X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    Ај кажете ми ги песните кој беа од Алекса и Лукијан :)

На lovehima му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
  3. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Леле СЕКИРЧЕ, СЕ ПОСЛАВ!!!
    Знаев дека на некого ме потсеќа, знаев!

:rofl: :rofl: :rofl:

На Lilit и prettyliar им се допаѓа ова.
  4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Жал ми падна за Маја ама стварно нема харизма а и ме иритира гласот нејзин :?: И тоа детиштето мало како некое ѕверче што е, сакам тоа следно да испадне а и Фифи и таа со неа не ми пеат убаво |(

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423

Се надевам дека не си озбилна со ова дека Хари пее фалш, матрицата му беше катастофа, се мачеше да ја чуе, ужасна им е акустика, тон,и се остало- ужасно. Музиката идеше побрзо од тоа што треба, прегласна беше, а кој го чул Хари во живо знае што глас има. Ама дека фалшираше не би рекла, никако.
    Хари го поседува еден од најубaвите гласови на нашиов балкан, не само според мене, според критичари и музички познавачи.

Мене после Младен ништо веќе не ме изненадува, само Даниел нека победи на крај за да биде правдата да биде задоволена.

А за кичот на облека, во Шутка да ги однесоа подобра облека ќе им најдеа, мајке ми што би рекла Кристина. Јас со две леви раце поубаво ќе ги нашминкав, а за косите фризери од маало што земаат по 100че подобро ќе ги средеа.
    Шоу со такви стајлинзи, таква ужасна акустика и матрици кои идат погласно а пеачиве треба да се надвикуваат со нив, пиши пропало.
    Уште и Мини Морис да не даваа, и пеачиве нека се откажеа, освен тие 2 песни кои мораат да им ги снимат(на победникот де) нема ништо друго да видат, а Холивуд само на слика.

На Elennaa, anggell, rhcpfan и 3 други им се допаѓа ова.
  6. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Јас мислам дека се е наместено. Како е можно, секоја недела да ги исфрлуваат, според мене, најдобрите натпреварувачи? :?: Нема да ме чуди и Даниел ако го исфрлат набрзо, како што тргнала работава...
    И не знам што толку ги величаат оние учесници чиј ментор е Емина, не се толку добри, посебно не Харис. :fubar: Вечерва беше ужасен...
    Како и да е, Младен беше еден од моите фаворити, но отпадна. А сега и Маја, која впрочем ми беше прекрасна. Останува сега да гласам за Даниел, и да се надеваме дека ќе успеат да го задржат и да го препознаат x факторот кој што тој несомнено го поседува. :!:

На Hipster и mileystar им се допаѓа ова.
  7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    10.449
    Според досега прикажаното само позитивен впечаток ми остава Даниел, но во однос на тоа дека не се одбрани од коментарот на Жељко, можам да кажам само дека се очекуваше до некаде да го направи тоа затоа што постојано во сите коментари и интервјуа става акцент на тоа колку ја сака и почитува Македонија, како сака да прави тука кариера и да го прави овој народ горд и баш остава впечаток како да е таму да ја претстави земјава, а не само себе си.
    Не дека беше кој знае каква грешка од негова страна, барем јас не му замерувам, како се чувствува така нека прави. Мене ми делуваше дека се збуни, а можеби и не сакаше да биде дрзок и да го критикува менторот пред цела публика, па кога ќе се размисли подобро и убаво постапи. Секако се очекуваше македонските лавови да исплукаат се живо и диво : ))

На Lella и LilBaby им се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Јас гласав за Тамара,Александра Секулич,Даниел и Алекса.
    160+ денари отидоа јабана,ама ај нека. :D
    Мене Александра С. ептен ми се допаѓа(изгледа единствена сум :wasntme: ).
    Јас сакав Харис да излезе,или Лукијан,или бенд H20,или Александра Б.(какви одвратни фаци прави додека пее,само да мижиш и да ја слушаш е :envy: ).
    4U јас сакав да излезат,Маја ми беше подобра. :)
    H20 кога поминаа,можеше и Маја да помине.
    Лоша организација лоша. :x
    ЕДИТ:Ја знае некој песната што ја пееше Александра С.? :)

На lovehima и Polsko им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.434
    Кои бе најдобри излегле? Маја не е впечатлива и имам впечаток дека ако продолжеше да настапува понатака, ќе очекував на некој настап да прича за трауми од детство,а не да пее. Оној што искочи прошлата емисија беше ужасен. Кој фактор х го има во себе? Нема бре во него ништо освен да испее можеби музички коректно како прав професор и толку!
    Јас пеењето на оваа другава Александра ќе го истолерирам, се угуши во едноличноста на песната и прегласната матрица, плус времето за спремање, ама мачка е и има потенцијал и да нема глас да го камуфлира со добар настап во иднина, а реално денес не пеат канцони и не се типични пејачи, туку забавувачи на публика. Така што...

Нека се губи онаа Тамара и сета нејзина одвратна манипулативна природа.
    Она малоно Харис, толку е иритантен преслатка Богородице и онаа Илма, мали се за правење на кариери и онака.
    Маид го чекам да направи промена, но и сериозна конкуренција на Даниел.

На Daydream, Sanniii, Purrinn и 3 други им се допаѓа ова.
  10. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Искрено, малце се заплашив кога не го читаа Даниел, не за друго, туку затоа што видов доста негативни коментари на неговата фан страна, го критикуваа зошто не изреагирал на коментарот на Жељко и доста се откажуваат од поддршката :o . Небитно, Даниел оди понатака, заслужено и сигурна сум дека ќе стигне далеку!
    А инаку нешто што не кажав предходно, онаа Тамара некако ме плаши, многу ми е ко подмукла, баш Жељко како што и кажа, си тераш, нас кој не шиша.. Што знам, некако ми глуми невина а не е :!:
    И Илма, има талент стварно, ама побогу ( србизам, затоа што е наш матерни језик :D), толку самобендисаност на 13-14 години не е на арно, нека не се лета толку високо, искрено веќе ми е досадна, незнам колку сте приметиле, не сум ни јас некој стручњак, ама сите песни на ист начин ги пее, некој звук испушта незнам како да го опишам :?: , ама ја фалеа, ја фалеа, и си се дигна во облаци, се надевам тоа нема и на Даниел да му се случи. И така..

На Lella и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас ништо не видов :tmi: кој излезе?

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Маја Новаковиќ :)

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Боље да остане само Даниел кај Жељко, да не се распрснуваат гласови, вака на едно место. Ако се заинатат босанците (како со Аднан Бабајиќ), може босанџерос компанијата да ја тераат до финале.
    Ако ја тераат вака со испаѓањава, ништо чудно и да не победи Даниел.

Убаво рече Хари, побитно е како ќе се снајдат со свои песни, вака не е меродавно кој стварно има Х фактор.
    И мене ми е побитно Даниел да работи со добра продукција, да прави квалитетни песни отколку победа на шоуво.

На alekce83, Elennaa, Bescheiden и 2 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    И јас мислев Тамара ќе биде на дното. Ама пре би сакала да излезе Харис.
    И стварно се надевам дека ќе поработат на организацијата за следната вечер и нема вака да се брукаат.
    Даниел сигурно ќе се извини за вечерва, иако нема зашто да се извинува, нема никаква потреба од тоа.

15. GoldenValery

GoldenValery Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    13
    За настапот на Даниел немам зборови .. само ме изнервира Жељко кога милион пати повтори дека Даниел ќе пее на матерни језик не знам како не сфати дека прави грешка .. добро бе се слушаш што зборуваш ? :^) како и да е на крајот се извини што беше добро од негова страна :)
    Во целина ова лајф шоу беше мнооооооогууу полошо од минатото , лош избор на песни , катастрофа стајлинг , уште полоша шминка и фризура , се разочарав ..

16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
    Јаооо песната на Алекса никој не ја знај, ќе треба јас една интервенција на Алекса во Inbox :D

На Lolo5 и lovehima им се допаѓа ова.
  17. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Ауу катастрофа беа денеска а јас па си мислев дека немаат трема дека се спремиле поубаво.Мене фаворити ми се Доктори,Лукијан и Даниел најдобри беа денеска и заслужено си поминаа.Двете Александри и Тамара надвоор ужасни се,ама па ни Маја не испеа убаво ама не дека нема глас туку песната не и беше погодена.Катастрофа е шоуво од водители,шминка,облека,песни....

На mileystar му/ѝ се допаѓа ова.
  18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Жељко по мој мајчин јазик Зелко, греши кога вика дека менторот не треба само да ги фали натпреварувачите. Се гледа дека греши и по тоа што сите му летаат еден по еден. Точно е дека менторот најмногу треба да критикува, ама позади сцена, не пред публиката. Со тоа што му рече на Даниел да се извини затоа што не отишол во Нови Сад, автоматски му намали одреден процент од симпатиите од публиката и гласови. И да било така и да е крив, он е негов ментор и треба да се залага за него на секој можен начин, не со било каков гест да му прави негативни поени.

Емина збор не дава за нејзините лошо да се каже, па и кога не се добри, таа наоѓа нешто добро и ги фали. Сепак си е ментор, исто и Кристина.

Кики веќе кој го е*е за ментор, секој кај него си е сам себе ментор.

Ама тоа е, ај Зелко сега ќе си осамен со Даниел па ќе имаш време и македонски да поднаучиш, а со Маид може да се консултирате околу нијансите на пудра кои ги користите :emo:

На Lolo5, Ilinaaa, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    http://www.youtube.com/watch?v=eoonbuwdZgs

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Не згреши ништо посебно Даниел,си се збуни човекот и баш добро изреагира и не му префрли на менторот кој ќе го води низ шоуто :!:
    Ама нашиве така чекаат нешто да згреши,па да плукаат,бараат игла во сено :x Да победи Даниелчо,да си ги земе парите и да бега од тука,оти ни кариера ни живот ќе види!

На Lolo5, Ilinaaa и Golden им се допаѓа ова.