Леле што пее овој. Нема зборови со кои може да опишам колку ми е одвратен. Илма сто пати има подобар глас од овој, се надевам дека ќе остане.
Маид е следен........ неможе против Илма. Илма со стомакот каква е, како бремена-како не заличе на дете на нејзина возраст.
Маид и минатиот пат го номинираат, мислам дека тој што е по втор пат номиниран ќе испадне. Јас сум повеќе за Илма да си оди дома.
Ако испадне Маид стварно не е фер. Доста и беше на Илмица, ехее кој успех постигна девојчето, време и е да се врати дома. А луѓе не ли рече Ана на почетокот дека нема жирито да одлучи, туку публиката?
Најпрво од сите мислам дека на Тамара не и е веќе местото тука. Според мене Илма би требало сега да испадне,не дека е помалку добра од Маид,него од разлог зашто Илма има време, пре млада е, а Маид како што кажа во едно интервју,дека не е тука за зафрканција или сличнно,од разлог зашто си ги има годините,не е тинејџ веќе.
Покрај гласови како овој Лукијан и Тамара продолжија даље, шта речи, стварно. Ни едниот ни другиот не се слаби и баш имаат гласовни можности одлични, стас можда не ама глас имаат. Оние двјацата ни стас ни глас немаат, не знам кој може да ги гласа. Повеќе сум Илма да си оди, ако има најубав глас, дете е,нека порасне малку и нека се среди може да биде нешто од неа, сега не.
Абе не значи дека секоја држава гласа за својот кандидат. Ние реално имаме еден од посилните кандидати, па нормално е да има фанови и надвор од Македонија. Не е се политика, не се глуви и слепи луѓето, знаат што е вредно Еве за пример една анкета од српски женски форум: Ko je vas favorit? Daniel Kajmakoski 181 (39.9%) Aleksandra Brkovic 18 (4%) Ilma Karahmet 46 (10.1%) Doktori 23 (5.1%) Aleksa Perovic 17 (3.7%) Maid Hecimovic 54 (11.9%) Lukijan Ivanovic 41 (9%) Haris Cato 5 (1.1%) Tamara Milanovic 69 (15.2%)
Илма фалшира на почетокот. И некаде на рефренот, многу исплашена делува. И се обидува да се поправи но...оди па не и оди.