Подлогата за шминка е супер! Пријатно сум изненадена од неа, навистина. Мириса на свежо и чисто. Ја зедов од локална аптека за 105 денари, немам појма каде ја наоѓате за 60, алал да ви е. Инаку, зедов 5ка. Да сум си земала 6ка мислам дека ќе ми беше апла пудра и ќе беше уште посупер, ама за почеток нели, одлично е. Ми беше страв, да не случајно испадне многу темна 6ката, а оваа ми се совпаѓа со тенот потполно. Е сега, ме интересира дали ставате нешто, обично кремче пред да ја нанесете подлогата, или пак почнувате одма со подлогата, па ставате пудра? Самата подлога/крем, како и да ја наречам , е доста течна, ама и тонирана и мене ми делува како поблага верзија на пудрите, па малку шубе ми е да ја мачкам на „голо“ лице. Не верувам дека би имало негативни ефекти, ама сѐ додека се работи за моето проблематично лице, шубе ми е и ме интересира мислење. Спојлер П.С. Со малку коректор, нит камена ќе ми треба, нит бутур. Мислам дека го најдов лекот за мојата Т-зона со светлечки ефекти во било кој период од годината, а богами и спасот од секојдневното користење пудра. Дај Боже, овој прв впечаток да не ме за*тиииит*ебе гадно, бидејќи стварно ќе се откажам од Јанг Дерм, аман. Еј, да, ме интересира дали некоја го тестирала и кремот од истата линија. Поплаки, пофалби - добредојдено е сѐ!
^ Во Еурофарм е 100 денари Инаку задоволна сум од неа,дава слаба покривност но е добра за преку ден воопшто не делува тешко на кожата има и пријатен мирис.
Јас го земав лосиончето, ново е, барем како што памтам старата линија немаше алое вера, а овде пишува дека има. Го ставам само на бубуљичките, а го чистам и цело деколте/врат и грб. Прв впечаток ми е дека е многу, многу поблаго лосионче од Хлораколот што за лице е супер. Ама за мојата летна алергија во форма на ситни бубуљички особено на деколте и раменици до сега Хлоракол беше спас, па не сум сигурна дали и ова ќе делува. Инаку го купив 117 денари од Зегин.
Мишела јас ја имам користено и дневната и ноќната крема. На почетокот имав резултати и од двете но со текот на времето кожата како да ми се презасити и престанав да ги користам бидејќи немаше ефекти.Јас бев позадоволна од ноќниот крем бидејќи по не беше масен и побрзо се упиваше. Дневниот крем е по масен не се толку бргу впива за разлка од ноќниот и не приметив толку резултати. Бај д веј подлогата за шминка ја наоѓав во тинекс за 60 ден, но тоа беше во старото пакување не би требало да ја поскапат заради промена на пакувањето.
Јас ќе ти кажам дека еднаш по грешка мајка ми купила 6ка,толку забележала жената,тогаш не ставав камена врз неа бидејќи немав потреба,6та ми е иста со течна пудра Незнам ти колку време ја користиш ама јас мислам дека ми ги суши и бубулиците,или може јас така си мислам кремот го користев само ноќниот и што да кажам освен пофалби,јас го користев некаде месец дена и не осетив никакво презаситување ама кога ми се потроши од пуста мрза не купив пак. Во однос на нанесување на пудрата ( јас така си ја викам подлогата) не ставам прво крем,што знам,лесно ми се размачкува и прав крем ми е.
Девојки дали пудрата од ова колекција е добра ? Се мислам која пудра да ја земам дали ова од Young Derm или да барам некоја друга ?
А што е разликата на подлогата со број 5 и 6? Ја купив оваа со број 6 и некако ми има црвеникав пигмент и не ми одговара.Е сега незнам дали да ја купам 5?
Девојки значи вака,исти се немаат никаква разлика,и двете се подлога за пудра,едната е посветла другата потемна,е сега се тоа зависи од вашиот тен.
6ката да не е многу темна? Затоа што пудрите порано им беа многу темни. Затоа ми е страв да не се и сега такви п.с. за 100 ден. не е страшно и да згрешиш ама сепак да си прашам
Мене подлогата ептен ми се погоди.Има 2-3 недели како ја купив и си ја користам како замена за пудра.Со малку руменило добивам ептен убав изглед,буквално како порцелан делува лицето.Дури и некои скапи пудри не ми одговарале волку на кожата .Штета само што нема малку потемни нијанси зошто сега после одмори мене и 6 ката ќе ми биде светла,а сега ми е таман зошто веќе имам некоја боичка на мене.Во секој случај многу позитивно ме изненади производов
не ми е баш јасно како ја користите „подлогава“ дечки? прво крем, па подлогата или незнам како ќе сакате ли да објасните? и дали прекрива црвенило од акни? благодарнооост
^ Многу е течна и лесна, немаш потреба од крем пред нанесувањето на подлогата. Всушност, самата подлога е како тонирано кремче. И значи - не покрива акни и флеки, нема никаква покривност, ама црвенилото (зависи колку ви се познава) го прикрива посолидно за разлика од другите кожни неправилности. Мене петката ми е одлична и е со жолт подтон, а шестката еве, спомна некоја девојка дека имала црвеникав пигмент, па проценете си според тенот која ќе ви биде подобра. Оние кои имаат чисто лице без акни и слични знаменитости мислам дека ќе им биде одлична замена и за пудра. Не тежи на лицето, ма право кремче е и супер мириса. И не ми е јасно едно - од тие кремите против акни - која е дневна, а која е ноќна крема? Малку во недоумица ме ставивте.
^ Јас кога купував таа ме праша,дневна или ноќна,исти им се пакувањата само пишува на нив,прашај си најубаво.
Јас не сум задоволна од лосионот. Воопшто не ми помогна за ситните брунчиња што ги имам на деколте и раменици, тоа ми е и послаба алергија од сонце така да може не ни требаше да очекувам. А и 2-3 бубуљички на лице што ги имав воопшто не ми ги исуши во рок од 2-3 дена колку што го користев. Со Хлораколот деколтето ми се чисти за 3-4 дена. Мислам дека лосионов е ок за оние со помрсна кожа, како лосионче за секојдневно чистење, стварно е нежно плус сега има и алое вера така да би требало да е ок, без прекумерно да ја исуши кожата.
Лосионот има подолгорочен ефект. Не е како оние течности што ги суши веднаш акните (тие ја сушат и оштетуваат и кожата околу нив). Лосионот го регулира излачувањето на маснотиите во порите.
Супер, само јас немам масна кожа и ми треба нешто побрзо и ефикасно. Јас секој лосион што содржи алкохол го користам директно само на бубуљичката, ако го поминам цело лице тогаш утредента имам лишаи и ми се лупи цело лице. Затоа и викам составот е супер, се гледа дека е нежен лосион што не ја суши многу кожата, ама вака за по некоја бубуљичка тука и таму не го препорачувам.