Young Derm производи

Дискусија во 'Лице' започната од Muffin.Love, 18 април 2012.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.122
    Допаѓања:
    81.622
    ^ Огромни акни, разранети од постојаното „копање“ по нив.
    Или пак, акна после ерупција - кога уште недосозреана ја ископаш демек да извадиш сѐ што се насобрало или уште се собира внатре. Како сакаш. :D

Ме интересира колку паринки е сега лосионот Јанг Дерм?
    Одамна немам купено, а сега нели сменета формула, сменета амбалажа. Не знам дали да го земам, се разликува ли од претходниот?
    Ужасно се исфрлував од старата верзија. :sweat:
    Се плашам да не се повтори истото. :doh:
    Послаб е од претходниот или ? :?:

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Името си кажува: Young Derm. За млада кожа е, земајќи во предвид дека лосионот за чистење лице и производите против акни се наменети за целна група - тинејџери кои најмногу ги имаат овие проблеми. Тоа не значи дека и постари лица не можат да ја употребуваат.

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.005
    Јас го купив околу 120, ама мислам дека можеш да го најдеш за поефтина цена. Во Зегин ми се чини е најефтин. Инаку, и на другарка ми и се исфрлаше лицето од лосионов, од оној стариот. Ама мислам дека немаат ништо сменето во составот, само амбалажата им е нова :?:
    Мишела, а ти да го пробаш оној од Генера? Јас пред некое време тој си го купив. Убаво мириса и некако не е толку јак како овој на Јанг Дерм, а освен тоа не содржи алкохол.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.122
    Допаѓања:
    81.622
    Па да ти кажам право Ана, баш и таков лосион ми треба, без алкохол.
    Јас уште го користам оној Лимес - ти го имам спомнувано еднаш - и повеќе од одличен ми е, ама веќе е при крај, а не сум во можност да нарачам пак.
    Си мислев дали да земам Хлоракол, Дермогал или овој Јанг Дерм кој највеќе ми фаќаше око. :?:
    Ама ептен ме плаши таквата реакција, немаш поим какви акни ми се исфрлаа - никогаш не сум имала такви во животов. :doh:
    Мислев дека и формулата му е сменета, зашто слушав многу коментари од типот демек лосионот сега бил нешто поблаг отколку претходно, ама сепак ефективен нели.
    Нема да биде воопшто лошо, доколку некоја ги има користено и постарата и поновата верзија, па да направи мини-рецензија. :)

Како и да е, Генера да го барам низ поголемите маркети како на пример Тинекс? Или пак во Космо? :$

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.005
    Го има и во маркетите, јас ми чини од СП го земав.
    И доста е ефтин, некаде околу 80 денари беше, а 250мл е :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Teodora89

Teodora89 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    А од каде се купува пудрата или друг производ?
    А отприлика колку пари е пудрата?

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    4.903
    Во аптека ги имаш производите.
    Инаку пудрата јас ја земав 60 денари :D

8. LudaDevojka

LudaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    62
    И добра ли е????? :^)

9. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    2.598
    Девојки ај да не листам наназад кажете ми дали некоја ја користела подлогата за шминка ок е или? :)

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    И мене ме интересира?

11. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    2.598
    London-girl јас не дочекав одговор од феминкиве и си ја купив да ти кажам право :) 2-3 дена ја користам и убава е :) Ја купив таа од камилица што е за комбинирана кожа и ок ми е не светам во лицето веќе кај т-зоната :lol: така да ти ја препорачувам :D

12. hristijana-13

hristijana-13 Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Ја користам течната пудра 5 ...многу е добра и ми одговара

13. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Еве и јас да споделам искуство за подлогата,ја користам веќе 2 месеци пред пудра и мн сум задоволна,не е магична не ти го прави лицето стакло ама мн го изедначува тенот,за почисто лице мидлам дека е доволна само подлогата наместо пудра,плус ми се допаѓа што има ув фактор на заштита што е топ за летово.Иначе денес го купив лосионот со плаво тој што е и кремата што се става навечер на проблематични места,ама не знам што да користам како дневна крема затоа што кожата ми е комбинирана и страв ми е ако ја ставам другата крема од истава линија што е и за дење да не ми го исуши лицето.Ве молам споделете искуство ако сте ја користеле.Поздрав

14. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    4.035
    Одам пред некоја ден во парфимерија со намера да си купам пудра на Јанг Дерм и продавачката ми дава подлога за шминка, јас и велам а пудра нели има а таа ми одговори дека е исто :^) се зачудив а претходно читав на форумов дека не е исто има разлика. Ја земав подлогата и ме праве многу бела земав 6-ка но со камена пудра е добро.
    Но јас си останувам со желбата да земам пудра на Јанг дерм планирам да проверам низ другите парфимерии и во Зегин, а претходно сакам да ве прашам вас постои ли пудра на Јанг дерм или само подлога има.

еве најдов слика од пудрата а кај нас ја има ли во ова пакување, во новата амбалажа де :D

А исто така барав и на страната на алкалоид (еве линк http://www.alkaloid.com.mk/young_derm-m.nspx) и во производите на Јанг дерм нема пудра само подлогавава ја има. Навистина се чудам има или нема пудра на Јанг дерм низ Македонија?? :^)

Прикачени фајлови:

15. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Јас ја имам пудрата на Јанг Дерм, и воопшто не сум задоволна. Џабе ја купив, не ја користам.

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.122
    Допаѓања:
    81.622
    Ја нема веќе пудрата, повлечена е од продажба и на нејзино место е нели подлогава за шминка.
    Не е иста, пудрата не беше толку течна како подлогата, јас како што се сеќавам, ама не е лоша. Јас периодов си ја користам наместо пудра и одозгора ставам камена. Супер е, дури и мајка ми се заљуби во неа и ја фаќам како ми краде секое утро. :wasntme:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  17. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    ја користамYOUNG DERM кремата за проблематична кожа и искрено не сум нешто задоволна(3месеци и никаков резултат),сега си земав здравје мислам дека повеке ми одговара :?:

18. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Oколу 130 или 140 денари,јас стално го купувам :)

20. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    иииии ??! ти користи ли ? :tmi:
    јас пред неколку месеци имав чиста кожа , ;( но сега имам проширени пори по образите ;(
    кој би ми го препорачале вие ? :call: