Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Young Derm производи

Дискусија во 'Лице' започната од Muffin.Love, 18 април 2012.

1. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Можеш дури и само со подлогата да завршиш работа... позз

2. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Морам да ги пофалам Алкалоид за менувањето на амбалажата на Јанг Дерм.
    Навистина пријатно ме изненадија и многу привлечно изгледаат. Е тоа е фирма бе!

Инаку, од старата колекција имам користено пилинг и лосион за мозолчиња, од кои бев задоволна. Во средно ја користев пудрата и ми одговараше. Сега, одамна ги немам пробано. Ама, ќе купам некој производ :)

На Muffin.Love и MacaLove им се допаѓа ова.
  3. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Значи новите се оние со реклама со Јана од идол и Тони Зен.(некако рекламава ми нема врска со производиве)ама поминува некако кроз песнана.
    Инаку ќе треба да купам лосион(а и оддамна немам користено) од ко ми се потроши овој последниов немам купено.

4. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    незнам зошто ама мене тој лосионот не ми делуваше потоа си купив некој друг на докторс и супер ми делува
    а новиве производи што им се им ги немам пробано

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јанг дерм ми беше прва пудра што ја користев и е одлична за млада кожа.
    Лосионот до ден денес го користам и ми е незаменлив. Нивеа има поубав мирис да речеме, ама ефектот е ист. Секое утро после станување ја чистам мрснотијата од т-зоната со лосионот, а потоа мијам лице со млака вода и кожата ми е чиста.
    Ја имам пробано и кремата за лице, а и таа не е лоша.
    Ме заинтересиравте сега со подлогата, морам да истражам да видам дали чини :wasntme:

6. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Каде ги имате сретнато производите? Ги немам сретнато никаде.

7. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    во аптеки

8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Го имам пробано Јанг Дерм лосионот,ама беше права утка за мојава кожа. Многу е агресивен и плус содржи алкохол ,а мене кожата ми е ептен сува. Така што после првото мачкање го баталив.

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Ги има по аптеки,во супермаркети.Мислам во зегин се најевтини производите и во тинекс.

10. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Не баш, зависи, на Јанг дерм подлогата за шминка во Веро е 96 денари, а во Зегин е 110 денари, за другите производи незнам бидјеќи само подлогата ме интересира, но има разлика не е се во Зегин најевтино, треба да се прошета.

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.236
    A има некоја што ја користела подлогата за шминка?
    Да пишеше импресии и деталчиња, да знам дали да ја земам, зашто кремот што си го користам како подлога ми е веќе при крај. :)
    Има посебни подлоги за сува, нормална, масна кожа, или универзална е?
    Нешто повеќе ако знаете, пуцајте. :D :D

12. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683

Јас од подлогава сум презадоволна, т.е јас си ја користам како пудра ( има и пигменти од боја, па ја има во 5 и 6 бројче, ама верувај структурата е сосема различна од пудрите на young derm, мирисот, па и пакувањето-50 мл е подлогата) , бидејки немам некое проблематично лице, па сакам само изедначеност на тенот, покриеност на порите, и да не ми свети лицето. Мислам дека имаш и ти мрсна кожа па би требало да ти одговара. Го мијам лицето со Дове сапун, ставам од подлогава (како пудра) и толку. Пробај не би требало да зажалиш, бидејки јас освен од манхаттан не сум од ништо задоволна за моето мрсно лице, добро сега на листата се додава и оваа подлога. Јас ја земав 120 ден од еден маркет кај нас. пробај па сподели критики. ;)
    Заборавив да кажам, подлогава е само за мрсна и комбинирана кожа.

На EmGreen и Mishela им се допаѓа ова.
  13. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Jaс сум многу задоволна од сите производи на Јанг Дерм.
    Бидејќи не ми треба некоја пудра која многу прекрива, супер ми е само подлогата. :)

14. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ќе кажам и јас за подлогата мене искрено ми одговара многу,посебно сега кога е многу топло и кога се згрозувам од помислата дека треба да си ставам паштета на лицето,ставам подлога и спремна сум,е сега јас во моментов имам неколку бубулици и прво подлога па малку камена и си го сакам лицето. Мене ваквата комбинација ми е полн погодок.
    Пробајте,за 60ден и да не ви одговара нека ви стои а доколку ви одговара ќе немате потреба од давање на пари за скапи пудри.
    Истото и за лосионот,мене ми е најубав од сите што сум ги користела. Dove сапун и потоа лосионот = смрт за нечистотии од лицето и за бубулици.

На Сињорина му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Бидејќи спомна дека е погуста и пигментирана па може да се користи како пудра, кажи ми, од прилика колку е светла? Мене пудрите на young derm не ми одговараа зашто ми беа многу темни и бев буквално како со паштета па морав да си ја мешам со друга :D Ми треба значително светла нијанса :D

Инаку од секогаш си го користам лосионот и не го мењавам. Лесен ми е на лицето, а има и резултати со редовно користење. Секое утре и навечер пред спиење, кремче врз него и чистка лицето до сабајле :D
    И онака ми е на крај стариот, планирам да го купам овој од новата колекција :wasntme:

16. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Колку е сега лосионот? Со години немам купено. Да го сменам малце Хлоракол мислам дека ми се навикна кожата на него, а и не ми е за секој ден многу ми се ја суши кожата. Ова лосионче е малце понежно нели? Ај ако ги користел некој и двете нека ми спореди, ако може :wasntme:

17. joanna90

joanna90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    31
    Лосионот сега е дури 120 ден во Зегин, а беше 70. Според мене цената им е многу зголемена, лосионот како производ е ист, со истата ефикасност, само претходниот ми се чини дека имаше зеленкаста/сина боја а овој новиов е безбоен. Исто си е 150 мл. А 70% покачување на цена заради нова амбалажа ми е малку ноу сенс. Е сеа во споредба со Хлораколот (го имам користено) овој на Алкалоид ми е подобар, поблаг, не го суши толку лицето а помага за акни. Така да ти го препорачувам првиот, само да знаеш сега колку пари да си земеш ако го купуваш :)

18. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ц, ц, ц искрено очекував некоја цена од 70-80 денари, затоа што памтам на времето пред 7-8 години за пубертетски акнички го користев и беше смешно ефтин, према Леа лосионот на пример кој беше (и мислам уште е) околу 200 денари. Значи сега е дури поскап и од Хлораколот... |( Добро, ќе го купам како и да е ќе го пробам. Фала ти многу! :*

19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.825
    Допаѓања:
    80.894
    Не е само бојата.И поразлично мириса што укажува и на поразличен состав.

20. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Јас до пред реклама со Тони Зен немав слушнато за овие производи, па затоа ме интересира дали се добри и ефикасни за мрсна кожа? (Ако знае некоја ). :)