Ќе ве молам некој ако има прашања или било каква информација за полагањето за лиценца да сподели со нас. Затоа што на веб страната на министерството за труд и социјала пред извесен период истакнале прашања, ама не успеав да ги извадам, а сега се повлечени. А никаде нема ни пријава да пополниме за да се пријавиме. Благодарам.
Прашањево не ми е баш за лиценца, ама не знаев каде да го поставам. Каков е тој курс за работа со деца од предучилишна возраст, како професионален курс? Каде се полага, кои се условите? Ако знае некоја подетално да ми објасни?
Во Скопје веќе се полагаше за лиценца, ако некој има било каква информација нека ја сподели со нас. Колку прашања има, дали е усно или писмено итн. Фала.
Јас полагав и положив за лиценца за воспитувач! Не беше тешко, се одговара писмено со одговарање на 20 прашања кои ги има во прирачникот.
А дали се полага писмено или на компјутери, и дали одговорите мора да се сосема исто како во материјалот или можеме некои објаснувања да ги пишуваме со свои зборови. И кој го врши оценувањето.
дали за лиценца ке полагаат само вработените или мозе и тие сто не се вработени?Каде се полага за лиценца и дали е компјутерски
devojki na 10 polagam ako mozete pisete sto prasanja se padnaa tie sto polagaa veke i koga gi davaat licencite.nekako strav me faka pa pisete nesto kako pominavte
девојки ај казете ми како иде ова со полагањево за лиценца. јас имам дипломирано за наставник ама сакам да аплицирам за воспитувач и ако мозете да ми казете како иде ова.. каде се полага, каков е прирачникот, од каде да го земам, треба да го земам па да аплицирам или може да речеме да се вработам па после..
сакав да те прашам, есејски беа прасањата? како што се во прирачникот или? да знам да учам од точка до точка или.. фала ти однапред
девојки дали некој може да ја објасни процедурата за добивање лиценца или некој линк да прати ,јас разгледував на сајтот на министерството за социјална работа ама не можам целосно да најдам(потребни документи,каде се вадат документите дека не си осудуван,каде се плака и тн) позз
i jas sum zainteresirana za licenca ama nemozev da najdam nisto konkretno ke se najde li nekoj da ni pise pozzzz
Може да ми објасни некој што е финтата со оваа лиценца, прв пат слушам? Јас сум токму на Педагошки за предучилишно воспитание, така да не разбирам дали оваа лиценца по ново ќе мора како плус од факултетот за да работиш како воспитувач или пак е некој вид курс наместо факултет со кој би можеле да го работиме истото без овој факултет?
osven toa sto imas zavrseno pedagoski fakultet za da rabotis ke ti treba da imas polozeno i licenca za rabota
http://mtsp.gov.mk/komisija-za-licenciranje.nspx Еве овде може да следите кога има термин за полагање откако ќе поднесете барање
Da li ima plus nekoj prasanja poveke ili se samo tie sto se istaknati na stranata , ako znae nekoj neka pise