Драги мамички,секоја од нас се прашувала или се прашува која е најсоодветна облека за излегување од болница. Затоа оваа тема ја замислив за споделување на искуства и фотографии за тоа како ќе ги облечете или како сте ги облекле вашите најсакани за првото доаѓање дома. Се извинувам ако постои слична вака тема или ако е на несоодветно место.
Јас не сакам да биде во оние класични комплети што ги продаваат демек за од болница. Не се замарам толку имам убави комплетчиња од х&м интересни, па нешто ќе изберам. Ќе пишам во што
Јас имам многу позитивно искуство со Турската фирма Бебето. И @kavadar4anka мислам дека за мажето имаше набавено еден прекрасен комплет од нив. Нека ми прости доколку грешам и не е од оваа фирма, ама еве, после толку месеци сеуште ми е во сеќавање колку беше убав. И за двете моми купивме сетови од шпихозни, панталончиња, бенкица и боди. Плус пелена. Прекрасен, памучен, квалитетен материјал. Јас и двете ги зедов бели, со тоа што за поголемата имаше дел како везен/чипка на рабовите, за помалата од тиркизно. Спојлер Крилата беа само за сликањето.
Нешто над 3000 денари мислам. Точната цена не ми е во глава. За првата ќерка мајка ми имаше купено две комплетчиња, преубави и удобни, мекички...во сличен стил. НЕ знам дали од другиот комплет ќе најдам слика, ама стилот беше тој. Најдов слика од ќебенцево Јас дадов приоритет на памук, мекичко, лесно за облекување и практично... и најважно си ги износија.
Ex ubava tema, jas seuste ne sum im kupila na bebusite vo sto ke gi izneseme od bolnica.. sakam nesto tenko, kvalitetno, stosno. A koga ke prosetam niz nasite prodavnici nisto ne naogam.. ajde pomagajte sto, kade ima interesno vo Skopje..
Јас обожавам компчетчиња,далеку по практични се шпикозните Кога се породив со кере се напатив со тие пуфкести фустанчиња,а жената до мене имаше синче таа пак кошулче и панталончиња едвај ги средивме бебушите И сега гледам само шпикозни
Јас моето го извадив во најобично бело комплетче, со апликација мајмунче и името George везена со сив конец...Случајно го најдовме... Иако беше најобично, ми имаше симболика ради името,син ми се вика Георгиј А што вика Мари,таа до мене го наоблече во кошула,фармерки,патичиња...
Точно мила ние го земавме сетот Our little prince... Поточно се што беше со тој назив и постелнина и ќебенца... Се купивме за синко што нудеа за машко дете од Бебетто што се наоѓа кај полициската станица во Битпазар. Исто така во близина има и Карамел - caramel и тие се добри и сеуште гардероба за него купувам од таму, бидејќи му е врв памукот! еве го спреман за дома... скафандерот е на bi baby (само тогаш го облековме и никад више, синко одма порасна) и тие исто нудат добри памучни производи... Да не ги изоставиме и carters, gorge, h&m, mothercare... сите се добри и светски познати
@Ano, бебето има на крајот од пластичарската улица, одма после полициската станица. Се наоѓа во куќа, од надвор има голем знак, нема шанси да го утнеш.
Мн убаво се. Што е она плавото chicco? И ако не ти е проблем пиши цена за постелнината и комплетот бебето. Јас за внукот на мм имам купувано таму. Квалитетни и не се баш евтини.
Тропалка е, ние бидејќи купивме многу работи ни дадија попуст... Постелнината 5000 ден, а сетот 4000 ден
Јас за излегување од болницА со оглед на тоа дека треба да се породам во јули сега имам спремено спихозни по кратки ракави светло плави бело капче ,бели чорапчиња и морнарско светло плаво тенко памучно кебенце
Мене мешињa мoже и ми е рaнo зa дa купувaм зa излегувaње oд бoлницa (нoември е дaaaaaлеку) сo стaртoт нa есентa стaртувaм сo купувaње и јaс, си велaм декa дoтoгaш бебo ќе ни пoкaже штo имa меѓу нoжињaтa пa дa си знaеме зa бoи. Вие штo си имaте купенo дa ни прaќaте сликички зa дa видиме некoјa идејa.
https://www.facebook.com/pg/officiallococroco/photos/?tab=album&album_id=1045843832226436 Имате некој проверено во ова продавница?