Каква кожа имаш? Сензитив линијата имам читано многу ја фалат за осетлива кожа (логично, по името), а таа manuka tree ја фалат за мрсна/комбинирана кожа. Нареден пат сакам да го пробам гелот за миење лице од manuka tree линијата па се надевам ќе се погоди
Исто, денес ја купив ноќната крема со козјо млеко и прееска ја пробав од радост воопшто не ми се измрси лицето, баш ми е мекано, ама нека помине време ќе видам како ке делува.
Зависи од намената, за третмани на акни или било какви кожни проблеми не се корисни, за нормална секојдневна употреба за хидратација да. Не би ја препорачала само BB кремата одвратна е нема никаква покривност иако вика дека има.
Сакам да ги пробам лосионите за тело, инаку имам многу сува кожа на телото. Кој би ми го препорачале?
Овој лосион, дефинитивно ми ја прави премека кожата, помрсен е, ама кожата после него ми е ептен убава.
Да, ама на пример и на тој од кашмир пишува дека е за сува кожа, па сепак не ми ја хидрира доволно, само што мирисам после тоа преубаво.
Јас ги користам дневната и ноќната сензитив и многу сум задоволна. Дневната има спф20 што ја прави малце glowy. Ноќната ја имаше препорачано и др. Дреј на јутуб (ако ти менува нешто).
Вчера го земав и сабајлево го пробав за првпат, конечно да не ја осеќам сува кожата, а и многу убаво мириса. Дефинитивно ќе продолжам да го користам, барем додека е поладно и повеќе ми се суши кожата.
Имам позитивни искуства и со производите за тело и за лице. Низ годините, лека полека сите дома почнавме да ја користиме. Се покажа ем како поефикасна ем како финансиски поислплатлива од другите козметики. За ептен сува кожа на телото - лосионот за тело со арган. (и кремот за раце со арган за дланките) За лице користам lifting solution за 40+ дневна и ноќна, за зимава супер ми годеа. Минатото лето цело време ја користев со 50 SPF кремата и сум презадоволна, зошто не ми го мастеше многу лицето, лесно се впиваше и не изгорев на лицето иако секој ден бев на отворено во најтоплото. Син ми ја користи линијата за атопична кожа за лице и тело. Има ефект кај него доста, единствено има замерка што му има отпосле нанесување и облекување, некој мирис облеката од лосионот за тело кој не го сака, ама кога има ефект- занемарлив му е мирисот. Ќерка ми има проблематична кожа, ја користеше manuca tree линијата (дневен крем, пилинг) и ок и беше.