Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Има ставено видеа од вчера? :?:

2. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Даниел навистина има светски талент.Растура!!! Само напред! :rock:

Илма за својата возраст прекрасно пее,преубав глас.
    За шминката се согласувам ,не и беше баш прикладна.А и коментарите. После секој коментар од жирито таа имаше да додаде нешто :^) Да,коментираше како зрела личност ,ама што е многу ,многу е...посебно за нејзината возраст.

Харис има предобар глас.Културен е,мил,срамежлив. Емина со право се труди и се залага за него,и секоја и`чест за тоа.

Фифи и Маринела не ми се допадна вчера,но ако зборуваме за талент и глас Фифи има мноогу,многу подобар глас од Маринела.
    Маринела претходно во аудициите и во регрутниот камп не ја забележав,ама и вчера не ме воодушеви воопшто.Мислам дека ако не беше Фифи со неа ,таа одамна ќе отпаднеше.

4U-Исто и овие девојки,не ги имав претходни забележано,ама не ми се нешто нај.Кристина многу ги форсира.

Алекса е преубав,има супер глас и вчерашниот настап му беше врв! Емина направила многу добар избор со песната.

Лукијан и Докторите не ми беа ништо посебно.
    Незнам зошто толку ги форсира Кристина докториве...дури и премногу.

Тамара од самиот почеток ме воодушеви,уште од аудицијата кога успеа да ги расплаче сите.
    Кики не и одбрал добра песна за нејзинит глас,како што кажа и Емина нејзе повеќе и лежат балади.Но,сепак се покажа добра.И да,поубава е без шминка.

Александра и Маја беа добри.

А Младен,искрено не го имав забележано се до куќата на судиите,но не ми остави добар впечаток и тогаш а и вчера.

Оваа нашава водителка,Снежана толку ми е антипатична,премногу се занесува.Кај ја нашле баш неа ? :swear:

На Lolo5 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  3. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    115
    Видео од синоќа има поставено некаде? Бев на име и не успеав да слушнам ништо :(

4. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    хаха :D

Прикачени фајлови:

На Lolo5, deedee0, sweet-star и 5 други им се допаѓа ова.
  5. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    435
    ЛЕЛЕ само колку убаво пее ТАМАРА...а после неа се и ИЛМА,ДАНИЕЛ,H2O ИИИ 4U :l: :l: :l: :l:

6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Баш така леле колку знаес беше добро е што нема 2 шанса. Зошто го побрај бе она НЕ Емина бе? :?:
    Ама добра одлука донесе Еминчето кога беа кај нејзе :!: тие што сакав да поминат поминаа Yeahh :P

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Луѓе како се вика песната што ја пееја на почетокот сите заедно? :?:

8. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.269
    Која е песната што ја пееше Алекса ? :wasntme:

9. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    На sagittarius57 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    На Lolo5 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  11. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Значи ќе почнам од сцената! Многу помала,и без некои посебни ефекти а се фалеа дека Британци ќе ја прават,си правам споредба одма со Албанскиот х фактор не може да се спореди но добро коа е правена у студио?!!!
    Водителот по мое мислење задоволителен,мене ми се допадна, без трошка трема си владееше со сцената не за џабе, се гледа дека е глумец! Стајлингот на кандидатите и шминката тотален промашај! Особено на Тамара и Илма( Илма облечена у кожна рок јакна и црвен кармин во тотален несклад со песната која ја изведува!). Жирито се гледа дека е неискусно за ваков тип на шоу! Да,разбирам прво live show беше ама некако многу аматерски се понашаа,пофалби фрчат на сите страни,никој нема никаква замерка и си се испофалија меѓусебно! ОК!!! Најкоректни замерки по мое мислење даваше Кристина,Кики убедливо изгубен германец не знам што воопшто бара таму и најлоши песни им одбира убедливо!
    Што се однесува до кандидатите: Даниел за сите други е како од некоја друга галаксија! Он е веќе готов производ кој нема што да бара таму и да се такмичи но сите знаеме колку е тежок патот до успехот за некого! Тој едноставно застана на сцена,завладеа 3 минути,ги дигна стандардите и си замина! Мислам дека сите други како да ги одвеа ветрот откако го слушнав...
    Ме изнеадија некои со тремата особено Лукијан кој пее убаво ама трема што може да ти направи...Аранжманот на песната му го утнале а со тоа се изгуби впечатокот на песната а и емоцијата ја немаше,како да сакаше побрзо да заврши! Алекса кој споеред мене е дечко со просечен но убав и пријатен глас имаше толку погодена песна што ми остави неверојатен впечаток! Илма-е за ова девојче стварно не знам што да мислам... Има одличен глас,ама нешто во нејзиното однесување ме одбива,па коа ќе почне да дели животни филозофии на 13 години али ај...
    Харис-само да пее севдалинки во Босна и толку! Фифи и Маринела ми шлајфуваа некако шо знам...
    Младен тотално ме разочара вчера! Јес да песната е тешка и треба толку специфична емоција за да се донесе на прав начин,ама лошо ми звучеше! Сепак мислам дека не требаше да испадне баш прв,но тоа е тоа...Александа треба да се опушти убаво пее девојкава.... И не можам значи цело време додека го пишувам ова ми се врти во глава декасепак Даниел си е Даниел-Пакет,врв,другото се ми паѓа во вода колку и да е добро,не звучи како кога он ќе го испее...жалам :D

На Lolo5, lovemme и LittlePinky им се допаѓа ова.
  12. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    ја видовте ли оваа песна на Даниел што ја ставил на јутјуб пред 3 год......добра е, а никој не и обратил внимание....Кога ке се сетам какви пејачи на забавна музика имаме (без Тоше Бог да го прости, и евентуално Влатко Лозаноски) како разни Слаткари, Јован Јованов, Елвир Мекиќ, Влатче Морал,близнаците Стефан и Мартин,разни Ламбевци, Панчовци,Врчаци и Тони Зеновци,Дарио, Владо Јаневски,Ристо Самарџиев,Александар Митевски, Мартин Вучич,Марјан Стојановски,Роберт Билбилов, Угро.....Може ли бе некој од овие, кои имаат и по 20 годишно искуство и куп снимени песни да се мерат со Даниел.....важно за нив, од кои повеќето се татини синчиња имало спонзори и пари за песни, а Даниел без пари, со својот талент отишол да ѕида во Австрија и баталил пеење оти немало кој да го примети.....

http://www.youtube.com/watch?v=isekafIVz8M

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ги ставиле конечно на youtube сите песни од вторникот :mm:
    https://www.youtube.com/user/xfactoradria/videos

Туку Даниел одличен беше, браво за дечково.
    Се мислев дека ќе испадне Фифи со таа ќерката на Џогани, или тоа детето Харис, али се разочарав кога видов дека го избркаа Младен, па одличен глас има човеков. Илма многу убаво пее, само многу делуваше некако возрасно со црвенион кармин, без везе.
    Како и да е се надевам следната недела ќе испадне или Харис или Фифи :)

На Dog-lover и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.463
    Не успеав да гледам во вторникот, и сега ги гледам видеата.
    Видов две песни од Александра Бркович, па ако може некој да ме просветли зошто пеела две песни? :?:

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сите требаше да пеат по една песна. Меѓутоа Младен и Александра имаа најмалку гласови од публиката. А според некои правила, тие двајца требаше да испеат уште една песна, за жирито да се реши, кого ќе елиминира. :)

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.463
    Ооо што било работава :D Јас се чудев зошто две песни само Александра, велам ај ке си прашам. Фала Еленке :*

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Песнава што ја пееше Младен во битката за спас ми е преубава. Требаше да остане човекот, мене ме е подобар од Александра.

https://www.youtube.com/watch?v=5RgJmnkGBzA

18. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
  19. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    1.265
    Шоуто е тотал промашај.Колку е аматерско неможам да опишам.
    1.Толку силни натпреварувачи пееја песни од времето на дедо ми :^) .Па овој Жељко абе една странска песна не даде |( .Илма пееше песна тотал промашај..ужас
    2.Стајлингот исто така воопшто не е добар,кај групите никој не се совпаѓаше..4U со тие избледени мајци..на што личеа,а пак доктори ..шаренило.
    3.За шминката немам многу замерки освен за црвениот кармин кој сите го носеа.
    4.Водителот не беше толку лош.
    5.Сцената perfection.... :!:

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Црвениот кармин е во мода сега. :rofl: Иначе се слагам со вас дека беше премногу аматерско. Жирито вришти, кој од кој. Илма најдобра беше според мене. И Даниел не беше многу лош.