Морам да ги пофалам Алкалоид за менувањето на амбалажата на Јанг Дерм. Навистина пријатно ме изненадија и многу привлечно изгледаат. Е тоа е фирма бе! Инаку, од старата колекција имам користено пилинг и лосион за мозолчиња, од кои бев задоволна. Во средно ја користев пудрата и ми одговараше. Сега, одамна ги немам пробано. Ама, ќе купам некој производ
^Значи новите се оние со реклама со Јана од идол и Тони Зен.(некако рекламава ми нема врска со производиве)ама поминува некако кроз песнана. Инаку ќе треба да купам лосион(а и оддамна немам користено) од ко ми се потроши овој последниов немам купено.
незнам зошто ама мене тој лосионот не ми делуваше потоа си купив некој друг на докторс и супер ми делува а новиве производи што им се им ги немам пробано
Јанг дерм ми беше прва пудра што ја користев и е одлична за млада кожа. Лосионот до ден денес го користам и ми е незаменлив. Нивеа има поубав мирис да речеме, ама ефектот е ист. Секое утро после станување ја чистам мрснотијата од т-зоната со лосионот, а потоа мијам лице со млака вода и кожата ми е чиста. Ја имам пробано и кремата за лице, а и таа не е лоша. Ме заинтересиравте сега со подлогата, морам да истражам да видам дали чини
Го имам пробано Јанг Дерм лосионот,ама беше права утка за мојава кожа. Многу е агресивен и плус содржи алкохол ,а мене кожата ми е ептен сува. Така што после првото мачкање го баталив.
Не баш, зависи, на Јанг дерм подлогата за шминка во Веро е 96 денари, а во Зегин е 110 денари, за другите производи незнам бидјеќи само подлогата ме интересира, но има разлика не е се во Зегин најевтино, треба да се прошета.
A има некоја што ја користела подлогата за шминка? Да пишеше импресии и деталчиња, да знам дали да ја земам, зашто кремот што си го користам како подлога ми е веќе при крај. Има посебни подлоги за сува, нормална, масна кожа, или универзална е? Нешто повеќе ако знаете, пуцајте.
Јас од подлогава сум презадоволна, т.е јас си ја користам како пудра ( има и пигменти од боја, па ја има во 5 и 6 бројче, ама верувај структурата е сосема различна од пудрите на young derm, мирисот, па и пакувањето-50 мл е подлогата) , бидејки немам некое проблематично лице, па сакам само изедначеност на тенот, покриеност на порите, и да не ми свети лицето. Мислам дека имаш и ти мрсна кожа па би требало да ти одговара. Го мијам лицето со Дове сапун, ставам од подлогава (како пудра) и толку. Пробај не би требало да зажалиш, бидејки јас освен од манхаттан не сум од ништо задоволна за моето мрсно лице, добро сега на листата се додава и оваа подлога. Јас ја земав 120 ден од еден маркет кај нас. пробај па сподели критики. Заборавив да кажам, подлогава е само за мрсна и комбинирана кожа.
Jaс сум многу задоволна од сите производи на Јанг Дерм. Бидејќи не ми треба некоја пудра која многу прекрива, супер ми е само подлогата.
Ќе кажам и јас за подлогата мене искрено ми одговара многу,посебно сега кога е многу топло и кога се згрозувам од помислата дека треба да си ставам паштета на лицето,ставам подлога и спремна сум,е сега јас во моментов имам неколку бубулици и прво подлога па малку камена и си го сакам лицето. Мене ваквата комбинација ми е полн погодок. Пробајте,за 60ден и да не ви одговара нека ви стои а доколку ви одговара ќе немате потреба од давање на пари за скапи пудри. Истото и за лосионот,мене ми е најубав од сите што сум ги користела. Dove сапун и потоа лосионот = смрт за нечистотии од лицето и за бубулици.
Бидејќи спомна дека е погуста и пигментирана па може да се користи како пудра, кажи ми, од прилика колку е светла? Мене пудрите на young derm не ми одговараа зашто ми беа многу темни и бев буквално како со паштета па морав да си ја мешам со друга Ми треба значително светла нијанса Инаку од секогаш си го користам лосионот и не го мењавам. Лесен ми е на лицето, а има и резултати со редовно користење. Секое утре и навечер пред спиење, кремче врз него и чистка лицето до сабајле И онака ми е на крај стариот, планирам да го купам овој од новата колекција
Колку е сега лосионот? Со години немам купено. Да го сменам малце Хлоракол мислам дека ми се навикна кожата на него, а и не ми е за секој ден многу ми се ја суши кожата. Ова лосионче е малце понежно нели? Ај ако ги користел некој и двете нека ми спореди, ако може
Лосионот сега е дури 120 ден во Зегин, а беше 70. Според мене цената им е многу зголемена, лосионот како производ е ист, со истата ефикасност, само претходниот ми се чини дека имаше зеленкаста/сина боја а овој новиов е безбоен. Исто си е 150 мл. А 70% покачување на цена заради нова амбалажа ми е малку ноу сенс. Е сеа во споредба со Хлораколот (го имам користено) овој на Алкалоид ми е подобар, поблаг, не го суши толку лицето а помага за акни. Така да ти го препорачувам првиот, само да знаеш сега колку пари да си земеш ако го купуваш
Ц, ц, ц искрено очекував некоја цена од 70-80 денари, затоа што памтам на времето пред 7-8 години за пубертетски акнички го користев и беше смешно ефтин, према Леа лосионот на пример кој беше (и мислам уште е) околу 200 денари. Значи сега е дури поскап и од Хлораколот... Добро, ќе го купам како и да е ќе го пробам. Фала ти многу!
Јас до пред реклама со Тони Зен немав слушнато за овие производи, па затоа ме интересира дали се добри и ефикасни за мрсна кожа? (Ако знае некоја ).