Можеби Харис плчеше, но Илма ни солза не испушти.Иако од нејзините очи доаѓаше сјај на плач,таа не заплаче!Можеби во бекстеџ да,ама на сцена не ! Таа е многу храбра.И дајте бе луѓе денес со другарки ми за ова зборувавме на фзо,емоциииии се тоа,емоции.И тие се само 13-14 годишни деца,тоа го гледаа како шанса да се докажат!И нема вас да ви биди криво,ако испадните во последниот круг од вашиот голем сон!?
тие двете вчера гости штп беа еден збор во живо не испеаа а идат ове да покажат што е талент значи појма немаат од пеење. и ова малата арно што испадна многу крената уште од сега незнае како да се однесува нека седи дома и нека учи допрва..
Ilma Karahmet: Dragi moji,zamolila bih vas da mi napisete ,svi oni, kome nisu prolazili glasovi sinoc? Volim vas ... Nisu prolazili I Aleksandri Brkovic pa nije pisala ovakve statuse. Ilma Karahmet: Pa, ja nisam Aleksandra, ja sam Ilma. I ja pišem! Ова го напиша на нејзината официјална страна
Една работа никако да ми се разјасни, зошто така манипулираат со годините? Значи по потреба се "возрасни" и "дораснати" на целиот тој предизвик, а во дадена ситуација кога се во тесно, стануваат жртви затоа што имаат "само" 13/ 14 години??? Ако се деца и не можат да разберат дека ова е натпревар каде фантастичниот глас не е пресуден, туку уште многу други финеси, тогаш нека не се пријавуваат.
Е аман де големо чудо,што така напишала.. Сопред нашата феминска анкета Даниел прв ни е .А оној Маид,што ме нервира до даске на второ.
Сфаќам дека беше толку блиску до остварување на нејзниот голем сон..сфаќам дека беше разочарана,тотално ја сфаќам ..но едноставно не било така пишано..па светот тука не завршува..И следната година ќе има Х Фактор,ќе можи да оди..тогаш можеби ќе има поголеми шанси.. Но да се пишело такви глупави статуси за гласовите ее то неможам да сфатам.. Како и да е..Даниел е се чекор поблиску..па ајде со среќа нека биде прв!
Големо е чудото, што сеуште е што се вика ’никој’ а се вообразила до небеса. Уште не знае брковите да ги издепилира а се глупира по фејсбукот. Целата е бетер од оние што ги ставаме во темата Најглупави фејсбук статуси.. ил така нешто беше
Ова ти се нарекуват-Детска Радосттттт........Цуцата бара правда Добро има ли ова девојче родители? Има ли некој да и каже да престане кловн да изиграва сите и се чудат на нејзината дрскост, некултура и неадекватно однесување-Јавно колнење на Емина??????????? Испадна и крај на приказната, барем нека не плука на нејзиниот успех и секој убав збор упатен кон неа од страна на членовите на жирито. Треба да се има некое почитување. Основно домашно воспитување нема девојчево, а бара победа. СРАМОТА! Вака ли се однесува дете на нејзина вораст пишала Ilma Karahmet: Pa, ja nisam Aleksandra, ja sam Ilma. I ja pišem! Ти си обична мочка ништо више(Извинете на зборов мочка). Многу се уфилмала големава ѕвезда. Се посрамоти јавно, никому ништо нема да му биде ни од колнење, ниту пак од навредата упатена кон некого. Самата покажа колку вреди како личност и колку е воспитана. Родителите како и допуштаат ваквов луксуз. Ако зборуваме реално која е Емина, која е Илма. Мислите Илма постигнала нешто со тоа што и го пишала на Емина, а еве и на нејзиниот профил продолжува во исто темпо. Срамота за Илма и цело нејзино семејство што дозволило детето вака да јавно да се покажува колку е паметно и културно (да неречам будало).
Ова не е и официјалната страна овој профил е фејк, не е нејзин.Поразгледајте малце ќе видите дека не е нејзин.Тој профил кој коментираше на статусот на Емина мислам дека е нејзин официјален, овој не е.
Веќе не е интересен безобразлукот на Илма. Девојчево навистина се покажа како препотентно, лигаво и без основна култура. Барем на ниво да го прифатеше поразот.. Инаку според мене, можни победници се Лукијан или Тамара. И двајцата префорсирани од самиот почеток, и покрај грешките. Маид има некоја енергија, но му замеруваат што не пееше на англиски. Даниел, е супер. Глас преубав, но не за Балканот. Тука се практикува, модерно кажано 'поп-фолк' музика, но неговиот глас не знам колку би се снајдел во ваков жанр.А и добро познатото, Македонче на вакви регионални шоуа не може да победе.
А добро извини моја грешка, мислeв од друг профил е. Инаку јас сакав да испадне Маид а Илма да оди понатаму но како и да е, вакво однесување на Илма е претерано.Не го оправдувам тоа за годините тоа нема врска на американскиот х фактор девојче од 13-14 зема второ место па никој ништо не рече.Но освен вокални способности реално Илма нема ни понашање а ни харизма.И ваквото однесување, коментирање на статуси и слично, срамота е за неа.Има уште време сепак 13 години е само. Ilma Karahmet about an hour ago Ne znam zašto je došlo do ovolike zbrke na svim portalima zbog mog komentara na Emininom statusu. Ništa loše nisam mislila, samo hoću da kažem da mi je srušila snove, svojom odlukom, ali ja i dalje nju poštujem, kao i sve ostale članove žirija, i kao sve starije osobe od mene. Toliko .. "da mi je srušila snove" - Имаш уште време да ги оствариш своите соништа, особено сега кога се прослави толку.
Нејзина е нејзина.. цело време читам и неможам да се изначудам на толкав безобразлук, некултура, невоспитаност, суетност и незнам веќе кој збор да го употребам.. И шо ако стигна до таму кај што стигна... ај да не се изразам.. и онака ќе помини цела фама околу X factor најмногу после месец после финалето и толку. убаво беше дури траеше. СРАМОТА, СРАМОТА, СРАМОТА, СРАМОТА!!!! Го тргнав и мојот лајк од на нејзината страна што го имав уште на почетокот.. Па таа уште на првата аудиција кажуваше како сите и биле љубоморни, јас си мислев демек греота е девојчето сигурно не го дружат, ама сеа сфаќам што карактер е во прашање.. има боженствен глас ама сега после се мие е кејф што испадна...
Ilma branila sam te pred svima ali ti si svojim ponasanjem(sve sto se desilo od sinoc) zaista jedno veliko razocarenje..Uzas..Stvarno sam pogrijesila u procjeni..Ako ti Emina nije dala svoj glas vjerovatno je imala svoj razlog a ti se nemas pravo pozivati na njenu djecu..Zaista,samu sebe sramotis..Bolje ti je izadji prosetaj sa prijateljicama(ako ih imas) ili nek te roditelji necim zabave..Ovakvim ponasanjem pokazujes da nikad neces biti zvijezda..I da,Maid je sinoc bio najbolji..Otpuhao vas je sve.. коментаров го ископирав од на статусот на Илмаа.. потполно се соглсувам хахха
Тамара ја исфорсираа, ја преисфорсираа и до тука ми дојде. Премногу е ограничена во пеењето, се што пее она звучи депресивно и најмалку заслужува да победи. Маид па освен Здравко ништо друго НЕ знае да пее а се дигнал до небо мисли ѕвезда станал, а тоа сељачкото врие од него. Далеку е од комплетен изведувач. Лукијан е некој просек и мислам дека остана само за Емина да не биде сама. А на Докторите и до финалето што стигнаа им е многу. Прв пат се согласувам со Емина за оваа одлука и стварно Илма има убав глас ама ништо друго. Х фактор според мене нема, а и на 13 години со тоа препотентно однесување не стига нигде. Единствен комплетен пејач и со изглед и со карактер и со феноменален глас е Даниел. Иако е ова српско шоу најреално тој треба да биде победник затоа што ја привлече и ја задржа публиката на нозе од првата аудиција до последниот лајв.
Еве јас се согласувам со коментаров. Имено, Илма многу се дигна, си мисли кралица е... Ќе се спушти девојчето се надевам кога ќе појде во школо
Добро бе, зошто така се нафрливте на Илма? Ништо лошо не направи. Вистината е дека има мучка овде, не е се така чисто. Исто така, не знам зошто толку ви пречи Илма. Спојлер Можеби од истата причина што Фемина јуниор ви пречи
Еве јас не коментирав за Илма, ама да си го кажам сега мислењето. Мене Илма уште од почетокот не ме воодушеви нешто посебно, има талент секако, но тоа е се, според мене нема харизма, нема емоција како што кажа Кристина, празно ги пее песните, нема некоја техника на пеење (неколку пати фалшираше на претходните вечери) и мислам дека уштее многу има пред неа работа и време за да успее на сцената. Друга, и не помалку важна работа е нејзиното однесување, уште од првиот пат изјавуваше дека и љубоморат, дека е воодушевена од својот настап, плачеше ако не е како што си замислила, итн. што јасно покажува на несозреаноста (нормална за нејзина возраст) и за тоа дека не и е местото во овај x-фактор сега. За неколку години, да. Мислам дека и нејзините родители сигурно придонеле за таквото однесување, сигурно и сега и кажуваат дека е најдобра, дека е некаков заговор против неа ова, ја поддржуваат да откажува настапи, што е многу жално и погрешно според мене.