Young Derm производи

Дискусија во 'Лице' започната од Muffin.Love, 18 април 2012.

1. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Можеш дури и само со подлогата да завршиш работа... позз

2. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Морам да ги пофалам Алкалоид за менувањето на амбалажата на Јанг Дерм.
    Навистина пријатно ме изненадија и многу привлечно изгледаат. Е тоа е фирма бе!

Инаку, од старата колекција имам користено пилинг и лосион за мозолчиња, од кои бев задоволна. Во средно ја користев пудрата и ми одговараше. Сега, одамна ги немам пробано. Ама, ќе купам некој производ :)

На Muffin.Love и MacaLove им се допаѓа ова.
  3. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Значи новите се оние со реклама со Јана од идол и Тони Зен.(некако рекламава ми нема врска со производиве)ама поминува некако кроз песнана.
    Инаку ќе треба да купам лосион(а и оддамна немам користено) од ко ми се потроши овој последниов немам купено.

4. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    незнам зошто ама мене тој лосионот не ми делуваше потоа си купив некој друг на докторс и супер ми делува
    а новиве производи што им се им ги немам пробано

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.005
    Јанг дерм ми беше прва пудра што ја користев и е одлична за млада кожа.
    Лосионот до ден денес го користам и ми е незаменлив. Нивеа има поубав мирис да речеме, ама ефектот е ист. Секое утро после станување ја чистам мрснотијата од т-зоната со лосионот, а потоа мијам лице со млака вода и кожата ми е чиста.
    Ја имам пробано и кремата за лице, а и таа не е лоша.
    Ме заинтересиравте сега со подлогата, морам да истражам да видам дали чини :wasntme:

6. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Каде ги имате сретнато производите? Ги немам сретнато никаде.

7. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    во аптеки

8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Го имам пробано Јанг Дерм лосионот,ама беше права утка за мојава кожа. Многу е агресивен и плус содржи алкохол ,а мене кожата ми е ептен сува. Така што после првото мачкање го баталив.

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    10.926
    Ги има по аптеки,во супермаркети.Мислам во зегин се најевтини производите и во тинекс.

10. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Не баш, зависи, на Јанг дерм подлогата за шминка во Веро е 96 денари, а во Зегин е 110 денари, за другите производи незнам бидјеќи само подлогата ме интересира, но има разлика не е се во Зегин најевтино, треба да се прошета.

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.122
    Допаѓања:
    81.622
    A има некоја што ја користела подлогата за шминка?
    Да пишеше импресии и деталчиња, да знам дали да ја земам, зашто кремот што си го користам како подлога ми е веќе при крај. :)
    Има посебни подлоги за сува, нормална, масна кожа, или универзална е?
    Нешто повеќе ако знаете, пуцајте. :D :D

12. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683

Јас од подлогава сум презадоволна, т.е јас си ја користам како пудра ( има и пигменти од боја, па ја има во 5 и 6 бројче, ама верувај структурата е сосема различна од пудрите на young derm, мирисот, па и пакувањето-50 мл е подлогата) , бидејки немам некое проблематично лице, па сакам само изедначеност на тенот, покриеност на порите, и да не ми свети лицето. Мислам дека имаш и ти мрсна кожа па би требало да ти одговара. Го мијам лицето со Дове сапун, ставам од подлогава (како пудра) и толку. Пробај не би требало да зажалиш, бидејки јас освен од манхаттан не сум од ништо задоволна за моето мрсно лице, добро сега на листата се додава и оваа подлога. Јас ја земав 120 ден од еден маркет кај нас. пробај па сподели критики. ;)
    Заборавив да кажам, подлогава е само за мрсна и комбинирана кожа.

На EmGreen и Mishela им се допаѓа ова.
  13. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Jaс сум многу задоволна од сите производи на Јанг Дерм.
    Бидејќи не ми треба некоја пудра која многу прекрива, супер ми е само подлогата. :)

14. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ќе кажам и јас за подлогата мене искрено ми одговара многу,посебно сега кога е многу топло и кога се згрозувам од помислата дека треба да си ставам паштета на лицето,ставам подлога и спремна сум,е сега јас во моментов имам неколку бубулици и прво подлога па малку камена и си го сакам лицето. Мене ваквата комбинација ми е полн погодок.
    Пробајте,за 60ден и да не ви одговара нека ви стои а доколку ви одговара ќе немате потреба од давање на пари за скапи пудри.
    Истото и за лосионот,мене ми е најубав од сите што сум ги користела. Dove сапун и потоа лосионот = смрт за нечистотии од лицето и за бубулици.

На Сињорина му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Бидејќи спомна дека е погуста и пигментирана па може да се користи како пудра, кажи ми, од прилика колку е светла? Мене пудрите на young derm не ми одговараа зашто ми беа многу темни и бев буквално како со паштета па морав да си ја мешам со друга :D Ми треба значително светла нијанса :D

Инаку од секогаш си го користам лосионот и не го мењавам. Лесен ми е на лицето, а има и резултати со редовно користење. Секое утре и навечер пред спиење, кремче врз него и чистка лицето до сабајле :D
    И онака ми е на крај стариот, планирам да го купам овој од новата колекција :wasntme:

16. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Колку е сега лосионот? Со години немам купено. Да го сменам малце Хлоракол мислам дека ми се навикна кожата на него, а и не ми е за секој ден многу ми се ја суши кожата. Ова лосионче е малце понежно нели? Ај ако ги користел некој и двете нека ми спореди, ако може :wasntme:

17. joanna90

joanna90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    31
    Лосионот сега е дури 120 ден во Зегин, а беше 70. Според мене цената им е многу зголемена, лосионот како производ е ист, со истата ефикасност, само претходниот ми се чини дека имаше зеленкаста/сина боја а овој новиов е безбоен. Исто си е 150 мл. А 70% покачување на цена заради нова амбалажа ми е малку ноу сенс. Е сеа во споредба со Хлораколот (го имам користено) овој на Алкалоид ми е подобар, поблаг, не го суши толку лицето а помага за акни. Така да ти го препорачувам првиот, само да знаеш сега колку пари да си земеш ако го купуваш :)

18. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ц, ц, ц искрено очекував некоја цена од 70-80 денари, затоа што памтам на времето пред 7-8 години за пубертетски акнички го користев и беше смешно ефтин, према Леа лосионот на пример кој беше (и мислам уште е) околу 200 денари. Значи сега е дури поскап и од Хлораколот... |( Добро, ќе го купам како и да е ќе го пробам. Фала ти многу! :*

19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    81.356
    Не е само бојата.И поразлично мириса што укажува и на поразличен состав.

20. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Јас до пред реклама со Тони Зен немав слушнато за овие производи, па затоа ме интересира дали се добри и ефикасни за мрсна кожа? (Ако знае некоја ). :)