X Фактор Адриа 2015

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Snow-Queen, 15 јануари 2015.

1. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Баш убаво ми пееа сите што испаднаа вечерва. Освен Нина.

На one_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Е тоа ти е, а ќе останат оние ко магариња што се дерат. (Ич не сакам да навредувам, ама премногу е |() Да ми се исуши устава со прогнозиве, ама веќе предвидливи се премногу.

На Victorian, Viktorijaaa5 и mileystar им се допаѓа ова.
  3. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Искрено жал ми е што испадна Давид , добар вокал и сепак е наш и не заслужи како до сега за сите 2-2 беше а сега сите против Давид !

На Mahidevranfan, Victorian и kjukli им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Јас мислам дека Ива и Аднан и Тарик ќе бидат во финале а можеби и наш Боби :D

На Femin4e.mk и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас не разбирам што гледаат во овие Аднан и Тарик? :?: Баш ми е жал за Давид, бар да оставеа публиката да одлучи.

На Lella, Femin4e.mk, srhsejbsk и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Аднан и Тарик глупиранции во боја,групичка за девојчиња под 13 години :D:D

На Lella, srhsejbsk, rhcpfan и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Па сигурно и само девојчиња ги гласаат.. Страшно еј, и сакаат ова да биде шоу на висина на светските, абе не ме смејте. :rofl:

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    @kjukli мила ни останува да се смееме баре тоа е убаво :D и голем + од овој х фактор :lol:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Предосеќав дека Давид ќе испадне коа кажаа со кој ќе ја пее песната за спас.
    Наместо публиката да одлучи, Масимо во свои раце си зеде, глупости.|(
    Али како така, како смее и оваа година Македонец да победи, брука ќе биде.Давид може во уста да го носи Антонио со гласот, и ива и 9контрол па и хајвеј трио.Не е фер, не е.

На Lella, srhsejbsk, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    17.945
    Воопшто не ми е криво што отпадна Давид. Некако многу извештачено и неспонтано ми се однесуваше, особено во последно време. А и неговите настапи не ме воодушевија нешто посебно. За Милан е друга приказната затоа што ми беше еден од фаворитите покрај Боби, Амел . И заборавив да кажам дека бојс бендовите ми се скроз безвезе. Незаслужено ги форсираат.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Овој твит што го прочитав вечерва најмногу се поклопува со моето мислење за отпаѓањето на Давид вечерва :@
    http://i.snag.gy/z99yW.jpg

На Lella, mileystar, rainbowec и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Оваа година најголеми шанси за да победат имаат 9 control, иако мене искрено не ми се допаѓаат. Ако не победат тие сигурно ќе бидат Аднан и Тарик.
    Давид не заслужи да си оди. Одлуката требаше да ја донеси публиката, а не Масимо.
    Ова шоу на учесниците му носи само едногодишна слава и ништо друго. Потоа ги оставаат сами да се снаоѓаат. Јас искрено не се сеќавам кои се се натпреваруваа минатата година.

На Victorian и kjukli им се допаѓа ова.
  13. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    Јас мислам дека Амел има најголеми шанси за победа, а и навистина човекот растура со пеење. И многу ми е жал што испаднаа Милан и Илија, сношти беа одлични :|

На Victorian, Rose96, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Давид излегол а бееееееееее (facepalm)(facepalm)
    не го гледав ама сигурно испеал феноменално, ееее како го исфрлија ѓубриња.

На foxcrime му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не знам што се чудите што жирито го исфли Давид,кога одлучија еден вонсериски вокал како Јелена да се стави во раце на публика,стварно не знам зошто е чудно.
    Не ми е мило што Давид испадна ама повеќе бев за Highway.Можеби не се вокално толку добри ама мене ми се баш талентирани.
    За Милан ми е жал најмногу,не сфаќам зошто него не го гласаат а Ива ја гласаат цело време кога девојчето врска нема од пеење и само некои лесни песнички бира? Што е проблемот,глуви ли се луѓето?
    Нина одамна требаше да си излезе,за Илија онака ми беше,дечкото се покажа како маж а не како Антонио :D Човечки е да се плаче ама оди таму зад сцена после исплачи се..
    Ако победи Ива или Аднан и Тарик,не знам стварно што да кажам а така изгледа ќе биде...
    За Боби секоја чест,Давид страшно ме изнервира што по втор пат песна од Тоше на српски немам коментар (facepalm)

Еве еден твит на кој се згазив од смеење :rofl:
    ,,Iva ima prepoznatljiv glas i zato treba proci..pa I Ekrem Jevric ima prepoznatljiv glas sto ne znaci da ume da peva #xfactoradria''

На babyblond, Victorian, skorpija123 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Peticija - Vratimo Milana Bukilica i Davida Temelkova u x factor. (група на фб)

Оф боже (facepalm)

На Lady Phoenix и littlevampire им се допаѓа ова.
  17. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    90
    Не ми е толку криво за Давид, колку што ми е за Милан. За Давид навивав дека е наш инаку неговото однесување ми е многу некако вештачко. Детето мош си е такво, ама не знам, не ми се свиѓа. Боби е еден до најдобрите вокали, иако освен тоа нема многу други квалитети, да ме извините, малку ми стои како прост, ама за пеење - растура! Не знам зошто Милан не го гласаат, особено после онаа песната Ко лијана, ми беше фаворит. За Нина мислам дека постојано и бираа лоши песни кои не и дозволуваа да ги истакне своите вокални способности. И за Илија ми е криво, некако неговиот глас ми е помил и емотивен од оној на Антонио. Highway trio иако немаат кој знае какви гласови, ми се чинат онака доста талентирани, и донесуваат добра енергија. 9 Control ми немаат врска, ама најголеми гласачи на икс фактор се девојчиња па нема да ме изненади победа на оваа група. Единствено Фарис ми е симпатичен, оние другите се ќутуци, а особено оној што најмногу се форсира, многу ме нервира. Ова шоу губи смисла, бидејќи личности што стварно имаат и глас и икс фактор како Јелена, Данијела, Милан и други испаѓаат поради тоа што публиката главно се тинејџерки. Онаа Ива нема врска значи, само такви некои лагани песни пее, да и дадат некоја вокално попредизвикувачка нема да знае уста да отвори, хаос! Аднан и Тарик се зезанција помалце, интересни се, но немаат некој јак талент.

Навивам за Амел, Боби и Highway trio.

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    Многу ми е криво за Давид, значи ептен ми е криво, за разлика од Боби он е доста по симпатичен и поубаво се изразува, одлично владее со јазиците, на сцена се понаша пристојно а и во гласовните способности стварно и двајцата се врв, а Бoби ко малце прост и наивен ми е ама во пеењето Р-А-С-Т-У-Р-А, и покрај тоа што ме нервираше понашањето на Давид тоа со текот на времето ке се сменеше (ви текнува Кајмакоски како се понашаше на почетокот, а како сега? по една година работно искуство? тоа форсирање kaј Давид ќе опаднеше, маската полека ке ја снемуваше и ке искочеше само квалитетот на детето) али тоа е..кај може македонец пак да победи на XF па што ви е на вас тоа е брука..

На Lella, littlevampire и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  19. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.668
    Допаѓања:
    29.441
    Ај и јас да прокоментирам малце.
    Самиот факт што направија две вечери за гласање ми е булшит, е и чисто направено ради правење пари да бидеме реални, и сосема е нефер.

Во однос на излегувањата единствено мило ми беше за Нина, затоа што девојката не е доволно вокално способна.
    За Давид, Милан и Илија и мене ми е искрено криво, сите тројца ми беа интересни на свои начин и убаво пеат, ама реално ете Давид го ценев повеќе ради тоа што е од тука, инаку мислам дека и не би го преферирала. Милан ми изгледа како многу мила личност, се гледаше дека многу емотивно ги доживуваше работите, а Илија има доста специфичен вокал.
    Магдалена и Ива некако ми немаат никаков впечаток оставено, досадни ми се и не заслужува ниту една од нив да победи, ниту да оди во финале
    Амел е одличен, квалитетен глас, нема што да се коментира.
    Боби искрено пее и растура, и се надевам дека ќе го видам во финалето, мене ми изгледа како на многу скромна личност.
    Антонио има убав глас реално, ама досаден ми е...
    Аднан и Тарик ми се некако лабави, не ми изгледаат премногу посветени и заинтересирани.
    Highway ми се некако интересни, поуникатни ми се од 9 Control кои што се типичен бој бенд. Ми се допаднаа последниов лајв, ама кога ја пеаа онаа евровизиската, многу лошо ми звучеа.

Како и да е, слабо сезонава.Уште не можам да го преболам Никола што го исфрлија, човече каков талент е човекот!

На eliesaab и rhcpfan им се допаѓа ова.
  20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Овој Амел јас го знам од друго талент шоу на времето пред повеќе од 10 години на ОБН имаше талент шоу и тогаш со своите 13 години бев заљубена во него.
    Не гледам Х фактор, само на фб ми излезе во луѓе кои можеби ги познаваш Аmel Curic и онака името и презимето ме вратија во детството. Отворив да видам, кога тој на х фактор бил сега. Мислам дека и на тоа шоу беше омилен, и победи на крај.
    еве

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.