МОЕ МИСЛЕЊЕ(го потеницрам за да се оградам од тоа дека нечии мислења ќе навредам).. Епа вака, ќе почнам полека а целта ми се негативните коментари за Лукијан.. Во првата гала не знам колку се сеќавате ,според мене ( и според други што гледаа со мене) Лукијан беше најдобар,најстатичен од сите таа гала со изведбата на Sorry seems to be the hardest word.Со Sve moje zore растури, а за аудицијата со My heart is refusing me човекот покажа што се емоции.Друга работа, се држеше одлично на Ludak kao ja, a искрено мене и на последната гала ми се допадна. Немам јас музичка школа како многумина експерти, јас оценувам според она што одговара на мојот слух.Трета работа - Да не спомнеше Жељко(,,кој инаку сигурно никогаш не испеал фалш''), значи си бил така совршен откако почнал да пее, дали некој ќе препознаеше дека Лукијан пее фалш ? Дека, знаете како велат?Добрите играчи ги испраќаат со аплауз, лошите со свирки. А замислете , од толку што сите приметија дека е фалш и некаде на средината од настапот имаше аплауз, па дури и со аплауз го испратија а знаеја дека е фалш ,,без да каже Жељко'' :/.. Искрено, народот премногу се напнува.Ќе слушне нешто и ако не го кажетоа нешто не е ин.Се ограничуваат луѓето на она што го пишува на фејсбук или твитер. Таква е денешницава за жал. И очекувам Лукијан да дотурка до финале. Ќе има подобри денови секако(не за џабе и покрај грдите коментари Жељко гласаше за Лукијан да остане )
Даниел уживаше додека ја пееше Stay, со каква леснотија и радост, зрачеше. Мене лично ми е омилена изведба од него досега, после Red на аудициите. Иако мислам дека нема да победи затоа што на крај се се сведува на тоа- да победи некој „наш“, сигурна сум декаму претстои блескава кариера. А тоа дека се претера со оцрнувањето овие два-три дена, се претера навистина.
http://www.kurir-info.rs/zeljko-besan-n ... ak-1235211 Ненормално претеруваат за Даниел Видете ги само Тамара, остави си го таму дечкото, земи си го Даниел
http://www.muzika24.mk/balkanska/argent ... oski/8760/ Браво Даниел, светот знае да го цени твојот талент.....
Толку не го гледам шоуто. Не е фер тоа што испадна Харис, а не е ни фер што остана во двобој со Лукијан. Според мене треба да испадне Бркович или како и да е, значи нема никаков талент таа според мене, па да споредат помегу мене и нејзе јас поубаво пеам од неа али тоа е. И на крај се излегува дека е наместено...
секако дека е наместено и одамна се знае победникот а тоа сигурно не е даниел иако е најдобар, исто како и на операција триумф кога цело време најдобар беше александар белов а на крај победи тој босанецот кој патем од тогаш никаде го нема. Јас сакам следен лајф да испаднат или Докторите бидејќи цело време го форсираат само оној Армин и само тој пее и кога пее ја тресе главата како петел или пак Лукијан, не им е местото во шоуто
Малку за Ами Џ емисијата. Прво, Мирка е лепотица. И без разлика на самобендисаноста на Маид, мене ми беше баш пријатна емисијата. А и Даниел беше ѕвезда на емисијата. Не знам дали е до годините, ама си знаат момците како да се понашаат, и Маид е супер пред камери. Оваа ми беше убедливо најдобра емисија досега од сите учесници, другиве се понашаа ко телиња и малтене беа ужасно досадни ликови. Какви и што се иначе.
Штом се знае кој е победникот дај кажи кој е да не трошам време на гледање. Што се нема да прочита човек.
Кругот се стеснува.. Редно беше Чато да си замине,можеби не е толку лош пејач,мислам и дека подобро испеа од Лукијан во дуелот но едноставно местото не му е тука..премногу е млад. Лукијан кај и да е,му се гледа крајот мислам и он не е толку добар колку што го форсира Емина т.е колку што ги форсира сите од нејзината група. Мислам дека Жељко е најдобар ментор,сталожен,изгуби двајца натпреварувачи уште на почетокот па тоа мирно го прими..Емина ми стана некако лигава,вештачка. Кристина е далеку подобра од Емина мислам жена на место, не се прави нешто што не е,дава реални коментари, и она остана само со ДОКТОРИ па што.И мислам дека далеку ќе дотуркаат. Од групата на Кики,Александра ми е фаворит.Тамара никогаш не ми се допаѓала а Илма е премлада за вакво шоу мислам. Маид не е лош,добар вокал е но не може да му парира на Даниел..единствен е,Даниел до крај!!
Ама стварно доста е веќе од коментари од типот: наместено е,се знае кој ќе победи, live емисиите се веќе снимени,избран е победникот... аман
Незнам како се случи,дали му падна или намерно некој му го турна капчето и праша: Сонциња кај ми е капчето? и како шо имаше гужви појќето не го слушнаа и се втурнаа кон него и после тоа он влезе внатре некако со обезбедувањето и јас после тоа влегов во универзална па читкам сега демек девојчево не му ја вратила капата,туку си ја зело , други велат демек му викала на обезбедувањево да му ја дадат ама тие не ја земале.. незнам како,само знам дека имаше напишано дека капата не му ја вратиле и дека му простува на девојчето,дека си поминал прекрасно и дека во најкраток можен рок ќе организира нешто за да се сретниме и да си попрајме муабет. Не сакам да должам да не бидам офф топик...иначе преубаво беше
Просто сум воодушевена од коментари од типот : „Даниел нема шанси за кариера,треба да се пеат српски песни пошто шоуво е балканско.“ ДА.Шоуто е балканско ама овде се прават СВЕТСКИ ѕвезди а со песни од Чола не се станува светска ѕвезда. Немам ништо против Маид,ама не е за во странство и точка.Човекот има глас за кафански песни и нема што повеќе да се дискутира. И да,девојката нека се информира малце за X Factor какво шоу е,фала пријатно.
Мене ми се допаѓа Маид. Супер забава прави, и немаат врска песните на Чола со кафански. Супер ми е и Даниел ама од овие маливе што толку напнуват и што си мислат дека знаат нешто ми се одмили човекот. И Алекса ми е мммммм
За сите оние кои го пропуштија интервјуто: http://sitel.com.mk/mk/ekskluzivno-daniel-kajmakoski-gostin-vo-utrinskata-na-sitel И уште нешто: http://sitel.com.mk/mk/aleksa-perovikj-podgotvil-pesna-za-kajmakoski