И јас прочитав на идивиди дека ќе пејат песни од менторите и воопшто не ме одушевува идејата!!! Знам дека Даниел ќе даде се од себе,дека пак достојно ќе ја отпее било која песна од Жељко ама зашто сега на крај да не ги остават да пејат она што најмногу им лежи,па полуфинале е?!! Можам да замислам што ќе пее Лукијан од Емина! Трагедија у секој случај! Место да ставеа и една рок вечер абе не утепаа со тематскиве лајвови...ама па кога ќе размислам кој од овие да пее рок? Пишете пропало,били живи па видели
Јас се чудам како Тамара и Илма ќе испејат некоја песна од Кики Даниел било која песна да ја одбере ќе успее,Доктори како група дали ќе им легне некоја песна од Кристина е прашање,ама сепак колку -толку ќе се снајдат. А за Лукијан нема што да се зборува,баш ќе биде смешно,ќе се мачи кутриот.
Epa vaka i jas da prokomentiram za mentorite Kiki dava najvozdrzani komentari Zeljko dava najzajadlivi kometari Emina sekogas se grizi za stajlingot na natprevaruvacite i retko komentira za peejneto Kristina dava najiskreni i najpravilni komentari A ako e tocno za ova deka ce pejat pesni od mentorite site kasa popara ce se napravat a bas sakam da go vidam Daniel kako ce se snajdi so pesna od Zeljko
Немора да значи дека ќе пеат баш на ист начин како Кики. Може секој на свој начин, како што и е на Тамара обичај.
Е, утре ако не отпадне Лукијан има да си ја треснам главата од...некаде, некоја перница можеби. Ама навистина треба да отпадне веќе. Еден-два убави настапи ако имаше и толку. И по можност Снежето и Уна да подготват уште некоја глупост за да биде поинтересно.
Веќе ги замислувам Тамара и Илмица во овој стил...... Нема надвикување ухухххххуууууу. Ајде англичанката Тамара и лажната принцеза од бајките Илмица нека се покажат во некоја смирена-мирна и емотивно-сталожена варијанта. Нема надвикување, рецитирање, превртување очи и очајно покажување и докажување на талентот. Како и да е утре ке биде ШОК ШОУ (доколку тема на вечерта е песна од својот ментор). За Луки не ни коментирам....Емина-пиле моје не му бега.....хахахахххахахах еци-пеци -пец хаха песнава и емоцијава-лудило.(Емотивна е многу менторката ) https://www.youtube.com/watch?v=iXTHv3ovDFQ https://www.youtube.com/watch?v=fNumMYpnPrM
И да пејат песни од менторите, на Даниел нема да му биде лошо. Баш напротив. Ќе има и доста голем избор. Реално според мене Жељко има доста одлични песни со кои може да се покажат вокалните способности. А за другиве... не знам. Искрено јас на Кристина не и' знам ни една песна, на Емина сите се тра ла ла, а на Кики односно постарите песни на Пилоти ги знам, одлични се, не дека не се, ама не се некои песни со кои може да се покаже гласот. А и на Тамара и на Илма не им лежат такви песни. Така што, како и да гледаме Даниел и Маид се во најдобра положба. Всушност кога убаво ќе размислам и кога би си ги средила сите впечатоци до сега, Даниел бил одличен на секој лајв. Која и тематска вечер да му се паднела, која и песна да требало да ја пее, на било кој јазик, тој пак си беше на место и ни еднаш не потфрли. Утре сигурно ќе помине ама не би била 100% сигурна дека ќе победи. А и не мора, веќе е ѕвезда. Инаку, последниве неколку лајва се покажа дека баш и не биле тие кандидати фаворити како што мислевме сите. Искрено, јас мислев дека Маид има многу гласови, а излезе дека босанциве не гласале нешто многу за него, како и за Харис. Исто и Алекса, дури типував и дека може да победи, судејќи по тоа што тинејџеркиве премногу го сакаат, па мислев има премногу гласови за него ама и тој испадна. Тамара мислев уште на првите лајвови дека ќе испадне ама еве си стигна скоро на крајот. Така што, гледам дека ништо не е сигурно. Како и да е, утре мислам ќе испадне Лукијан, а ќе победи некој за кој најмалку очекуваме. Или Тамара, или Илма или Доктори.
За Даниел пишуваше некаде дека ќе ја пеел омилената песна на Жељко, сепак најласно ќе му биде нему и Маид, ќе им легнат песните секако. Илма и Тамара ме интересира што жити мене ќе пеат од Кики.Сигурна некоја полежерна песна.... За Доктори немам што да кажам, јас за Кристина првпат слушам дека некогаш се афирмирала во пејачките води... И Лукијан?? Не знам што да очекувам. Можеби Beograd prica, затоа што имаше пишано дека покрај тоа што ќе пее, ќе свири и на пијано а таа песна некако ми одговара така да секако ќе биде некоја преработка. п.с-Не знам зошто очекувате Лукијан да испадне. Сигурно дека Емина нема да оди без ниту еден кандидат во финале D
Кики има убави песни и некои прекрасни балади, само што се во рок стил па нема да им одговараат многу на девојките. А зар Кристина има песни? Штета за Докторите,убаво им тргна со песните Типувам Маид или Лукијан дека ќе испаднат,Тамара,Илма,Даниел секако одат во финале! Еве една убава,ама не е за пеење http://www.youtube.com/watch?v=2rraW9w0O5s
„Парни Ваљак“ и Наташа Беквалац гости на „Х-фактор Адриа“ Она што е дополнително изненадување и големо воодушевување меѓу нив се специјалните гости во ревијалниот дел, групата „Парни Валјак“ и Наташа Беквалац. Особено се среќни што ќе ги запознаат своите идоли од легендарната рок група. Маид Хеќимовиќ истакнал дека пораснал со хитовите како „Jesen u meni”, „Sve jos mirise na nju“, „Ljubavna“ и многу други. Еднакви реакции има и од другата страна, Аки Ракимовски е воодушевен што ќе се сретне со овие таленти и со публиката која ги поддржува. Наташа Беквалац, пак, е голем фан на „Х-фактор“, а после подолго време најавува дека премиерно ќе ја изведе својата нова песна „Najgora“ и дека сето тоа ќе биде придружено со спектакуларен настап со женскиот бенд „Mistik celo“ и една од најдобрите пијанистки, Ива Деспотовиќ. Ова е последен настап на натпреварувачите пред големото финале, затоа е особено важно за кого ќе го дадете својот глас, бидејќи оној со најмалку гласови вечерва ќе мора да го напушти шоуто. Гласајте за својот фаворит и поддржете го Даниел Кајмакоски. Спојлер http://www.crnobelo.com/x-factor/21666-parni-valjak-i-natasa-bekvalac-na-x-faktor-adria