X Фактор Адриа (Сител)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Primadonna, 5 јули 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 глас(а)
    74,1%
  2. Доктори

30 глас(а)
    4,2%
  3. Лукијан

26 глас(а)
    3,6%
  4. Маид

110 глас(а)
    15,3%
  5. Тамара

20 глас(а)
    2,8%
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    91.940
    Ауу исто и јас многу ме нервира дајбоже побргу да излезе :D

2. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    612
    Ако веќе морам да бирам меѓу Маид и А.Секулич сеакако би гласала Маид да се врати и мило ми е што е така,но единствената замерка за продуцентите на шоуво ми е што некој се враќа на 3 гала вечер а други веќе испаднале и имале веќе по 3 настапи... некако не ми е јасно,башка ми смрди нешто тука...рекоа ќе се враќа 1 кандидат сеа искочија 2! Сумљиво! У секој случај ок е Маид што ќе се врати само што кај него мислам дека нема простр за трансформација, он е тип на пејач за песни од Чола и такви некои народњаци( што одлично ги пее не негирам)..ама ај ќе му дадам шанса на дечкото со оглед на тоа какви пропалитети вегетираат у шоуво! ;)

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Како што пишаа погоре, ова не е евровизија.
    Не одрекувам дека Даниел има талент. Баш напротив. Илма, Даниел и Маид ми се фаворити, неможам да одделам еден, сите имаат огромен талент и заслужуваат победа, ама мерак ми е бар еден од нив да победи. Како и да е во х фактор поентата е да победи најдобриот, а не натпревар помеѓу држави. Мене ова ми изгледа многу детски и наивно, сакам Даниел да победи зошто е од Мк а јас сум Македонка, а другите нека испаѓаат само за Даниел да има шанса.
    Но како и дс е, секој си има различно мислење и различно го сфаќа натпреваров.
    Gioia Јас разбрав уште кога.беа испаѓањата дека 2 ќе се вратат, само незнам како ја вратија Александра која не пее туку грака и зошто Маид да настапува дури во следниот лајв.

4. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    ^^ Добро може погрешно се изразив,како и да е нека победи најдобриот :)

5. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Ги прочитав сите мислења за Маид.

Убаво што си го сакате Маид,ама утре кога тој ке победи,а Даниел ке изгуби (секако дека Даниел е подобар од Маид,тоа е очигледно) е тогаш не плачете.Вие си сакавте така и така и ке биде.
    Да беше толку добар немаше да го исфрлат него туку некој друг.

Значи,на крајот ке победи некој безвеза како Маид.Секогаш е тоа така,за жал.

На sara3, Seashell31 и Gioia им се допаѓа ова.
  6. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Абе толку никој не приметил колку се добри и посебни Јана и Лука, па ја враќаат таа Секулиќ :@

7. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    И јас сакав тие да се вратат. АМАН, ја мразам ова Секулуќ :@

8. jessicaalba7

jessicaalba7 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Ова е Емина? :o
    http://puls24.mk/2014/Puls24/Elena/01/16/sudii-porano/sudii4.jpg

9. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869

Не мора да значи,ете на Американскиот уште од почеток се знаеше дека ќе победат Алекс и Сиера,како и на ланскиот британски кога победи Џејмс Артур.А како што гледам најголема конкуренција во моментот се Маид и Даниел.Илма ќе лета уште малку,ви гарантирам :)

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    91.940
    Дајбожее Илма да лета што побргу .Девојчето има талент ама има многу одвратна фаца и неубаво понашање неможам да ја гледам :D
    ова е само мое мислење ве молам не ме плукајте после тоа тие што ја обожавате Илма :)

11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    38.354
    АПЕЕЕЕЛ, се замолуваат ,,подредените,, во продукцијата барем во следниот Live да и отстапат простор и можност на Катарина од 4you да ги искаже и покаже своите пејачки способности, затоа што до сега во ниту еден миг тоа не го видовме, доколку ги има такви...
    Брука, од километри се гледа дека девојката се ,,шлепа,, покрај останатите девојки и стварно не знам како и самите девојки не реагираат на сето тоа, затоа што девојката од Хрватска(заборавив како се викаше) пее прекрасно.
    И уште нешто, за менторот Кристина, кога навистина знае да даде критика на место, да каже што и смета, што и се допаѓа кај секој од кандидатите, зошто не дава Катарина да запее?

На Sunshine88, Gioia, Ilinaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  12. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    ЕЕ ајде де, па уште и се кара се буни со другите членки во групата нејзина.. :devil:

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Даниел едноставно НАЈДОБАР, најубаво пее, има добар карактер, скромен е, има талент за на сцена.. Има многу „познати“ македонски пејачи што не можат да се споредат со Даниел. Очигледно е дека ми е фаворит :D .. Илма убаво пее ама во последниов LIVE не испеа баш најдобро. Исто сакав да кажам за 4U од групава само Вања најубаво пее, таа мислам дека ја држи групата за понатаму и групава изгледа како само Вања да пее со нејзини придружнички, Катарина или како и да се вика таа со плава коса до сега има 2 live а неа ја немаме слушнато како пее.
    Сега се враќа и Маид, да убав глас има, но ептен ме нервира не знам ни јас зошто, ама ете... :worried:ilent:
    Да не коментирам за сите натпреварувачи одделно и за жирито мислам дека само ќе се повторувам.

На Seashell31 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Даниел не дека е наш ама НАЈДОБАР е.Од причина што има се што е потребно за да биде победник на ова шоу (иако не е можно македонец да победи).Од харизма,вокал,лепота,однесување на сцена.Туто комплето :lol:
    4U-Тука само пеат Вања и Теодора.Овие двете ништо.Добро таа со омбре фризура или каква и да и е мислам дека пееше соло на првиот live.Ама,Кристина абер нема.Ниту пее соло ниту ништо.Можда само отвара уста искрено мене не ми изгледа дека она пее.Затоа сакам да испаднат. :@ Тврдам дека ако беше Вања сама тоест ако пееше соло овие одма ќе отпаднеа.Бидејќи само она ги вади. :!:
    Едит:Сакав видеово да го споделам со вас.Главното е од 1:48.
    http://www.youtube.com/watch?v=tNchk4jtuw0

15. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Маид воопшто не го гледам како конкурент на Даниел и баш ми е сеедноо што се врати ,зашто Даниел е светлосни години испред Маид во однос на многу работи да не објаснувам... ,нема ништо против против Маид иако гестот со микрофонот воопшто не ми се допадна ,бидејки на таков начин не може да го иастакнуваш гласот или со завивање ...При тоа да наглесам мислам дека треба да се престане да се потенцира од некој дека за Даниел се навива само зашто е Македонец тоа не е точно ,Даниел мене ме освои како Даниел со сите негови карактеристики кои направија да се издвои од таа толпа таму на таленти а верувам и сите останати ...,а не како Даниел Македонец ...неможе ти да натераш некого да го сакаат само затоа што е Македонец...

16. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Секоја наредна емисија ќе менуваат водител или како ќе биде? :?:

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Не е Евровизија драги мои, но за жал така самите го прават со зајадливи коментари. Отиде нашето „братство и јединство“ со Југославија. Не, „Не разумем македонски“, не „сад чемо да идемо кај Снеже“. Па ич да не вклучуваа Македонци во проектов... фала.

На Gioia и Ilinaaa им се допаѓа ова.
  18. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    169
    Исто мислам како ке се ближи крајов на х фактор ,ке почнат да го потенцираат националното

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас да бидам искрена воопшто не сакав Маид да се врати и воопшто не го сакам.

Јас навивав за Милош, и премногу криво ми е што не влезе дечкото. Мислам дека баш Милош ќе беше конкуренција на Даниел, а не Маид. Милош е веќе изграден пејач исто како Даниел. Не направи ни една грешка со пеењето, а и најмногу почитувам личности како него и Даниел приземјени, фини, културни, прифаќаат критика, човечни, свои, изградени личности целосно. И навистина жалосно за тој дечко што не му се даде шанса за понатаму. Дури сега гледам дека Емина направи катастрофална грешка со изборот. Ни Лукијан е како што треба, нит тоа детето кое ми е преодвратно, нит пак Алекса. Требаше Милош да влезе прв од сите тие.
    А Маид кога го гледам мене лично ми се превртуваат цревава. Најискрено. Дека има талент не можам да негирам, иако и тоа тек ќе го видиме на следната live вечер зашто не се знае кога ќе излезе на сцена и кога ќе пее во живо како ќе биде и колку ќе се истакне. Ама како појава, како личност, кога ќе почне да збори, да се фали, не можам да го гледам, ми изгледа на препотентно и самобендисано човече. Ама ќе видиме, можеби грешам, не викам не, иако ретко сум згрешила ваква проценка па макар била и на телевизија. А дека му е конкуренција на Даниел, не верувам, мислам дека се сосема различни, единствена конкуренција на Даниел е Илма. А и ако не грешам во порценката брзо ќе летне како Перчоли, зашто публиката не сака такви како Маид, сезнајковци и најдобри во својата глава. Жељко го процени него уште претходно затоа го избаци. Ама ќе видиме како ќе биде.

На sweet-cherry, Dennings, Ilinaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Абе и мене Маид не ми се допаѓа,ме иритира,ама факт е дека има јак вокал,знае да се поврзе со публиката,има искуство со вакви шоуа и луѓето ќе гласаат за него.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.