X Фактор Адриа 2015

Discussion in 'Серии и емисии' started by Snow-Queen, Jan 15, 2015.

1. IronLady

IronLady Форумски идол

Никола испадна...
    За разлика од Милан, каде каде поубаво пееше...ама тоа е :/

Natali.3 and rhcpfan like this.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Ова се дешаваше и лани, подобрите испаднаа први заради vox populi што би рекол Масимо. Од многу демократија ова се дешава.
    Мене и Никола и Милан ми беа едни од подобрите вечерва. Општо Никола е бог кога се работи за сцена. Мајстор. Милан е одличен но е млад има уште многу да учи.

Мене Жељко оваа години ми го има најлошите кандидати. Убедливо. Оваа Нина беше нај крш. Масимо пак ја скраси со нај коментар, ко да пееш караоке.
    Мене и оној хрватот младиот со плава коса не ми е нешто нај нај во лајвовиве, на аудициите развали ама сцена ми се губи некако. Давидчо не е лош, ама беше и подобар, не му лежеше песнава.
    Мене бендовите за прв пат ќе кажам дека ми се топ, освен трите девојки кои не се сјајни другите сите се феноменални.

Marossa, rhcpfan and sweet-cherry like this.
  3. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Значи Нина која катастрофа!
    Дефинитивно таа требаше да отпадне .

angelche16 likes this.
  4. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се фатам јас за некого,одма испаѓа аман..Така лани Младен,сега Никола :@(facepalm) Луѓево стварно немаат слух,убаво рече и Александра гласаат за изглед а не за глас..Таков е балканот за жал..
    Прво целата процедура не им е фер.Два лајвови,во првиот ставени скоро сите со јаки вокали,а вториот според мене се сместени оние поужасните и заради вакви работи ова се случува...Ама од рекламите не можат сите во еден да ги сместат |( Значи многу ми е криво за Никола,еден од најјаките вокали.Само не знам дали тој ги бира песните или менторите им ги бират,без разлика ,ужасен избор на песни од толку голем избор,само балкански цел вечер со мали исклучоци.Инаку на Никола можеле некои песни на англиски да му дадат,зашто многу може така да се покаже.
    9control се стварно фантастични и мило ми е што таква песна имаа,дечките се супер а посебно Фарис вокално ги вади :D Нина се удави во фалшеви и не знам како не заврши во двобој |(
    Не знам дали само мене Аднан и Тарик ми се премногу исфорсирани,голем дел со гласовите што ги имаат можат да ги изедат :D

Hipster likes this.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Бев запрепастена од вчерашната епизода. (facepalm)

Од толку евровизиски песни и хитови, сите се фатија за балкански песни.
    Детево од Хрватска што настапуваше (никако името да му го запамтам од што не го сакам), мислам дека го згрешило шоуто и дека требало да се пријави, на пример, на Звезде Гранда.
    На овој Милан што се врати, не знам што му беше проблемот, дали песната не му одговараше, ама се утепа од фалширање, а на сцена никакво однесување.
    Никола е огромна штета што излезе. Ама тоа е, дека те бива, треба да снимаш плочи - оди си, а ние тука ќе се занимаваме со антиталенти.
    Јелена беше ужасна со песната што ја изведуваше. Дали имаше некој проблем, дали песната е никаква - не знам, ама ова беше нејзин најлош настап. Башка и нејзе ја бива, и таа треба плочи да снима, ама тоа не е пречка да ја задржуваат во шоуто. Еххх, нашиот чудесен Балкан!
    Нина веќе е време да си оди. Болна од почетокот, мислев дека минатиот пат тоа е причината што така лошо испеа, ама сега наводно здрава, а ме болеа ушите додека пееше. Наравоучение - не е исто на сцена и претходно.
    Тие Аднан и Тарик исто така не знам зошто ги вратија. Не ми се јасни.
    9 Control беа супер. Јас сум изненадена што се појави воопшто група што добро звучи.
    За Давид исто така немам замерки. Мислам дека песнава во негова изведба звучи помалку иритантно отколку кога ја пее Калиопи. (Калиопи најверојатно има вонсериски гласовни можности, ама за мој вкус, има неподнослив глас и не ја сакам како изведувач). Интересно е само колку се обидуваат да го обесхрабрат и да му најдат маани на детево. Дефинитивно требаше да има и еден македонски член на жирито.

Се надевам не пропуштив некој. Ако сум пропуштила, кога ќе ја коментирам вечерашнава епизода, ќе се навратам.

Со еден збор - Бог да чува... :shake:

6. Ketchup

Ketchup

Оваа година не гледам Икс Фактор некако предосадно ми е...

angelche16 and Sunshine.Sunshine like this.
  7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Мене еден од ретките фаворити годинава ми беше Никола, одличен вокал, и навистина ми е криво што излезе, се гледа дека е квалитетен пејач и го бива. Инаку годинава, некако не ми е интересен х факторов, и се согласувам дека е многу нефер со ова двеве елиминациски вечери. И да, вчера најлоша беше Нина, толкаво фалширање, не знам како пројде.

Hipster, Rose96, Lady Phoenix and 2 others like this.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Воопшто не мис е допаѓаше синоќешната епизода :|
    Аднан и Тарик ми ја расипаа омилената песна ,значи ептен беше катастрофа ,ептен ми се ту мач :D
    9control - ми е предобри ептен убаво звучат
    Давид - супер ми беше,очекував дека ќе ја пее Ангел си ти од Тоше :lol: И ич не ми се допаѓаа панталоните шо ги носеше (facepalm)
    Нина - сака да живее на стара слава како што ми изгледа,ептен беше надвор од интонација и баш звучеше како на караоке како што и кажа Масимо :D
    Јелена- ми е убава како појава ептен,добро пее но мислам дека песната од синоќа ич не и одговараше,може и подобро таа :)
    Никола - жал ми е што излезе ,не ми беше меѓу омилените но добар пејач е :) светски ми звичи :lol: Синоќа не беше негова вечер
    Милан - нема да го коментирам затоа што нема што да кажам,незнам зошто воопшто го вратија...

Се надевам вечерва ќе биде подобра од синоќешната емисија :)

Lella likes this.
  9. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Најголема грешка на Александра е што го исфрли Боби.Никој од финалистиве не може со него.Кога Полско цвеќе ќе ја испеат вака нека ми се јават :inlove::inlove::l:

10. Barbica

Barbica Популарен член

Боби може пее добро, ама нема икс фактор. Не е ова The Voice, туку Икс фактор.

Viktorijaaa5 likes this.
  11. Viktorijaaa5

Боби во косата на Тошо Малерот ми личи (facepalm)

nikolija26, Ketchup and angelche16 like this.
  12. Ketchup

Ketchup

:o Овој што ја пее Феиртејл пее многу лошо :x

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Оваа Снежа од кожа ме вади.:punch:

14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

^Катастрофа беше (facepalm)

15. Viktorijaaa5

Прича ли прича :D влечи зборови и мисли дека зборува совршено српски (facepalm) ептен иритира |(

lunicka, s1a1n1d1r1a1 and crazylady like this.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Значи нема никој од блиските кој искрено ќе и каже колку е ...ужасна.
    Е тоа е загрижувачки.

17. Sfera

Sfera Популарен член

Снежа и Николина у пакет надвор од Х Фактор.
    Мој фаворит Магдалена!

lovemme and s1a1n1d1r1a1 like this.
  18. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Што и е на водителкава со стајлингов !?

19. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Амел ми е фаворит најјак е!

rhcpfan and malecko5 like this.
  20. Ketchup

Ketchup

Многу е глупо направено повеќе Снежана ја слушам него пејачине и песнине (facepalm)

rhcpfan and s1a1n1d1r1a1 like this.