X Фактор Адриа 2015

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Snow-Queen, 15 јануари 2015.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.838
    @Offspring исти симпатии сме имале :lol: штом излезе Амел на х фактор веднаш пребарав на фб и јутуб да истрашам кој всушнпост беше он :D
    Паметам шоуто на обн едвај чекав да почне и мислам дека го даваа во недела и моите ми велеа да си легнам порано затоа што другиот ден бев на школо :D
    Го пресулушувам сега од тогаш кога пеел и мислам дека сеуште ја имаа онаа енергија на сцена предобар е :)

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Јас го немав заборавено, кога ми излезе на фб одма знаев кој е. Само не ми беше јасно од кај сега никна човеков после толку време :rofl::rofl:
    Отворив да видам шо е работава вака велешки кажано, кога он да ти бил на овоа сеа :rofl::rofl::rofl:

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Не можам да верувам дека жирито (и некој овде) го нападнаа Давид затоа што бил "феминизиран". Не е праведно кој било да навредува некој друг поради нешто што тој не може да го избере, сигурно човекот не е таков намерно. Знам доста голем број светски ѕвезди кои се повеќе од феминизирани и далеку дотуркале во животот, зошто тоа да биде пречка за Давид. И искрено помеѓу него и Боби секогаш ќе го изберам него. Боби некако премногу ме потсетува на Даниел, се му е промислено за добар впечаток извежбано и нереално и сите веруваат. Исто беше лани со Даниел. И јас го сакав Боби, но мислењето ми се смени кога го видов видеото во кое кажува зошто да го вратат во шоуто (facepalm) од тогаш не го можам и крај.
    Другите сите ми се OK, никој не ме нервира, многу ми е жал што Милан испадна, детето има многу голем потенцијал но не му се погоди менторката.;(

На Lady Phoenix и Ekstaza им се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Го промашив почетокот, не разбирам, оваа недела само една вечер има, а? Како и да е, еве што мислам јас:

Антонио - до крај ми остана просечен, досаден и како да не му е тука местото. Штета, зазема едно место залудно.
    Амел - :bow:
    9 Control - добро се снајдоа. И покрај техничките проблеми, не им беше ова најдобар настап. Мораше и вакво нешто да се случи, инаку немаше шоуво да биде тоа-тоа. Лани исто една од групите се сеќавам дека имаа технички пречки и препеваа. На овие изгледа тешко им е и тоа, ама ај, ок се. Ајде, ќе им простиме зашто не се мргутат.
    Highway - дефинитивно не се за тука. Комотно можеше на нивно место Никола - непреболот да остане. Не се лоши, ама се далеку од конкурентни.
    Боби - се зачудив за песнава. Особено што Даниел лани ја изведуваше, па имаше шанси да го споредуваат и со него. И особено што Даниел, да бидеме реални, имаше комплетни настапи, со кореографија и се', а Боби го има само гласот. Ама тоа ти е квалитетен глас - да биде доволен сам за себе.
    Ива - ... До кога со тралалајки и приспивни песни? До кога? Како се провлече - чудо...
    Магдалена - многу сериозна како за своја возраст. Има добар глас, ама веќе не ме воодушевува како претходно. Порано правеше похрабри избори.
    Аднан и Тарик - и тие не се за тука.

И не им ги сфаќам бесмислениве mash-up-и што ги прават. Треба да се совпаѓаат песните колку-толку за да ги смиксаш или јас сум многу конзервативна, не знам. Само Highway имаа складен mash-up.

Снеже е како маскота, што да кажам веќе. Ама барем личи малку на човек вечерва. А Николина е како од BDSM п*рно излезена вечерва. Невкусно. И таа и стајлингот нејзин.

И жириво оваа година ми е многу млако. Жељко како да специјализирал за стајлинг оваа година, не знам што му е, лани баш стручни коментари даваше.Тончи е тотално без врска, со исклучок на моментите кога знае да даде и нормален коментар. Александра ни малку не е како сестра и' по стручност на коментари, повеќе накај Емина оди. Само Масимо во најголем дел од времето знае што зборува. Иако морам да признаам дека сум среќна што оваа година не се крват и не драматизираат како лани. Фини и културни се.

Генерално тоа е. Ако пропуштив нешто, ќе се надополнам. :bandit:

На Rose96, Sunshine.Sunshine и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.838
    Ајде и јас да си кажам што имам.
    Минатата сезона ми беше премногу интересно да гледам Х фактор ,едвај чекав да дојде недела се ми беше многу поубаво дали натрпеварувачите ми беа по океј незнам ...

Антонио- уште од аудицијата не ми влезе во срце,абе антипатично нешто,па кога го видов како плаче претходната епизода уште толку ми е бљак

Амел- ми е веќе ѕвезда уствари е :D човек со искуство,создаден баш за на сцена ,местото за во финале му е загарантирано -се надевам

9control ептен ми се добра група,се снајдоа дечките сите ми се некако мили,добро се снаоѓаат,не се напнати скоро во сите емисии до сега се покажаа во добро светло.

Црногорците - ми се катастрофални ,абе иритантни ми се со гласот што го произведуваат :D не се за тука,нека си свират таму низ кафичи ,нека бараат тезги џабе се вратија назад :D

Боби - штом слушнав како пее веднаш се потсетив на Даниел и пуштив снимка како тој ја пееше песнава минатата сезона и можам да кажам дека Боби не ми се допадна ич ,мислам дека најнеубаво ми звучеше со оваа изведба

Ива - ох бе лутко една арно убавината ја има инаку :D па и тоа турбанот на главата,очекував дека барем еднаш ќе избере песна каде што ќе викне каде што ќе се покаже малку повеќе

Магдалена - океј,неам некој посебен коментар за неа ,само што ми изгледа како да е повозрасна

Аднан и Тарик - катастрофа ,посебно вечерва (facepalm) се надевам дека ќе излезат

6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Е ама се нанервирав, што му требаше на Боби со оваа песна,ниту му лежи ниту ја испеа добро.ДАНИЕЛ ја испеа стопати подобро....ух/

7. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Лани беше подобро од причина што жирито не ги поддржуваше кандидативе само во еден правец кој им лежи. Ги тераа да бидат различни, да пеат различни жанрови, да се пробуваат во други стилови, да имаат и некаква пожива кореографија. Оваа година сите корења пуштиле во место, сите ги поддржуваат да си останат доследни на стилот. Не знам, како сосема друг концепт да има шоуво. А минатогодишните кандидати не ми се допаѓаа повеќе од овие. Зошто? Затоа што сметам дека овие вокално се поквалитетни и поталентирани. Кога ќе ми текне на Тамара од лани, на Лукијан, на групите кои сите беа катастрофа, на Босанецов (како се викаше, леле, Маид? ама знаеше само на „домашен“ јазик да пее, за разлика од Амел кој му е тотална спротивност), на оваа Маја што оди моментално во етер... Колку ме иритираа, чудо! (Маид ми е исклучок, затоа што го биваше), ама имаше доста луѓе што ме нервираа и беа прилично раштимани. Како експериментални глувчиња беа. Сега се појаки. Дури да не знаеш кој да избереш да испадне. Само Даниел ми беше комплетен на сцена.

А Боби, според мене, супер ја испеа песнава, ама не му е баш во стил. На Даниел му беше. Ама Боби е Боби. Кога ќе пушти глас - грми. Само имам впечаток дека воопшто не се трудат да ги средат нашиве за на сцена оваа година, како сирачиња се, споредено со другиве.

П.С: Честитки за Боби! ;)

Последна измена: 14 јуни 2015
    На rhcpfan, Mahidevranfan и m2m2m2 им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.838
    Охооо ќејфови пред спиење :D Задоволна сум што Антонио и Аднан и Тарик што излегоа :)
    Магдалена навистина се покажа во песната за спас :)

За победник тупувам на Амел , Ива или 9control :)

Останува да причекаме и да видиме што ќе се случува во финалето :)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Ќе прифатам било кој да победи, освен Ива! :envy: :devil:

На pikachy, Lella, rhcpfan и 3 други им се допаѓа ова.
  10. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    Наредниот пат кога ќе почни факторов во 9 ќе се помолам да испаднат тие што го контролираат пошто дефинитивно аут оф контрол се. Однесете му вода на Антонио btw. ааа и онај водителот лани забава што му било средно име или како и да е..мизерија од човек.

11. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Повеќето натпреварувачи од лани се расипале :x
    Ептен му се израдував на Лукијан, срце е :wasntme:

Како и да е, на 21 ќе гледаме едно Несуперфинале.

12. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не ми беше ништо посебно Антонио,посебно на живци ми одеше после плачењето и некако само тој и Ива требаше местата да ги сменат.Сепак многу подобро пее од неа.Девојкава ако победи не знам,тоа ке биде брука и срамота за Балканот.И јас знам да рецитирам ако е за тоа -.-
    На Аднан и Тарик доста им беше до тука.
    Искрено сакам Амел да победи,најкомплетен за тоа ми е,срцка човек :D
    Магдалена растури,единствена се покажа квалитетна.
    9control стандардно добри,без разлика на техничките грешки.:)
    Highway исто така ми беа одлични,уникатни ми се дечките :)
    Боби ми беше добар,не беше толку лош ама реално песната не му легна нешто,сепак супер.
    Ива ужас невиден,од лесни по лесни песни бира кај што повеќе се зборува тоа само за неа.Не знам зошто ја гласаат и никогаш нема јасно да ми биде :@(facepalm)

Сеуште жалам по Никола а и по Јелена.Исто мислам дека оваа година има поквалитетни пејачи каде каде.Кога ке ми текне на оние лани..Лани единствено организацијата беше мнооогу подобра од оваа.

13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    не е фер што тарик и аднан излегоа баш се кул и нешто невобичаено ама вчера сигурно не им е бил денот ....

На Femin4e.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Не знам зошто Боби ја пееше Counting stars. Се разбира дека ќе го споредуваат со Даниел. А, Даниел беше далеку подобар. Плус, има толку многу други песни, зошто пак би се пеела истата. Како ова да е 10 Х Фактор, па нема веќе песни за пеење.
    Аднан и Тарик ми беа тотално безвеза, добро е што дотука воопшто дотуркаа.

Фаворити ми се Боби и Магдалена.

15. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Мило ми е за Боби, но мислам дека нема да победи а и не типувам да победи- нема ништо освен моќен глас. Најправилно ќе биде ако Амел победи и мислам дека така ќе биде. Иако нема да ми биде жал и 9control да се пласираат високо :inlove: (женско штачеш). Ме изнервира што Ива влезе, буквално ништо не покажа за време на натпреварувањето. Антонио требаше да влезе наместо неа :|. Исто и Магдалена ми е супер! Само мене ми се чини дека оваа година некако пребзо завршија? Лани знам повеќе време се влечеа сега 4 лајва и ај финале, не е во ред :shake:.

16. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Од финалистите, најкомплетен натпреварувач е Амел. Добар вокал и многу добри сценски настапи. Исто така, Мгдалена е предобра за нејзините години, просто и се воодушевувам.
    Меѓутоа најверојатно ќе победат 9Сontrol, зашто се бојбенд хахах, сите девојчиња за нив гласаат.
    Ива не сакам да победи. Има специфичен глас, но сепак нешто фали, има подобри од неа.
    За Боби ми е многу мило и многу ми е интересен, но нема да победи. Иако има многу убав и моќен глас, нема доволно гласачи.
    Мои фаворити оваа година се Highway. Најблиску се до типот на музика што ми се свиѓа, различни се, а и талентирани. На многу не им се допаѓаат, па затоа веројатно и нема да победат, ама за мене се најдобри.

17. Kimora

Kimora Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    1.036
    Дефинитивно Амел заслужува да победи.Има прекрасен глас и секоја негова изведба досега е за пофалба. И нашот Боби е многу талентиран,кој и да победи од нив двајца ќе биде заслужено.

На rhcpfan и pikachy им се допаѓа ова.
  18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Амел треба да победи искрено.

На rhcpfan, minikaa#, Kimora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Боби прекрасен ко и секогаш а Магдлена ме разочара, песната ја утнала

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Гледам дечки гледам и јас да не му недостигав на некој :lol:...
    Вака фаворити ми беа Тарик и Аднан и Боби бидејќи испаднаја Тарик и Аднан ми останва Боби и вечевра бригираше на сцена држам среќа одиме кој победа пак :P