X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Даниел испеа прекрасно и тоа само од причина што не се ни трудеше да го имитира Тоше. До сега сите кои пееле песни од Тоше им додавале некои украси препознатливи за него, а Даниел си ја испеа песната на свој начин и тоа е за :clap: .

А за другите шта речи, појма немам. :x Илма стварно преубаво пее, ама веќе славата и има удрено во глава како таа е нај, нај, а и дете е 14 години која кариера таа сега ќе започнува. Сепак си викам ќе ја биде и покрај Даниел таа ми е фаворит. ;)

Таа едната Александра со фаците, ај пее убаво што пее, ама ич симпатија нема бре, да мижиш дур ја слушаш. А оваа другава пак обратно. :?:

Тамара ми е антипатична уште од почеток и не знам што потприпаднаа сите на неа, најмногу ме иритираат такви луѓенца кои као демек живеам јас во свој филм, ово-оно, посебна сум и тако даље... Оди шетај мори, припадна на сцена на првата песна шок ќе ја мавнеше уште малку и од тогаш на стара слава се шлепа покрај сите со песни баба ми што може да ги испее и појма немам до кога само. Се поужасна и поужасна е.... :fubar:

А Маид да го вратат во финале кога ќе стигнат ако не |( .... Едни ќе се потат другиве ќе си се ладат... Ама тоа е.

И спорд мене најголема грешка што не може никој од нив да се истакне им се менторите кои како музички потковани луѓе, не знаат песна да им изберат. Покрај сите можни песни на светов овие ги одбраа . :clap:

2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Инаку, зашто се отвори тема за Аднан да ве просветлам :rofl: :
    http://www.youtube.com/watch?v=ExfVisnuyBA
    Ова ли е победник на шоу од ваков тип?
    Уствари па, од вакви шоуа скоро никој не успеал.
    Ноне прво, направи еден албум, после 2-3 песни и нигде ја нема.
    На Бугарскион идол што беа нашиве Тарабунов, Дарко Илиевски и еден чинам Бојан се викаше :?: освен Дарко што ќе се појави чат-пат негде другиве во земја пропаднаа.
    За нашион Идол муабет да не праам, направија Виктор и Кико 2-3 песни, другиве по една и се заборавија.
    Некоја посветла точка од М2 што излегоа Ламбе и Елена, и од онаа емисијана со Вучиќ Влатко Лозановски.
    Од српскиов Јас имам талент исто никој.
    Кога ќе видиш од Ѕвезде Гранда најубаво поминаа. :D

На prettyliar и Elennaa им се допаѓа ова.
  3. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    3.163
    Јас мислам дека треба веднаш да и се најми еден преведувач на Емина затоа што кутрата не разбира кинески упс македонски. Па мене навистина не ми е јасно како не и беше незгодно да каже дека од целиот "реферат" што го кажа Даниел дека само зборот талент го разбрала. Глупача. |(

На Chica.Loca, mileystar, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  4. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Немојте толку лошо за Емина,ќе се расплаче кутрата.... :roll:

На mileystar, Purrinn, Golden и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    ^ од лигавње не од друго, мора да изглуми со таа устата како од оса касната,преантипатична жена.
    Инаку девојки го пропуштив оваа вечер шоуто не го вратија Маид? Некој друг вратија наместо него и повеќе нема шанса?

6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    На Adi888 и Paradox им се допаѓа ова.
  7. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Е па вака, прво да ви кажам дека и ова ќе биде наместено како и се друго. Нема да ме чуди ако победи оваа што ја вратија зш малава се подаде очигледно :) Вечерва беше катастрофа буквално сите, ние поубаво ќе испеевме ;)
    Емина се преправа глуми но се покажа како одличен ментор, им дава песни на кои народот се пали и гласа. А ова со Даниел не беше дека не разбира, туку предходно тој и рече дека не ја слуша кога му кажуваше за евросонг и као сега јас не разбирам што кажа :D Жирито супер беше вечерва таман критикуваа.
    Маид го вратија ќе видиме што њ пеење, а Фифинела и Алекасандра катаатрофа.
    За Даниел е ризик да пее песни од Тоше добро рече Кристина, сепак Желјко му ја дал намерно заштон Тоше му е вечна болка и му ствара комплекси и ден денес :!: Се на се сите се испозанесле, треба да се спуштат и да престанат да носат црни хеланки и црни кожни јакни сите ко да им купиле на кило па ајде сите :D поззз

8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Реално да гледаме на работите, Докторите можат да го сјебат Даниел најмногу.
    Остајте настрана кој пеел, кој не пеел, кој е убав а кој е за една вит лента, во групата Доктори има 5 дечки, а Даниел е сам, гласовите од публиката го имаат финалниот збор, собравте ли два и два?
    Со самото тоа шо Докторите се 5, значи гласаат речиси како за 5 луѓе а се само 1 заедно....
    А па душа ме боли кога ќе ми текне и на женската четворка кои се ужас, освен Вања црвенокосата, има глас стварно, ама со оглед дека се група, Вања извини, не ве бива, со сила убавина не бидува. Или тука се бидува?! :^)

Во врска со случката со Жељко и Даниел, луѓе сме, грешиме, не верувам ама ич дека нешто намерно кажал Жељко, на крај и се поправи човекот. За Жељко си го сменив мислењето, мило ми е, пошто цел живот го обожавав и него и песните негови, убави ми се едноставно, значи човекот е пристоен и културен, дава критики на место и пази што и како збори за разлика од Кики транвајот, глуп е како трактор, па и вика да го оставела Кристина менторот да си ја вршел работата, абре за тебе работа бекстејџ со Снежа само, врска немаш од подучување на млади таленти и изведување на прав пат, со правилен избор на соодветни песни за нив!

На ludoto19, mileystar, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.256
  10. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    На an4ii и Adi888 им се допаѓа ова.
  12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Значи Тамара, цело време поминува на стара слава. Еднаш испеала убаво и сега ќе ја влечат, до крај. |(

И што е работава бе, песни од 1D и од Бибер, бе. :D :fubar:
    Додуша ми се допадна како испеаа Доктори.

Ми се допадна песната на Алекса. Заедно си пеевме. :dance: :rofl:

На ivana63 и tessie им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    101.516
    Искрено си мислам ,можеби е најдобро за вакви натпреварувања ,да не постои ни Твитер ни фб ни форуми.Многу е грдо кога ќе се изначитам гадости и копање по карактерот.Како на пример за Даниел,бил ваков и таков,чекал автобус и се гледал дали некој ќе го препознае,па не бил добар човек(се прашувам од што гледаат луѓево,сигурно завртиле некоја тарот карта).Единствено со право може да му се замери што навистина животот во странство премногу влијаел на него,значи мора да се потруди,да зборува кратко и јасно.Имаше и коментари дека не го разбрал жирито што му зборува ,јас не мислам така,знам дека разбра ама едноставно не умее да возврати.Се сеќавам и Александар беше таков во операција...луѓево очекуваат да слушнат нешто коректно и прикладно.За талентот не сакам да зборувам и се сложувам со коментарот на Кристина дека ваков вид на песни,како сношти што ја испеа едноставно не можат да го покажат во вистинско светло.Мислам одличен беше ама не можам да го заборавам како пееше во предквалификациите.
    Харис искрено не го ни приметив,блед и не знам на што се вади.
    Илма премногу укочено иако совршено си ја донесе песната.
    Тамара некако ми е испогубена целата,никако да ја убоде вистинската песна.
    Лукијан коректно си ја донесе песната.
    За групиве, патем Доктори беа одлични, мене многу ми пречи што се групирани.Мислам секој треба да си дојде до израз,ако им било до група,ќе се појавеа уште на почетокот како ромите и завршена работа.На пример Вања,која го носи целиот товар на 4Y,И не е фер со гласовите се прави нелојална конкуренција.Кај 4Y и Доктори на нивно конто одат по 4-5 гласа.Или H2O,кои имаат голема подршка од LGBT заедницата.
    Алекса солиден беше иако кај мене предизвикува некоја иритација не умеам да објаснам зошто.
    Маја по мене има специфичен карактер и глас со песок.Не можеш да ја шаблонираш и етикетираш.Како и да е испадна.
    Александра повратничката,освем што е многу привлечна,и знае да флертува со камерата не гледам некој икс фактор во неа.
    Бркович,навистина ги контролира гримасите,има јак вокал,кај неа мислам дека игра факторот на среќа.Не можам да ја замислам како победник.
    И Снеже да ја спакуваат и по ДХЛ да ја вратат дома.И тоа мешање српски и македонски во иста реченица. :x

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.418
    Допаѓања:
    125.433
    Ајде и јас да си кажам за синоќешната емисија.

Мило ми е што испадна Маја. Женава нема распон на гласот а и даваа песни кои треба да имаш 5 октави распон на глас да ги испееш.
    Даниел, нека не глуми многу, и нека се извади веќе од газот на Јоксимовиќ. Има дечкото глас, има харизма владее со сцена ама брате претера. Жељко па жељко, мислиш дечко му е, прва љубов. Полека малку.
    Мене фаворит ми е Илма. Девојчето пее, растура. Нема песна која не може да ја испее. Се гледаше дека има температура, и си остана достоинствена не се вадеше на таа карта дека е болна. А да не зборувам дека песната ја испеа перфекција.
    За Фифи нема да ме чуди да дотурка до финална емисија. Има голема подршла од ЛГБТ заедницата, мада сношти ме потсеќаше на Бој џорџ.

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Оној првиот, Лукијан мислам дека беше, најдобро испеа вчера. И Даниел беше феноменален, за разлика од претходниот пат.

16. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Даниел - Испеа убаво, звучеше многу како свој, дури не ми ни текна на почетокот дека песната е од Тоше. :tmi:
    Многу ми се допадна, браво за него !!!

Но !!! :!: Преку глава ми е од споредбите со Тоше. Не дај боже некој да испее негова песна, а да не се рече: Тоше е незаменлив, не можеш да се споредуваш, бла бла. |(
    Дај бе луѓе, за песна се работи !!!
    Па, и Перчоли кога запеа сите не воодушеви, некој сметаа дека е болна копија, глупости... И Чола и неговите обожаватели не се навредија од извонредните изведби на Перчоли.
    А, за Тоше дека не е меѓу нас, се зборува вака. Кој колку сака некого се гледа додека е жив, а откако ќе умре некој сите зборуваат се најубаво. Синкир ова научно откритие е. :^) Затоа велат старите, ако сакаш сите да зборуваат се најубаво за тебе - умри.

Тамара - Зошто Кики како нејзин ментор не ја сноси одговорноста ? Туку се усрами од сите критики, одговорноста ја фрли на неа. Па, цело време се зборува како била светски глас, па дајте песна да го чуеме тоа !!!
    Дали Тамара има толкава способност или стварно го уништуваат девојчево, веќе не знам.

Лукијан - го тролам некако, не ми беше впечатлив како лик, ама сношти беше прекрасен. Навистина ме изненади, се покажа во најдобро светло.
    Емина ја коментиравме негативно, ама како ментор најмногу се покажа. Браво.

Александра - Кој воопшто гласаше за неа ??? Се покажа во ужасно светло, докажа дека местото не и е тука !

Фифи - Го пишувам со големи букви, зошто во монотоната вечер, само тој ме раздвижи. Уживав во настапот, мислам дека му беше најдобар досега. Жена заробена во машко тело, не му е лесно, но на сцена вртеше-сучеше, сите ги надмина.
    Нема некој посебен глас за пеење, ама како појава целокупно е интересен.

И многу ми е жал што сегде се фаворизира Даниел, а Фифи се игнорира. И Фифи е наш, греота е да правиме делби. Па, повеќе од Србите има подршка, отколку од нашите. Срамота е.

На hermosa и Lella им се допаѓа ова.
  17. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Даниел одличен како и секогаш!
    Мене лично Младен, кој испандна, ми беше речеси на ниво на Далиел т.е во финале мислев дека ќе бидат заедно....
    Фифи и Маринела се сварно неверојатен спој и нетребало да ги спојат, но ете со нив сум заради што Фифи е македонка. Исто така забележав и дека Фифи пее многу почисто од Маринела.
    За останатите најпрво ќе искоментирам дека беа далеку полоши од првата вечер...
    - Тамара се извлече преку двата круга незаслужено т.е со првиот настап, кој да бедеме искрени и не беше толку добар колку што го направи жирито со коментарите.
    - Докторите беа добри и ми се во топ 5,но не ми се допаѓа што многу ги прават да личат на One Direction.
    - Александра Б.- добро испеа, полошо од минатиот пат... И морам да напоменам дека стајлингов и е катастрофа.... На сите уствари... Не само на неа
    - 4U- со самово име ми се антипатични, некоја цело време фалшира, најдобро пее таа со црвена коса.
    - Харис- дефинитивно не е за Бибер да пее. Просто не му одговара. Гласот не му е дооформен, а пее интонациски точно заради апсолутниот слух.
    - Илма- прв пат ме разочара со изборот на песна, кој воопшто не и лежеше. Стајлингот, повторно ќе кажам, катастрофа...
    - Маја- добро испеа, но некако песните без живот и беа.
    - Александра С. нема глас, ама има ци*ки т.е сценски настап.
    - Алекса П. - супер испеа, но не подобро од минатиот настап.
    - Лукијан- нешто секогаш ми фали во неговата изведба...
    Мислам дека ги искоментирав сите.... :bow: За стајлингот мислам дека веќе се изјаснив, беше катастрофа, а исто и шминката :)

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vetre

vetre Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    Прво ќе прашам што му беше на Жељко со она "матерњи језик", некој од нив двајца многу се збунил, само кој, се надевам ќе видиме наредниот вторник. Кога сме веќе кај Даниел и Жељко и третманот што го добива Даиел, јас мислам дека Жељко многу се фокусира на Даниел, па затоа другиве двајца му испаднаа уште во старт, ама ќе почекаме да влезе и Маид па ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Иначе не го гледав цело шоу вчера, успеав да ги фатам само Даниел и Илма, зашто само за нив двајца беше штама :D , нејсе и двајцата ми се допаднаа како пеат, ама сепак навивам за Даниел. За другиве нема да коментирам ништо зашто стварно не ги слушав убаво. Ај позз до следниот лајв

P.S. Знае ли некој кога ќе ги стават аите видеа или целото шоу?

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Вчера не успеав да искоментирам за сите поединечно но,еве сега ќе кажам. :D
    :inlove: :inlove: :inlove: Даниел-Значи песната ја отпеа на свој начин и мене многу ми е се допадна.Мислам дека се излишни сите споредби дека не смее да пее песни од Тоше па дрн дрн јариња.Нормално дека никој не може да го замени Тоше наш но,зошто да не ги пееме неговите песни.Со тоа ќе го оживееме споменот за него.Ова го кажа и Даниел а,ептен се согласувам. :bow:
    Тамара-Многу арогантна беше со тоа okej,hvala.Работава не замарај.Затоа и мило ми е што Жељко така и го спопика.Мислам ќе заплачеше.Во врска со песната многу лош избор не и стојат такви песни дефинитивно.Мислам дека се вади на стара слава од првата аудиција.
    Илма-Бркче ипол има. :lol: Некако сите песни ми ги пее исто и мислам дека се дигна во облаци.Мене искрено повеќе не ми е фаворит.Некако не покажува емоција и затоа не ми се допаѓа.
    Александра Б-Мене кај оваа не ми се допаѓа што прави многу чудни гримаси како пред колење да е.Инаку ми се допаѓа како пее.
    Александра С.-Оваа е просечна и не ми е за X Фактор.Ми се допаѓа што знае сите негативни коментари да ги прифати како што треба.Мислам дека од жирито малку претераа тоа што се чуделе како се вратила и тоа.Невкусни коментарите им беа.
    Харис Чато-Детево уште му мутира гласов и не ми се допаѓа како се претстави,дефинитивно такви песни не му одговараат.Инаку вака ми се допаѓа како се однесува и ептен ме изнервира што сите почнаа на фејзбук да пишуваат статуси оние напаленине Биберки:Haris,grevu pesnata na justinco pesnata mu ja unisti.Bruko edna!Тикварки едни ова е само шоу за забава они мислиш Харис им го ставил Џустинот на клада. |(
    H20-Овие беа подобри од минатиот настап но,не ми се за овде.Немаат X Фактор според мене а,Фифи дефинитвно има глас во споредба со онаа Марианела.И луѓето претеруваат што цело време ја вреѓаат.
    4U-Освен црвената и другата најмалата во групата пее некоја друга сама?Онаа плавата си се шлепа а,не пее соло абе гајле нема.Мислам ако црвената беше сама од овие ништо немаше да биде а,она каде каде ќе успееше повеќе сама ако беше.
    Доктори-Мене ептен ми се допаѓаат овие и двата настапа им беа супер.
    Алекса-Па океј ми е симпатичен,харизматичен и има глас но,минатиот пат беше подобар.
    Маја-Искрено многу лошо испеа за разлика од минатиот пат но,нема некоја емоција според мене барем јас така мислам.
    Лукијан-Океј ми е но,нема харизма и некој посебен глас.
    Во врска со стајлингот немам коментар.Фризурите им се ко сарми на сите,или евентуално на турлитава личат што знам јас. :?:

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Леле, нашле да се споредуваат со светски х фактор. Ало, Кристина 100 пати воочува проблеми од технички аспект кои се поише пропусти него проблеми и оние светски се.

Најдебилна работа на свет ми е вакво гласање, јасно дека се прават пари и дека е малтене наместено. треба стручно жири со акцент на стручно.
    Кристина ми е најреална до некаде, имаше најмногу работа со приплесканине групи и види што успеа да направи. Другиве од жирито катастрофа. Во прв момент, они по мене се најмногу виновни дали ќе биде добро или не.

Емина ми е како кобила во фацата, жената нема везе од животот. Како можеше на Харис таква песна да му даде, јас што мислам дека местото не му е таму не би му дала толку лоша песна а не па ли она. Алекса ми е турен за простор да пополни и женски да му се трескаат од земја иако не е многу убав. Лукијан ми беше супер, фино си испеа, фин настап и би сакала во рок варијанта да го видам.

Кике е педер. Значи воопшто не застанува позади своите он се нашол да ги критикува. Ако толку не му се свиѓала на Тамара песната што не ја убедил за друга, мислам ја пушташ да се бламира. Александра искрено ме плаши кога ќе направи некоја фаца, сценскиот настап и беше катастрофален, гардеробата ко баба пред пензија.

А Жељко треба да си го чукне главчето што не е у ред со неговите кандидати. Маја ајде де, ама Младен беше штета што излезе. Јас Даниел ич не го бендисувам, ама за наши простори има одличен капацитет.

4u се симпатични ама само две ја носат песната, на другиве треба ептен да им се погоди. Докторите беа добри иако можеа и подобро. Н2О искрено ми беа врвот на вечерта, се гледаше дека уживаат и мислам едни од ретките беа. Фифи вади супер глас, ама Маринела ми е никаква.

Таа што се врати којзнае што се направила да се врати, никаква ми е, никаква. Среќа им текнало и Мајд да го вратат да не се бламира продукцијата.
    Се на се, никаква вечер.

На TheKiketoo, Edie.S и Hipster им се допаѓа ова.