Па не може да заборавиме каде живееме. За жал. И јас не сакав да се врати Маид, човекот не помина понатаму, немаше потреба да го враќаат, нити него, нити некој друг. Влегува два настапи покасно што не е фер спрема другите. Воопшто не му е реална конкуренција на Даниел, во смисла на пеење и појава, туку е конкуренција во смисла на гласови и националност. Нели, на крај се на тоа се сведува. Даниел не мора да победи, веќе се докажа, само сакам да го гледаме на што е можно повеќе лајв вечери. Победниците на вакви шоуа не секогаш имаат изградено кариери потоа, баш обратно.
Aјде ке го ставам настрана тоа што Маид повекево ги иритира ,барем околу мене повекето ,ама тоа да го ставиме на страна ствар укуса ,, еве за вокалот да кажеме го има ,но кога ги пее песните не дава личен печат на нив туку се труди да го долови оргиналот ,тоа е едно а друго не верувам дека е сестран и дека може нешто добро да испее странски хит некако не ми ми се уклапа неговиот лик за тоа а ниту неговиот вокал RainBow јас сум милион посто сигурна дека Даниел има највеке гласови од публика ,али ми е драго што тоа не го кажуваат кој колку гласови има
^^ АХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХХАХАХАХХА Извинете за офф топик ама стварно неиздржливо е пукнав од смеа
LilBaby ме изнасмеа со сликата, фала ти, да си жива и здрава! Инаку оваа Секулиќ, таа што ја вратија подоцна, можеби нема некој посебен талент, но има изглед за на сцена, ми изгледа како типична балканска "певаљка" на која мажите се палат заради изгледот, нешто во стил на онаа Сандра Африка (немојте веднаш да почнете со коментари за споредбата, но посоодветна споредба не ми текнува во моментот). Исто така не гледам логика во тоа што ги враќаат и Секулиќ и Маид, вака подоцна. Ајде да кажеме дека е во ред тоа што ги вратија, не требало да испаднат такви таленти, бла бла, но барем да имаат и тие да имаат настапи во живо и да можат да испаднат, исто како останатите. Сосема е не фер, спрема професорот и Маја кои веќе испаднаа... Но, шоуто и онака е безвезе, организацијата е катастрофа, како што веќе спомнав, почнувајќи од изборот на водители, изгледот и на натпреварувачите и на менторите, како и целата неогранизираност, техничките грешки...
Го гледам рекреативно,и знам дека ако кажам дека Даниел не ми е некој којзнае што,ќе почнат мислења од типот,"ти нормална си?",ама веќе си кажав. Незнам што толку фама дигате стварно околу Даниел и Маид,мене ми е се тоа искрено безвеза.Туку,ајде,Македонче е па сеа го сакаме сите,зошто направи мал бум на првата аудиција.
Таман ќе се решам да пишам мислење во темава за настапите на учесниците,доаѓам и налетувам на некои постови па вака некако реагирам и се премислувам. Кога читам дека Маид има х фактор и е некому фаворит. Спојлер Кога налетувам на пост од типот-аww Алекса колку е сwадок и Лукијан и Доктори срцки најубави Спојлер И на крај добивам ваков нагон кога ќе читнам коментарчиња на патриотчиња кои расправаат за јазикот. Спојлер И така.
Мара фрли меракот на некоја од овие. Не верувам дека со гласот ја освоиле, барем она знае да процени што чини во однос на вокални можности. Ахх Маричее те бендиса некоја, а а http://www.kurir-info.rs/marija-serifov ... ak-1181429
Не го гледам редовно,само во почетокот додека траеја аудициите,потоа ми се здосади. Даниел убаво пее,но само кога пее на англиски, но кога пее на македонски,некако чудно ми звучи,ама не треба да замеруваме за тоа,бидејќи тој 3 години не пеел воопшто и затоа имал проблеми со пеење на песни на македонски јазик,нели(така прочитав некаде по интернетов). Само се нервирам зошто Фифи ја ставија да пее заедно со Маринела,кога Маринела врска си нема од пеење(барем мене не ми се допаѓа како пее).Маринела некако како да ја засенува Фифи,никако Фифи да дојде до израз,а сигурна сум дека Маринела се проби понатаму поради тоа што нејзините се познати, па жирито поради тоа и попушти. Подобро ќе беше Фифи сама да пееше,повеќе до израз ќе дојдеше нејзиниот глас.
Мене Даниел ми е фаворит Едноставно има талент, однесување, карактер.. а и одамна ја доби подршката и љубовта од публиката. И како што видов на фан страната на фб, Даниел има најмногу лајкови 180К+. САМО НАПРЕД ОДИМЕ ВО ФИНАЛЕ!
Во финале одиме, но не и на победа. Овој Маид сега го гледам, односно му гледав настапи и може да знам зошто толку го зборувате и коментирате? Го знаете од претходно од босанските шоуа или не?
Мене на Тамара гласот ме потсеќа на Тејлор Свифт. Најверојатно треба да пее такви песни или во стилот на Аделе На претходниот настап не можев да ја слушам, толку одвратно ми звучеше А и поубава е без шминка
Аха...да како не...после ке коментирате 300 дена,па ке оговарате,па ке плукате по некој.......Абре Македонци.