Да бе,и кај мене сега е така.Прееска вака мислам дека беше: 1.Доктори 2.Лукијан 3.Даниел 4.Тамара 5.Маид
Според мене први треба да го напуштат ова шоу Лукијан ( не знам како стигна до финале воопшто ) и Маид, потоа Доктори ( ок се дечките, имаа интересни настапи ), а во двобој да останат Тамара и Даниел. Објективно гледано Даниел е тој кој што заслужува да победи бидејќи најдобро пее од сите финалисти, има најубава боја на гласот и многу убави и емотивни настапи во лајвовите.
Незнам колку ке се сложите со мене но имам една замерка , НЕ Е ФЕР да се натпреваруваат поединци и групи нели ? Како на пример еве даниел ако го гласаат 100.000 нив ги гласаат 500.000 бидејкки секој си има нели роднини пријатели и секој по некого си го гласаат што не е фер да има група против поединци, значи навистина нее фер и ако испадне најдобриот тоа е кривицита. Во РЕД Е сите да си имаме фаворит но да не се правите до толку антипатриоти и да си го подржиме ДАНИЕЛ. зошто единствениот Македонец на сите раелни шоуа кој што се представи нај културно , и нај патриотски и кој што во ни еден момент не ни ја избламира земјава зошто да не го подржиме ? Па и Даниел мене мие 1 фаворит оној кој што навистина знае да препознае тој најубаво пее од сите и има ИКС ФАКТОР , СЕ што треба да има еден пеач Даниел го поседува. После даниел фавотири ми се ТАМРА И ЛУКИЈАН додек доктори и Маид не ми се допаѓаат но тоа е моето мислење и моите фаворити а секој си има право на свое мислење и на свој фаворит. Но половина МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЗАВИСТ СЕ ПРОТИВ ДАНИЕЛ НАМЕСТО ДА ГО ПОДРЖААТ СИ ВИКААТ ПА ЗОШТО БАШ ОН АЈДЕ НЕКА БИДЕ НЕКОЈ ДРУГ АМА ЗА ЖАЛ ТАКОВ НАРОД СМЕ НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ ! ЗА ЖАЛ
Затоа што не ја претставува земјава, како што Тамара не ја претставува Србија, а Маид Босна. Секој таму си е за себе, тоа што кај нас работите се сфаќааѕт погрешно е наш проблем. Ова не е натпревар на земји, туку на поединци.
Дечки без паника, Даниел ќе победи. Нема шанси да му се случи истото што и на Белов, пошто големи пари се во прашање кои може отпосле да ги врати Даниел со неговите настапи. Тоа се убаво им е пресметано на организаторите, ваљда не се толку наивни. Гледате Даниел со едно излегување колку народ собра, исто толку, па и повеќе може да собере било каде да отиде. Не сме виделе слики ни од Тамара ни од Лукијан толку маса од народ да повлечат. Доктори колку и да ми се симпатични, ќе се земе во предвид дека прво тие беа најслаби од сите други што се останати, па беа вратени во игра, друго имаа обид да соберат фанови како Даниел, тоа нивното не беше ни 20% од тие на Даниел. Башка Кики кога беше гостин кај Жаре рече-Даниел и Тамара се тип на луѓе какви што англичаните како продукција сакаат. А Тамара па не се повела, тврдоглава е, и нема да го добијат од нејзе тоа што тие ќе бараат. И таа сама изјави, не знаела дали би сакала да се носи со таков товар, ако влегла во таа машинерија ќе се изгубел нејзиниот сенс, и емоциите и не знам што...Нека си седи со емоциите и нека не бара победа. Лукијан е вон конкуренција, влезен е во финале колку да има некој од тимот на Емина. Маид, незз кај би го сместила, ама Даниел убедливо победува
TOЧНО секој за својата земја , само што јас реков дека Даниел е едниствениот кој што отиде во реално шоу а не ја обрука МАКЕДОНИЈА ! Како што тоа го направиа други ПОЗНАТИ ФАЦИ
https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D ... ts&fref=ts повели мислам дека е таа а може и ова да е еве зирни https://www.facebook.com/OfficialPageof ... ki?fref=ts
Mило ми е што сте со мене, уште одма почнувам да гласам за тројцава. Што обрукале од Македонија? Ова се шоуа, не се натпревари на земји како Евровизија. На Евровизија може некој да се обрука а со тоа и нас, а на вакви шоуа секој си е таму за себе.
Искрено ве читам одреден период и се чудам на одредени коментари.Мислам нормално е да не го сакаат сите Даниел немаме сите ист вкус ама ова е веќе претерување.Бомбонче од Мислешево,лигав бил и така натаму.Па уште ви пречеле коментари од типот:Даниел сонце најубаво и така натаму.Па попрво би ги читала тие коментари наместо навреди и глупости како Даниел е бомбонче од Мислешево,бил лигав,лицемерен и остали глупости.Искрено не ми се ни отвара темава повеќе. Би сакала вака да биде редоследот: 1.Даниел 2.Маид 3.Доктори 4.Лукијан 5.Тамара А,мислам дека ќе биде вака: 1.Тамара 2.Даниел 3.Лукијан 4.Доктори 5.Маид
Дали ако победи Кајмаковски вечерва ке го носат како херој со двокатен автобус низ триумфална капија ,тоа ми е дилема !
Анкета: Кој е вашиот фаворит за победа? Даниел 431 74% Доктори 25 4% Лукијан 21 4% Маид 89 15% Тамара 17 3% Вкупно гласови : 583 лајк а ?