Даниел не кажа дека срцето му рекло да ја избере таа песна ,туку кажа дека ја испеал така песната како што ја чуствувал во срцето ,затоа и ја променил изведбата од првобитното договорено со Жељко ,тоа всушност беше и одговорот на прозивката на Желко дека бил љут на Даниел зашто ја променил песната додека тој бил во Истамбул .И навистина нека ми одговори некој каде е грешката ако еден пејач изјави дека ја испеал песната ОНАКА КАКО ЈА ЧУСТВУВАЛ ВО СРЦЕТО или со други зборови КАКО "ШТО МУ КАЖАЛО СРЦЕТО ".Ова со Паннчо е типичен пример кога некој сака да да се направи многу паметен фраер ктитикувајки некој ,а всушност самиот се глупира .
Не само Срби има и Хрвати што е најинтересно,Босанци,Црногорци... Не знам зашто воопшто водителкава пецка на ваков начин,очигледно толкава и е имагинацијата како треба да води емисија,битно по гаШти излезе на сцена да ни се слоши! Иначе еве почнаа да се јавуваат душегрижници насекаде http://kurir.mk/magazin/scena/148467-St ... Kajmakoski ! Ок е да дадеш негативна критика за гардеробата секако ама не мора на ваков начин,зашто мора да го нарекува лажен Тоше! Злобни луѓе и искомплексирани имало и ќе има! Држ се Даниел!
се гледа Eминче како (не) спиела ноќеска готово женава во депресија падна, замислите за чато а лукијан да испаднеше вчера Eмина во болница ке беше....како покисната кокошка е денес ама не ја жалам, убаво и се направи ептен во филм влезе-требаше нешто да ја спушти на земја, ова ја спушти и ја тресна-да се надеваме ке се освести.......
Ајде те молам нека ми каже некој дали е сериозна??? Харис озбилен пејач??? Кога ќе порасне можеби во некое друго време. Зошто не ги употреби солзите како минатиот пат, " ве молам да продолжам"...
Да де, Даниел да не збори, а ти да збориш и да не почастуваш редовно со твојот богат арсенал на вулгарности што се неизбежен дел од секое твое појавување пред камера. Бегај бе сељак еден! Можеш само да завидуваш и на пејачките способности и на културата, воспитанието и карактерот на господин човек како Даниел. Мрш!!! Е ради ваквите најмерак ми е што Даниел постојано си реди се поголеми успеси... главен фаворит е, јасно и зошто, стварно се надевам дека ќе победи ако има правда. Има Х фактор, има се што треба, комплетна личност. Кога Лукијан се најде во двобој, сфатив дека баш и не е толкав фаворит и немал толку гласови колку што има фанови по социјалниве мрежи. Ееееј и Брковиќ повеќе гласови од него собрала бе, што ја уништи Бек ту блек од почеток до крај. Повеќе да им куцкаа рачињата на пораки, а помалце на коментари на фб и твитер немаше да се најде таму, иако вчера беше катастрофа. Лош настап имаше, жими се, иако ми е во топ 3, и згора на тоа среќен и задоволен ги чекаше коментарите на жирито, најтрагичното од се е што не ни сфаќаше колку фалшираше и мислеше дека супер си испеа. Среќа се спаси, и се надевам ќе се опраи. Маид... супер ми е што да кажам. Кој што сака нека рече, после Даниел ја за Маид сум. Ме освојува со песниве што ги бира, и да точно е, Балканов стварно доби следна голема ѕвезда. Харис... толку му беше и ова е успех секако, иако никогаш не ми бил антипатичен ни нешто, ама стварно мислам дека доволен успех си напраи за негови години и тоа е тоа. Што, Лукијан да не требаше да испадне? - Нормално не. Колку и да утна вечерва, појак е 100 пати, и возраста погодна за ѕвезда, и Музичка академија ова-она... има потенцијал, има на што да се работи. Илма...девојчево има ангелски глас и све супер најдобар женски вокал е на шоуво и све тоа... ама нема бе Х фактор, нема!!! Нема никаква појава, ништо освен глас нема. + е мала. Стојам зад тоа дека рано им е на децава за Х фактор и дека треба да има граница барем 16+ за ова шоу уште на самите аудиции, има време ќе има и многу други вакви организации за нив во нивното време. Тамара... не ми е ич за потенцијален победник. Да ме извини, ама ко ментално заостаната ми е. Ич не и врти саатот. Статична, само за балади и жалопојки... згора на тоа плачка. А убав глас има и убаво пее, ама дефинитивно не е за во топ 3. Нека тера уште некој лајв и доста и е. Алекса... на почетокот се чудев како дојде до лајвовиве, ама со секој лајв е стварно се подобар и подобар. Ме изненадува се повеќе и повеќе, се гледа дека работи и е вреден и дека оа му значи многу. Доктори нема да ги коментирам, океј ми се ништо посебно ко бенд, а бенд ко бенд си собираат гласови од малолетнички и изгледа уште долго ќе ги гледаме. Како поединци многу подобри ми се него вака заедно на куп. Мислам дека не остана никој непрокоментиран. И нели 2 ќе испаѓаа вчера? следна Брковиќ.
Ретко/никогаш не коментирам физички изглед ама ова морав. Ааа... НЕ ! Ана Михајловски беше риба ипол кога беше водителка на Операција Триумф пред неколку години. А, ова вчера... кај зборува како робот, па и стајлингот... мама миа Мортиша Адамс у ПЛАВА верзија.