Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. VAGA91

VAGA91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Зарем заврши гласањето за враќање? Дефинитивно е Стефан? :)

2. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Според сликата што ја објави Емина,тој е. :)

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Требаше машко-женскиот дует Кристина да го пушти,Фифи и Маринела немаа таман интонација.Жал ми е за Рома сијам,интересни ми беа,ама ништо не ги разбрав додека пееја :D Кристина дефинитивно има најслаба група,од таму момците најдобри ми се,другите ништо,ќе летаат брзо.
    Жељко направи одличен избор и јас би ги избрала тие.Оној со брадата супер пееше,многу јака појава.Нашо Даниелче стварно има феноменален глас,ама сакам да го слушнам на македонски,мислам дека многу различно ќе звучи заради акцентот.Маид можеби има глас и изглед,ама многу фејк ми изгледаше кога пееше,ко демек се внесе во песната,а се беше изглумено.За ќерката на Луис немам коментар,солидно си е девојчето.

4. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Да пишам сума сумарум за денешнава епизода.
    Моите фаворити помина Докторите :lol: , Даниел одличен беше, секакои Фифи и Маринела. Можеше и Маид да помине, ќе гласам за него.
    Нешто што ме зачуди е од каде толку трема има кај браќата Раденови, демек поискусни бар Иван, гала настапи на Идол, свирки секој викенд ау. Најверојатно не е уште созреан до крај музички за на сцена.
    Ромската група најискрено не ми се допадна како ја испеаа Њу Јорк, цело време пееја Ну Јорк ако приметивте. Некако не ми се допадна преработката, ама ок тоа е ствар на вкус.
    За Младен мислам дека нема Х Фактор, харизма... добро пее ама мислам дека не е тоа доволно. Маид можеше да биде на негово место. :!: Како и да не се знае можеби ќе има голем број на гласови, и ќе се врати назад во шоуто! :)

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Браво за Даниел.. си заслужи, иначе ме изненади тоа што Фифи и Маринела поминаа не пееја убаво според мене :)
    Мило ми е што помина и ќерката на Луис (незнам како се викаше).

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.327
  7. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Искрено ме изненади Жељко со коментарот дека Даниел има светски х фактор а и општо кон сите натпреварувачи. Некако на аудициите ми беше цело време ко намуртен, ретко ќе даде некој добар коментар а сега па се расфрли само со позитивни и пофални зборови (и она со евровизијата му беше врвот мислам, се испофали човекот) :D :) Даниелчо си е заслужено во финале, препредобра, феноменална изведба, за Маид и некако очекував дека нема да пројде, а и искрено не ми е нешто вау. Е за Младен, некако многу го испофалија, сеа стварно дечкото растури али некако многу ми е бе млитав и несериозен, секое второ прашање го одговара дека се пријавил заради жени, жени , жени, само тоа не ми се свиѓа кај него. Маја ми е просечна.
    А од групиве.. само машкиот и женскиот бенд ми беа супер и Јана и Лука, криво ми е што не поминаа зашто стварно се посебни. Маринела и Фифи ми се ужас. Немаа ни д од дует, Маринела не пее, вреска, дури и се примети 2, 3 пати коа исфалшира. За Раденови не ми се ни коментира, ужасни беа.
    Само се надевам Јана и Лука ќе ги вратат зашто заслужуваат дефинитивно, за разлика од останативе они си се баш супер и уникатни. :)

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.130
    Допаѓања:
    67.263
    Мене ми се чини дека борбата ќе биде меѓу Даниел и Илма. Некако другиве сите се (под)просечни.
    Ама знаат работите да се сменат во текот на живите настапи, се изградуваат луѓето, добиваат совети.
    Па може ќе се смени нешто. Барем така би требало да биде, па ќе видиме.
    И уште не ми е јасно ова со полуфиналево.

На iloveyou29, Elennaa, sweet-cherry и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Кој ви е бе тој Стефан што сите го спомнавте? Се потепавте за еден човек.

10. miss.bitch

miss.bitch Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    А мене ме изненадува општото мислење односно стереотипската слика шо сите ја имате или имаат ајде кон Фифи ! Зашо толку напнато? Му има некому згрешено,човек убила,силувала,пљачкала? Или ај дека така сите зборат па и ја ! Човек се глеа по душа,а не по околностите у кои живее ! тоа секој ден,сите го повторуваат демек така онака,а секој секому суди. Нема смисла..

11. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Се сложувам со тебе Реинбол само тука ќе ја додадам и Тамара, и она мислам дека далеку ќе дотурка само зависи какви песни ќе и даваат.
    Инаку ова за полуфинале мислам дека е некоја збунка, во ниедно х фактор немало после Judges' Houses полуфинале :^) Толку се информирани за жал.
    Инаку морам да признаам дека кога заплака Даниел заплакав и јас ;( (од среќа).Поискрено, поскромно и поемотивно човече одамна немам видено. :clap: А да не збориме за тоа како ја испеа песната.И да, него му стои ваков стил на музика многу, се надевам дека на лајф шоу ќе има добри песни а тоа е најважно.И најмногу од се се надевам дека ќе ја има нашата подршка, не само во коментари и лајкови туку и дека навистина ќе гласаме.
    За другиве немам некој посебни коментари бидејќи немав ни фаворити.Фифи и Маринела ми беа просечни, фалш имаше да.Можеби машкиот бенд со вежбање да бидат подобри.
    И можам официјално да си кажам кој се за мене во првиот Х Фактор Адриа мои фаворити
    Даниел, Лукијан и Тамара :inlove:

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Интересна борба за понатаму беше вечерва. Мислам дека сите што продолжија - продолжија заслужено! Најмногу ме изненадија ќерка му на Луис значи женана стварно има глас и дечкото што има дипломирано за тромбон и тој не знам како се вика. Секоја чест.
    Ако најдите линк од нивните вечерашни настапи постирајте ги тука затоа што сеуште не можам да ги најдам :)

13. miss.bitch

miss.bitch Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    Има некои шо поминаа ради реда! Дека се на сватот браќа или на мајката братучеда !

14. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    А што се случи со Mouse Milles, раперите од Босна? Очекував денеска да ги видам мислев понинати се.. Кога испаднале? :^)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    Овде ги има сите
    http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... G2P_vU4hDd

16. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Дефинитивно иам 4 фаворита од денес!
    Доктори, Даниел , Илма и Тамара. Се надевам овие ќе бидат последните 4 во финале :)

17. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    8.467
    Епа одлична селекција, а и реална направија Жељко, Кики и Кристина. Сите поминаа без сомнение заслужено. Единствено Емна ме разочара, па исфрли толку харизматични дечки кои стварно го имаат тој икс фактор. Малецкиот од Босна стварно е талентиран, но е многу мал, не е за во полуфинале, потоа оној срамежливиот кој е стварно како изгубен или гледа во под или негде на страна...Па Коковиќ и рокерот беа измислен за нив двајца се надевам барем еден ке се врати.

Инаку ме разнежнија зборовите на Кристина кои и ги кажа на Фифи, браво за неа што и даде подршка и ја наполни со самодоверба. :clap:

А сега да ве прашам лајвовите од вторник ке почнат или ке има некоја мала пауза?

18. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Драго ми е што ќе има македонци во финале,супер ни се сите.Само чекам да видам колку Македонија ке биде сложна и ке гласа за нашите да продолжат понатаму (кога ќе дојде ред) .До сега никогаш не сме биле сложни така околу нешто,мислам дека овој пат заслужува да дојде некој до 3 најдобри или победник зошто да не :)

19. misperfekt

misperfekt Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    31
    луѓе ве молам дајте линк од новата епизода ја испуштив дома моите гости ми расправаа а таман требасе данилчо да го гледаме

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.247
    Абе не дека дечково ми е по вкус,ги сакам овие кремастиве што си ги викам, со светли очи... ама стваааааааааааарнооооо ме воодушевува... Спичлес сум! Ова да се оправдам пошто ме обвини друштво дека ради физикус го поштувам. Глас, прекрасен! Не знам дали ми е субјективно доживување, ама повеќе ми се допаѓаат неговите изведби него ли оригиналните. Дечко... *се поклонува*
    Какво красно човече. :$

http://www.youtube.com/watch?v=0KhkJ6KA ... G2P_vU4hDd

Сериозно, само да си ја задржи скромноста, доволен е таков каков што си е.

Се согласувам дека само малата од Босна му е конкуренција. Сите други се некако млаки. Не те ежат.
    А Фифи е супер, само се гледа дека нема школуван и искусен глас. Ме фати сентимент кога почна да плаче, сигурно не му е лесен животецов...
    Овие Раденови не ми беа за тука, премногу сељак шмек имаат во себе.

На Someonespecial, Lemonade, Ammy.Lee и 7 други им се допаѓа ова.