Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    10.325
    Барем сите вие што ја подржувате Фифи би било фино да почнете во женски род да ја зборите, како што и самата изјави дека сака.
    Инаку не е до толку отрфлена и никогаш немам слушнато коментари за неа како што имаше на пример за Боки 13, ама кога во истото шоу го има и Даниел мислам дека нема потреба понатаму да се зборува и споредува.

На Lolo5 и tessie им се допаѓа ова.
  2. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Значи премногу ми е криво што мојот фаворит Младен испадна..Страшно.Подобро да испаднеше Александра ,уште од старт не ми се допадна.За Фифи и Даниел секоја чест.Фифи ја извади песната,Маринела само ја квареше...Оваа детево не ми е јасно како остана,според мене треба зрел глас,а детево ми нема такво нешто уште па кога ќе порасне кој знае што ке биде..Овие доктори ми се некако како да кажам,one direction 2 ...Илма девојчето може да ги среди тие бркови мислам.. :D :D Не ми се коментира веќе..Еден од најдобрите ми испадна,овие нашиве ги подржувам само но кој ке даде на македонче да победи...

На LittlePinky, TheKiketoo и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  3. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Интересно е телефонското гласање. Секоја песна си имаше број на кој се гласа. Е сега на пример, за Александара или за Младен гласале домашните, пријателите,и непознати на кои им се допаднал неговиот глас, а например за групите во кои има 5 члена кај Доктори и 4 кај девојките и замислете,бројот на телеф гласови според бројот на членови во група,5 пати се зголемува кога ке ги собереш нивите домашни, роднини, пријатели и обични гласачи.
    Што мислите, гласаше ли некој од Македонија за Н2О, мислам за Фифи ??
    Гарантирам дека сите гласови од Македонија отидоа за Даниел а Фифи се извлече со гласовите кои ги доби Маринела......

На Lolo5 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  4. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Гледам се буните зошто толку го форсираат Даниел. Еве јас немам воопшто никакви предрасуди за животниот стил на Фифи ама едноставно Даниел е многу подобар од неа. Дури и не можам да ги споредам. Даниел има и убавина и харизма и глас и се што е потребно за Х фактор.

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.131
    Допаѓања:
    67.263
    ^^Точно. Ама не гласаме за Фифи само, гласаме за група. А групата очигледно не ја бива. Треба ли да гласаме за Фифи само зашто е наша? Па не е ова Евросонг. Ова е шоу за таленти.

На Someonespecial, anuskaNESTLE и ilipili им се допаѓа ова.
  6. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Александра според мене е каде каде подобра од Младен али сепак имаше и многу полоши од Младен, На пример Маја и H2O. Не дека лошо пеат али воопшто не ми се интересни. Во икс фактор не се бара само глас. Џабе му е и на Младен и на Маја гласот кога просто ми се иритирачки, има многу што пеат полошо од нив али воопшто не се досадни. Најдобри беа Даниел, Александра и Доктори.
    Алекса и Тамара ми беа просечни. Од Алекса не ни очекував повеќе али од Тамара да, многу се истакна на првата аудиција а сега некако меѓу најслабите ми е.

На Femina777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    За оваа делумно се сложувам.Мене лично ми се допадна како ја испеа песната иако не беше во негов стил,можело многу подобра песна да му даде што повеќе ќе му лежи... А за тоа си сосема во право,луѓето си сакаат таква музика и повеќе оценуваат по изглед...Нема да гледам оваа веќе бидејќи не поднесувам неправда..

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.346
    Допаѓања:
    2.611
    Алекса ми е омилен :inlove:

На Lolo5 и Adi888 им се допаѓа ова.
  9. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    Многу се израдував кога Даниел кажа дека ке оди понатаму многу ми е харизматичен и има прекрасен глас .
    Значи мои фаворити се Даниел и Александра најдобри се имаат прекрасен глас и го имаат тој x фактор кој се бара.
    Младен беше најслаб ама не мислев дека тој испадне .
    Од групата 4U сите ги сакав ама сега настапот не ми се допаѓаше а и Докторите ми се фаворити и супер беа.
    А и Лукијан ми се допаѓаше многу.
    За Илма иако има одличен глас и прекрасно пее ама некако мислам дека славата ја удри во глава .
    А и Тамара има прекрасен глас ама сега мислам дека песната не беше за неа и дека Кики направи лош избор.
    Од жирито сите беа праведни иако Жељко на почетокот не го сакав ама сега се поправи .
    :)

10. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Не ме разбра...не ми беше намера да зборам за Фифи, зборот ми беше (без разлика дали е Н20, докттори или девојките) групите имаа поголема шанса да гласови за разлика од овие кои сами се борат. Зборот ми е дека е некако неправедно гласањево. И така само како пример го зедов Фифи оти мислам дека ако пееше сам, а во конкуренција со Даниел дека од македонија немаше да добире ниеден глас и прв ке испаднеше вечерва, па се извади на гласовите на партнерката.

11. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.600
    Незнам,не дека имам нешто против ама Фифи ич не ми пее убаво,некако гласот,незнам не ми се свиѓа :worried: А Даниел,ѕвезда од глава до пети! :D

12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Јас пак мислам дека Маринела се шлепа покрај Фифи затоа што пее очајно, навистина не ми е јасно како стигна дотука, колку и да се и познати родителите жирито би требало да се засрами што ја пуштија до овде.
    Групата не им функционира затоа што не им се совпаѓаат гласовите, затоа и Фифи се случува да фалшира од проста причина што на неа и лежат песни со повисок тоналитет за разлика од Маринела и тука доаѓа до тие некои грешки во пеењето. Како група не ми се допаѓаат ама сеуште си стојам зад тоа дека Фифи има голем талент кој многу повеќе ќе се истакнеше доколку пееше сама, како и да сепак навивам за нив само заради Фифи, Маринела ми е резил невиден.

На Lolo5, Monku, zarah и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Фифи бе! |(
    Фифи со онаа шо фалшира останаа, а Младен и Александра се натпреваруваа....
    Мајко моја..... :смајлиштосекрстисолеварака:

Фифи и онаа шо цела песна фалшираше? |( |( |(

На Divajn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ај да се надевам дека некој нареден вторник, нема да се поклопат и натпреварите со ракометот.
    Ќе не знам што попрво да гледам. :D

На eliesaab, sweet-star и Lella им се допаѓа ова.
  15. Sweet-Mila

Sweet-Mila Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    30
    Даниел срце си е најдобар е! А Фифи и Маринела воопште не ми се допаѓаат иначе Фифи ја одржува на Маринела со гласот.А за Младен стварно ми падна жал бидејќи беше многу добар .Според мене Александра требаше да отпадне,но мислам дека Кики намерно гласаше за Александра да оди понатаму!!

16. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Чекав да видам како ќе се покаже Даниел на првото live шоу, и еве барем мене ме освои. И со изведбата на песната, и со однесувањето, со кое за разлика од минатите настапи ме изненади. Секоја чест, тој е гордоста на нашата Македонија. :D
    И од Фифи не се разочарав, убаво испеа, само Маринела мене воопшто не ми се допадна. Ми се чини дека премногу фалшираше. Сепак мило ми е што поминаа, нека се натпреваруваат, па ќе видиме до каде ќе стигнат. Треба да знаат дека имаат поддршка од цела Македонија, и им пожелувам среќа во понатамошното натпреварување. :)

На Lolo5, Glossy-girl, lana.del-rey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.804
    Допаѓања:
    100.667
    Даниел го гледав и уживав.И Фифи е наша но Даниел е подобар.Мислам дека секоја песна ја донесува лесно и без напор,а кај Фифи баш се приметува напорот.
    И сакам д кажам,тоа што имаше најголем број на гласови би сакала да значи сигурна победа.Заслужува.
    Гласано и од мене и од ќерка ми.

18. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Кој беше Младен Лукиќ? Во групата на Жељко беше? И дали вчера пееја сите кандитати?

19. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Проверив сега на Youtube, но ги нема видеата од вчера. Знае ли некој каде да ги најдам или, кога ќе ги „закачат“ на YouTube?

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не верувам во муабетите дека овие двајца се заедно, се додека не ја видов сликата и се уверив дека е точно. Младен можда испадна, ама ете друго си ќари.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.