Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. kikiviki32

kikiviki32 Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Симпатична мома, некако на сликава делува исплашено. Мислам дека до веѓите е целата работа :D :D :D :D се зезам :rofl: :rofl: :rofl:

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Значи мислам дека победата на Даниел е заслужена.Уште од почетокот навивав за него, и не ми се смени мислењето.Знаев дека ќе дојде до крај и дека нема никој да изневери!Посебно ми се допадна изведбата на ,,The hardest thing''.Ме трогнаа зборовите на Маид, но не испуштив солзи.Додека на крајот пак, кога испаднаа сите на сцена, кога пееше Даниел ми потекоа солзи радосници.Едноставно неможев да ги запрам.Се гордеам со нашата Македонија,со нашиот Даниел.Во Македонија има толку квалитетни пејачи, но за жал некој тоа не го забележува.На крај само можам да кажам едно големо БРАВО за Даниел , ГОРДОСТ МАКЕДОНСКА е!

3. aleksandra15

aleksandra15 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    :l: :l: :l: :l: :l: :up: :up: :up: :nod: :nod:

Прикачени фајлови:

На x-MajaEsposito-x, hermosa и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  4. melan4e

melan4e Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    И конечно победа на Даниел кој секако си заслужи многу сум среќна поради тоа и се надевам ке направи успешна кариера.Но знете ли зошто тоа се случи, кога сите мислевме дека се е наместено и дека Тамара ќе победи така и си беше па затоа и ја ставија на второ место(а не заслужи ни да влезе во топ пет а тоа сите го знаеме од цел балкан) е зошто второ а не прво :!: зошто даниел им ги смени плановите и да си стават нивни победник.Кога видоа колку само подршка има ке беше премногу од очигледно дека шоуто е наместено па беа принудени да го прогласат за победник секако само за да не го нарушат угледот тоа за нив ќе беше катасрофа па си знаат они што прават. Е тоа е Балкан :rofl:

На QueenElena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Уживај, на зезање го напишав тоа од кај излезе :D , и јас не сум на темата од којзнае кога. Да не го сфатиш како напад случајно, нема врска.

На темата. Сега кога се потсеќам се како беше уште од аудициите, реакциите на жирито, како да беше договорено од почеток Даниел да победи , реално јака реклама му удрија за време на целото шоу, може и грешам ама ми се чини дека имаше тука нешто. И искрено мислам дека човекот повеќе плени со скромноста и повлеченоста што ја покажа а која е реткост во денешно време за млад дечко... дека го имаше факторот не би рекла. Доволно беше да се погледне крајот и победата, повеќе личеше на приспивна сето тоа, ни два збора не и кажа на публиката, ниту со нешто ја загреа атмосферата, иста песна испеа два пати, а ни според текстот не го научил како што треба, два пати истите грешки ги повтори. И кај не одржа ни говор, два дена подоцна го нема да им се заблагодари на сонцињата и на останатите гласачи, јас барем по медиуми не видов ни негово интервју, ни ништо слично. Вистина паричната награда беше ниска што е демотивирачки, ама не е публиката крива за тоа. Маид за споредба таков говор одржа само за трето освоено место, таков однос воспостави со јавноста, што го привлече сето внимание пред крајот... епа она ти е однесување на ѕвезда, тоа се бара од некој што го заслужува првото место. Го критикувате за изборот на песни, вистина се на граница на кафанско и сето тоа, ама јас мислам би се снашол сосема добро и во забавните води ако сака. Зашто факт е дека е гласовно моќен и дека има специфична боја, липсингот му е таков што му лежат песни на мајчиниот јазик, чисто ги изговара самогласките, тоа е ретко кај пејачите денес, земете ги пример само од кај нас, поновите македонски пејачи, самогласките ги вртат накај англиски, сигурно сте забележале како запираат и се пењават кај А, Е, О :) Даниел на песни од неанглиско говорно подрачје е послаб, па дајте му на Маид македонски, подобро би отпеал од Даниел. Да не се сфатиме погрешно, не сум јас против Даниел, напротив мило ми е за него, ама еве сега да речеме почнува кариера во Белград, поголем пазар, цел Балкан му е на дофат, така? Ама што ќе му служи таму англискиот кој најдобро му оди, што ќе прави со него? Па тој повеќе во Македонија би нашол почва за жанрот што го избрал, отколку во Србија, а вие прашувате кој ќе го слушал Маид. Според мене, и двајцата ќе се заборават како што е обичај после секое шоу. Даниел не ќе може да се снајде тука, а Маид не е победник и автоматски не би бил толку баран.
    И тоа за мајка му на Маид, аман. Решил да спомне за жената што го родила, родител е во прашање, секому му е тешко кога го нема веќе. Мислам тоа не требаше да го посочувате воопшто. За публицитет и смислено го направил тоа. А тогаш Даниел зошто се жалеше дека немал среќа и можности повеќе и дека останал на градилиште, а и напишал песна на Каролина претходно и имал контакти и со Копров и со Зен? За тоа да не треба да го напаѓаме случајно? Не, ако така одат тие работи и ако има начин плус да привлече симпатии..

6. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    435
    На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Chica-Linda

Chica-Linda Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    20
    Браво за Даниел!! :clap: Морам да кажам дека воопшто не очекував тој да победи пошо мислев дека ако е српско шоуто неможе Македонец да победи и тоа баш ме изненади.Како и да е најбитно е дека се испадна фер бидејќи на Даниел никој не му беше рамен и толку комплетен пејач како него. :!: Светско а сепак наше!Инаку прочитав на некоја страна беше дека требало Тамара да ја наместат да победи,но Жељко се заканил со незнам што.Е сеа колку е ова точно незнам,но сепак мило ми е што нашиов победи.Не дека е наш туку покомплетен од него немаше деф.Би сакала многу да постигне овој човек бидејќи заслужува и тоа многу! ;)

8. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    Јас што си сакав си кажав,а тоа дали ви пречи Маид или не,тоа е ваше.
    Фала Богу неможе секој да го сака.
    Мене ми е интересен и дечкото си пее убаво (ако е он лажен Здравко Чолич,тогаш Даниел е лажен Тоше така? ,мислам апсурдно е ...) Тоше го почитувам и е единствен чии песни до македноскава естрада ги слушам,ама морав да го спомнам во горенаведениот пост.
    Како што рече Даниел ,дека на него никој неможе да му забрани да пее песни од Тоше така и на Маид.
    И да Маид е паметен и би можел да испее песна на англиски јазик.

Маид човече :*

9. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Епа Вторник почна да станува досаден без Х Фактор |( Како и да е сепак сум среќна што заврши со победа на Даниел ^_^ :dance:

10. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

:rofl:

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    :D 8)

Прикачени фајлови:

На Mahidevranfan, Someonespecial, Papillon.Papi и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Нормално дека ми е мило што победи Даниел....штом видов дека во финале влегоа со Тамара,знаев дека ќе победи....да не беше Тамара, тогаш искрено не ќе бев толку сигурна.
    Да се надеваме дека навистина ќе ја има подршката од продукцијата, да не заврши како многу победници од другите вакви слични реалити шоуа/натпреварувања.

13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Што сте се запнале за Маид ? Бил турбо-фолкер... :rofl: :rofl: Ама немој ти се молам.
    Тој покажа дека тој стил што го пее најмногу му лежи и до тој стил се држеше до крајот.Па што ако не испеа ниту една на англиски ? Можеби и незнае човекот... :D Сте се запнале англиски,па англиски. :D

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemI ... 2FABA9376C
    Едно големо браво за женава што го напишала ова! :bow:
    Толку вистинито.Се е точно опишано и објаснето.

:inlove:
    Омилена реченица во цел текст.

Но, и нашиов народ не ја пропушти шансата да почне да го оцрнува и плука затоа што одлучил да живее во Белград. :x

На unlucky, Hellen, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  14. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
  15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ауууууу, страшно! Ебате Македончето, мене почнува да ми е срам да делам воздух во држава кај што животно мото е „да му умре козата на комшијата“ |( Значи сега испадна дека и Даниел го наместија да е победник, шо бе, тој и онака нема врска од пеење |(

Нема да пишам никакви коментари за ниту еден од останатите учесници зашто искрено,едвај чекав да заврши настапот на Лукијан и Тамара, толку досадно и пасивно се испонашаа, чудо едно. Е сега гледам се расправате за Маид. Реално, освен тоа што за вкусови не се дискутира, ништо друго не држи вода, и немојте да убедувате дека Маид е професионалец и изграден пејач, кога за едно вакво шоу на кое се надеваше за победа не се ни обиде, пази, апсолутно, да ме убеди дека е достоен за кариера од светски ранг,или барем приближно на она што се нарекува модерна поп музика ;) Јас слушам секаков вид, дури и турбофолк, и секако ги почитувам Мерлин и Чола, ги слушам дури и Аца Лукас и Тропико бенд, ама не гледам уметност во тие песни(зборувам за вториве). А Маид е изграден само на тој жанр. И ништо повеќе. Мене „Да је туга сњег“ испеана од негова страна ми доби сосема неочекувана и непожелна нова димензија, таков му е пристапот, тресењето на гласот, така ги интерпретира емоциите, и не оди подалеку од тој круг. И згора на се, крајно нефер и непочитување е да ги замајуваш своите фанови со пет песни научени пред години и да ги пееш само нив на секое јавно појавување |( Репертоарот му е оскуден, сиромав и ограничен :) Друго, зошто сите слушаме странска музика, а не сакаме и наш пејач кој ќе успее во тие води? Нема да се радувате ли на UK топлистата еден ден да сушнеме наш глас? Просто човек да се чуди од ограниченоста и квази патриотизмот koj за жал не го користиме и потенцираме ко ќе треба туку баш кај што не му е местото! Јас лично се согласувам со можеби пристрасноста на Соња Неделковска, и се радувам што овојпат надвладеа талентот и квалитетот, а не националзимот и себичноста на државите и граѓаните.

И уште ова, конкретно резиме за целиот проект Х фактор, беше, заврши, јас сум среќна што победи мојот фаворит, му честитам и му посакувам сјајна кариера на Даниел, меѓутоа би им препорачала на организаторите вооптшо да не ни помислуваат повторно да организираат вакво срање од шоу, крајно непрофесионално за секоја нивна грешка(а ги имаше премногу), за секое нивно незапазување технички проблеми и нереагирање :x По стотти пат докажавме дека на Балканот успеваат само срамни шоуа како „Фарма“ и „Големито брат“, а не се ценат обидите за подобрување на културниот и музичкиот дел од менталитетот.

На sweet-cherry, Hipster, Primadonna и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Овие па, кога ги видов на сред бина фатиле да се сликаат, тука камери, цел Балкан гледа, бар малце поштовање да покажеа спрема Даниел, ко да не можат у бекстејџ да се сликаат. |(

На Golden и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  17. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Добро бе, некои тука мислете што сакате, колку и да не ви држи вода тоа, вие се знаете и само вие сте во право, срам да ни е на нас македончиња (и со мала буква отсега да не пишувате, само вие што навивавте за Даниел сте Македончишта), одете кај Ѓорге сега, орден ќе ви дадe :D . Жими еден менталитет, да не може човек на културен и ненавредлив начин да искаже мислење без да му налепат етикети.

Туку кога почнав веќе со малограѓани, видете го само овој дегенерик како љубомори.

Срам и мизерија
    Овој и тоа како плаче за етикети. Кој најде да исмејува и да збори откако со години труе со ниски вредности. Очајни ликови ни владеат со естрадава. Е заради вакви би ми било мило Даниел да успее и да направи кариера.

Прикачени фајлови:

• image1.jpg
      image1.jpg
      Големина на фајлот:
      33,2 KB
      Прегледи:
      271
    • image2.jpg
      image2.jpg
      Големина на фајлот:
      43,7 KB
      Прегледи:
      263
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      35,5 KB
      Прегледи:
      247
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.243
    Не можам повеќе да се согласам. Па и истите песни ги пеел пред години човече. |( За мене Маид е еден најголем промашај, најлошото нешто што излезе од шоуто. Го исмеа целиот концепт на некој начин. Нити се потруди нити ништо. Како може да се цени вакво нешто? Како?
    Продукцијата воопшто не требаше да го пушти понатаму, добро направи Ж што го елиминираше, немаше потреба да го враќаат. Го зема местото на некој што можеби имаше жар. А не стар фолирант ко овој.
    Магаре со неколку трика во ракавот.

На kate21 и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Е добро сега не е баш наше дете, на мајка му и татко му е :D :D
    Али сепак, ме наежи со изведбава. Во негов стил а сепак толку убаво испеано :)
    Кој е овој Панчо бе? |( Тој се смета како дел од естрадава? Абе аман :D
    И ај после Даниел ќе заминел во Белград, па нормално дека ќе оди, сигурно нема да соработува со некои лигуши кои се сметаат како дел од македонскава естрада а всушност магарено поише се разбира во музика него он :rofl: Али јебига, љубомората мава право у глава.Ете,заради ова Даниел ќе успее, ќе видите.
    Претпоставувам дека темава ќе се заклучи?Па можи нема да стигнам да постнам уште нешто али ќе ми недостига темава а и караниците :lol:

20. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    troublesome хахх па што да се каже за твојот наведен пример за малограѓанштина. Што да се каже кога тој сам за себе си кажува и покажува какво створење е, со неговите глупави и празни зборови и муабети. Панчо хехех со ваквите изјави сам себе се плука и деградира. Мислите дека тој е интересен со ваквите муабети. Кој и да прочита ваква глупост ке сфати дека тој што ја напишал е само еден мал, неизживеан простак кој се замислува некој и нешто. Тој мочко ке кажува прикани за Даниел. Епа нека пукне од мака и нека труе што сака, но не може да му наштети на Даниел на никаков начин. Тој единствено си наштетува себе си и сопствениот углед.