Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    10.324
    Да почнам прво од Снежето, нема многу да ја коментирам за изгледот, туку за тоа дека крајно ме напнува со пренемагање на српски и нема да биде ич лошо да почне да зборува на накедонски, на крај краева она е таму како водител од Македонија, имаме наши кандидати и шоуто е на ниво на Балкан.

Што се однесува до судиите Емина премногу е вештачка и лигава, врска нема од музика и не знае да прифати критика. Кики делува многу флегматично и незаинтересирано. Жељко ми е засега ок, а Кристина дава коментари баш на место. Не е поентата да ги пофалиш сите туку објективно да гледаш и да им дадеш сугестии за тоа како да станат се подобри од емисија во емисија.

Од кандидативе најмногу ме воодушеви Даниел, не дека е наше ама стварно покрај тоа што пее, просто зрачи на сцена. Кога го гледам се топам и се осеќам ко попалена тинејџерка :$ Го гледам буквално без да трепнам и престанувам да дишам. Невидена харизма! Без разлика дали ќе победи или не, успешна кариера му е загарантирана, иако стварно се надевам дека ќе биде прво место.

Од другиве фаворити Младен не ми се допадна, Илма убаво испеа исто и тие децата што се кандидати на Емина, заборавив како се викаа.
    Маринела е очајна, кога почна да пее се наежив од неубаво и го осетив она чувство кога се срамиш од туѓото бламирање.
    Тамара не ми е фаворит и не ме освои ни со тој првиот настап, едноставно има нешто во девојчево што не ми штима и ми е антипатично.

Инаку мислам дека песниве што им ги дадоа сега беа просечни затоа што претпоставувам дека за фаворитите се чуваат најдобрите песни за понатаму и не сакаат уште од сега да вадат асови од ракав.

И да за крај, морам да се согласам со сите за стилистот. Претерана е таа шминка, особено тоа што го видовме на Илма, па нема смисла девојчето има само 13 години, ја направиле права жена. Башка сите ко по некој шаблон беа шминкани и сите со црвен кармин ги нашлапале, без разлика дали одговара или не.

Како и да е, ок помина првава емисија, ама многу долго трае се осеќам ко да гледам евровизија, особено поади гласањето, ептен го одолговлекуваат.

2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Мене ептен ми е симпатичен Младен, многу убава боја на гласот има,онака без мака каков глас вади. Само песната што ја пееше мислам дека не му лежи баш,иако скроз коректно си ја испеа. Само е млак во настапот,не се труди,многу е флегматичен.

Тамара,беше толку едноставна,а посебна,а сега некако ништо од тоа нема. Песнава е за некој со просечен глас,може и Билбилов или Гаџа кај нас да ја испеат без проблем и напор.

Илма почна да ме нервира,се има што да каже и додаде,мислам негативно и влијае шоуто на развојот како дете. Плус пренападна шминка за 12 години.

Даниел е срце. Убаво пее и има баш х фактор,има нешто во него посебно и шармантно.Мислам треба да си победи човекот. :)

A,да и Алекса ми се свиѓаше како пее,многу му стои да пее песни со таков шпански мелос,симпатичен беше.

На Lolo5, princess5 и Hipster им се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Снеже Велков е најлошото нешто што и се десило на Македонија,вклучувајќи ја војната во 2001ва и земјотресот во 1963та :D
    Твитер.

На Lolo5, De-lovely, sweet-cherry и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
  5. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Резултатите ќе ги даваат после рекламите. Се надевам Даниел ќе продолжи и да ми пишаа порака дека глассот ми е прифатен :party:

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.492
    Допаѓања:
    23.067
    Не е можно колку почна да ме нервира Илмето. Ептен ја погодила славата изгледа, а има само 13 години. Се знае таа да каже, да додаде, да исправи. Ама се гледа дека ги организирала луѓето да гласаат за неа, си донела и цел автобус навивачи во студиото.
    Тамара, очекував многу повеќе од девојката. Можеби и песната не и беше погодена, ама сигурно и натпреварувачите имаат право на глас додека ја бираат песната.
    За Даниел сите коментари се излишни - си знае дечкото што прави и само напред! Веќе гласав за него, се надевам ќе дотурка до крај.
    За останатите немам коментар затоа што ми е сеедно кој ќе си оди а кој ќе остане.

На Lolo5, Primavera, Smilly и 4 други им се допаѓа ова.
  7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Илма излгеда си влезе у филм на ѕвезда де... Даниел да не се повторувам Најдобар не беа лоши и машко и женската група... а за аут ке се повторам ми е Харис некако ептен ми е лигаво дете .. за разлика др 2на емина се тооооп кикии им ги промасил песниве но комент,,, ама ае ке видиме како публиката гласа.. а даа не ги заборавам и х2о фаааалш

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Desert.Rose

Desert.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    189
    Значи колку многу мислења во темава за 2-3 саати :D
    Што знам мене општо цело шоу ми се свиѓа, далеку е од UK и US...ама добро е, интересно :)
    За Даниел што да речам, и глас и изглед :clap:
    Алекса и докторите најмногу изенадија (позитивно), а Илма - си има глас девојчето, ама мислам повеќе ќе се пробие за некоја година.
    А од тие што треба да се врати еден? кога ќе кажат тоа?

9. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    бравоооооооо!!!!

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.131
    Допаѓања:
    67.263
    Уф, добро е. Може на раат сега да се гледа. Ме заболеа рацете од плескање. :rofl:

На Irrepleceable и alekce83 им се допаѓа ова.
  11. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Јееееееееееееееееееее Даниел
    Девојќи мои ни се исплатеше гласањето :rofl:

12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Илма ми е жив пример за тоа зошто 14 годишни девојчиња не треба да се натпреваруваат и покрај нивниот талент.
    Имам впечаток дека Фифи и Маринела ќе си одат дома.

13. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Леле, почнав да се радувам кога го чув името на Даниел.Баш на раат може да се гледа. :D
    Сериозно Младен и Александра се во двобој а,H2O поминаа.Не ми се верува.

14. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Јеееееееее Даниел :смајлиштоскокаодрадост: :$ :D :l:

На Lolo5 и Adi888 им се допаѓа ова.
  15. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    de beee H2O vlegoa a aleksandra nee zamislisii ironijaa

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.131
    Допаѓања:
    67.263
    Ау поминаа Фифи и Маринела. Дефинитивно требаше да си одат дома. Имаше и послаби од овие двајца.

17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Браво браво таман луѓенца поминаа, освен Фифи и Маринела, стварно требаше Александра да помине, многу јак вокал е девојкава.

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Александра марш, да не те гледам!

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Ауууу наше си е нашее, прв влезеее, пресреќна бевв ко слушнав пресреќнаааа :inlove:
    Алекса битно ми влезе.
    Јејјјјј двете мои срцкии даљееее, Кефојјј :inlove: :inlove: :inlove:

20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Иако не ми се допадна вечерва, дефинитивно мислам дека Младен треба и заслужува да оди понатаму. Александра никогаш не ми била фаворит, баш напротив, страшно ме иритира нејзиниот глас и гримасите, сепак за слабиот пласман мислам дека е заслужен Кики затоа што и даде многу едноставна песна во која нималку немаше шанси да се покаже.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.