1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.804
    Допаѓања:
    88.574
    Не бе ти не се замарај за тоа хејтери секогаш ќе има тоа не треба да те нервира некаси зборат шо сакаат секој си има право на свое мислење.
    Да и мене не ми се допаѓа правецот кој што го одбира Маид да го пее ептен е шабански но еве за тоа се одлучил тоа му лежи,неслушам таква музика ама тоа што го пее го пеее подобро и од оригиналот :)
    Ме изненади во финалето не со изборот на песни туку со пеењето однесувањето со тоа што го изјави и кажа,има навистина добар глас за пеење а негово е колкава и каква кариера ќе постигне :)

На unlucky и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  2. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Каснам јас ама да си кажам два три збора за Даниел,Маид и Тамара.
    Заслужено си победи Даниел,мило ми е,со среќа понатаму!
    Само нешто што најмногу ме иритира е што веднаш почнаа да плукаат веќе.
    Ама тоа е нашиот менталитет,веќе нее нешто невообичаено,се навикнавме.
    Маид дефинитивно не требаше да биде трет,Тамара навистина може имаше супер настап на првата аудиција,ама ако една песна и лежела и и се погодила не значи дека секогаш ќе е најдобра.
    Се покажа на лајвовите дека завива и врска нема од пеење и кога е веќе во топ 5,требаше да е петто место.
    Маид дефинитивно требаше да е пред Тамара,и многу јасно е зошто.
    Трети реално според мене би биле Доктори,па Лукијан.
    Имаше многу нефер исфрлања,многу неправди,ама сепак на крај победи оној што навистина заслужи и требаше да победи.
    Не сфатив само што било тоа што ги измешале гласовите на Тамара мислам дека?
    И слушнав дека имало видео каде што биле сите победници од хфактор и на видеото била и Тамара,ако може некој линк баш ме интересира како тоа,и затоа сите мислеа дека е наместена победата на Тамара,искрено и јас мислев дека ќе ја наместат кога остана со Даниел во двобој.
    ко од марс падната сум знам :D :rofl: :lol:

На Saricko, QueenElena и unlucky им се допаѓа ова.
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Искрено некои МАКЕДОНЦИ
    ОДВНАТРЕ се болни што Македонец победи !!! И сега како демек сакат да слават МАКЕДОНИЈА ПОБЕДИЛА...Не е победила МАКДОНИЈА, си победи поединец со својот труд и талент.
    А од љубомора сега нека зборуваат што сакаат нека трескаат глупости јас да сум како Даниел ке отидам право за Австрија бидејки можеби таму навистина повеке го сакаат и го подржуваат. За разлика од Македонија таму има работа и убав живот !!
    не мешајте патриотизам и слава кога не знаете кое што е . ФАЛА ПРИЈАТНО

На Saricko и QueenElena им се допаѓа ова.
  4. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    Како прво-не сум по турбофолкот,а и не гледам која песна на Маид е турбофолкерска |( .Дечкото си пее тоа што му лежи и одличен е .Му се може и си пее.
    Маид е толку паметен што сигурно кога би отишол во Англија (како што наведе ти) не би ја пеел Красива,би пеел некоја англиска песна ;)
    Трето МАИД не се врати благодарение на Жељко,туку благодарание на публиката.
    За Бркович си во право,не требаше така да излезе без да ја испее песната за спас.
    А за тоа подвлеченото и болдираното МЕНЕ БИ МЕ БИЛО СРАМ ДА ГО ПОМИСЛАМ А НЕ ПАК ДА ГО КАЖАМ.
    Биди среќна што твоите се живи и јас им посакувам долг живот.
    Замисли се на местото на Маид како би ти било,некој така да рече за тебе и твојата мајка.БИ ТИ БИЛО СЕЕДНО?

На QueenElena, unlucky и Primadonna им се допаѓа ова.
  5. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    2.410
    Почна да ми недостасува икс фактор :(. Вторник повеќе не е тоа што беше.

На Adi888, bubamara12345 и Lovely93 им се допаѓа ова.
  6. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    :D :D :D :D и што излезе јас као бездуша и срце да сум. Оффф бре превртувајте овде што сакате и тепајтесе за Маид колку сакате. Фактите не можете да ги смените. Не ги мешајте моите родители едно , друго сакајте си го господинот колку сакате. Мене тоа не ме засега. Ако беше за така Доктори заслужуваа подобар пласман од тој лажен Здравко Чолич. Не е Ѕвезде Гранда оваа.

7. bubamara12345

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Која шема се луѓево :D :D :D :D

Прикачени фајлови:

8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    На Seashell31 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.804
    Допаѓања:
    88.574
    :wasntme:

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Преголема вистина.. :| .Затоа и младината си бега од ова мало земјиче :| :( .Среќата на друго место ја бараат.А кој бара тој ќе најде 8)

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.049
    Допаѓања:
    66.686
    Прво, не знам како не се разбираме. Викаш не ти се допаѓа правецот, значи нема да го слушаш Маид воопшто понатаму зашто не слушаш таква музика, па не ми е јасно што го браниш.
    Значи, мене не ми пречи Маид што си пее и сака таква музика, тоа што ми пречи е што пее на вакво шоу кое не е за таква музика и пејачи со такви аспирации. Тоа е тоа.
    Маид е толку паметен што не ни знае да испее нешто на англиски сиромашкиот, не па да отиде во Англија уште и на англиски ќе пее. :rofl: :D Убаво му рече Кристина, во текот на целото шоу не отпеа ништо друго освен она што го пееше, се истото.
    Ама знаете што? Не е ни битно веќе, победи најдобриот, оној кој најмногу одговара за тоа што се бара во вакво шоу, а тоа е најважното. Па кога ќе прави сега песни Маид вие слушајте си го, ама можеби тогаш ќе биде, ама јас не слушам шабанско. :rofl:

На kikiviki32, Someonespecial, bubamara12345 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.804
    Допаѓања:
    88.574
    ^
    Реин со оваа кажа се што сакав да ти објаснам :)
    На некои им се допаѓа тоа што тоа го одбирал да го пее овде а на некои како нас не ,секој има разно мислење ... а тоа што таква музика не е за на Х фактор не е ама барем од продукцијата да го советувале малку ,мислам дека повеќе му одговара немум да е во Ѕвезде Гранда :D

14. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    9.166
    БУ! :lol: :lol:

Прикачени фајлови:

15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Што е најсмешно и најтрагично како шлаг од продукцијава за крај, е паричната награда од 10.000 фамозни евра.

Фрчеа суми од 200.000 се до крајот кога паднаа на овие 10.

Абре Скопски фестивал на Ламбо му дадоа 20.000, собери ги и на Тамара и на Диме, 28.000 евра доделија.
    Едно проклето шоу од светска франшиза дели смешна сума.
    На Американскиот даваат 5.000.000 долари, а да спомнам дека пораките за гласање се бесплатни. :tmi:

На проклетана Фарма и Велики Брат 50.000 евра даваат на оној што прв ќе се спанџа или покаже дел од телото.

Брука балканска сме. Среќа што нашиов победи, прв пат за некого на вакво талент шоу да гласам, а и последен.

Па и The Voice уште ќе организираат. Лопови невидени, 4 земји гласаат, буџет немаат, а се силат со франшизи.

На Golden, Hipster, x-MajaEsposito-x и 15 други им се допаѓа ова.
  16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Мене не ми е јасно што го споредувате балканскиот X-FAKTOR со другите кои се одржуваат пошироко, па ова е балкан и нормално дека треба да се пее и домашна наша музика,што треба англиско само да се пее на што ќе личи тоа,и на почетокот ако не забележавте Жељко инсистираше да се пеј домашна музика,значи во тоа има нешто сигурно и до продукцијата е тоа,DA SE ZNAE OVDE DEKA E BALKAN I NA BALKANOT SE ODRZVA X FAKTOR,затоа ве молам не лупајте глупости...
    Вие можи го слушнавте Маид како пее англиски па ајде сега тука ќе плукаме по него,ниту една песна која ја отпеа не беше турбо фолк не мешајте баби и жаби,ако е за тоа,зошто Даниел ја отпеа Љубави на Жељко и одма му најдоја замерка тој воопшто не се пронаоѓа во такви песни ни пак може да ги изведе како што треба странските песни му лежат па само нив ги пееше ајде нека испее нешто тој од тоа што го пееше Маид, но и тој избираше песни кој најдобро може да ги изведе и се пронаоѓа или пак Тамара нека изведе нешто од неговиот жанрот на Маид појма си нема чупето,дај те ви се молам да бидеме реални...
    Да не беше Маид во супер финале да разбие монотонија со песните немаше да знајме дали кај нас се одржва X faktor,сите со тие странските песни навалија,една домашна песна да не се испеело во финале и тоа не го бидва... :!:

17. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Вистина, турбо фолкот е најглупото нешто на светот. Никогаш не би го „сварила“(слушала).
    Но Маид не е турбо-фолкер. Не знам зошто сите го сметаат за турбо-фолкер.

На Adi888, Name, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bubamara12345

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    За тие што ги смешаа моите родители и направија филм како би било кога јас би нема родител. Што напишав јас во моето видување ке го потврдам со доказ. Па сега кој колку е разумен нека свати што сакав да кажам , кој не нека продолжи со приказни слободно. Да се надоврзам кариера со СОЛЗИ не се гради, кога ке излезеш на бина на публиката не му е гајле дали имаш татко, мајка, проблеми и сл работи. Едноставно секоја професија си има своја тежина. Ако сакаш да успееш и изградиш кариера ке се збогуваш пред се од некои работи и треба да се носиш и ја носиш таа тежина или недостаток. Публиката е таа која плаќа за да те гледа и слуша како пееш,а не како плачеш. Ако Маид чека да го жалат од тој аспект, тешко него. Тој е изградена личност, не е дете во пубертет. Уште да беше се како што мислите вие, па секоја постапка секој настап е испланиран до најситен детал. Значи ништо не е препуштено на случајноста, на се мислел некој. Повелете срамете се сите вие. Оваа забелешка не ја имам само јас, ја има и голем број лица, слободно одите прочитајте на страната на Адриа. Прашањето е зошто Маид ја избрал истата песна во двете финалиња во кои учествувал и со која цел. Две финалиња иста приказна. Самата водителка Ана му го потенираше истото. За разлика од некои, тој досегашните испеани песни ги има по 100 пати испано и препеено. За разлика од сите учесници, на пример Илма или Харис кој се трудеа колку толку да испејат песни и на англиски јазик и на нивниот мајчин јазик. Што мислите англиските песни што ги испееа Илма, пример Because Of You - Kelly Clarkson,I Need To Know - Barbie, Mercy - Duffy, Харис -All Around The World - Justin Bieber, Cry Me A River - Justin Timberlake, Stay - Rihanna итн да не набројувам други. Значи децава од 13 години можеле да научат нешто ново, верувам дека текстовите на песниве се доста тешки за учење и интерпретирање, а Маид не можел ДА СЕ ПОТРУДИ барем нешто нова да научи и интерпретира. Толку може значи дечкото, Илма, Харис се труделе и научиле нешто како така, тој не се ни потрудил, не ни пробал. После овде ми го фалите Миад бил светски Х-фактор. Да, да е, неможе да се мрне и измести од еден ист круг, иста приказна, исти песни.
    На првиов линк кликне те на малта слика на Миад за да ја слушнете-Maid Hećimović
    Paus Pop KAO MOJA MATI - Maid H. ZMBT5 FINALE-вака да излезе. На другиов линк на Youtube -нешто имаат направено, само почетокот се слуша од песната, ама на другиот линк супер се слуша се.
    https://soundcloud.com/anis-nurkic/kao- ... id-h-zmbt5
    http://www.youtube.com/watch?v=H35A4d5K6P4
    https://soundcloud.com/anis-nurkic
    Eве ја и 2-та песна.
    http://www.youtube.com/watch?v=veyUTRR_uo4
    Eве сега процените сами и сватите некои работи. Сега баш незнам на кого треба да му биде срам. Ме од празни муабети би ми било срам, од рекла-кажала итн. Кој разбра, разбра. Другите ако не можат нека не разбираат, нека си мислат што си сакаат.

На kikiviki32 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А што има тука селебрити во нејзинава постапка? И зошто е отидена со паметот?

Значи сите мајки во Македонија и пошироко што на децата им направиле фб се прават селебрити и се отидени со паметот.

Значи само да се пише нешто, не е битно што. |(

На Florenca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bubamara12345

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Ти што си толку паметна, дали ти е нормално тебе бебе или малечко дете да има фб. Фб се знае што е. Тоа дете на чие име е отворен фб ниту знае што е фб, ниту знае да чита, пишува и раководи со свој фб профил. Тоа дете еден ден ке порасне, ке осознае многу работи, ке научи пред се и ке си има не само некаков си профил на фб или не знам каде, самото по своја волја односно каде сака и каде смета дека треба. И што ако отворила Емина фб за децата :D :D мислиш паметно е тоа. Кој раководи со тој профил сепак мајката. Ако сака слободно нека си отвори на нејзино лично име , а не да се кријат мајките позади профилите на нивните малолетни деца со пелените на га*ето. За мене е глупо тоа и не е нормално. Ако тебе ти е нормално, прави си што си сакаш. Јас не познавам ниедна мајка од моето опкружување што отворила профил на нејзиното малечко детенце, секој си има свој лицен фб профил кој СЕ ОТВОРА НА ЛИЦА СО НАД 18 ГОДИШНА ВОЗРАСТ. Тоа дете малечко треба да го напишеш како 18 годишна личност ако сакаш да има свој профил. Тоа е правило на Фб.

На A-j-a и kikiviki32 им се допаѓа ова.