I sega pukam od strav deka dzabe sum gi cistila kanalite koa krvaram pak mislam ke se zapusat pak a periodov okolku mene cudoooo site bremeni site samo jas ne kaj i da se svrtam bremena zena!
Девојки дали некоја од вас имала искуство како моето на мм спермограмот излезе Asthenozoospermia кај мене е се во ред е сега дали некој од вас правел инсеминација со ваква дијагноза
Здраво, ве молам за одговор, по направена инсеминација по колку дена сте правеле тест? Мене денес ми е 14 ден од инсеминација и ми е негативен
Инсеминации не покрива, но кога поднесуваш за ваучер за ин витро,услов е инсеминациите 4 на број да бидат направени преку еден циклус. Можеш подетално да разгледаш на страната на фзо или во темата "Вонтелесно оплодување"
Да, има многу исклучоци од правилата, и ако се непроодни двата канали кај жената исто така може да не бараат инсеминации, секој случај е за себе, но само генерално споменав за ваучерот без детали, не го знам случајот на членката што го постави прашањето
Да, јас го поставив прашањето Кај нас проодни канали, ок хормони, нешто послаб спермограм кој не би требало да биде проблем и за природно зачнување со малце повеќе труд на подолго време. затоа што помина кај нас скоро година ипол, па докторот предложи инсеминација за да ги зголемиме шансите. Во меѓувреме работа на подобрување на спермограм со суплементи, мед, ореви и позитивна мисла Дај Боже, да биде некоја наредна успешна
Ако не се лажам, да проверам за дијагнозата мислам иста е, секако значат и резултатите во неа (и да е иста), еве мене ми предложија дека има шанси и веќе една направив.
Немој да се разочаруваш , ќе биде , нема откажување , самк позитивна мисла јас вчера правев трета по ред инсеминација , првата неуспешна , втората заврши со биохемиска бременост , да се надеваме сега трета среќа
Devojki zdravo, Vo petokot na 12.06.2020 ja pravev svojata 2ra inseminacija... Vo New Born kaj dr. Trajkovski Me interesira dali nekoja od vas posle pomiati 10tina dena imala slicni simptomi kako bolki vo bradavici, naduenost vo predelot kaj matkata ,zapek i pospanost. p.s. Ovaa iui mi pomina bez nikakvi inekcii i dopolnitelni lekovi. Vi blagodaram na pomosta i stiskam palcinja za site da gi dobieme onie posakuvani 2 crtki na testot za bremenost
Zdravo srcki, sakam da ve prasam koi od vas imat praveno inseminacija vo Plodnost kaj Tase i kolku ve cinese? Pozzzz❤❤❤
Zdravo feminki! dali moze so tri neuspesne inseminacije da se podnesat dokumenti za invitro ili mora cetri? Unapred hvala
Како го кажа ова - може! Може и да ја одбијат со три иуи. @Brankapska ако све ви е ок со спермограми и хсг, тогаш 4 иуи си бараат. Но некогаш може да прегледаат низ прсти
Зависи дали имате друга дијагноза, мене ми одобрија ваучер со три, но ние бевме и со тежок машки фактор плус