X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.823
    Епа такви сме ти ние македончињата. Патриот до патриот. Не е битно на крајот како пее, битно е колку е он македонец. Ужасни сме.
    Јас се надевам дека нема да се врати во македонија, нека оди било каде, само нека не прави тука кариера. Не заслужуваме ние да имаме ваков човек кој себеси ќе се нарекува македонец.

На LittleFairy, Ilinaaa и alekce83 им се допаѓа ова.
  2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370

Јас не знам што е со луѓево, као божем лесно е да стоиш таму, те гледаат 5 држави во живо, и не смееш да се збуниш. Тоа е глупава работа, величиш величиш некој и на една грешка буу одма го шутираш. Треба да размислат малку, човекот добро не претставува, убаво испеа, и Тоше убаво го испочитува... се збунија со Жељко и ќе се оправат не мора до толку да се преувеличува и да фрштат навреди, мајко мила, човекот е толку мирен, толку културен, толку убаво пее... бре што луѓе ќе бевме...

И Тамара не ја поднесувам од првиот пат, катастрофа човек, глупава и досадна. Нека си оди дома. Јас и Илма баш не ја сакам плус ептен е малечка за кариера, ама не ја навредувам зошто некој бокс ќе добијам сите што ме опкружуваат ја сакаат :D

На Miss.Ricci, Ammy.Lee, Sanniii и 8 други им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    A Tамара беше една малце криви очи што имаше,зелени? :wasntme:
    Па јас само Илма ја знам и Даниел по име, другиве по фаца само ги знам..... :D
    Инаку зашто го збркале тој водителот од претходно?
    Иначе да да, се гледаше дека е педер ама шо, баш беше мутав, така смешен за гледање :D

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ај да искоментирам набрзинка. :D
    Лукијан - Фино испеа дечкото ама не ме импресионира, мислам дека треба да бира песни што повеќе му лежат, поаукустични.Во Judge's House ме остави без текст, ама на лајвовиве слабо.
    4U - Ми се доапаѓаше настапот како целина, и фина обработка на песната, ама цела песна ја испеаа Лана и таа црвената, овие другиве две како пратечи вокали, немаа свој дел никаков ни на овој а ни на претходниот лајв, се шлепаат дека се во бенд.
    Маја - Песната ич не и одговараше, жена во години а фатила да пее Girl on fire, па бар да ја испееше убаво, како на нос цела песна да ја помина.Единствена причина зашто се овде со Маринелана е дека познати им се родителите, и гарант ќе останат до крај.
    Александра Брковиќ - Има еден од најмоќните вокали во цело шоу, песната и беше погодена и супер испеа, а се гледа и дека работела на фаците, не е сега толку страшна. :D
    Доктори - Супер ми се и овие, гласовите им се усогласени само да не испаднат One Direction балкан едишн.Никола од нив ми е многу срце.
    Фифи и Маринела - Претходниот лајв беа подобри, сега Маринелава сакаше да се истакне цело време, Фифи многу тивко пееше, кога кажа Кристина харлем мислев нешто Шакира ќе пејат, ама песнава скроз на скроз ја унаказија.
    Тамара - Освен на првата аудиција што испеа моќно, од тогаш натаму се изгуби, поготово денес во песнава ко некој да ја тера со сила да пее, и има нешто ептен покварено во неа, ич не ја можам.
    Илма - За гласот речи су сувишне, ми се виде и сега како малце спуштена во понашање, а таман реков ја облекле прикладно гледам штикли и опнале. |( Мислам дека е потенцијален победник, ама премногу е млада, ај 16-17 да имаше ајде ама вака. :x
    Харис - Не му е дефинитивно место во финалево по босанска основа го пушти Емина, одвај чекав да заврши уши ми распара, па уште и од Џастин Бибер, ужас. :puke:
    Александра Секулиќ - Мило ми е што се врати, пеубаво пее, мада што сега не беше ништо посебно, само не знам Маид што бараат да го враќаат, дефинитивно место него требаше да влезе рокерот ако веќе влагаат двајца.
    Алекса - Убаво ја испеа, преубав е ама на претходниот лајв беше совршен, го скапав од слушање дури и песната во негова верзија во телефон си ја ставив. :D
    Даниел - Дефинитивно најдобар вечерва, и воопшто најдобар таму, испеа маестрално и баш на свој начин ја долови, не личеше како Тоше и нема потреба за споредба и се надевам следен пат нешто македонско, чим на српски вака испеа да не пее на македонски е срамота.
    Ме изнервира Жељко што кажа имаа прилика да те чујат и на мајчин јазик а он на српски пееше. |( И Емина кокошкана глупа што се прави дека не разбира македонски.
    Инаку ова незнам дали намерно ама супер промоција си доби на спотот, мада што песнава е тиња ама тоа е друга прича, и во спотот се испромовираа и Алекса, Лукијан и овој што испадна Стефан, паметен потег.И Жељко гледам ги носи по концерти, супер од негова страна.

Е овие од продукција стварно не ги сфаќам зашто го сменија Славко, баш беше интересен човекот, оваа анорексичнава врска си нема. |( Поготово со Снеже у пакет, леле поглупо створење од неа не сум видела.Стилистиве па, на Маја ан таква песна и дале костум, Брковиќ ко баба, женскиов бенд 20 + ги направија, Тамара со перјана не коментирам а Илма на Grenade рокерски облечена.Фризурите бетер.
    Единствено Кристина е права бомба. :makeup:

На Lolo5 и Adi888 им се допаѓа ова.
  5. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Колку убаво и точно го кажа ова Рејнбол! Ние сме ти чуден народ.Плукај ако збори македонски, плукај ако збори српски.Тоа ти е тој Балкански менталитет.

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Е кажи де.

7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Кога ги гледам вака еден до друг Снежа и Фифи, можам само едно да заклучам, Фифи има поголеми цицки од Снежа :wasntme:

На Lolo5, mims-89, Espadrila и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Ако сака и на Арапски нека си збори бе |( . Мене ми се СЛОШИ од еден коментар од типот на

ЗБОРИ МАКЕДОНСКИ, ЈА ПРЕДСТАВУВАШ МАКЕДОНИЈА?
    ЈА БЕ? како ја представува Македонија,на Евровизија да не е дечково случајно?

Он си се представува САМ СЕБЕСИ!

А и Копров па со изјавите како он него го видел оддамна, одма му го приметил талентов,
    АБЕ НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БРЕ, ШО НЕ МУ ПИША ПЕСНА-ДВЕ ОНДАК?

Сега од КОГА ИМА 180К ЛАЈКОВИ НА ФБ, САКАШ НЕКОЈА ПАРИЧКА ДА СИ ЛАПНЕШ ПРЕКУ НЕГО.
    ЈАС се надевам Даниел нема да прави кариера у МКД, заслужуува МНОГУ ПОВЕЌЕ!

На Lolo5, M.Alan, Cherry03 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    Хахахахха е ме изнасмеја со ова! :rofl: :P

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Добра е бе новава водителка,интересничка е :D
    Леле ај Фифи и Маринела нека си идат, ај ај ај шо побрзо.
    И не е дека ја дискриминирам Фифи пошто е пола мушко - пола женско, него едноставно катастрофа се заедно.
    Цело време потенцираат дека гласовите им се согласуваат и многу се сакале и дружеле.
    Ма немој молим ти се |(

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.428
    Леле паѓам во несвест од коментариве... се измочав од смеење.
    Лудо се надмина себе си! :rofl: :rofl: :rofl:

Мене ми фали педерчето за водител. Супер си беше... ;(

На Purrinn, LittlePinky, prettyliar и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    Богами фали водитело :rofl: , ама и Милош требаше да се врати :inlove: , голема грешка за Секулич... |(

13. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Леле катастрофа се вечерва.. к-а-т-а-с-т-р-о-ф-а :x
    Од избор на песни па се до облеката.. :puke:
    Ме интересира што мајка бара Маја во икс фактор?
    Со неа спаѓа Харис и Фифи и компанија...
    Алоо луѓе отворете очи за кого гласате.... :x

Чао :wasntme:

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.218
    Многу ми е криво за дечкото во минатата емисија што излезе, мене ми беше фаворит. Одличен глас ама реално па немаше некој Џ фактор, дури ни мил не е, а не е ни па одвратен, едноставно само да го слушаш не и да го гледаш.

Од овие сега што останаа ми се допаѓаат групите, 4U и Докторите.

Фифи е боље од таа со неа, Џогани била, исто неталент е бре ко нејзините.

Илма има одличен глас, но не за се, а и премногу е мала.

Маја не ми се допаѓа, одвратна.

Оваа што се врати, не пее нешто добро ама има нешто во неа.

Тамара ау одвратно створење, не ми се допаѓа ни како пее, особено онаа од минатиот пат емисијата.

Малион Харис ми е лигаво бибер суштество.

Онаа минатата емисија што беше пред исфрлање не запомнив како се вика има и не така лош глас, ама на сцена баш и не ја бива.

Оној на Л и Алекса немаат убав глас, иако Алекса се вади на тој некој негов шарм.

Даниел е префорсиран, иако вечерва најмногу ми се допадна од сите. Дечково ми е спој на грубо и нежно, не знам како му успева :lol:

На Lolo5, Hipster и EMoonlight им се допаѓа ова.
  15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.669
    Допаѓања:
    29.453
    Значи пак нешто мутат со гласовиве, јас пробав да гласам, убаво си пишав бројот, си испратив и ми враќаат порака:
    Неправилно го внесовте бројот на кандидатот.Ве молиме погледнете го редниот број на вашиот фаворит и испратете SMS до крајот на гласањето.Секој глас е важен.
    И вторпат убаво го напишав бројот, мислам што може да се згреши во ова |( И пак истата порака ја добив.

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Бурекот беше по повод една изјава дека Снеже не јадела бурек, нали она генерално со еко храна се храни, бурек не помирисала, па тамн Лудо со бурек ќе ја гаѓа, да го вкуси бурекот за ПРВ пат |( :D
    Ќе прежалиме една 4тина со шунка, кашкавал и павлака, all in greater cause ;)

Да не биде само хејтање, искрено мене докторите ми беа многу фини и претходен пат и сега. Звучат многу хармонично заедно, најдобра група до сега, одлични се, мене ми се супер, без многу грешки. Извинете не знам каде чувте големи фалшови, ама мене со Даниел ми беа најдобри.
    Фала богу дека не ги емитираа оние смешнине, така изгледаа дека ги облекле ко нив.
    Другите ни коректени не беа, ни еден не ми се допадна како испеа.
    Песните им се ужас, како за инат ужасно лошо и глупави песни кои ни малку не им одговараат на стилоите на кои треба да пеат.
    Тамара очигледно беше добра само еднаш и толку, на Илма не и лежат вакви тралалајки со таков глас, боже, наместо да и ја дадат Витни Хјустон да распали во стилу.
    Алекса е просек дечко, со просек глас, мене ми го емитира во стил на пеење Сергеј Четкович, што не ми се дооаѓа.
    Даниел беше одличен, подобра песна не можеше да одбере, реално Тоше најубавите песни не му се на наш јазик македонски, искрени да бидеме тоа е фактот и виситната. Песна со која може да се победи и да се истакне беше оваа, подобро него да ја пееше кој ли ти гризе образи, ама тоа е друга тема на разговор. НЕ го емитираше, тоа е тоа, нема потреба од дополнителни коментари, убав настап и прекрасна изведба.

Маринела изненадно е полоша и од Фифи, зашто се уште тука не знам, Јана и Лука беа дефинитивно подобар избор.
    Оваа Александара мене ми е преубава, али ужас испеа, и треба погами падобаран да бега од тука, не е за тука, далеку далеку за во икс фактор.

И што да ви кажам за правилала, Маид со 2 гали помалку ќе се оди понатака, а некој се потел од прва вечер да пее понатака, зашто, може да е одговор-балканче, за скандали сме први, а за работа и организација последни.

Јас сметам дека на наш народ не треба да му се даде право да гласа, не знаеме да препознаеме што е како е. Ќе се изненадам на крај ако победи Даниел или Илма, се мислам дека некој друг со големо гласачко тело и платени телефончиња ќе земе Мини Морис, ама ај и за тоа е рано да коментираме.
    Не сметам дека баш сме некои нации кои знаеме да успееме во овие води, имаме таленти, ама кај нас со нив се прави се само тоа што треба не, или ќе нема кој да ги спонзорира и да ги избутка до крај.
    Без навреда, ама многу не знаеa која песна ја пее Даниел претходниот пат, јас не продолжувам натакад дискусија со такви луѓе,а уште помалку за музика и за таленти, па и он глуп кикс направи кога рече дека Red на Даниел Мериведер не била некоја позната песна.
    Нема да коментирам до каде ни е отиден вкусот за песни и таленти, ама се гледа по тоа кои песни се сметаат за хитови, а кои пеачи за ѕвезди.

На Ammy.Lee, anuskaNESTLE, Vikica.cuci и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Оваа плавава од 4u пее ли бе или е таму само за морална подршка? :|

На Lolo5 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Кога ја слушам Секулич мене срам ме фаќа колку лошо пее.
    Инаку читам по ФБ и Твитер, си фаќаат сеир за коментарот на Жељко кога и кажа на Илма -'' Не верујем да те је Кики облачио'' па му текна колку неубаво тоа може да звучи и веднаш побрза да се дообјасни. :D

На Lolo5, Neytiri и LittlePinky им се допаѓа ова.
  19. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Уште еден коментар и ме нема од темава, мора да учам :D
    Значи катастрофа вечер, убаво кажа и жирито, досадна вечер. Џабе изгубено скапоцено време пред испит. Единствено ми се допадна новата водителка и тоа е. А да, и Жељко ми идеше на живци во претходните емисии и ми беше многу арогантен, а сега за чудо, ми се допаднаа и неговите коментари, па и таа негова некоја самоувереност што ја има. Убаво и го плесна на Тамара, многу беше арогантна и одвратна, не знам што се имаше умислено дека е девојката..Од 4U ми се допадна црвенокосата и не ми е јасно зошто само таа пееше. Инаку, кога зборува Теодора не ми е јасно зошто не ја отвори таа уста и стиска заби ... Имам чувство дека Маринела воопшто не е среќна што пее со Фифи, едноставно е многу млитава и мислам дека едвај чека да испадне. И не знам што се случуваше со Илма, ни изгледаше добро ни па ме воодушеви со пеањето. Морам да признаам дека плачев додека Даниел пееше, не дека се воодушевив од неговиот настап, просечно отпеа според мене, туку некако почуствував дека премногу фали Тоше..Или дека сум во ПМС :D Ај да видиме што ќе биде сега.

На Lolo5, Ammy.Lee и EMoonlight им се допаѓа ова.
  20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    10.449
    Арно што ме потсети Лудо за изјавите на Копров. Старо вампириште намириса нешто асално па се потепа...тек он ако му ја фати кариерата ќе отиде во мајчина.

За коментарите против Даниел не ми се ни коментира. Простотилук ама ништо ново што би не изненадило.

На Lolo5 и ludoto19 им се допаѓа ова.