X Фактор Адриа (Сител)

Discussion in 'Серии и емисии' started by Primadonna, Jul 5, 2013.

?

Кој е вашиот фаворит за победа?

1. Даниел

532 vote(s)
    74.1%
  2. Доктори

30 vote(s)
    4.2%
  3. Лукијан

26 vote(s)
    3.6%
  4. Маид

110 vote(s)
    15.3%
  5. Тамара

20 vote(s)
    2.8%
  1. vetre

vetre Истакнат член

Па по тоа колку што можев да слушнам од видеово, одлично пее и народни песни, што личи на комплетен пеач. Да збориме реално мислам дека сите останати кандидати повеќе влечат или кон поп-рок или кон народни, никој нема златна средина, ама ќе треба да почекаме некој лајв кај што ќе им дадат народњаци да пеат па да видиме кој какоќе се покаже, ама мислам дека Даниел би можел во сите жанрови да пее

2. donnalia

donnalia Популарен член

Изгледа дека навистина снимањето е завршено и на анкетата која ја водеше Жељко Јоксимовиќ на твитер имаше еден коментар од некој
    MARKO PETROVIC 12. januar 2014. at 10:42 REPLY
    Zasto se lozite, jos pre mesec dana je snimljena emisija u kojoj vracaju Aleksandru. Nejasno je zbog cega uopste loze narod da glasa kad je vec produkcija odlucila?

3. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

http://www.youtube.com/watch?v=NPITuY8Y7XE
    Даниел ја пее Није љубав ствар :o Браво за Жељко што му допуштил ;)
    Инаку за ова дека епизодиве биле снимани па сеа ги даваат, не ми се верува, зошто тие од продукцијата нема да погаѓаат за кој/а најмногу ќе се гласа за да се врати назад во шоуто :D Така да, ми нема баш смила ова :P

GordanaL, Viktorijaaa5 and Ammy.Lee like this.
  4. nikiiii

nikiiii Популарен член

Како бре веќе поминато кога ова се случува во живо, луѓево одат, земаат карти за настапите во живо.
    Нема шанси да е поминато и да е снимено од предвреме. :?:

5. Ilinaaa

Ilinaaa Истакнат член

Значи љубоморни луге кај нас ако не му направат сплетки на Даниел каде ,како може да биде завршено снимањето кога на фб страницата на х фактор се делат карти за следната лајв емисија и финалето го најавија дека ке биде три дена во Белградска арена ,тоа се само глупости од некои љубоморни луге кај нас кои сакаат само да му наштетат на Даниел за да не гласаат лугево кај нас

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Какви глупости, снимени биле емисиите. |(
    Не смеат да прават такво нешто, ќе им ја земат лиценцата.

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Да беа снимени емисиите, како ќе можешe Жељко да одгoвара на коментарите и критиките од твитер за матерни језик, одма после првите реакции т.е твитови?

За некои работи може се знае уште од одамна кој ќе влезе, како за Александра, али дека се снимени однапред мислам дека не се.
    Ова рекла казала, еден кажал на друг нешто, третиот си го префорумилисал, е страшна работа.
    Остајте малку трачеви на страна, гледајте и уживајте, а не сите како некои стринки тетки се фатиле за трачевите, кој со кого се скарал, наместено, ова е она е.
    Има време, ќе гледаме до крај па ќе збориме тогаш кога ќе заврши, пролеттва вајда.

Ilinaaa likes this.
  8. Feodora

Feodora Популарен член

Нема шанса Даниел веќе да е прогласен победник и дека веќе се снимени емисиите.
    Затоа гласајте! :!:

Како прво уште од летото тие знаеа (Даниел и Жељко) дека ќе прават концерт во Охрид за Водици? :?: :D Или пак Жељко како ја знаеше веднаш реакцијата на фановите на Даниел за мајчиниот јазик, па што се извини?
    Само ајде тоа е, такви сме ние, некој ќе спомне, ние одма ќе поверуваме. :worried:

Ilinaaa likes this.
  9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Даваат на страната на х фактор карти, ама прашањето им е кој ќе биде гостин пејач на третиот лајв, пробај ама многу тешко да погодиш. :?:

Feodora likes this.
  10. Roxana

Roxana Истакнат член

Денес во Струга главна атракција се Даниел и Жељко :)

Иначе за муабетите погоре - нема врска.
    Не може да има ’лајв’ ако веќе е завршено.
    Така да, гласајте си :)

11. Lella

Lella Форумски идол

Како нема врска. Секако дека има. Според мене и Маја и Младен се поквалитетни од Маид. Братов сега комотно ќе си влезе во третиот лајв, додека другите ќе се мачат да одбираат песни, да вежбаат да пеат. И + ако веќе правиме споредба Секулич - Маид (не вокално) тогаш Александра има многу малку време да подготви песна, а овој дури од дома си гледа, му велат дека се вратил и си влегува на третиот лајв. Како да ги преспал првита два.

Сега ќе речеш публиката го сака. Арно, нека си го сака, ми е гајле, ама жирито ја има моќта да одлучи кој оди во лајвовите. Тој не го избра Маид, а ја избра Маја, што значи дека е подобра од него. И сега излегува: Маја отпаѓа, а веднаш после неа влегува Маид. Која логика. :^)

Жељко направи правилен избор кога не го избра него, бидејќи мислел дека другите тројца се подобри од него. За разлика од Кики, кој ја пушти Илма, и сега таа веројатно ќе победи што не е во ред. (Каква кола ќе вози, какви песни ќе прави, каква кариера....?)
    Ама во тој случај веројатно нејзе ќе ја вратеа. Прича без крај.

За никаде е шоуто, не знам ни зошто воопшто имало бараж, како да малку ќе зависи се’ од публиката во лајвовите. Тие што ги избрало жирито, тие нека одат понатаму. (Иако и јас бев на почеток да се врати Стефан :$ )

Нека ви е фаворит, никој не ви брани. Само сакав да кажам дека ако некој е форсиран, тоа е токму Маид. Да беше така, поарно ќе ти е да си излезеш во куќата на судиите, па после кога ќе те врати публиката упадни на третиот лајв. Безвезе. :|

Едит(Малце офтопик од тоа што зборувам) - Гласањево не верувам дека е коректно. Штом рекоа дека демек биле изедначени гласовите од баражот, тогаш можат комотно да си играат и со останатите гласови. :(

12. Primadonna

Primadonna Популарен член

Незнам од каде тие информации дека шоуто е веќе снимено,тие што одат да гледаат одат во празна сала?Абе ајде.Имам познаници кои беа на првиот live.

Инаку Маид нема шанси да победи,можеби во последните 4 ќе остане ама да победи нема.Неможе да се споредува со Даниел,а и да се каже дека му е силна конкуренција.Човекот нема глас за странски песни па единствено може да изведува песни од типот Чола,Цетински и компанија.

А Харис во вторник напоље,колку иритирачки глас има,како на нос да пее.Се чудам како успеа до овде.

13. Seashell31

Seashell31 Популарен член

И јас истото го зборував за Маид,ама мене ме направија наивно детенце што мисли дека ова е евровизија.

Lella likes this.
  14. Golden

Golden Популарен член

Нема теоретски шанси да е овa веќе снимано.Да не планираа Даниел и Жељко концерт во Охрид на 17 уште пред 2-3 месеци.Глупости во боја. |(
    Порано го сметав Маид за конкуренција на Даниел но,не повеќе.Од причина што Маид нема некој глас за странски песни барем ја не сум го видела во такво издание.Даниел може да пее и англиски и домашни песни но,повеќе му лежат англиските.Далеку ќе дотурка Маид,до првите 5,4 но,толку нема никакви шанси за победник барем според мене. :)
    А,ова Илмето мене ми е страшно антипатична и едвај чекам да искочи.Сите песни ми ги пее некако на ист начин и се она најпаметната и најталентираната.Некако ми се дигна во облаци. :?:

Gioia likes this.
  15. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Добро,на Катарина,плавата девојка од 4U,мислат некогаш да и дадат соло дел да испее ???
    Еве 2 настапа до сега,јас не ја слушнав соло,цело време е пратечки вокал.Мислам..сосема е јасно дека не знае да пее,ама да се вади целата група на сметка на црвената девојка,Вања или како и да се вика,ептен не иде.Со кој памет ги гласаат не знам.
    Штета што физичкиот изглед преовладува над вокалните способности..

16. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Calm Down peopleeeeeeee !!!!!!!

само кажав мислење за тоа што ми кажаа, без напади pls :P
    инаку за лајв-от и мене не ми се верува дека е снимен више :D меѓутоа judges houses се снимани летово што значи првичните аудиции биле претходно снимани, а лајвот-сеа :D

17. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Следниов live Чато или 4U надвор! Доста им беше...

Dennings and doutzen like this.
  18. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Моите прогнози за испаѓање од шоуто испаднаа точни како и влегувањето на новите двајца кандидати. Можеби Маид е суетен и арогантен и не ви се допаѓа ( и на мене не ми се допаѓа) ама тоа незначи дека нема да биде јак помеѓу првите 3ца во кои јас ги сместувам Доктори( 99% ќе победат девојчиња секаде по балканов се луди по нив) Даниел ( мојот фаворит) и секако Маид ( но комент сеуште).
    Сметам дека и детето не треба да биде во наредните вечери како и девојчето Илма има време и простор за нив понатака иако досега непотребно влегоа и зафатиа две места кои заслужено можеа сосем некои трети да ги добијат.

19. Barbica

Barbica Популарен член

Па нели Доктори имаат поголеми шанси од другиве со оглед на тоа дека се петорица и им е зголемено гласачкото тело автоматски со тоа?

Кажуваат ли некаде кои песни ќе се пејат во вторник

20. doutzen

doutzen Популарен член

богами да