1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    Најреалното шоу досега.
    Во врска со настапите,Докторите беа добри и песните исто така, а на Лукијан кој му ја избираше песната? :^) Позната е песната во ред, ама не прикладна за пеење во живо и не во стилот на Лукијан, на крај краева самиот во едно интервју има кажано дека има проблеми со англискиот. Маид со првата песна ме купи тотално а после голеема утка, можеше многу подобра песна да избери. Тамара како Тамара, првата песна воопшто не ме бендиса,не ја гледам баш Тамара во стилот на Мајли :lol:. А другите ме бендисаа, и песните и нејзиното пеење.
    И не дека е наш, но дефинитивно синоќа (како и многу други лајвови претходно) Даниел имаше мноогу добар избор на песните и прекрасна изведба.
    Неговата победа е доказ дека ни Србите не можат да замижат пред вистински талент!
    Браво Кајмак! :bow: :clap:

2. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Иначе морам да прокоментивам како и беше криво на Емина кога победи Даниел,колку и да сакаше тоа не можеше да го сокрие.Ми се расипа добриот впечаток неа.Да не очекуваше Лукијан да победи?Да очекуваше може и се сонило.
    Кристина женава од срце се израдува за Даниел,и беше најреална не само со Даниел туку и со сите кандидати.Не е се во лепота ЕМИНА!!

На Elennaa, nobody1, Izaabella и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Prvo nekorektno od produkcijata, na sred natprevaruvanje na Tamara i se dava nagrada i vtoro nekorektno Daniel ne e reprezentacija, toj e Daniel Kajmakoski, do sega nikoj vo Makedonija ne slusna kolku ubavo pee, a znameto ekspresno go najdoa.Daniel pobedi so glasovi od cel Balkan, da cekase nie Makedoncite da glasame uste ke rabotese na gradiliste vo Bec!
    DANIEL BRAVO !!!!!!!!!!!!!!!!!

На cresa-jagoda, Sky-butterfly и girl1985 им се допаѓа ова.
  4. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Бев утрово излезена и колку убаво сите по улици збореа за Даниел, седнав на кафе сите маси зборат за Даниел(се разбира само позитивни зборови слушав) :)

На Elennaa, sweet-star, LittlePinky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    3.522
    Еве јас прва ќе кажам огромно БРАВО за Кристина која уште на самиот почеток оцени кој заслужува да победи и кој ќе победи. Цар е женава! :*
    Браво Даниел! :inlove: Прекрасен како и секогаш,позитивен,насмеан,скромен.. БРАВО!
    Преубаво ги испеа сите песни и даалеку подобар од Тамара :!:
    Маид требаше да биде 2ро место :|
    Незнам шо им беше финтата со таа наградата за на Егзит?Знаеа дека нема да победи,па колку за утеха. :D Без врска.тоа можеа да и го кажат неа а немораше на ТВ, впрочем заради Тамара 10 души ако одат, појќе нема.. (и тие не ми се сигурни)
    Најомилен дел ми беше крајот кога сите заедно ја пееа од Тоше песната,па знамето.. :)

Аман престанејте со тоа политиките,без веза е.Да,Даниел победи за него и не ја претставуваше официјално Македонија но сепак гордост е да победи Македонец во кое било шоу надвор од Македонија.И шо има врска националноста?Србите толку го засакаа,видоа дека нема подобар од него, а особено ко рече дека Белград ќе живее.. :D
    Македонец бил во Македонија требало да живее... :fubar: ма немој!
    Кај сака ќе живее.Доволно е паметен за да свати дека тука не може да просперира со музика. (не дека таму боље ќе му биде).
    И не ги мешајте Грците и Бугарите,смешно е :D :D

На Elennaa и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Марија не кажа јавно кој и е фаворит, меѓутоа сигурно Даниел и беше фаворит бидејќи му го дала срцето што го носела на евровизија кога победи

На ilenaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Значи кои квази пратриоти сме... Не видов ни српско, ни босанско знаме, само нашите со знамето па и уште го нагрнаа Даниел со знамето. Па Х фактор беше, не Евровизија, ај да му организираа гласање на држано ниво, со гласачки списоци со пораки од работа, од партија, со мк броеви за тие од Пустец и сите работи ќе сфатев, ама вака многу безвезно. Ако толку беа патриоти, оти никој досега не го зеде Даниел во закрила, да му напиши песни убави, да го испромовира секаде, требаше Жељко да чекаме да го земи, а? Секој втор менаџмент студира, секој втор менаџер е(убо некој велат дека тоа е нов назив за магационер е, ретки се вистинските менаџери) и никој не се најде, а? Па уште и предавник бил оти зборувал српски или оти ќе останел во Белград, па жими Лозано не пропадна што не отиде во Белград. И Тоше се прослави повеќе од кога го испромовираа во Србија, Хрватска па нагоре до Словенија и Каролина исто и Калиопи... Даниел победи со гласовите од цел Балкан, да беше на Македонија уште денес ќе се вратеше на скеле. Третина Ел Класико гледаа, третина вчера дури разбраа кој бил Даниел, една шетина гласаа, другата шестина велеа скапо е, шо ќе гласам и така србинката ја местат. Значи како народ треба да заслужиме некој да не претставува и да се наметнува со државното знаме, а не тој да заслужи.

На livert, Mosquiita, Elennaa и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Ај некој ако може да ми даде линк од тоа што го објавила емина, даниел нема шанси против мојот лукијан, така нешто? :D

9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Се израдував вчера ептен, не ми се веруваше дека ќе победи Даниел.
    Едно големо право до продукцијата. :clap:

Реално и заслужено.
    Горди македонци.
    :inlove:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.310
    Еве повели. :D http://www.idividi.com.mk/showbiz/muzik ... index.html

На Butterfly-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    3.522
    Makedonska rabota gomna da se jadelo samo, da pobedese tamara ke placevme site namesteno, da pobedese bosanecot ke jadea pak gomna, i nasiot da pobedi pak gomna se jade...
    Nema nekoj sram vo toa sto covekot rabotel gradeznik, sramota e da ziveete od tatkovite pari do 30god ili da kradete za da preziveete, prosti mamini deca.

На sweet-star, FotoLina3 и Lella им се допаѓа ова.
  12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    28.930
    И ете на крај победи Даниел на неговата бина. :D :)
    Ќе ми фали X Фактор. :(

На sweet-star и QueenElena им се допаѓа ова.
  13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.908
    Допаѓања:
    11.940
    Маид требаше барем втор да беше.Си заслужуваше за второ место,а не трето.

На iloveyou29, Elennaa, sweet-star и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Конечно нешто нормално заслужена победа за најдобриот,
    неможев да заспијам ноќеска од среќа :)
    а 2 требаше Маид дефинитивно не глупачава првата песна катастрофа и беше ко да го вадеше гласот од пети мислев ќе почне да стенка уште малку

На SparkyAngel, Elennaa, agnes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.509
    Допаѓања:
    17.520
    Ете испадна дека не сум во право :lol: и баш ми е мило што Даниел е победник на овој годишен Х - фактор , тој испеа навистина подобро и од Тамара и од останатите финалисти , барем еднаш победникот да биде од оваа наша Македонија и да се докаже дека и ние имаме врвни таленти .

СЕКОЈА ЧЕСТ ДАНИЕЛ :)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Даниел ми беше фаворит уште од самиот почеток на шоуто и многу ми е драго што првпат наш Македонец победи на едно такво регионално музичко шоу затоа што победата е навистина заслужена,победи квалитетот,а не добрососедската политика!Браво за Даниел,срцка ми е многу! :* :inlove: :hug: :sun: :l:

На Elennaa и senza.parole им се допаѓа ова.
  17. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.697
    Логично ќе беше да победи Даниел и да е местенка. Тамара награда од Егзит доби и не би било фер да и дадат 2 награди, затоа прво место на Даниел, второ на Тамара. Ма, да, Тамара со врски се извлече, но важно нашиот победи! :)

18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Само да напоменам, Тамара не заслужи да биде ни во топ 3, не па 2 место, тоа 2 место го заслужи МАИД!!! Човек-глас, човек-емоција, човек-Балкан, ова шоу е светско и може не е најсоодветно за него, ама е подобар од Тамара милион пати. За мене Маид е втор победник.

A за онаа ретарда по име Тамара, имам само да кажам дека не можат неа да ја гураат колку што можеме ние чесно да го гласаме Даниел, тоа и се покажа. А тоа фаворизирање и привилегирање се покажа со наградата за Егзит што баш и ја дадоа после прв настап и баш кога линиите за гласање беа отворени. Крајно безобразно еј, ми зовре!!! А уште повеќе коа прочитав за во Босна тоа мешањето на бројките за гласање по грешка којзнае колку гласови отишле за Тамара, да не беше таа збрка таа може ќе си отпаднеше наместо Лукијан или Доктори! Ауф!!! Не може шоу на овие простори да пројде без скандал, нервоза, стрес и постојан страв од местенки, среќа што на крај си испадна се како што треба и фер, а и онака прочитав дека Даниел ги имал околу 70% од гласовите така да, и да сакаат не можат со него, + беа под постојан мониторинг од странциве од Х фактор... ТАКА ДААААААААААААААА ПРАВДАТА СИ ИЗЛЕЗЕ НА ВИДЕЛИНА КОГА СЕ РАБОТИ ЗА ДАНИЕЛ И НЕГОВАТА ПОБЕДА, а за 2,3 место итн. не би рекла.

На iloveyou29, Elennaa, tessie и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
    Кој рече дека Македонец не може да победи? :D
    Браво за Даниел :bow: :clap: прекрасен беше. Уште сум под импресии, денов е прекрасенн :D
    Сите за Даниел зборуваат :wasntme: :talk:
    Како си толку совршен? :* :l:
    Нашата гордост :clap: :l:

На Elennaa, Someonespecial, bubamara12345 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.154
    Со многу феминки ќе се сложам дека знамето на сцена беше претеризам! Непотробно беше и во публика пошто беше и единствено, никој не извади нит босанско нит српско. Данилел не ја претставува Македнија, туку цел балкан! Не треба да се прават национални поделби, ама нејсе, се е простено, радоста за сите беше преголема.
    А Снеже, туку му се лепи со знамето, овргалена цела, мн ми беше смешна, како таа да победила :D
    Останува сега на Даниел да не го прегази славата и да му направат добри песни, сирома Белов, од глупи песни не можеше да пркне, не дека не пееше добро или немаше харизма. Чекаме некој хит сега од Жељко!

Тамара не го заслужи второто место!

На Elennaa, bubamara12345, x-MajaEsposito-x и 1 друга личност им се допаѓа ова.