Лелла1 - Епа наместо македонче да си поддржите и да бидете горди, вие славите други. Океј е тоа дека секој си има различно мислење, став и допаѓање, али треба малце со усул да кудите. Иди ти живеј 20 години некаде и дојди ни после, пријави ни се за Х фактор да те видиме како ќе пееш. Ја згрешил, ја згрешил па што? На секој му се дешава. Секако не е оправдување, ама на Илма не и се деси нешто слично?? На Доктори не им се деси?? Им се деси! Кој примети примети - кој не здравје.
Ако Даниел ви делува наивно, преиспитајте си ги проценките за сите. Мислам стварно. Ич ама ич не е наивен, ниту глупав. Има проблем со изразувањето, ама ако ги гледате одговорите што ги дава, точно е одмерен што да каже а што не. Тоа не е наивност, тоа е лукавост. Секој збор му е два пати промислен. Мене ми е супер. Маж од 30год, не се излајава околу со непромислени изјави, си ја брка работата тивко. Глава давам дека има повеќе искуство и мозок од другите кандидати собрани заедно.
Доста плукате по Даниел, бидете горди што има вакви таленти. Барем да им избршат сликата од министерката, гулабица и тие сличните. Има шарм, знае да пее, добро се изразува, што уште треба? Ама уствари и ништо чудно, таков е македонскиот народ. И кога некој е најдобар, вие ќе му најдете маани. Криво ми е само што Даниел нема да победи. Сигурно ќе биде ова Тамара.
Според мене најзаслужно ќе биде да победи Даниел или Маид.Имаат прекрасни гласови и двајцата,само што Даниел има голема предност во однос на тоа што знае да пее и странски и домашни песни.Сите останати не знам како стигнаа до финалето имаше многу подобри вокали.Се само Тамара да не победи бидејќи доста минуваше на стара слава. Инаку каде може да купам само карти за финалето,бидејќи каде и да прашам на продажните места организирано е со превоз?Има некаде или мора со превоз?
Леле Маид ко ќе запее одма тоа турбофолкерското ми ечи од сите страни. Ништо чудно што има толку многу подржувачи кога скоро сите прикриено или тајно од публиката слушаат турбофолк.
Која турбофолк песна Маид ја отпеа? Маид пееше песни од Здравко Чолич кој е поп пеач, Горан Каран исто така.
Значи понекогаш се срамам што сум МАКЕДОНКА !!!!!!!! Од сие критки што ги давате за Даниел се срамам што и јас сум од Македонија ! Отиде БОКИ13 во големиот брат плукате по него бил брука ? ОК ! оТИДЕ Анета наковска во големот брат била брука ? ОК ! Отиде Жаре берберот на фарма бил брука ? ОК ! Вики и кики од големиот брат и они биле брука ??? ОК ! СЕГА И ДАНИЕ ??? ПА ЗА ВАС ИЗГЛЕДА Е БРУКА МАКЕДОНИЈА , А НЕ ЛУЃЕТО ОД МАКЕДОНИЈА ! Даниел е дете за гордост бе ало освестете се, треба да се гордеете што Македонија има вакви деца со таленти , и културни и скромни. НАМЕСТО ДА ГО ПОДРЖУВАМЕ МОЖАМ ДА СЕ ОБЛОЖАМ ДЕКА ПОЛА МАКЕОДНИЈА ГЛАСА ЗА ДРУГИТЕ САМО МАКЕДОНЕЦ ДА НЕ ПОБЕДИ.АКО ДАНИЕЛ Е БРУКА ИМА ТУКА НЕКОЈ НА ФОРУМОТ СО ТАКОВ ТАЛЕНТ ? АКО ИМА ШТО НЕ СТЕ СЕ ПРИЈАВИЛЕ ВИЕ НА ИКС ФАКТОР ?Значи каков народ сме да ми е срам од некого.АХ ОВА МОЈА ЧУДЕСНА ЗЕМЈА !
Не знам дали ова го имате видено, но Илма ќе изеде уште многу фурни леп пред да ја пее Калиопи нареден пат http://www.youtube.com/watch?v=luF5atnD8xM
Aууу да да 100% другар му го пријавил. Мижи Мујо да ти бајам. Глупости. Ова приказни за мали деца се. И како можеш да ме навредиш дека од моите мислења ви се сповратува а? Не ви е срам и тебе и на сите овде што вака ме навредивте. Среќа што сум препрекултурна што не почнав сега да те испонавредам јас ова твоево 0 ќе беше. Ама ајде попаметниот секогаш попушта. Доста мењавате теми од тоа што јас си го имам напишано во своето мислење. Илииии.....немате што да напишете па ајде чкрапајте нешто. Пууу глупави македончишта.
^^ Шо е битно бе каква приказна ќе каже Даниел за тоа кој го пријавил ?! Тоа си е негово право. Може и стварно е така, ти беше да видиш, провери ??? Бог да чува, само да се плукало по свој народ. Да, да глупави македончиња, од тебе да почнеме на пр. шо викаш ? Многу убав речник имаш, зајачице. И последно, не оти наш, ама Даниел е РЕАЛНО најдобар.
Абе мене не ми е јасно ќе излета некој од некој натпревар во кој DEMEK све живо и диво го сака и гласа за него и ајде сега,абе местено е шоуто ова она значи дај земи совземисе испадна сигурно со причина соберисиги парталите и губисе од шоуто,неможам да поднесам вакви луѓе ако нешто не му одговара све е местено,Даниел некако почна да ми се занесва незнам зошто ај сега убијтеме сите, а ако сум најискрена најповеќе шанси според мене има Маид да победи абе луѓе човекот пее растура значи глас има неверојатен дај те да бидиме релни...
Како да сум паднала од марс,ама читајќи ги вашите коментари изледа сум ја пропуштила емисијата кога Даниел почнал да се занесува... Дај опоравете се,сфаќам во ПМС сте ама боже мој Даниел се занесувал? По скромно нешто во животот не сум видела !
Маид ниеднаш досега не отпеа турболкерска песна, дечкото ниту се занесува ниту се потценува, иако во почетокот имав некое друго мислење за него. И да, ние на кои не ни се допаѓа Даниел како личност кој има икс фактор имаме ПМС како и сите вие што ќе имате, но годините кога се палевме на музички фаци, одамна ги поминавме, уште пред и во пубертет.
Па да нас што не ни е бог знае што Даниел сме никакви патриотчиња,луди сме во ПМС сме ненормални сме бе леле Даниел не ни се допаѓа уаооооооооооооооооооооооо што се случи лелелелеле готово светот пропадна ние не сме нормални готово...(боже чувајме).
E многу ми е интересно кога некој ми ги извртува зборовите. Добро бе мајка му стара,со нож ви дојдов и ви реков "Вас мора да ви се допаѓа Даниел"? Како тоа се занесувал? Го знаете пред икс фактор па сега е сменет и се занесува?
Де бре луѓе, што се потресувате толку, па нормално дека не може сите да го сакаат Даниел, не постои човек кој е сакан од сите. Важно е дека мнозинството го сака и тоа е тоа. Нормално дека не можете да земете да му наметнете мислење на некој и сега ајде, мора да го сака Даниел и точка. Исто ко мене да земе сега некој да ме убедува дека Маид не е турбофолкер, дека си го нема она тресењето на гласот и дека може да отпее убаво поп песна. Си имаме сите свои мислења, затоа ајде, без вреѓање само. Се знае кои ќе бидат гости во финалето?
^ http://www.telegraf.rs/jetset/972677-do ... -x-factora само ова го најдов,изгледа уште не се знае официјално,или пак рано е за објавување