Требаше машко-женскиот дует Кристина да го пушти,Фифи и Маринела немаа таман интонација.Жал ми е за Рома сијам,интересни ми беа,ама ништо не ги разбрав додека пееја Кристина дефинитивно има најслаба група,од таму момците најдобри ми се,другите ништо,ќе летаат брзо. Жељко направи одличен избор и јас би ги избрала тие.Оној со брадата супер пееше,многу јака појава.Нашо Даниелче стварно има феноменален глас,ама сакам да го слушнам на македонски,мислам дека многу различно ќе звучи заради акцентот.Маид можеби има глас и изглед,ама многу фејк ми изгледаше кога пееше,ко демек се внесе во песната,а се беше изглумено.За ќерката на Луис немам коментар,солидно си е девојчето.
Да пишам сума сумарум за денешнава епизода. Моите фаворити помина Докторите , Даниел одличен беше, секакои Фифи и Маринела. Можеше и Маид да помине, ќе гласам за него. Нешто што ме зачуди е од каде толку трема има кај браќата Раденови, демек поискусни бар Иван, гала настапи на Идол, свирки секој викенд ау. Најверојатно не е уште созреан до крај музички за на сцена. Ромската група најискрено не ми се допадна како ја испеаа Њу Јорк, цело време пееја Ну Јорк ако приметивте. Некако не ми се допадна преработката, ама ок тоа е ствар на вкус. За Младен мислам дека нема Х Фактор, харизма... добро пее ама мислам дека не е тоа доволно. Маид можеше да биде на негово место. Како и да не се знае можеби ќе има голем број на гласови, и ќе се врати назад во шоуто!
Браво за Даниел.. си заслужи, иначе ме изненади тоа што Фифи и Маринела поминаа не пееја убаво според мене Мило ми е што помина и ќерката на Луис (незнам како се викаше).
Еве ви каде можете да гласате некоја членка праша погоре затоа го праќам линков. https://www.facebook.com/RaiffeisenClub ... 3&app_data
Искрено ме изненади Жељко со коментарот дека Даниел има светски х фактор а и општо кон сите натпреварувачи. Некако на аудициите ми беше цело време ко намуртен, ретко ќе даде некој добар коментар а сега па се расфрли само со позитивни и пофални зборови (и она со евровизијата му беше врвот мислам, се испофали човекот) Даниелчо си е заслужено во финале, препредобра, феноменална изведба, за Маид и некако очекував дека нема да пројде, а и искрено не ми е нешто вау. Е за Младен, некако многу го испофалија, сеа стварно дечкото растури али некако многу ми е бе млитав и несериозен, секое второ прашање го одговара дека се пријавил заради жени, жени , жени, само тоа не ми се свиѓа кај него. Маја ми е просечна. А од групиве.. само машкиот и женскиот бенд ми беа супер и Јана и Лука, криво ми е што не поминаа зашто стварно се посебни. Маринела и Фифи ми се ужас. Немаа ни д од дует, Маринела не пее, вреска, дури и се примети 2, 3 пати коа исфалшира. За Раденови не ми се ни коментира, ужасни беа. Само се надевам Јана и Лука ќе ги вратат зашто заслужуваат дефинитивно, за разлика од останативе они си се баш супер и уникатни.
Мене ми се чини дека борбата ќе биде меѓу Даниел и Илма. Некако другиве сите се (под)просечни. Ама знаат работите да се сменат во текот на живите настапи, се изградуваат луѓето, добиваат совети. Па може ќе се смени нешто. Барем така би требало да биде, па ќе видиме. И уште не ми е јасно ова со полуфиналево.
А мене ме изненадува општото мислење односно стереотипската слика шо сите ја имате или имаат ајде кон Фифи ! Зашо толку напнато? Му има некому згрешено,човек убила,силувала,пљачкала? Или ај дека така сите зборат па и ја ! Човек се глеа по душа,а не по околностите у кои живее ! тоа секој ден,сите го повторуваат демек така онака,а секој секому суди. Нема смисла..
Се сложувам со тебе Реинбол само тука ќе ја додадам и Тамара, и она мислам дека далеку ќе дотурка само зависи какви песни ќе и даваат. Инаку ова за полуфинале мислам дека е некоја збунка, во ниедно х фактор немало после Judges' Houses полуфинале Толку се информирани за жал. Инаку морам да признаам дека кога заплака Даниел заплакав и јас (од среќа).Поискрено, поскромно и поемотивно човече одамна немам видено. А да не збориме за тоа како ја испеа песната.И да, него му стои ваков стил на музика многу, се надевам дека на лајф шоу ќе има добри песни а тоа е најважно.И најмногу од се се надевам дека ќе ја има нашата подршка, не само во коментари и лајкови туку и дека навистина ќе гласаме. За другиве немам некој посебни коментари бидејќи немав ни фаворити.Фифи и Маринела ми беа просечни, фалш имаше да.Можеби машкиот бенд со вежбање да бидат подобри. И можам официјално да си кажам кој се за мене во првиот Х Фактор Адриа мои фаворити Даниел, Лукијан и Тамара
Интересна борба за понатаму беше вечерва. Мислам дека сите што продолжија - продолжија заслужено! Најмногу ме изненадија ќерка му на Луис значи женана стварно има глас и дечкото што има дипломирано за тромбон и тој не знам како се вика. Секоја чест. Ако најдите линк од нивните вечерашни настапи постирајте ги тука затоа што сеуште не можам да ги најдам
А што се случи со Mouse Milles, раперите од Босна? Очекував денеска да ги видам мислев понинати се.. Кога испаднале?
Дефинитивно иам 4 фаворита од денес! Доктори, Даниел , Илма и Тамара. Се надевам овие ќе бидат последните 4 во финале
Епа одлична селекција, а и реална направија Жељко, Кики и Кристина. Сите поминаа без сомнение заслужено. Единствено Емна ме разочара, па исфрли толку харизматични дечки кои стварно го имаат тој икс фактор. Малецкиот од Босна стварно е талентиран, но е многу мал, не е за во полуфинале, потоа оној срамежливиот кој е стварно како изгубен или гледа во под или негде на страна...Па Коковиќ и рокерот беа измислен за нив двајца се надевам барем еден ке се врати. Инаку ме разнежнија зборовите на Кристина кои и ги кажа на Фифи, браво за неа што и даде подршка и ја наполни со самодоверба. А сега да ве прашам лајвовите од вторник ке почнат или ке има некоја мала пауза?
Драго ми е што ќе има македонци во финале,супер ни се сите.Само чекам да видам колку Македонија ке биде сложна и ке гласа за нашите да продолжат понатаму (кога ќе дојде ред) .До сега никогаш не сме биле сложни така околу нешто,мислам дека овој пат заслужува да дојде некој до 3 најдобри или победник зошто да не
луѓе ве молам дајте линк од новата епизода ја испуштив дома моите гости ми расправаа а таман требасе данилчо да го гледаме
Абе не дека дечково ми е по вкус,ги сакам овие кремастиве што си ги викам, со светли очи... ама стваааааааааааарнооооо ме воодушевува... Спичлес сум! Ова да се оправдам пошто ме обвини друштво дека ради физикус го поштувам. Глас, прекрасен! Не знам дали ми е субјективно доживување, ама повеќе ми се допаѓаат неговите изведби него ли оригиналните. Дечко... *се поклонува* Какво красно човече. http://www.youtube.com/watch?v=0KhkJ6KA ... G2P_vU4hDd Сериозно, само да си ја задржи скромноста, доволен е таков каков што си е. Се согласувам дека само малата од Босна му е конкуренција. Сите други се некако млаки. Не те ежат. А Фифи е супер, само се гледа дека нема школуван и искусен глас. Ме фати сентимент кога почна да плаче, сигурно не му е лесен животецов... Овие Раденови не ми беа за тука, премногу сељак шмек имаат во себе.