X Фактор Адриа (Сител)

Discussion in 'Серии и емисии' started by Primadonna, Jul 5, 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 vote(s)
    74.1%
  2. Доктори

30 vote(s)
    4.2%
  3. Лукијан

26 vote(s)
    3.6%
  4. Маид

110 vote(s)
    15.3%
  5. Тамара

20 vote(s)
    2.8%
  1. Primadonna

Primadonna Популарен член

Лукијан во новиот спот на Емина многу ми личи на Justin Timberlake :o

2. tessie

tessie Форумски идол

Лукијан - Искрено не знам што се` уште бара тука. Одамна помина фазата кога слух и глас беа доволни. Навистина дечково не остава никаков впечаток, дури во бут кампот го приметив дека постои. Не знам чуму толку форсирање.

Маја - Не ми се допадна ниту на првиот live ниту сега. Се гледа дека имала потенцијал но требала да го негува со време. За жал.

Даниел - Коректен беше, но нц, навикната сум на многу подобри изведби од него. За тоа во врска со Жељко, целосно се согласувам со нена.

Тамара - И онака веќе одамна ми е антипатична, па уште вчера како му се испонаша на Жељко, како да е некоја со врски пикната, па не смее критика да и` се каже, не смее да и` се наложи што да пее, таа морала од срце да ја чувствува песната за да се согласела да ја пее. Алоо, леташ.

Александра Брковиќ - Пее-растура. Не ми се допаѓа како ја облекуваат, сама кога си се грижеше за имиџот на настапот, многу подобро изгледаше. Не ми пречат гримасите. Ако и` помагаат да ја извади таа гласчина која ја вади, најмал проблем.

4U - Ова не е група, ова е Вања пее, другите се шлепаат. Девојчето им ја вади цела група, нот фер. Таа па Катерина што плачеше кога ќе ги вратеа дома, не можам да ја слушнам, не можам да го чујам тој прекрасен глас кој не заслужуваше да испадне... |(

Другана Александра - Повеќе е за гледање отколку за слушање. :lol: Поубава жена одамна немам видено.

Доктори - Океј се, има многу добри гласови во тој состав. А и интересни се за одреден дел од публиката. Девојчиња ги сакаат...солидни.

Харис Чато - Многу ми се допаѓа како се однесува. Мил е и забавен, но не по цена да биде дрзок и некултурен. Може да држи лекција за однесување на многу таму кои се скоро двојно постари. Глас, има, но се`уште му мутира, не се знае што ќе излезе од тоа. Во првиот live ми беше мнооогу подобар.

Алекса - Не ми е нешто посебно. Не пее лошо, ама како што реков оваа фаза е далеку од онаа каде што беше доволно да пееш добро и да имаш слух. Како и Доктори-ве, го сметам за фаворит на одреден дел од публиката.

H20 - Не беа лоши. Со оглед на нивните потенцијали, добро го покажуваат она што го поседуваат.

Шо и` беше на Емина синоќа? Се` нешто не и` чинеа, само нејзините добри беа, јеа рајт. Искрено ја замолувам да престане со она „не разумем македонски“ не е интересна, го кажа 2.000 пати. Звучи националистички и ружно. Ние од екс ју просторите си се разбираме, не за џабе толку време една држава сме биле. Све друго што ќе слушнам ми е фолирање. |(

За она со „матерњи језик“ ништо чудно и Даниел да се збунил. Затоа што со истата матрица има и македонски текст.

3. tea4e

tea4e Популарен член

Групата на Жељко искрено беше најдобра,а почнаа од таму сите да ги исфрлаат.
    Маја беше предобра,искрено не очекував да испадне и не требаше.
    Даниел како и секогаш најдобар.Жељко додека го има Даниел во негова група не му треба ни Маид ,ни никој. Се знае дека Даниел далеку ќе стигне и затоа со право Жељко толку се ангажира за него.

Групата на Кики е добра ама овој како ментор повеќе им ја утнува работата отколку што им помага. На сите три ,ајде четири се сега,песната им беша права утка. А тој се извлекуваше дека тие сами си ја одбирале песната. А зошто си ти ментор ако не ги исправиш таму каде што грешат ?
    На пример,со случајов со Тамара,потполно се согласувам со коментарот на Кристина, или менторот не си ја врши работата како што треба и и` одбира погрешни песни или некој ја насочува погрешно. Вчера Тамара не се покажа во најдобро светло,ама очигледно е дека песната не беше за нејзе.Нејзе повеќе и лежат балади,смирени песни и тоа успеа да го покаже на аудицијата.
    Илма беше добра,многу подобра од минатиот пат,ама можеше и повеќе.
    Александра Бркович испеа добро,има јак глас,ама сепак за неколку емисии мислам дека ќе лета.
    Александра С. -Како воопшто влезе понатака ? Како ? Вчерашниот наспап со еден збор и беше катастрофа. Незнам и кој воопшто гласал за нејзе за да се врати...Очигледно се провлекува на убавина. |( Ама ајде вчера се извлече со тоа дека немала доволно време за да се подготви. |(
    Дефинитивно Кики како ментор не се ангажира многу за девојкиве,на пример песните на сите им беа голема утка.

Групата на Емина- Харис има добар глас,ама незнам зошто толку Емина го споредува со Џастин Бибер,песни негови ,стајлинг негов...
    Алекса минатиот пат беше многу,многу подобар.Вчера беше онака просечен,песната не беше за него.
    Лукијан беше добар,подобар од минатит пат.
    А Емина ме изнервира кога се напраави госпожа која разбрала само талент од тоа што го кажа Даниел. |(

Групата на Кристина -Единствено Фифи и Маринела вчера ми се допаднаа.Понатаму отидоа по заслуга на Фифи,прво подобар вокал од Маринела,а после затоа што е македонче. :D
    Доктори вчера за прв пат ми беа добри,очигледно дека Кристина премногу ги форсира и ги споредува со 1D. Нормално дека ќе одат понатаму кога се петмина,а се сметаат како едно.
    4U од почеток ми се антипатични ,лигави.Кога беа во дуел искрено мислев дека тие ќе испаднат а и очекував ама ништо,се извлекоа.Сепак нема да протуркаат многу,уште неколку емисии и чао.

Стајлингот на сите им беше ужасен! Од кандидативе па се до водителките.
    Треба под итно стилистите да се сменат! Што беше тоа со девојките ? Кренати фризури,пердуви,фустани како на рака да ги шиеле,чипки... :puke:
    Па и Емина таа фризурата што ја имаше,како прасе да ја лижело. :lol:

mileystar, Someonespecial and tessie like this.
  4. Silver.E

Silver.E Популарен член

7 години живеев во Охрид, во Струга поточно, измеѓу Охрид и Струга де (на Мислешево изгледа мислеше). :rofl: :rofl: :rofl:

А, Каролина во жириво, како не го забележала нашиов талент ??? |( :x
    А, сега се лигават по него. :fubar:

(Иначе се гледа дека има многу трема и е начисто збунат, ама сепак супер си пее) :clap:

http://www.youtube.com/watch?v=KT4SH4yYHBU#t=122

5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Нема ништо да коментирам за изведувачите затоа што сите беа тука некаде.Некои ми се допаднаа повеќе како испееа како Даниел,Илма,Доктори и Фифи (Не Х2О :!: )
    Маја искрено не ми беше фаворит но сношти испеа подобро него претходниот пат а и песната и беше подобра но сепак еден мора да испадни а кога ќе размислам подобро таа што испадна него 4ју или некој друг.Искрено не ми остави некој Wow впечаток.
    Ауу ауу, боже.. не мислев дека ќе направат толкава утка со стајлинзите и со шминките.УЖАС..Оценка 0,брзо да ги сменат.Само Алекса беше добар и до некаде Даниел(за стајлингот збоувам,секако)..другите :Down:

Даниел не поздрави нас од фан клубот.. :D :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Lolo5 likes this.
  6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Лукијан, Харис, Стефан и Алекса во спотот се појавуваат само во клубот, овој е друг дечко - танчер.

7. manja666

manja666 Популарен член

^^^Да не го забележала неговиот талент немаше да сними негова песна. Убаво од неа што сепак на некој начин соработувала со него, сигурно останале во контакт после тоа шоу, е сега пак нема обврска и она да го гура Даниел и да му прави кариера.

Daydream likes this.
  8. Mariia05

Mariia05 Истакнат член

Значи се до точка се согласувам со тебе, баш тоа што е го мислев е тоа што си го напишала :D .

Инаку јас мислам дека оваа Александра што се врати толку ја искртикуваа што директно и кажаа врати се од кај што си дошла :x
    А Жељко што рече ако не се врати Маид јас ке се откажам од X Фактор многу ми беше глупаво.. он го исфрли Маид и сеа ќе се откажува ако не се врати :x

9. Gioia

Gioia Популарен член

Реално катастрофално live show!!!
    Почнувајќи од лошиот избор на песни,па повторно стајлингот! Абе Цаци Паковска ќе мора да им ја испараќаме нека не зафркаваат! Среќа Даниел не ми го уништуваат,не го пудросуваат многу и добра облека му бираат! Абе има он огромен х фактор-тоа оделцето како му стоеше на камера,какви движења прави секоја чест! За пеењето одлично,коректно без имитација и на свој начин,иако мислам дека најдоброто од себе уште не го дал-допрва стиже! :D
    Баражот испадна брука невидена! Клои Кардашијан овај Александра е тотален очај,освен што е преубава друг квалитет јас не гледам! Тамара тотално искочи препотентна, не сака да прифати критика а тоа е лошо! Не знам,сите ми беа у бледо издание,никој не ме воодушеви,сепак Маја ја не би ја избркала пред 4U од проста причина што пее поубаво од сите нив заедно јес да зариба вчера со песната на Цетинскиа ама ја би гледала каде е потенцијалот!

10. Anisijaf

Anisijaf Активен член

Не сум фан на Xfactor но го имам слушнато Даниел како пее,па за него навивам...воопшто не гледам Xfactor :|

Lolo5 and Agrona like this.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Silver негова композиција е од Каролина Не се враќаш

http://www.youtube.com/watch?v=bks4CbFKRgA

12. an4ii

an4ii Популарен член

13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Ај да искоментирам и јас. :D
    Се согласувам дека не беше баш добар изборот на песни, и стајлингот на повеќето беше утка.
    Даниел најдобар како и секогаш, совршен беше. :inlove: За пофалба е како предобро ја испеа песната на свој начин, без да го имитира Тоше. :bow: И ме изиритира тоа на фан страната, стварно ептен претераа со тоа за мајчиниот јазик. Мислам, на секој може да му се случи лапсуз, и ми се допадна што Жељко се извини после за тоа. И дај више Емина нека поднаучи македонски, само талент разбрала, јаооо... |(
    Илма беше супер, и Докторите и Алекса исто ми се допаднаа, а и Лукијан овојпат супер испеа, подобар беше од претходниот пат. :)
    Тамара имаше погрешен избор на песна, мислам дека повеќе се истакнува со балади, во стилот на Адел, како на првата аудиција, а и искрено почна да ми станува антипатична со однесувањето.
    Х20 беа интересни, ме размрдаа :D. Добар им беше настапот, енергичен. Се согласувам дека Фифи, не дека е македонче, ама стварно подобар глас има од Маринела.
    На Харис исто не му беше погодена песната, не ми се допадна како се претстави.
    Настапот на Маја беше добар, подобра беше претходниот пат и не очекував да испадне.
    Александра Брковиќ ми е онака ок, не земајќи ги во предвид гримасите и ужасниот стајлинг... има ептен моќен глас иначе.
    Другата Александра мислам дека е најслаба овде, не заслужуваше да ја вратат. Добро што и Маид ќе го вратат, иначе ич немаше да биде фер. Мило ми е за него. ^_^
    Снеже и Уна во бекстејџ како се глупираа, леле... А Славко и мене ми беше поинтересен од оваа сегашнава водителка. :D

14. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Xарис чато ја уништи буквално песнана,чекорине ко робот ги играше ич не ми се допадна,може има нешто глас ама ко бебе ми е,+ гласот уште и му мутира....сакам да испадне во следниот настап :devil:
    според мене фифи има многу подобар глас од маринела,може скоро во секоја песна да го искомбинира а маринела некако ко затната да пее..мада не им обрнувам внимание на другиве пошто даниел ми е врв и гласам само за него.

туку шо е работава со водителката? :puke:
    таа ко прво незнае да збори ко да дрмнала цело шише ракија па после се останато.утна едно 10 збора тоа акцентот под 0 и е :?: очекував да биде ептен јако ама испадна баш ништо....какви водители има низ србија а они што одбирааат....бруки.

15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Прво се послав од смеење од досетливите коментари. Па каква твитер заедница, нека дојдат да ја проверат фемина заедницата да видат што е објективност, хумор и сатира. :D :D
    Накратко од мене
    1. Стајлинг 90% промашен во целост и индивидуално кај изведувачите и водителите. Премногу трепки, шминка, хајлајтери, циркуски одела, новогодишни елки, кожњаци....
    2. од фор ју плавата, нема пуштено глас откако се оформија.
    А таква моќна, убава и јака песна, тие наместо да грмнат , да ја испеат, ја раскажаа и тоа со воздишки. Се гледа дека Кристина многу работела со нив, на усогласување ,аранжман и слично, ама затоа што сфатила жената дека мора да импровизира и да измислува новитети, иновации и сл.. Освен онаа со црвенета коса...другите...се раскажувачи, а не пејачи.
    3.Тамара- тоталка ме разочара. Воопшто не ми се допана однесувањето а уште помалку пеењето. Штета што ми беше во топ 3. Сега е некаде после крајот.
    4. Секако Даниел, не само затоа што е МАкедонец, туку некако од него добивам комплетен пакет аранжман. Олл инклузив, што би се рекло. А искрено, некако и како да посакувам да не победи.Нека оди да крај ама не мора да победи. Кусо нека е мини морисот. Посакувам да го уловат добри продуценти. менаџери, издавачки куќи па да биде како што треба. Впрочем и како што кажа некоја феминка погоре, од балкансиве шоуа, победниците никаде ги нема. Нит кариера нит песна, ништо....
    5. И , ако се фатиме за метерни језик на Жељко (кој очигледно се збунил) и нереагирањето на Даниел (кој очигледно спремајќи се за на сцена и не слушнал), што да кажеме за СИТЕЛ телевизија со доделена национална концесија, да пренесува шоу во кое се зборува на странски (српски јазик),а не се ни потрудила да има симултант превод на македонски?????????????????!!!!!!!!!!!!!!.
    Многу често се има случено , да е подобро и да го нема преводот, отколку на пример Миланка Рашиќ да симулира Оскари. НО тоа е недопустливо. Ако не беше на српски шоуто, туку да кажеме на пример на Турски, како ќе беше....?
    Српски није наш матерни језик....(ова не е за Жељко и за Даниел, ами за Сител, )
    Па на на крај, ете Снеже :puke: и онака не ја бива да Прича Српскију... па нека зборува барем таа на македонски.

Едит- Постов требаше да биде краток, ама ко се распишав... :lol: :lol:

x-MajaEsposito-x likes this.
  16. the1975

the1975 Активен член

од овие групите сите треба да испаднат оние четирите воопшто не им одгпвараат гласовите и само се обидуваат да бидат нешто ..водителите се катастрофа облеката катастрофа :puke:

ова треба да е пример за женски бенд и ова се вика талент а не овие нека не се трудат џабе да копираат

http://www.youtube.com/watch?v=GkgEWxigB18
    http://www.youtube.com/watch?v=uHdNVFTSr_w
    http://www.youtube.com/watch?v=k26PPyVOKj0

и оној малио што пеј од џастин полош и од него е треба да испадни едноставно не спремни се сите :x

prettyliar, beliver and Primadonna like this.
  17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Ајде и јас да кажам збор,два за моите импресии од вчерашните настапи.
    Сума сумарум,стајлинг на натпреварувачите..катастрофа,ама затоа Кристина Ковач блескаше :)
    Разочарана сум од Тамара,на аудицијата преубаво ја пренесе емоцијата на песната Don't you rememmber,и сеуште е присутна на стара слава,поради тој настап.Девојката е природно убава,добро не толку убава,симпатична е,и остава впечаток на драга девојка.Ама по синоќа,таквото понашање не и требаше.И нека престанат да ја шминкаат толку,со шминка некако грда ми е :D
    Харис Чато,антипатично дете,и не разбирам зошто е толку форсиран.Просечен е,и не знам која е целта што се обидуваат да го идентификуваат со Џастин Бибер?
    Докторите,во ред беа,енергичен настап.
    Групата 4you,или јас немам слух или не знам што е проблемот.Значи само Вања пее цел време,и уште едно девојче,не знам како се викаше,другите две како статуи.Посебно Катерина.Не знам прво кога ја исфрлија зошто толку цмиздреше,кога и сама е свесна дека не е за таму.Во глобала досадни се,и сметам дека не им е местото таму повеќе.
    Александра Секулич,слика без тон.Девојката ми е преубава,енергична,знае да се снајде на сцена,ама глас..подпросечен,онака за запивка со гитара под ведро небо,со добро друштво,може да пее :D
    Лукијан,ми е многу симпатичен,и баш ми се допадна синоќашниот настап.
    Алекса,иако има просечен глас,сметам дека многу далеку ќе дотурка,на карта убавина,од причина што сите тинејџерки веќе се заљубени во него :) и го гласаат ,и единствено му лежат балади за пеење.
    Х2О,воопшто не ми се допаѓаат.
    Маја,има доста специфичен глас,но некако многу е пасивна,да не речам досадна.
    И секако нашиот Даниел,добар вокал,харизматичен,сметам дека го има тоа нешто икс фактор,што се бара таму.Само во иднина нека кажува фала на коментарите доволно ќе биде,онака со филозофирање само се бламира и на крај ништо не каже.

И за крај,коментар за водителката Ана(мислам оти беше).Значи преубава ми е,природна,симпатична и шо е најбитно,спонтана.Се гледа дека не се однесува шаблонизирано,во согласност со претходно дефинирано однесување на сцената :)

LittlePinky and aways like this.
  18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Овај не е Лукијан :) Алекса Стефан и Лукијан се во диското кај шо играт во спотот, поќе ги нема. :)

19. Nephertiti

Nephertiti Истакнат член

Стварно го претераа со Жељко, не мислам дека човекот намерно згреши,а што е битно, после тоа и се извинил. Јас мислам дека поголема замерка треба да и се даде на Емина, ова и е вторпат да напраи ваков лапсус, како може бре да не разбираш јазик кој е 70 посто сличен со твојот. КОКОШКА :@ :@
    Предлагам да си купи еден речник. А за Даниел немам коментар, најдобар си е :) :)

20. alekce83

alekce83 Популарен член