X Фактор Адриа 2015

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Snow-Queen, 15 јануари 2015.

1. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Бендов воопшто не ме импресионира, досадно монотоно |(

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.311
    Оффф, Жељко, зелко една! Луѓе, не знам дали некој го запази настапот на Жељко. Прво песнава му е... Ај да не го коментирам за песната, и така не слушам баш балканска музика (со некои исклучоци, во кои не е музиката на Жељко), ама настапот? Му доаѓа типкава, го отвара послужавникот и KINDER SURPRISE! Играчка - синтисајзер на која Жељко го има солото на својот живот!

Боби беше добар, нешто како проблем да имаше на почетокот, секако, не бива без проблеми, нема да биде тоа-тоа. А овој X-Factor многу песни од Тоше се пеат, лесно може од глава да им се акне на луѓево (на Давид веќе му се случи тоа, Боби си го бара...)
    Магдалена - не знам, од толку песни на светов најбезвезни за живи настапи да се бираат...
    9 Control - добри се они стандардно, само не знам со песниве што е...

Се читаме подоцна пак! :hai:

3. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    х-фактор се чисти глупости пола и повише незнаат да пејат,судиите си се полнат со пари.

4. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    346
    Мои фаворити беа Аднан и Тарик, сеуште не ми е јасно зошто испаднаа :(
    и сега секако нашиот Бобче:)

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    ШТО ИМ Е НА ХАЈВЕЈ ДЕЧКИВЕ БРЕ?
    пууу ово било ОРГАЗАМ!
    :inlove:

На rhcpfan му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Мене пак целава сезона ми е досадна. Цело време се трудат да направат нешто интересно, некое шоу, ама џабе, не им успева.

Оваа сезона и кандидативе не им се нешто баш, ама како и да е мислам дека Боби нема да победи.

На Lella, Someonespecial, Sfera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.363
    Гласаме за Боби.Само напред царче :muscle::rock::inlove::inlove:

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Се согласувам со Теа, вторава сезона далеку поблед впечаток ми остави од првата. А и некако ми се чини како пребрзо да ми помина, особено лајвовите :?:

Иначе омилени ми се 9 control, Амел и Боби :inlove: ќе ми биде драго било кој од нив да победи.

На tea4e, Lella и Sfera им се допаѓа ова.
  9. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.311
    Highway - ова ли е легендарната Do I Wanna Know од Arctic Monkeys? Лелеее, што ќе правам што ич не сум во тек со новава музика. Како и да е, добри беа, иако дечково има доста чуден глас. Мислам, си има длабок глас и тоа е убаво, но на моменти не звучи пријатно, можеби поради тоа што нема контрола баш над својот глас, ама во секој случај можеби најдобар настап до сега од нивна страна.

Ете ја Ива пак со жалопојките нејзини. Сега разбирам зошто не пуштала глас, малку во ганглија ме удира кога ќе запее со полн глас. Не, не и не. Не обожавам женски вокали, јас си сакам машки глас само да слушам, жени многу крештат, а кога не го прават тоа се само досадни.

Амел - ... Тоа е тоа. Ако победи - заслужено ќе биде.

Се сложувам дека оваа година беше некако подосадно. Побрзо помина се', за разлика од лани кога ги гледавме постепено низ секоја етапа како минуваат. Сега како само да избрале, како да кажам, полупроизводи и тука ги презентираат и ги претвораат во готов производ. Немаше суров талент оваа година, ако ме разбирате што сакам да кажам. Сепак е талент шоу, а не шоу во кое доаѓаат да се натпреваруваат искусни или школувани гласови. Како и да е, бидна...

Е сега, овој дечково од групата што водителски ја „менуваше“ нашата Снешка (патем тука некаде се на интелектуално ниво), ме интересира како е тој помалку феминизиран од Давид, на пример, бидејќи сите таа маана на Давид му ја најдоа. (Инаку мене и Масимо ми е феминизиран, ама дали тоа го прави помалку вреден како уметник?)

На Quincy и m2m2m2 им се допаѓа ова.
  10. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Навистина. Оваа сезона премногу брзо „летна“. Мислам дека минатата сезона траеше со векови. :lol: Како и да е, гласам за Боби, неговиот глас е извор со енергија и емоции. Не е ништо полош ниту Амел. Напред момци!!! :party::dance::d::*:

11. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ланската сезона ја пратев од почеток а оваа не, ама оваа година има далеку поквалитетни вокали. Лани освен Даниел и Илма, па и Маид другите беа чист просек :^)

12. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Како бе финале денеска.
    Како на трчај-мочај ми помина оваа сезона.

Ајде што е,тоа е.
    Лани како повеќе да беше публицитетно.
    Како и да е ,си гласав јас за Боби. :D
    Традиционално секоја година,си го подржувам нашето :D

13. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Od site zasluzuva Amel da bide pobednik :)

14. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.311
    Браво Боби! Секако дека Ива проаѓа. Како за мој инает ова. Ајде пријатно и за Магдалена.

Квалитетот мора да се отфрла, тоа е непишано правило. Наместо Ива да си оди... Ај, многу се нервирам.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Браво за Боби одличен беше со првата песна, само како бе луѓево ја гласаат Ива не ми е јасно. Ај да имаше глас некој вау ќе разберам ама вака... Магдалена која пее одлично испадна. Не ми се верува.
    Амел одличен како и секогаш, само искрено следни што сакам да испаднат се или Ива или црногорскана група Highway кои не ми се допаѓаат нешто нај нај

16. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Стварно Ива има интересна боја на глас ама ништо не покажа до сега, баш шептачка како што ја нарекуваат по интернет :^) Ако победи ќе биде брука.

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.311
    Оваа година нема никаков предизвик во шоуво. Лани ги тераа да менуваат стилови, да се трудат, да изведуваат некоја кореографија, да бидат различни. Оваа година ги поддржуваат само во стиловите во кои прв пат се појавиле, сите стојат во место, ништо не се случува. Не се чудете зошто не е интересно како лани. А дека има поквалитетни вокали годинава - така е.

Ива ако победи, не знам... Нема збор со кој ќе можам да искажам кое незадоволство ќе го чувствувам.

На Lella и Someonespecial им се допаѓа ова.
  18. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.474
    Минатата сезона мене ми беше далеку поубава и поинтересна и жирито ми беше поубаво.
    Оваа некако набрзина помина, се набрзина, наеднаш

19. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Не очекував дека 9control толку брзо ќе ги шутнат,сакав да ги слушам повеќе ама песната ги зезна многу.За Магдалена ми е жал,Ива заслужуваше да летне место неа..
    Девојкава со рецитирање се провлече до финале,страшно.Ако победи шоуто ќе го допре дното.
    Амел браво,најдобар и најмногу заслужува да победи дефинитивно !
    Highway ми беа многу добри,не знам зошто сите очекуваат да звучат слично како АМ или не знам веќе што,дечките се уникатни иако не се некои вонсериски вокали.Најмногу ги сакам заради изборот на музика цело ова време.Боби си е стандардно добар :D
    Во секој случај сите се подобри милион пати од Ива.

На Lady Phoenix и TheBlueMoon им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.311
    Ива помалку со рецитирање, т.е. жалење и тажење се провлече до тука, ама солзите беа пресудни.

На Luna91 и rhcpfan им се допаѓа ова.